اگر لیست منابع رو نگاه کنین می بینید حدودا 35 کتاب هستن که همه میگن منابع کنکورن! توی اینکه رد بسیاری از سوالات را میشه در این کتاب ها پیدا کرد شکی نیست اما همه سرفصل معماری رو پوشش نمیدن
فرضا شما می خوای معماری معاصر بخونی کتاب " مبانی و مفاهیم معماری معاصر غرب دکتر قبادیان " بر می داری می خونی 2 دور هم دوره می کنی بعد می ری سر کنکور می بینی یه سوالاتی از "جنبش دیستیل" اومده که اصلا برات آشنا نیست چون تو منبعی که خوندی بهش اشاره نشده. اگر توی هر درسی 3 4 تا سوال اینطوری باشه کل اون کنکور خراب میشه
حالا اینکه چطور باید بخونیم که این اتفاق نیوفته : جواب اینه که به جای اینکه به منابعمون 100 درصد اعتماد کنیم یه زحمتی بکشیم و لیست کاملی از سرفصل های که باید مطالعه بشه رو آماده کنیم
مثلا برای همون معماری معاصر این میشه:
تحولات معماري در قرن 19
عصر روشنگري
انقلاب فرانسه
انقلاب صنعتي
خودگرايي و عملگرايي قرن 19
رومانتيسيسم قرن 19
جنبش هنرها و صنايع دستي
آرت نوو
ديستيل
مدرنيسم
مدرن اوليه
مكتب شيكاگو
نهضت هنر نو
جنبش فوتوريسم
.......والی آخر
حالا شروع می کنیم همون منابع سنتی رو مطالعه کرد ، هر کدوم از این موضوعات رو که که خوندیم یه تیک می زنیم . این کار 2 تا حسن داره اول اینکه ما موضوع تکراری رو نمی خونیم ( تو وقت صرفه جویی میشه) دوما اینکه وقتی 5 6 که منابع تاریخ معاصر هستن رو مطالعه کردیم می بینیم کدوم موضوعات تیک نخورده و میریم درباره اش مطالعه می کنیم
اینطوری شما روی موضوع تسلط کامل پیدا می کنه و طراح از هرکجا هم که سوال بده دیگه غافل گیر نمی شی
حرف شما متين
من كنكور دومم بود سال اول نصف منابع سال دومو خونده بودم ، تاريخو زدم 57
امسال دو برابر خوندم زدم 31
اشكال از خوندن و نخوندن نيس
با برنامه شما (ميدونم جامعه) اما ميشه دنيا رو بغل كرد؟
به فرض كه همشم خونديمم
ميشه مسلط بود؟
ميشه دوره كرد؟
ادم تيز هوش داريم كند هوشم داريم
واقعا منابع گستردس
خودتم ميدوني
منم از رو هوا حرف نميزنم ميگم كه كنكور دومم بود
ولي حرفات خوبه
كسي اگه سه چهار سال تايم بزاره به شرطي كه منابع تاريخم عوض نشه ميشه همشو خوند
طفلي،يه فايل صوتي از مهندس علي عسگري شنيدم ميفرمودن ما بدبختيمون سر كتاباي گلابچيه نه تاريخ، گلابچي خط توليد داره ،تاريخ كه عوض نميشه
آقاي عسگري: اينطور كه ما ميبينيم تاريخم عوض ميشه، اصولا غير ممكن غيرممكنه
این که توهمه 10 تا سوال از دیجیتال و نانو اومده. کنکور 91 معماری، 3 تا سوال داشت از این 2 تا کتاب که البته همون 3 تا هم زیاده. 92 هم فکر کنم 1 سوال از نانو اومد فقط. اون 2 تا کتاب آخر گلابچی هم جفتش خیلی دیر چاپ شدن و تا کنکور تو اکثر شهرستانها پخش نشده بودن. حالت طبیعیش این بود که ازشون سوال نیاد. ضمن اینکه معماری آرکی تایپی هیچ ربطی به دروس فنی معماری نداره، جزییات ارتقا دهنده رو هم ندیدم. من خودم حدس میزدم حتما از معماری دیجیتال سوال بیاد که نیومد، منطقی نگاه کنیم اونم زیاد ربطی به دروس فنی نداره... در کل انتقاداتی میشه به سوالای فن وارد کرد ولی اینکه از این 3-4 تا کتاب کم ربط به معماری سوال نیومده جزو نقاط قوت کنکور بود.
کلا سختی کنکور معماری به اینه که منابعش فوق العاده زیاد هستن. هیچ حد و مرزی قائل نیستن برای سوال دادن. واقعا اقیانوس به عمق 1 میلیمترو تو کنکورم دارن نشون میدن. مثلا امسال سوالای تاریخ همه رو غافلگیر کرد، 3 تا سوال از کتاب تاریخ مختصر معماری اومده بود که اکثرا شنیدیم جزو منابع کنکور هست و تو همین اینترنت هم که سرچ کنید جزو منابع تاریخ سفارش شده، ولی معدود کسی هست که بتونه بخوندش، چون وقت کمه همه سعی میکنن منابع مهمترو بخونن. اگه یکی از پس بانی مسعود و زارعی و هلن گاردنر بربیاد، میره سراغ اون کتاب. که همین 3 تای اول خوندنشون 1 ماه طول میکشه، وقتیم تموم کنی میبینی همش یادت رفته

گستردگی دروس هم انقدری هست که آدمو دیوونه کنه... منظورم اینه که منابع همونا هستن، ولی هر سال گرایش به سمت یکشون زیاد میشه که نمیشه حدس زد. اگه بخوای مطمئن بری باید 1 سال بشینی فقط تاریخ بخونی.
در ضمن هر کتابی چیزای مختلفی در مورد یک موضوع گفته. فکر نکنید چون سرفصل یکیه پس مطالب تکراریه. عصر روشنگری قبادیان و بانی مسعود زمین تا آسمون متفاوتن با هم.
معلوم نيس چي به چيه من امسال جزوه طباطبايي رو خوندم چه توپ بود
فن رو مديونشم
ولي مثلا كلي ساختمانها چگونه خوندم سوال نيمد
شانسيه
من امسال از تنظيم شرايط كه ازش بدم ميومد اينقد خوندمش تا كاملا مسلط شدم
اما سوال درست و حسابي نيمد ازش اين ميشه به نفع كساني كه وقت تنظيمو برا يه درس ديگه گذاشتن
از طرفي من برا قسمت محاسباتي كنكور زياد تايم نزاشتم به ضررمم نشد
همينه عزيز من شانسيه
طراح سوالي رو ميده كه عشقش بكشه
سطح بچه ها رفته بالا
طرف هست 4 5 ساله داره پشت هم كنكور ميده قبول نميشه
يكي نخونده قبوله
اين ديگه مشكل از اموزش ماست
به خودتون شك نكنين
من با این دوستمون موافقم شما برید مثلا یک موضوع رو تو کتاب بانی مسعود ببینید بعد برید تو کتاب قبادیان ببینید بعد برید تو کتاب لادن اعتضادی ببینید و بعد کتاب از 1900 اما میبینید تو هرکدوم جملاتی گفته که تو اون یکی نیست و اگه سوال بیاد چون شما نمیدونی نمیزنی
در مورد تاریخ امسال که ما کنکور دادیم رویکرد عوض شد و من با کلی کتاب خونده رفتم واسه تاریخ 80 %به بالا اما فقط 51% زدم پس رویکرد اون دوستمون اشتباه هست به عنوان کسی که تجربه کرده میگم
تازه من فکر میکنم تاریخ داره میره به سمتی که از مقالات سمینارها و مجلات هم سوال بدن تقریبا مثل سوالات رشته ی مرمت
کنکور فقط خوندن نیست جمع بندی خیلی مهمتر هست حتی اگه 2 تا کتاب خوندید بعد مدیریت سر جلسه خیلی مهم هست
واسه فن هم یه پیشنهاد دارم
کتاب های اقای گلابچی همه تقریبا مهم هستن اما نکته اینجاست که مغلوم نیست امسال از کدوم سوال میاد تنها راهکاری که میتونم پیشنهاد کنم اینه کتاب هایی که پایه هستن و قدیمی تر باید خورد مثل سازه در معماری مثل ساختمانها چگونه عمل میکنند و مبانی سازه و اون قدیمیا چون اینا حتی اگه یک سوال ازشون بیاد اون سوال سطحی نیست چون طراح کاملا به اون واقف هست اما کتابهایی مثل دیجیتال مثل ارکی تایپی مثل نانو بیشتر سوالات سطحی میاد و حتی کتابی مثل نانو با جزوه هم میشه به سوالاتش پاسخ داد پس نظر من اینه که این کتاب هارو میشه سطحی تر خوند
به هر حالا اینا نظر شخصی من بود دلم خواست کمکی کرده باشم
اصلا امسال كسي باني مسعود غربو نخونده بودم خبري نبود
راست ميگن
اگه نخان كسي جواب بده به سوال نميده
ميخاد يارو هزار عنوان خونده باشه
چيزي كه هست اينكه ضمن اينكه كرور كرور كتاب جديد مياد اما كسي كه سال اولشه بايد از همون سازه در معماري شروع كنه
حالا عناوينو ميشماريم
سازه در معماري
درك رفتار سازه
ساختمانها چگونه
سازه مشكبك
مهندس +معمار
سازه بتني
سازه فلزي
ساختمان اينده
طراحي لرزه اي
ساختمانهاي بلند
ديجيتال
جزئيات ارتقا دهنده
نانو و ...
كدوم بدبخت ميتونه اينا رو با هم بكنه تو مغزش؟
متاسفم واقعا
اقا اگه كسي پول داره بره يوني ازاد مخشو هم اذيت نكنه
چون اگه بحث يادگيريه ياد گرفتيم ديگه چرا بايد زجر كش كنكور بشيم؟؟؟