نسل بعدي انسان‌ها چگونه هستند.!؟

sami1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
تا به‌حال به اين انديشيده‌ايد كه با سرعت رشد فناوري چه پديده‌هايي انتظار ما را خواهند كشيد؟ دهه آينده آبستن پيشرفت‌هايي خواهد بود كه آگاهي بشر از دنياي اطرافش را به مرحله ديگري خواهد برد.


1ـ شبكه‌هاي مجازي
اينترنت اين امكان را براي هركسي مهيا مي‌كند تا با ميليون‌ها نفر در مكان‌هاي بسيار دور، ارتباط برقراركند. ما نخستين نسل از انسان‌ها هستيم كه چنين توانايي‌ داريم. خلاصه‌تر و كوتاه‌شدن پيغام‌ها در سال‌هاي اخير همين امر را مي‌رساند. دولت‌ها به‌جاي ارسال اطلاعيه‌هاي طولاني به خبرگزاري‌ها، به انتشار نسخه‌هاي خلاصه‌شده در شبكه‌هاي مجازي اقدام مي‌كنند. به‌طور خلاصه بخواهيم بگوييم، اين آغاز ابرآگاهي (Superconciousness) است.
سايت‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي از يك سو كه جهاني هستند و محدوديت مرزي ندارند، اطلاعات كاملي از جمله نزديك‌ترين رستوران‌ها و نانوايي‌هاي محلي را هم ارائه مي‌كنند. به اين ترتيب شبكه‌هاي مجازي كم‌كم حكومت خود را بر زندگي روزمره آغاز خواهند كرد.
زمان آغاز: ‌2007
2ـ ابرواي‌فاي
پخش تصاوير ديجيتال تلويزيوني و دستگاه‌هاي گيرنده جديد خاطرمان هست. حذف سيگنال‌هاي آنالوگ و استفاده از سيگنال ديجيتال، يك مزيت ديگر بجز تصاوير تلويزيوني دارد و آن هم اتفاقي است كه همانند خط تلفن افتاد. يعني قابليت عبور داده از فضاهاي خالي و بدون استفاده اين بستر. اين سيگنال‌ها مي‌توانند با پهناي باند 20مگابيتي به انتقال داده بپردازند و اين فناوري ‌بزودي در همه‌جا به يك امر معمولي تبديل خواهد شد.
جدول زماني: اين فناوري هنوز آزمايشي است و احتمالا از اواسط سال 2015 به بعد عملياتي خواهد شد.
3ـ‌ واقعيت تكميل شده
ادغام دنياي ديجيتال با دنياي واقعي يا همان Augmented Reality در حال رخ‌دادن است. واقعيت تكميل‌شده مولفه مناسبي براي عصر تلفن‌هاي هوشمند است.
ما در اين عصر رايانه‌هاي كوچك و قدرتمندي را در جيبمان حمل مي‌كنيم. امروزه تلفن‌ها همواره به اينترنت متصل هستند و نمايشگرهاي پيشرفته، دوربين‌هاي دقيق و حسگرهاي آنها كمك زيادي مي‌كنند تا بسادگي از آنها استفاده كنيم. براي زندگي در دنياي ديجيتال تنها چند كليد و لمس فاصله است.
اين فناوري هنوز در حال توسعه است و بزودي به بخشي از فرهنگ تبديل مي‌شود. نمونه‌هاي اوليه AR‌ را مي‌توان در نرم‌افزارهاي موبايلي يافت كه بر بستر دنياي واقعي طرح مي‌كشند و آدم را تا رسيدن به مقصد راهنمايي مي‌كنند.
جدول زماني: در حال حاضر اين فناوري وجود دارد اما هنوز به بلوغ نرسيده است. هر چه تلفن‌هاي همراه و تبلت‌ها قدرتمندتر شوند، نرم‌افزارهاي واقعيت تكميل شده نيز توجه بيشتري به خود جلب خواهند كرد.
4ـ نمايشگرهاي شفاف
مشكل واقعيت‌هاي تكميل شده در گوشي‌هاي هوشمند يا تبلت‌ها اين است كه كاملا نمي‌توان از آن به‌عنوان دريچه‌اي براي ديدن دنياي واقعي استفاده كرد. از اين رو نقص يك فناوري هنوز در دنياي واقعي ديده مي‌شود. تصور كنيد يك عينك به چشم داريد كه مي‌تواند ايميل‌ها و كامنت‌هاي وب‌سايت‌تان را كنار چشمتان نشان دهد، در حالي كه به رانندگي مشغول هستيد يا در فروشگاهي بزرگ به خريد مي‌پردازيد. فاصله تا آن زمان زياد نيست.
چند ماه قبل سامسونگ اعلام كرد كه توليد يك نمايشگر LED را آغاز كرده كه شفافيت آن تنها 5 درصد است. ال‌جي نيز همراه با سامسونگ به اين دنيا وارد شده است و قصد دارد نمايشگرهاي شفاف با قابليت لمس توليد كند. اين اختراعات هنوز ايده‌آل نيستند؛ اما بزودي به حد نهايت خود خواهند رسيد. پنجره خانه‌اي را تصور كنيد كه به‌جاي استفاده از پرده، از اسكرين‌سيور استفاده مي‌كند يا مي‌تواند به نمايش فيلم بپردازد.
5 ـ نانورايانه‌ها
از نخستين رايانه‌هاي دنيا گرفته از انياك تا رايانه‌هاي روميزي، تا لپ‌تاپ‌ها و گوشي‌هاي تلفن همراه فاصله زماني كوتاهي سپري شده است. گام بعدي، ‌حضور نانورايانه‌هايي در اندازه ميلي‌متري خواهد بود. مهندسان دانشگاه ميشيگان اخيرا يك ميكرو پي‌سي را توليد كرده‌اند كه تنها يك ميلي‌متر مكعب اندازه دارد. اين دستگاه براي اين طراحي شده تا در چشم بيماران ايمپلنت شده فشار وارده به چشم را اندازه بگيرد. اين تيم مهندسي همچنين دستگاه انتقال بي‌سيمي توليد كرده‌ است كه به كمك آن، ربات‌هايي در اندازه‌هاي ميلي‌متري با يكديگر ارتباط برقرار كرده و همچنين نياز برق مصرفي خود را خودشان تامين مي‌كنند.
در آينده احتمالا به جراحي نياز نخواهيم داشت و جزئيات عملكردهاي بيولوژيك ما براي دكتر يا خودمان ارسال شوند. اين اقدام به اين جهت عملي مي‌شود كه اين ربات‌هاي كوچك درون بدن‌هايمان زندگي خواهند كرد.
سنگ‌هاي كليه‌ مي‌توانند پيش از بزرگ‌شدن شكسته شده و رگ‌هاي عروقي بدن تميز شوند و بدون آن كه عمل جراحي‌ انجام بگيرد، چين و چروك‌ها صاف شوند. حتي مي‌توانند ما را به اينترنت وصل كنند و پادكست‌ها را بدون ارتباط با رايانه، مستقيما در گوشمان پخش كنند.
اين رايانه‌هاي كوچك همچنين مي‌توانند هر شيء غيرجنبنده‌اي را هوشمند جلوه دهند. به‌عنوان مثال گوگل اخيرا از پروژه‌اي به‌نام آندرويد در خانه (Android @ Home) پرده‌برداري كرده است كه مجموعه‌اي از ابزارها و پروتكل‌هاي بي‌سيم را در اختيار همه قرار مي‌دهد تا تمام دستگاه‌هاي موجود در خانه را به يكديگر وصل كرده و هوشمند كنند. به اين ترتيب هيچ وقت جوراب‌هاي متصل به دستگاه موقعيت‌ياب گم نخواهد شد و چنگال‌ها مي‌توانند كالري موجود در هر لقمه غذا را نشان بدهند.
جدول زماني: انتظار مي‌رود طي 3 سال آينده نخستين نانوربات‌ها به بدن انسان تزريق شوند. ابزارهاي هوشمند نيز تا 2 سال آينده عرضه خواهند شد و تا انتهاي دهه جاري ميلادي، تقريبا همه ابزارها هوشمند خواهند شد.
6 ـ نمايشگرهاي واقعي رتينا
اپل كه نمايشگر جديد خود را رتينا (شبكيه چشم) ناميده است، انتظار ندارد طي يكي دو سال آينده رقيب قدرتمندتري از خود ببيند. اما آينده اصلي از آن پروژه‌اي به نام شبكيه حقيقي خواهد بود. تابستان گذشته اعلام شد كه دستگاه تلسكوپي در اندازه نخودفرنگي توليد شده است و به بيماراني كه از پيري چشم رنج مي‌برند، كمك مي‌كند. اين دستگاه تصاوير را مستقيما به چشم مي‌فرستد. دانشگاه واشنگتن نيز لنزي طراحي كرده است كه مستقيما مي‌تواند نور LED را به شبكيه بفرستد و اين همان تلويزيوني خواهد بود كه همه به دنبالش بوديم.
اين فناوري همچنين مي‌تواند واقعيت تكميل‌شده را يك قدم به جلو ببرد و همانند ترميناتور، اطلاعات دنياي اطرافمان را مستقيما در چشم مشاهده كنيم.
جدول زماني: اين تلسكوپ‌ها هم‌اكنون در دسترس هستند و تا پايان دهه جاري فراگير خواهند شد.
7ـ اندام‌هاي بايونيك
شايد تا يكي دو سال پيش، اندام‌هاي بايونيك تنها يك داستان علمي - تخيلي بود، اما پنتاگون و دارپا روي عضلات بايونيك سرمايه‌گذاري سنگيني كرده‌اند تا به معلولان و نظامياني كه عضوي از بدن خود را از دست داده‌اند، كمك كنند. دارپا با كمك دانشگاه جان هاپكينز بازويي بايونيك توليد كرده است كه مي‌تواند جايگزين عضو معلول شود.
اين بازو به گونه‌اي طراحي شده است كه دستورها و فرامين مرتبط را مستقيما از مغز دريافت و حتي حواس را از جمله حرارت، فشار و لرزش را منتقل مي‌كند.
جدول زماني: تحقيقات در اين زمينه هنوز ادامه دارد؛ اما اميد مي‌رود تا اواسط دهه بعدي به‌طور كامل همه‌گير شود.
منبع

 
بالا