مشاوره ي گياه پزشکي

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام فکر میکنم علت اینکه به گیاه بیمار نباید کود بدیم این باشه که بیشتر مورد حمله ی آفت یا بیماری قرار میگیره و در مورد عدم کوددهی به گیاه تازه خریداری شده اونم به خاطر اینکه هنوز به جای جدید سازگاری تداره و ممکنه نتیجه ی عکس داشته باشه ولی برای اینکه جواب علمی تری بهت بدم از استادم سوال میپرسم و به شما منتقل میکنم

کاکتوس

کاربر بیش فعال
سلام آقای مهدوی 2 تا سوال دارم
1- تو باغچه ی خونمون یک درخت مو داشتیم که به فراوانی میوه میداد و امسال هم به روال همیشه انگور خوبی داد ولی به یکباره درخت با انگورهاش خشک شد خودم شک به وجود نماتد بردم ویا بیماریهایی که مربوط به ریشه است نظر شما چیه و چه راهکاری رو پیشنهاد میدید برای حل مشکل البته هنوز برگهای مسن (برگهای ابتدایی درخت ) تقریبا زنده اند
2- یکی از اقوام باغ زردالو دارن که به طرز عجیبی یکی از درختان به یکباره خشک شد و در مدت یک هفته یک ردیف از درختاش خشک شدن و ما که به بیماری ریشه شک کردیم خاک رو برای آزمایش فرستادیم ولی با کمال تعجب چیز قابل توجهی نبود و ما هنوز علت وقوع این حادثه را نفهمیدیم در ضمن این بیماری (شاید) فقط مربوط به یک ردیف بود البته من فکر میکنم شاید به آبیاری ربطی داشته باشه حالا میخوام نظرتون در ررابطه با بیماری بدونم ممنون

سلام

شاید کرم سفید ریشه مسبب آن باشد.با دقت میتونیم این کرمها رو ببینیم.:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام نه آقا هادی وقتی یکدفعه خشک میشن آفت نمیتونه باشه

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستای خوبم من 2 تا سوال دارم ازتون :
یک مقاله خوندم که توش نوشته بود :

در مورد گیاه آگلو نما هستش نام علمیشو ندارم اما انگلیسیشو دارم.
chinese evergreen

گیاهی از خانواده شیپوریان و ....
فصل رشد این گیاه بهار و تابستان هست... درجه حرارت مطلوب 24 درجه سانتیگراد...

حالا 2 تا سوال :
از کود دادن گیاهان بیمار و آفت زده خودداری کنید. !!!

از کود دادن گیاهانی که تازه خریده اید خودداری کنید. !!!

چرا ؟!؟!؟

آیا این نوشته ها درست هستند. اگه میشه دلیل علمیشو بگید. مرسی

ببین من استنباط خودم رو میگم متاسفانه مرجعی ندارم که برات معرفی کنم : کود باعث میشه رشد رویشی افزایش پیدا کنه ،وقتی گیاهی بیماره این عامل تحریک رشد باعث ضعیف شدن گیاه میشه در برابر بیماری میشه و زودتر از بین میبرش، چون گیاه سرگرم رشد رویشی هستش . در ضمن مصرف کود این موقع کاملاً بی اثره چون همش خوراک افت میشه !:Dو گیاهی که تازه خریداری کردی هنوز به محیط عادت نکردن یا شاید هم شما از وضعیت کودی گلدونی که خریدید اطلاعی ندارین و ممکنه بیش از حد احتیاجش براش کود مصرف کنید .

aphidoletes

عضو جدید
علت ریزش میوه وقتی تازه میوه چه تشکیل شده همیشه کمبود مواد غذایی خاکه .معمولاً آهن و روی.(در صورت استفاده زیاد کود دامی و ازته معمولاً کمبود روی اتفاق میفته که منجر به ریزش گل در درخت میشه) تشخیصت به نسب درست بوده .رنگ زرد و رنگ پریده ی برگ نشون دهنده ی کمبود آهنه . قطره طلا رو خوب تجویز کردی ولی تو این مرحله بهتره بصورت محلول روی برگها اسپری بشه چون نسبت به کوددهی پای درخت سریعتر از طریق برگ جذب میشه . :gol:
آقای مهندس کاش میپرسیدید که گیاه چندسالشه یا تو چه منطقه ای کاشته شده!بعد تجویز میکردید که روی برگها محلول پاشی بشه!کمبودی که یکساله انقدر خسارت بزنه!؟!؟!:)

aphidoletes

عضو جدید
منظورت از استفاده از سم دروسپان واسه کرم ریشه خواره؟
یه سری توصیه واسه مبارزه با کرم ریشه خوار میدونم که واسه باغچه خونه خوبه .
کرم ریشه خوار لارو همان سوسکی است که این روزها(فروردین ماه) در هنگام غروب در سطح زمین پرواز می کند و به رنگهای سیاه و قهوه ای دیده میشود.
راه مبارزه:
۱-باغچه را غرقاب کنید
۲-سم لیندین را که به صورت پودر است را در سطح خاک باغچه بپاشید
۳-روی آن به صورت پودری آب بپاشید تا سم در آب حل و در محل خود بنشیند
۴-باغچه را غرقاب کنید
۵-تا ۱۵ روز از رفت و آمد در باغچه خوداری کنید تا اثر سم تمام شود.

ماشالله شما اطلاعاتت خیلی زیاده . من زیاد با دنیای کشاورزی رابطه نداشتم و اطلاعاتم محدود به درسهاییه که خوندم ....دوست دارم بتونم همه سوالا رو جواب گو باشم اما بهتره که فعلاً چیزایی رو پاسخ بدم که اطمینان بیشتری به دونستنشون دارم و فرصت بدیم دوستای دیگه هم تو بحث شرکت کنن.:gol:
اگر منظور از کرم ریشه خوار کرم سفید ریشه است!! از خانواده اسکارابیده باید بگم این توصیه که لیندین یا دورسبان استفاده کنید وحشتناکترین توصیه ای بود که تاحالا شنیدم به دو علت اول اینکه این دو سم هر دو منسوخ شدند دوم اینکه این دو از سموم طیف وسیع هستند جزوه هاتون یکم قدیمیه !! اگر می خواید بزنید هر چی تو باغچه هست داغون کنید این کارو بکنید!!!

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب من این مطالب رو از یه سایت اینجا گزاشتم و الا خودم که هیچ اطلاعی راجه به افات ندارم . حتماً اطلاعات اونا قدیمی بوده ! اما مشکل اینجاست که چندین سایت این روش رو توصیه کرده بودن .
چقدر صحبتهاتون شبیه دوستمون عجبه . خب پیشنهاد شما برای این مشکلا که گفتید چیه؟ شما چی توصیه میکنید؟:gol:

Mahmuud

عضو جدید
يك سوال نابجا

يك سوال نابجا

دوستان صحبت كنه شده بود، كسي ميدونه چرا گياهي كه ضعيف ميشه كنه ها بيشتر به آن آسيب ميرسونن ؟ به يه سري نتايج فيزيولوژيك رسيدم ولي همفكري و مشورت ميخواستم. :gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان صحبت كنه شده بود، كسي ميدونه چرا گياهي كه ضعيف ميشه كنه ها بيشتر به آن آسيب ميرسونن ؟ به يه سري نتايج فيزيولوژيك رسيدم ولي همفكري و مشورت ميخواستم. :gol:

سلام
من فکر میکنم شاید احتمالا ممکنه که گیاه از خودش یه موادی ترشح کنه که مرد پسند کنه ها باشه و باعث جلب اونا به گیاه بشه گفتم شاید که اگه غلط بود برام نخندی

Mahmuud

عضو جدید
ممنونم

ممنونم

مرسی از لبیکت مهندس جان. دقیقاً همینطور گیاه در معرض عوامل تضعیف کننده یکسری مواد برای حفظ ساختار درونی خودش ترشح میکنه که این مواد حفاظتی بیشتر از ترکیبات پروتئینی هستن. مواد پروتئینی غذای بسیار ایده آل و آماده برای اکثر حشرات مکنده هست از جمله کنه ها. روی همین موضوع اطلاعات کاملتر و کمکی کسی داره ؟

ارغوان

عضو جدید
بچه ها محبوبه های شب من مریض شدن بگین مشگل کجاست؟؟؟
مرسی...........:gol::cry:

ارغوان

عضو جدید
برگهاش پیچیده لوله شده زیر برگهاش هم شته جا خوش کرده........
حالا چی کار کنم؟؟

کاکتوس

کاربر بیش فعال
شته

شته

سلام

عکسهایتون واضح نیست.
اگر مشکل شته است میتونی با شته کش متاسیستوکس ار-یا پریمور از بین ببریشون.:gol:

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ارغوان جان اگه لطف کنی هم عکسای واضح تری بذاری چون من اصلا نفهمیدم مشکلشون چیه.هم اینکه بقیه رو تو تاپیک مشاوره توضیح بدی.همه مشخصات و علائمش رو تو اون تاپیک بگو.اونجا بچه ها بهتر میتونن کمکت کنن.
از آقا وحید هم خواهش میکنم که پستای مربوط به این مشکل رو به تاپیک مشاوره منتقل کنن.
ممنون میشم ارغوان جان که اونجا ادامش بدی.
حتما همه بچه ها میان و کمک می کنن.
مرسی.

ارغوان

عضو جدید
بچه ها محبوبه های شب من مریض شدن :cry:
برگهاشون پیچیده گلها و برگهاش هم شته زده..........:cry:

چی کار کنم؟؟؟:(

afsoon6282

مدیر تالار
ممنون ارغوان جون
لطف کردی که اینجا مطرح کردی.فقط کاش عکسارو هم کپی کرده بودی اینجا
همون طوری که هادی خان گفتن سم اصلی که در مورد شته ها استفاده میشه پریمور هست.
راستش در مورد گلها خیلی اطلاعات ندارم.اگه دوستان باغبانی کمک کنن ممنون میشم.
ولی میتونی از سموم شته کش استفاده کنی.فقط اگه به گیاهت آسیب نزنه.

afsoon6282

مدیر تالار
آقای مهندس کاش میپرسیدید که گیاه چندسالشه یا تو چه منطقه ای کاشته شده!بعد تجویز میکردید که روی برگها محلول پاشی بشه!کمبودی که یکساله انقدر خسارت بزنه!؟!؟!:)

اگر منظور از کرم ریشه خوار کرم سفید ریشه است!! از خانواده اسکارابیده باید بگم این توصیه که لیندین یا دورسبان استفاده کنید وحشتناکترین توصیه ای بود که تاحالا شنیدم به دو علت اول اینکه این دو سم هر دو منسوخ شدند دوم اینکه این دو از سموم طیف وسیع هستند جزوه هاتون یکم قدیمیه !! اگر می خواید بزنید هر چی تو باغچه هست داغون کنید این کارو بکنید!!!
دوست عزیز ممنون از توضیحاتتون
بازم چیزی باشه خوشحال میشیم که بگین.
فقط خواهش میکنم با بچه ها با طرزه بهتری صحبت کنین.اینجا هیچ کس سوادشو به رخ اون یکی نمیکشه همه دارن به هم کمک میکنن هیچ کس هم همه چیو کامل نمی دونه.
شما هم اگه لطف کنین اگه مطلب بیشتر و بهتر و جدیدتری رو میدونین بگین هم گلرخ جان هم بقیه خوشحال میشیم که استفاده کنیم.
اینجا یه جو صمیمی داره.سعی کنیم که صمیمی تر از این بشه.
ممنون.

گلابتون

مدیر بازنشسته
دوستان عزيز من يه پلكترانوس يا همون پيچك سوئدي دارم كه لبهاي برگهاش داره برميگرده به عقب البته حالش خوبه و سرحاله ... اما گفتم اگه مشكلي داره پيشگيري كنم بهتره....

قابل توجه هادي خان ( عطف به مذاكرات قبل)
( ببخشيد اگه عكسها واضح نيست )لطفا ببينيد:

گلابتون

مدیر بازنشسته
هادي جان اينم عكس فلفلهايي كه خدمتتون عرض كردم... بزرگ ميشن اما قرمز نميشن.

afsoon6282

مدیر تالار
سایه جون در مورد گیاهی که گذاشتی گمون نکنم چیزیش باشه.
ببین پیچیدگی برگها بر اثر خسارت حشرات مکنده بیشتر اتفاق میفته.
ببین حشره ای مثل شته میبینی کنار برگهات.البته نباید باشه چون گیاهت تو خونه هست.
احتمال زیاد ممکنه دلائل فیزیولوژی داشته باشه.
الان هم مشکل داره؟پیچیدگی برگها بیشتر شده؟
تغییر رنگی تو برگها دیده میشه؟
اینا رو ببین بگو.
وضعیت نورش چه جوریه؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
ممنون افسون جان ...محبت داري گلم...
ببين ظاهرا هيچ مشكلي نداره... فقط لبه برگها به پشت خم ميشه... حالشم خوبه... سرحال و قبراق... رشدشم خوبه... وضعيت نور و خاك و گلدانشم خوبه... فقط همين يه مشكل رو داره... هادي خان توي مسنجر گفتند كه احتمالا از نظر تغذيه مشكل داره... نظر شما چيه؟

گلاب:gol:

afsoon6282

مدیر تالار
ممنون سایه جون
آره چون تو خونه هست بعیده مشکل خسارتی داشته باشه.
مگه کود مناسب بهش نمیدی؟یا مواد مغذی؟
آره اگه مشکلی هم باشه فیزیولوژیکی هست.

گلابتون

مدیر بازنشسته
افسون جان من معمولا از كود مايع قطره طلا استفاده ميكنم ...اما هادي خان فرمودند كه اين كود زياد براش مناسب نيست... حالا بايد يه فكر جديد براش بكنم.... فكر ميكنم اين مشكل توي تمام گياهانم عمومي شده... بايد ضرب العجل كاري براشون بكنم.

گلاب خاتون:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام :gol:
خوبین دوستان
جواب سوالامو ندادین باعث شد که یه سوال دیگه بپرسم :biggrin:
انارای باغچمون وقتی که کوچولو بودن همشون ترک خوردنو ریختن میدونین علتش چیه ؟؟ البته خودم حدسایی میزنم ولی به نظر شماها وارد تر میاین
حالا هم جواب اون دوتا سوالمو بدین هم این سوالمو با عرض معذرت :redface:

گلابتون

مدیر بازنشسته
سميه جون راستشو بخواي من از موارد گياه پزشكي زياد چيزي نميدونم....اما همين مورد براي درخت خودم پيش اومده بود ... از ديگران كه سوال كردم ... گفتند بخاطر آبياري زياد بوده... احتمالا زمان گلدهي درخت انار ... نبايد زياد بهش آب داد ..اينطور كه به من گفتند هر 30 يا 40 روز يكبار آب ميخواد... حالا نميدونم درسته يا نه... !!!

من كه خودم نتونستم رعايت كنم ... چون بايد به بقيه درختها آب ميدادم لاجرم اون هم آب ميگرفت ......
ببخشيد نتونستم زياد كمكت كنم .:sweatdrop:

گلاب :gol:

afsoon6282

مدیر تالار
ممنون سایه جون
درسته ترک خوردن انار به خاطر مشکل فیزیولوژیک هست که مهمش همین آب زیاد هست.
یعنی آبیاری باید کمتر باشه وگرنه میوه انار ترک میخوره.البته اونی که من میدونستم این بود.

گلابتون

مدیر بازنشسته
سميه جان اگه لطف كني و سوالتو مجدد برامون بزاري ممنون ميشم ... من تا دو سه صفحه قبل رو نگاه كردم چيزي نديدم فقط مشگل محبوبه هاي شب ارغوان جان بود كه اونم احتمالا با ديازينون ميتونه برطرفش كنه مشكل خاصي نداره... اما سوالهاي تورو نديدم عزيزم
يه بار ديگه بزاري ممنون ميشم.:gol:

گلاب:gol:

بالا