معرفی ابادان

نیما ابوعلی

عضو جدید
دان مرکز شهرستان آبادان، در جنوب غربی ایران و در استان خوزستان واقع است.این شهر مهمترین شهر خوزستان پس از اهواز است.
موقعیت جغرافیایی این شهر در درازای ۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه و پهنای جغرافیایی ۳۰ درجه ۲۰ دقیقه و با بلندای ۳ متر از سطح دریا و با پهناوری ۲۷۹۶ کیلومتر مربع است. این شهر همچنین دارای فرودگاه و بندر است و به دلیل داشتن پالایشگاه نفت و راهبردی بودن و هم مرزی با کشور عراق از زمان جنگ جهانی دوم از پراهمیت‌ترین شهرهای خاورمیانه و ایران بوده‌است.
حدود آبادان از شمال به شادگان، از شرق و جنوب به خلیج فارس از جنوب غربی و مغرب به کشور عراق که حد فاصل مرز طبیعی را رودخانه اروند تشکیل می‌دهد و از شمال غربی به خرمشهر محدود می‌گردد.آب و هوای این منطقه در فصول مختلف سال در معرض جریانهای گوناگون اقلیمی قرار می‌گیرد، که کیفیت آب و هوایی ویژه‌ای را ایجاد می‌کند. بادهای سرد شمال که بیشتر در فصل زمستان به این منطقه می‌وزند گاهی میزان دما را در این شهرستان نزدیک صفر می‌رساند و گاهی بادهای شمال غربی هم همراه با رطوبت مدیترانه شرایط ریزش نزولات جوی نسبتاً زیادی را در این شهرستان موجب می‌گردد حداکثر گرما در آبادان بیش از 50 درجه و شدت آن از تیر تا پایان شهریور ماه است. اختلاف گرمای شب و روز 25 تا 30 درجه سانتیگراد و معمولاً آب و هوای متغیر و غیر قابل پیش بینی دارد.
جمعیت شهر آبادان طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۱۷٬۹۸۸ نفر [SUP][۱][/SUP] و جمعیت نسبی در هر کیلومتر مربع ۱۷۱ نفر است.مناطق روستایی شامل(سلامات، حلفی(حلاف)، نصاری، عموری، بنی تمیم، مطرقی، عبودی، فرحانی، ثامری، سیامری، بچاری، معرفاوی، مطوری، عبادی، طرفی، ربیعی، حمودی، غانمی، دریس، عیدانی، بغلانی و...) و (دشتی، زنگنه، انگالی، انصاری، قنواتی، عبداللهی، قنوتی، اسلامی، دوقه چی، پارسی نژاد، حاجیان عجم، صالحی، تاج امیری، نیک نژاد، مهری، حسین زاده، محمدی، لاری، گله داری، شولی، لامردی، بهبهانی و....) و لر(بویراحمدی، چرومی، بهرکانی، عیمی ،، خرم آبادی، جاسمیان، منصوری، ارجانی، غریبی، لرستانی ٍ، گودرزی، روزبهانی و ... ) . در آبادان یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های نفت جهان قرار دارد. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر می‌رسد و پس از تصفیه به کلیه جهان صادر می‌شود. نزدیکترین شهر به آبادان، خرمشهر است که حدود ۱۵ کیلومتر با این شهر فاصله دارد.
خاک آبادان به دلیل آبرفت رودهای کارون و دجله (که به هم پیوسته‌اند) به وجود آمده‌است. شهر آبادان به جزیره ای می ماند که گرداگردش رود است. این خشکی به جزیره آبادان شناخته شده‌است. شهر آبادان و همچنین بخش اروندکنار و نیمی از شهر خرمشهر در این جزیره‌اند. رودهای گرداگرد آبادان که همگی به خلیج فارس می‌ریزند از دو رود بزرگ‌تر پیشیاد دجله و کارون است. بزرگ‌ترین شاخه‌ای که از برخورد این دو رود پدید آمده‌است اروندرود است. بخش دیگر این رود که در آنسوی این جزیره روان است و اهمیت کمتری دارد بهمن‌شیر خوانده می‌شود. رود بهمنشیر در بخش‌هایی از گذرگاهش کارون هم خوانده می‌شود. نام این شهر در گذشته «اوپادانا» وسپس عبادان بوده‌است.[SUP][نیازمند منبع][/SUP]
وع حاک آب رسوبی ریز بافت و برای کشاورزی بسیار مناسب می‌باشد البته این خاک در زمانهای دور بسیار شور و غیر قابل کشت بوده‌است ولی عبور از دو رودخانه پرآب و رسوب گذاری مدام آنها در طی قرون بسیار، باعث تغییر بافت خاک گردیده‌است و امروز به برکت وجود این دو رودخانه آبادان مستعد کشت بسیاری از انواع نباتات است یکی از این دو رودخانه بهمنشیر نام دارد که در زمان باستان آن را بهرام اردشیر می‌نامیدند و رودخانه دیگر اروند است که ریشه در تاریخ باستان ما دارد . اروند رود از به هم پیوستن دجله و فرات تشکیل می‌شود.
 

نیما ابوعلی

عضو جدید
[h=2]نام [ویرایش][/h]بطلمیوس دانشمند مصری روزگار اشکانیان در کتاب جغرافی خود از این شهر با نام اوپادان (Apphana) یاد کرده است. در کتاب جغرافی مارسیانی هراکلِئوته به صورت آپفادانا (Apphadana) آمده است. بهرام فره‌وشی این نام را به معنای "ایستگاه پاسداران ساحلی" می‌داند.[SUP][۲][/SUP][SUP][۳][/SUP] بلاذری در ریشه‌یابی نادرستی این نام را برگرفته از نام عبّاد بن حصین حبطی از قبیلهٔ بنوتمیم می‌داند که در روزگار حجاج بن یوسف در این منطقه پادگانی برپا کرده است. وجود این نام در آثار بطلمیوس و مارسیانی هراکلئوته این ریشه‌یابی را رد می‌کند.
در سال ۱۳۱۴ هجری خورشیدی به موجب تشکیل فرهنگستان ایران و با تصویب هیئت دولت در دورهٔ رضاشاه واژهٔ عبادان به آبادان تغییر نام یافت. بخشی از جزیرهٔ آبادان در دورهٔ ساسانیان بهمن‌اردشیر خوانده می‌شده‌است که نام رود بهمنشیر یادگار آن نام کهن است. اوپاتان نیز که نام کهنتر آبادان است امروز بیشتر زیب شرکت‌ها و سازمان‌ها در شهر آبادان است. به دلیل وجود زیارتگاه کوچکی که ادعا می‌شود خضر نبی در آن دیده شده‌است گاهی به این منطقه نام مذهبی جزیرةالخضر هم داده شده‌است. در نزهت‌القلوب حمدالله مستوفی آبادان مرز آخر ایران‌زمین در جنوب غرب معرفی می‌شود و در گذشته دور نیز آبادان را آخرین شهر ایران می‌دانستند و ورای آن جایی دیگر در ایران‌زمین نمی‌پنداشتند که مصداق آن مصرعی از منوچهری دامغانی شاعر دورهٔ غزنوی است که بصورت مثل در آمده که می‌گوید:
بر فراز همت او نیست جاینیست آنسوتر ز عبادان دهی
[h=2]مردم [ویرایش][/h]همچنین ببینید: لهجه آبادانیبیشتر مردم این شهر از آغاز ساخت پالایشگاه در این شهر از گوشه گوشه ایران و به ویژه از بخش‌های جنوبی، مرکزی و غربی کشور به این شهر کوچ کردند و با هم جامعه و فرهنگ این شهر را ساختند. این مهم در اوایل قرن بیستم اتفاق افتاد که از دههٔ نخست آن دهه با شکل گیری فعالیت‌های نفتی در منطقهٔ آبادان مهاجرت مردم از سرتاسر ایران به آن منطقه آغاز شد. تقریبا تمام اقوامی که به آبادان کوچ کردند مساجد و معابد و کلیساها و حسینیه‌هایی برای خود تدارک دیدند که بسیاری از آنان تا به امروز پابرجاست. مانند حسینیه و مساجد لاری‌ها، بلوچ‌ها، زنگویی‌ها، بوشهری‌ها، عرب‌ها، اصفهانیها، دوانیها، آذربایجانی‌ها، بهبهانیها و دیگران. بیشترین مردمانی که در شهر آبادان جاگیر شدند از شمال خوزستان و منطقه نفتی مسجدسلیمان بودند. با رونق بیشتر این شهر مردم در جستجوی کار از جاهای دورتر به این شهر آمدند. بیشتر ایشان از استان فارس، بوشهر و چهارمحال بختیاری بودند. از آمیزش این مردمان جامعه، لهجه آبادانی پدید آمد؛ چنانکه لهجه آبادانی آمیزه‌ای از لهجه‌های مردمان نقاط یاد شده است. اشغال ایران در جنگ دوم جهانی بر رونق و اهمیت این شهر استراتژیک افزود.در واقع عمده پیشرفت این شهر در دوره پهلویها و به ویژه دومین شاه این دودمان بود. با رویداد انقلاب اسلامی و پس از آن جنگ ایران و عراق این شهر رو به ویرانی نهاد و بسیاری از مردمش به شهرهای دیگر و به ویژه به بیرون از کشور کوچیدند و بیشتر آنان نیز دیگر بازنگشتند. روستاهای اطراف شهر 60 درصد عرب نشین و مابقی فارس و لر هستند و برخی از آنها پس از جنگ در شهر بویژه در کنارهٔ ساحلی بهمنشیر ساکن شده‌اند.[SUP][نیازمند منبع][/SUP]
[h=2]محله‌های آبادان [ویرایش][/h]از محله‌های مشهور آبادان می‌توان به احمدآباد (آبادان)، امیری، کوی کارگر ( تانکی ۲)، بریم، بوارده (شمالی و جنوبی)، (اروسیه)، کوی لاله، هزاری‌ها، هلندی‌ها، اشاره کرد.
کوی بهار، کوی قدس، کوی بهارستان، کوی گلستان، کوی ذوالفقاری، کوی ملت، کوی بهمن، کوی ولی‌عصر، تانک فارم، جمشیدآباد، سرویس قنواتی، هلال بریم، و ۷۰۰ دستگاه از دیگر محله‌ها و کوی‌های این شهر هستند.[SUP][۴][/SUP]
جزیره شادمانی در رود بهمنشیر و جزیره ارگ در اروندرود نیز از جزیره‌های کوچک درون این شهر هستند.[SUP][۵][/SUP]
 

magnet

عضو جدید

:surprised:

سلام.
خوش اومدی به باشگاه مهندسان.
اول اینکه این جاش اینجا نیس ، اینجا دوستان میان گفتگو می کنن !
این تایپیکو اگه می خوای بزنی ، باید تو تالار ایرانگردی اینا می زدی مهندس.
حالا عیبی نداره ، راه میفتی ، فقط اگه خواستی از ویکی پدیا کپی پیست کنی ، یه کم إدیتش کن ، اینجوری ضایعه . عکسی چیزی بذار ، یا حتماً یه مورد جالبی که بتونه جلب توجه کنه وگرنه اذیت میشی !
چی بگم دیگه !
 
بالا