نحوه شمارش تعداد پالس انکدر

yasaman_7753

عضو جدید
سلام.
من یه سوال دارم اطلاعاتم راجع بهش کمه نمیدونستم کجا بپرسم اینجا پرسیدم... :redface:
ما یه موتور داریم که میخوایم تعداد دورهاش رو بشمریم و با تبدیلاتی مسافت طی شده رو بدست بیاریم و قراره از یه انکدر چرخشی استفاده کنیم. تا همین حد می دونم که باید از DAQ استفاده کنم ولی اصلا نمیدونم که چه مدلی انتخاب کنم و چجوری باید راه اندازی بشه؟؟ تا همین اندازه می دونم که بعضی از DAQ ها با نرم افزار Lab view کار می کنند. :surprised::surprised:
میشه راجع بهش بهم اطلاعات بدین.
ممنون.​

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام.
اگر بخاید خودتون شفت انکدر بسازید باید سر شفت موتور یه پره ای یا چیزی مشابه اون قرار بدید بعدش توسط یک فرستنده-گیرنده مادون قرمز که پره ی موتور بین اونها قرار میگیره یک کدینگ ایجاد کنید.به این صورت که وقتی پره بین فرستنده-گیرنده قرار میگیره پالس 0 و وقتی فضای خالی بین فرستنده-گیرنده قرار میگیره پالس 1 تولید بشه و شما توسط فرکانس متر ، فرکانس پالس رو اندازه بگیرید و از روی اون سرعت موتور ، تعداد دور هایی که زده شده و ... رو به دست بیارید.
البته میتونید پره ای که سر شفت قرار میدید رو به گونه ای خاص طراحی کنید و به جای فرکانس تعداد بالا روهای پالس رو بشمرید.
یا میتونید به جای فرستنده-گیرنده مادون قرمز از اپتوکوپلر استفاده کنید که یک شیاری بین ورودی خروجی وجود داره و مثل همون مادون قرمز عمل میکنه و پره رو از شیار عبور بدید تا پالس دیجیتال در خروجی تولید بشه.
و امّا اگر بخاید از انکدر های افزایشی که در بازار هست استفاده بکنید که دیگه مسئله ای نیست و اونها خروجی دیجیتال دارند. انکدر به موتور وصل میشه و خروجیش که دیجیتال هستش رو میدید به یک فرکانس متر و بقیه داستان.

موفق باشید.

yasaman_7753

عضو جدید
سلام.
اگر بخاید خودتون شفت انکدر بسازید باید سر شفت موتور یه پره ای یا چیزی مشابه اون قرار بدید بعدش توسط یک فرستنده-گیرنده مادون قرمز که پره ی موتور بین اونها قرار میگیره یک کدینگ ایجاد کنید.به این صورت که وقتی پره بین فرستنده-گیرنده قرار میگیره پالس 0 و وقتی فضای خالی بین فرستنده-گیرنده قرار میگیره پالس 1 تولید بشه و شما توسط فرکانس متر ، فرکانس پالس رو اندازه بگیرید و از روی اون سرعت موتور ، تعداد دور هایی که زده شده و ... رو به دست بیارید.
البته میتونید پره ای که سر شفت قرار میدید رو به گونه ای خاص طراحی کنید و به جای فرکانس تعداد بالا روهای پالس رو بشمرید.
یا میتونید به جای فرستنده-گیرنده مادون قرمز از اپتوکوپلر استفاده کنید که یک شیاری بین ورودی خروجی وجود داره و مثل همون مادون قرمز عمل میکنه و پره رو از شیار عبور بدید تا پالس دیجیتال در خروجی تولید بشه.
و امّا اگر بخاید از انکدر های افزایشی که در بازار هست استفاده بکنید که دیگه مسئله ای نیست و اونها خروجی دیجیتال دارند. انکدر به موتور وصل میشه و خروجیش که دیجیتال هستش رو میدید به یک فرکانس متر و بقیه داستان.

موفق باشید.

ممنون از جوابتون.
گفتید که خروجی انکدر رو به یک فرکانس متر بدم ولی من باید خروجیش رو به یک DAQ بدم و از طریق برنامه lab view یا هر برنامه ای که با اون DAQ سازگار باشه کار کنم.

حالا مشکل من اینجاست که راجع به DAQ ها اطلاعاتی ندارم و نمیتونم راه اندازیشون کنم...:redface:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
آهان. من فکر کردم میخاید بدون DAQ کار کنید و بهتون گفتن این کار رو فقط میشه با DAQ انجام داد ، رو همین حساب روش بدون استفاده از DAQ رو گفتم.
خوب ببینید لینک زیر کمکی میتونه بکنه :

http://www.ni.com/data-acquisition/what-is/

بالا