[معماری پایدار] تعامل معماری و انرژی های نو ( پایدار )

mpb

مدیر تالار مهندسی معماری
مدیر تالار
نویسنده:مهندس جواد قیاسوند
چکیده : تحقیقات و اختراعات و بهره گیری از انرژی های مختلف ، از اساسی ترین و مهمترین گام هایی هستند که انسان ها در طول تاریخ در راه پیشرفت جوامع خود برداشته اند . رشد علم و صنعت و فناوری در جهان امروز ، روشهای مختلف استفاده از انرژی را که در دوران قبل از انقلاب صنعتی معمول بود دگرگون کرده و شناخت منابع انرژی های جدید تحولی عظیم در توسعه صنعتی و تکامل اجتماعی بشر به وجود آورد .

به دلیل ایجاد بحران انرژی در جهان و پایان پذیر بودن منابع انرژی های تجدید ناپذیر و همچنین افزایش آلودگی محیط زیست به دلیل استفاده بی رویه از انرژی فسیلی لزوم استفاده از انرژی های پایدار مخصوصا در بخش ساختمان که 40 درصد از مصرف انرژی را در کشور به خود اختصاص داده است مورد ، توجه قرار گرفته است . با توجه به روند رشد تکنولوژی و مطرح شدن مبحث انرژی های پایدار و کاهش مستمر ذخیره انرژی های تجدید ناپذیر همچنین وجود منابع مناسب انرژی های پایدار (خورشید ،آب ،باد ،بیوگاز ،و... ) در کشور ما معماران می توانند با طراحی معماری مناسب و هماهنگ با اقلیم و با استفاده از الگو های معماری ایرانی که به شیوه های مناسبی از انرژی های پایدار در طراحی معماری بهره گرفته اند و نیز با توجه به تکنولوژی و علم جدید ، فضایی مناسب و با آسایش حرارتی مطلوب به وجود آورند . بنابراین برای رسیدن به این هدف ، تحقیقات وسیع و کاربردی در این مورد ضرورت پیدا می کند .
بنا براین در زمانی که معماری به دنبال راههای جدید برای استفاده از انرژی تجدید پذیر و پاک می باشد ، و در مصرف انرژی های فسیلی (تجدید ناپذیر) احتیاط نموده و در جهت احترام و هماهنگی با محیط زیست قدم بر می دارد ، این مقاله بهانه ای است برای بیان اهمیت موضوع و تحقیق و پژوهش و آشنایی با اصول و راهبردهای علمی که دانشجویان و محققان و معماران و عامه ی مردم را به درک عمیق تر مفهوم تعامل معماری با انرژی های نو (پایدار) سوق می دهد و برای آنها این امکان را فراهم می آورد که با بررسی بیشتر به تجزیه و تحلیل شیوه های مناسبی بپردازند که معماران می توانند برای استفاده ی بهتر از منابع انرژی مخصوصا انرژی های نو روشها و ایده های جدیدی را به کار گیرند .
دریافت فایل:مشاهده پیوست File_136_1.rar
 
بالا