مشاوره ي گياه پزشکي

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
:surprised: من توخونم هم زبون مادرشوهر دارم هم مادرزن،15سالی هست.حتی تو باغچه هم کاشتمش ولی تو سایه ...ولی تابحال این علائمو ندیدم .....کاش اون دوست عزیز کامل توضیح میداد چکار کرده؟؟

یک چیز با حال بگم
زبان ممادر زن همون سانسوریا که دراز فقط و هیچ ازاری نمیرسوونه
ولی زبان مادر شوهر همون کاکتوس اپونتیا که تیغ داره وحشتناک و همش نیش میزنه :D اینا بررسی های علمی من بود !!! هه

اما خو سانسوریا جز گلهای اپارتمانی و کلا اون گلها سایه دوست دارن
کاکتوس ها هم خیلی مقاوم هستن و بیچاره ها سعی می کنند هر شرایطی تحمل کنند و خودشون وفق بدن !!! فک کنم برا همینه حال زیون مادرشوهر و مادر زنتون خوبه !!! دی:

gmaissam

عضو جدید
من مادرزنرو گذاشتم بیرون که بیشتر یاد بگیره خودشو وفق بده،مادرشوهره هم ذاتا تو پاسیو بوده(خوب نمیشه که مادر شوهر بره باغچه)مادر زن نیاز داره بره تا دور برنداره..باور کن 1.5رفته بود بالا ولی مادر شوهره سالی 3سانت جابجا میشه.از بس غصه پسرشو میخوره!!!!:eek:

gmaissam

عضو جدید
سلام

مهندسین یه سوال دارم

شاید توجه کردید روی قوطی سموم وکودها میزان مصرف بر حسب هکتار یا درهزار لیتر آب بیان می شود.ذهنیت من این بودکه میزان مصرف بر حسب هزار لیتر آب مختص به درختان باغی است وبر حسب هکتار مربو ط به زراعته که نیاز به کالیبراسیون داره.ویکی از دوستانم نیز این موضوعو تایید کرد.کسی اطلاعاتی جامع درمورد این موضوع داره؟

بسیاری از سموم مثلا فنیتروتیون که علیه سن گندم ویا سنک پسته استفاده میشه همه رو درهکتار بیان کرده درحالی که همین سمو من از یه شرکت دیگه خریدم ولی درهزار برای سنک پسته بود.این چی میشه؟دیمتواتم همینطور سری قبلی که خریدم درهزار بود برای زراعی ولی از یه شرکت دیگه گرفتم درهکتار زده. برای زراعت ...من می خوام این سمو علیه مگس جالیز استفاده کنم.دوز توصیه شده 2در هکتاره.به نظر شما باید کالیبره کنم یا درهزار توصیش کنم.

خواهشا پاسخ کامل بفرمایید
ممنون

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
سلام

مهندسین یه سوال دارم

شاید توجه کردید روی قوطی سموم وکودها میزان مصرف بر حسب هکتار یا درهزار لیتر آب بیان می شود.ذهنیت من این بودکه میزان مصرف بر حسب هزار لیتر آب مختص به درختان باغی است وبر حسب هکتار مربو ط به زراعته که نیاز به کالیبراسیون داره.ویکی از دوستانم نیز این موضوعو تایید کرد.کسی اطلاعاتی جامع درمورد این موضوع داره؟

بسیاری از سموم مثلا فنیتروتیون که علیه سن گندم ویا سنک پسته استفاده میشه همه رو درهکتار بیان کرده درحالی که همین سمو من از یه شرکت دیگه خریدم ولی درهزار برای سنک پسته بود.این چی میشه؟دیمتواتم همینطور سری قبلی که خریدم درهزار بود برای زراعی ولی از یه شرکت دیگه گرفتم درهکتار زده. برای زراعت ...من می خوام این سمو علیه مگس جالیز استفاده کنم.دوز توصیه شده 2در هکتاره.به نظر شما باید کالیبره کنم یا درهزار توصیش کنم.

ممنون

سلام
در اصل باید کالیبره شه
اما طبق عرف هر دو یکیه و تفاوت آنچنانی در نتایجش بدست نمیاد

فرمول کالیبره رو که بلدین؟
بصورت تجربی هم میشه این میزان رو در هکتار براحتی مدیریت کرد

gmaissam

عضو جدید
سلام
در اصل باید کالیبره شه
اما طبق عرف هر دو یکیه و تفاوت آنچنانی در نتایجش بدست نمیاد

فرمول کالیبره رو که بلدین؟
بصورت تجربی هم میشه این میزان رو در هکتار براحتی مدیریت کرد

یعنی شما میگید که میزان مصرف درهکتار ودرهزار لیترآب تقریبا برابر همه؟؟
فرمول کالیبراسیونو بگید....
فکر کنم همه رو درهزار بگم خیلی بهتره.فرضا من مزرعه جالیز خودمو برای آفت کش دیمتوات به نسبت 2درهکتار کالیبره کردم.که بین80تا100 لیتر آب برای 4000متر کافی به نظر می رسه.ولی وقتی به مزارع کناری نگاه میندازم می بین که بعضی کشت ها بسیار متراکم تره یا حتی ممکنه تعداد پشته ها بسیار کمتر یا بیشتر باشه. بتابراین گیج شدم .شما اگه امکانش براتون هست همه جوانبشو توضیح دهید صرف نظر ااز اینکه من چقدر می دونم

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

مهندسین یه سوال دارم

ممنون
سلام
دوست عزیز فرقی نمیکنه که هدف مصرف باغی یا زراعی باشه در هر دوحالت سمپاش باید کالیبره بشه تا میزان پاشش در سطح مزرعه یا باغ یکنواخت باشه. میزان محلول مصرفی در هکتار بیشتر بستگی به نوع سمپاش استفاده شده دارد برای مثال اگر هدف کنترل علفهای هرز در مزرعه یا باغ باشد با سمپاش پشت تراکتوری بومدار به طور کلی 400-300 لیتر آب باید به مخزن سمپاش و دوز توصیه شده اضافه کرد، اما میزان دقیق آن با کالیبره کردن سمپاش بدست میاد، اما در همین رنج قرار میگیره. اما سمپاشی با سمپاشهای میکرونر که بیشتر در مورد آفات رایج است کمترین میزان آب یعنی 60-40 لیتر آب مصرف می شود.

MehD1979

کاربر ممتاز
یعنی شما میگید که میزان مصرف درهکتار ودرهزار لیترآب تقریبا برابر همه؟؟
فرمول کالیبراسیونو بگید....
فکر کنم همه رو درهزار بگم خیلی بهتره.فرضا من مزرعه جالیز خودمو برای آفت کش دیمتوات به نسبت 2درهکتار کالیبره کردم.که بین80تا100 لیتر آب برای 4000متر کافی به نظر می رسه.ولی وقتی به مزارع کناری نگاه میندازم می بین که بعضی کشت ها بسیار متراکم تره یا حتی ممکنه تعداد پشته ها بسیار کمتر یا بیشتر باشه. بتابراین گیج شدم .شما اگه امکانش براتون هست همه جوانبشو توضیح دهید صرف نظر ااز اینکه من چقدر می دونم

بله دقیقا
اصلا بحثو گنگ و پیچیده نکن
هردو یکیه تو نتایجش

ولی این بحث علمیشه که دنبالشی

[FONT=&quot]روشهای کالیبره کردن[/FONT]
[FONT=&quot]یا طرز تعیین مقدار آب مورد لزوم هنگام سمپاشی[/FONT]​
[FONT=&quot]بهترین نتیجه از بکارگیری داروهای شیمیایی کشاورزی وقتی حاصل می‌شود که به مقدار صحیح در واحد سطح مزرعه روی گیاهان یا زمین پخش شوند. بر حسب نوع سمپاش مقدار آبی که با سم در واحد سطح مخلوط می‌شود تفاوت می‌نماید. تعیین مقدار آب مصرفی بر حسب نوع سمپاش را کالیبره کردن می‌نامند. کالیبره کردن سمپاش با تغییر سرعت حرکت، فشار یا تنظیم مقدار خروج سم از سرلانس انجام می‌گیرد.[/FONT] [FONT=&quot]لازم است قبل از شروع به سمپاشی برای تعیین مقدار آب با یکی از سه روش زیر سمپاش کالیبره گردد:[/FONT]
[FONT=&quot]روش اول:[/FONT]
[FONT=&quot]1- [/FONT][FONT=&quot]200 متر را اندازه بگیرید.[/FONT] [FONT=&quot]2- [/FONT][FONT=&quot]مقدار سمی که بر حسب لیتر بطور متوسط در 200متر از سمپاش خارج می‌شود تعیین کنید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]3- [/FONT][FONT=&quot]از فرمول زیر برای کالیبره کردن استفاده کنید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]لیتر در هکتار[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]مقدار لیتر سم بکار رفته در 200 متر × 50[/FONT]
file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image002.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image003.gif[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] عرض محل سمپاشی شده به متر [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]4- [/FONT][FONT=&quot]اگر مقدار مایع سم 600 لیتر باشد و مقدار سم برای هر هکتار 5 کیلوگرم تعیین شده، مخزن سمپاش را با غلظتی که مشخص شده است پر می‌نمائید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]روش دوم:[/FONT]
[FONT=&quot]1- [/FONT][FONT=&quot]مخزن سمپاش را پر کرده و طول مشخصی را سمپاشی کنید.[/FONT]​
[FONT=&quot]2- [/FONT][FONT=&quot]پس از سمپاشی مخزن را مجدداً پر کنید و مقدار مایع مصرف شده در طول سمپاشی شده را تعیین کنید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]3- [/FONT][FONT=&quot]برای تعیین مقدار مایع بر حسب لیتر در هکتار از فرمول زیر استفاده کنید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image003.gif​
[FONT=&quot]لیتر در هکتار[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]مقدار لیتر سم بکار رفته × 10000 متر [/FONT]
file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image004.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image005.gif[FONT=&quot]طول خط[/FONT][FONT=&quot] سمپاشی شده (متر) × عرض سمپاشی (متر) [/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]4- [/FONT][FONT=&quot]مخزن سمپاش را با غلظت سمی که مشخص شده است پر ‌نمائید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]روش سوم:[/FONT]
[FONT=&quot]1- [/FONT][FONT=&quot]مسافت 50 متر را در مزرعه اندازه بگیرید.[/FONT]​
[FONT=&quot]2- [/FONT][FONT=&quot]مدت زمانی که تراکتور مسافت فوق را می‌پیماید برای دقت بیشتر در دو تکرار اندازه بگیرید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]3- [/FONT][FONT=&quot]در حاشیه مزرعه فشار را طوری تنظیم کنید که برای طی کردن مسافت 50 متر و عرض 5/0 متر در همان مدت یک لیتر از سرلانس خارج شود. سعی کنید تا تراکتور با سرعت ثابت حرکت کند. هرگاه فواصل دو سرلانس روی بوم 50 سانتی‌متر باشد مقدار 400لیتر در هکتار می‌رود.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]لیتر در هکتار 400[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image006.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image007.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image008.gif[FONT=&quot]1[/FONT][FONT=&quot] × 10000 [/FONT]
[FONT=&quot]25[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]4- [/FONT][FONT=&quot]برای هر 5 سانتی‌متر کم کردن فاصله سرلانس روی بوم سرعت حرکت را ده درصد اضافه یا حجم را ده در صد کم نمائید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]مقدار سمی که از امولسیون و پودر وتابل با غلظتهای مختلف رقیق می‌شود[/FONT]​
[FONT=&quot] تا بمقدار یک در هزار و یا ده در هزار سمپاشی شود[/FONT]​
[FONT=&quot]در صد ماده مؤثر در امولسیون یا پودر وتابل [/FONT]​
[FONT=&quot]مقدار سم مورد نیاز برای سمپاشی (در هزار میلی‌لیتر)[/FONT]​
[FONT=&quot] 1 در هزار[/FONT]​
[FONT=&quot]5 در هزار[/FONT]​
[FONT=&quot]10 در هزار[/FONT]​
[FONT=&quot]20[/FONT]​
[FONT=&quot]5/0[/FONT]​
[FONT=&quot]5/2[/FONT]​
[FONT=&quot]5[/FONT]​
[FONT=&quot]25[/FONT]​
[FONT=&quot]4/0[/FONT]​
[FONT=&quot]2[/FONT]​
[FONT=&quot]4[/FONT]​
[FONT=&quot]40[/FONT]​
[FONT=&quot]25/0[/FONT]​
[FONT=&quot]25/1[/FONT]​
[FONT=&quot]5/2[/FONT]​
[FONT=&quot]50[/FONT]​
[FONT=&quot]2/0[/FONT]​
[FONT=&quot]1[/FONT]​
[FONT=&quot]2[/FONT]​
[FONT=&quot]75[/FONT]​
[FONT=&quot]13/0[/FONT]​
[FONT=&quot]65/0[/FONT]​
[FONT=&quot]33/1[/FONT]​

MehD1979

کاربر ممتاز
مثل ینکه اینجا فرمولش مشخص نمیشه
من سر فرصت فایلشو اینجا ضمیمه میکنم

factor

عضو جدید
سلام
به نظر شما مشکل این دو عکس که اولی مربوط به درخت انار و دومی لوله ای شدن زردالو میشه چیه؟

با تشکر
IMG_0005.jpgIMG_0006.jpg

eliot -esf

کاربر ممتاز

gmaissam

عضو جدید
به کمبود پتاسیم بیشتر شبیهه. به نظرم گیاه پنبه یا شاید هم کرچک باشه درسته؟
با سلام
این عکسو چندین هفته پیش گذاشتم واز دوستان خواستم راهنمایی کن.
ريالای اسماعیلی این موضوعو کمبود پتاسیم تشخیص دادن درحالی که خودم منگنز ویا منیزیم .منگنز به دلیل پی اچ بالا و تثبیت آهن ومنگنز تواما ومنیزیم به این دلیل که خاک بسیار شنی بوده وآبشویی میشد.طی مطالعه یکی از کتاب های رشته خاک شناسی متوجه شدم پتاسیم نیز در پی اپ بالا تثبیت میشه.ووقتی بیشتردرباغات بررسی کردم متوجه شدم علام کلروتیک از حاشیه برگ شروع میشه وبه سمت مرکز پیش میره .ودرنهایت نکروزه میشوند.grape deficiency.jpgدرحالی که اطراف رگبرگ ها تاحد خوبی سبز هستند.عکسی که جدیدا گرفتم اینمشکلو واضحتر نشون میده..در حال حاضر محلول پاشی با43-3-12انجام شده تا چندروز دیگه نتیجه مشخص میشه.

eliot -esf

کاربر ممتاز

اره به کمبود منیزیم و منگنز + اهن بیشتر میخوره !!! چون این ها تو کلروفیل نقش دارن و کمبودشون باعث میشه قسمت سبز رنگ گیاه زرد بشه دیگه مواد نداره کلروفیل خوب بسازه دیگه !!!
اما تو اون عکس که حاشیه سوخته شده ادمو یاد کمبود پتاس میندازه !!! اقا اسماعیلی حق داشتن خوب !!! چون پتاس رو باز بسته شدن روزنه ها تاثیر داره !!!

gmaissam

عضو جدید
اره به کمبود منیزیم و منگنز + اهن بیشتر میخوره !!! چون این ها تو کلروفیل نقش دارن و کمبودشون باعث میشه قسمت سبز رنگ گیاه زرد بشه دیگه مواد نداره کلروفیل خوب بسازه دیگه !!!
اما تو اون عکس که حاشیه سوخته شده ادمو یاد کمبود پتاس میندازه !!! اقا اسماعیلی حق داشتن خوب !!! چون پتاس رو باز بسته شدن روزنه ها تاثیر داره !!!
دراین مورد یه مقاله خوندم میگفت بین منیزیم وپتاسیم ارتباطی وجودداره یعنی معمولا هرجا کمبود پتاسیم بوده کمبود منیزیم نیز مشاهده شده وبالعکس.ونیز این علایم که در عکس بالایی مشاهده میکنید بسیار شبیه به بیمااری است به نام "تب بهاره"که البته خوشبختانه در بلاد فرانس ویا کلا در اروپا مشاهده شده ووجه تمایزشم با کمبود پتاسیم این است که در تب بهاره معمولا برگ های انتهایی درگیرند وباگلدهی ازبین میرن ولی در کمبود پتاسیم برگ های میانی ساقه درحالی که برگ های انتهایی مشکل حادی ندارند.عکساشم برای این تمایز قرار میدم.فقط برای اطلاعات عمومی بود.
راستی دلم نیومد اینو نگم دلیل سوختگی حاشیه برگ دراثر کمبود پتاسیمو کسی میدونه...
من این مطلبو دراین مورد پیدا کردم اگه درسته تاییدش کنید....کمبود پتاسیم باعث تجمع بیش از حدآمینواسیدputrescineدربرگ وبروز علایم کلروتیک ونکروتیک میشه.

آخرین ویرایش:

mehdi abed

عضو جدید
شما میتوانید از طعمه های مسموم ا ماده بنام متالانجیل استفاده کنید که مخصوص مبارزه با حلزون است یا اینکه خودتون با استفاده از سبوس گندم (در صورت عدم دسترسی آرد)و سم کارباریل (سوین) طعمه مسموم تهیه کنید

hamid256

عضو جدید
مشکل با شته درخت انگور

مشکل با شته درخت انگور

سلام
دوستان یک درخت انگور تو حیاطمون هست اما فکر کنم شته افتاده چون وقتی چوب ساقه اش رو می کنم یک چیز سفیدرنگ وجود داره چند تا عکس ازش می زارم ممنون می شم برای رفع شته راهنماییم کنید
http://axgig.com/images/57618377078935843389.jpg
http://axgig.com/images/45216750426044884043.jpg
http://axgig.com/images/99003595353851674281.jpg

آخرین ویرایش:

من او

عضو جدید
حلزونها به فلز مس حساس اند می تونید از این فلز جهت کنترل استفاده کنید

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
دوستان یک درخت انگور تو حیاطمون هست اما فکر کنم شته افتاده چون وقتی چوب ساقه اش رو می کنم یک چیز سفیدرنگ وجود داره چند تا عکس ازش می زارم ممنون می شم برای رفع شته راهنماییم کنید
http://axgig.com/images/57618377078935843389.jpg
http://axgig.com/images/45216750426044884043.jpg
http://axgig.com/images/99003595353851674281.jpg

سلام دوست عزیز
خب من عکسایی رو که گرفتی دیدم
مشکل خاصی نداری

با توجه به عکسایی که گذاشتی فقط دارم راهنمایی میکنم:
اون سفید مفیدایی که میبینی با توجه به تار بودن تصویر بهشون شپشک های نباتی میگن
اینا از پولویناریا ها و سودوکوکوس ها هستن ... خب طبیعیه ... جمعیت زیادی هم نمیتونن داشته باشن که بخوان آسیب برسونن
صمغ هم ترشح میکنن ... اینم طبیعیه
درختای مو خانگی بیشتر به شته و زنجرک خانگی که اصطلاحا بهش میگن اریترونئورا آلوده میشن ... البته باید کرم برگخوار هم داشته باشی ...
اگر برگهای درختت لکه لکه رنگ پریده شدن و ... این کار اون زنجرکه است ...

اگر مایل بودی برو سم فروشی یه سم مثل دیازینون بخر
از کوچیکاش بخر (50 سی سی)
روش نوشته چقدر سم رو تو چقدر آب باید بریزی ... ولی میتونی 6 سی سی برداری بریزی تو یه لیتر آب
درختای خونگی بسته به اندازه اش با 4 تا 5 لیتر آب سمپاشی میشه
خودت میتونی این کار رو بکنی (اگر سمپاش داری)
فقط سمپاشی کردی حتما جهت اطمینان تا 15 روز دست به درخت نزن
نه قوره بکن بخور نه برگش رو و نه ...
به تنه درخت هم بپاش
در حین پاشش میبینی حشرات ریز میپرن اینور اونور! کرم های سبز رنگ میوفتن پایین!
یا صبح سمپاشی کن یا یک ساعت قبل از غروب آفتاب

اگر میبینی درختت مسقف شده و جلوی جریان هوا رو گرفته قسمتی از درخت رو هرس کن که هوای گرم و رطوبت زیر سقف درخت ثابت نمونه (هوا باید جریان داشته باشه)

یا علی.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
بخواید زیاد وارد جزئیات کمبود عناصر در گیاه بشید خیلی قضیه پیچیده میشه ...
شخصا وقت نکردم زیاد روش مطالعه کنم
اما کمبود عناصر مخصوصا عناصر میکرو خیلی با هم در ارتباط اند ... مثلا عرض میکنم کمبود یکی باعث بیشبود و یا شایدم کمبود او یکی بشه که کدوم حالتش برمیگرده به شرایط رشدی گیاه ... مثلا Ph مثلا تنش آبی ...
کلا اگر بصورت عمومی بررسی کنید راحت ترید
سعی کنید علائم رو بصورت علائم کمبود عناصر میکرو و ماکرو جدا کنید
بعد علائم عناصر ماکرو رو هم بیشتر بررسی کنید... (از نظر کاربرد در طبیعت عرض کردما)

اما در مجموع وقتی وارد جزئیات میشید خیلی بهتر یاد میگیرید ...
تا اینجاش که ما استفاده کردیم
ادامه بدید تا ما هم بهتر بفهمیم.

bahi_good

عضو جدید
سوال

سوال

از دوستان می خواستم سوال کنم کسی راجع به قارچ کش کاپتان اطلاعاتی داره ؟ درخت های شلیل من دچار بیماری(SHOT AND HOLE) یا همون غربالی برگ شدن چاره چیه؟ لطفا کمک کنید

kh88

عضو جدید
با سلام
چند وقتی نبودیم درخت انگور حیاط خانه پر از حشره های خیلی ریز شده که صدای وز وزشون شنیده میشه وقتی از کنارش رد میشی شنیده میشه، چندباری آب پاشی کردم اما نرفتند ، خیلی زیادند، بعضی از برگها رنگ پریده شدن و بعضی از خوشه ها چند دونشون قرمز تیره و سوراخ شده،
غوره های بزرگ شدن ، (الان پر از میوه شده و بیشتر خوشه ها پرن)نمیدونم الان میشه سم پاشی کرد یا نه؟یا اینکه بهتره غوره ها رو بچینیم
از کسی پرسیدم گفت این میوه ها بخاطر این حشره های ریز دیگه انگور نمیشن!!
در ضمن غوره هم یکم مزه اش تند شده
پیشنهاد شما چیست؟راه حی هست؟ متشکرم

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
با سلام
چند وقتی نبودیم درخت انگور حیاط خانه پر از حشره های خیلی ریز شده که صدای وز وزشون شنیده میشه وقتی از کنارش رد میشی شنیده میشه، چندباری آب پاشی کردم اما نرفتند ، خیلی زیادند، بعضی از برگها رنگ پریده شدن و بعضی از خوشه ها چند دونشون قرمز تیره و سوراخ شده،
غوره های بزرگ شدن ، (الان پر از میوه شده و بیشتر خوشه ها پرن)نمیدونم الان میشه سم پاشی کرد یا نه؟یا اینکه بهتره غوره ها رو بچینیم
از کسی پرسیدم گفت این میوه ها بخاطر این حشره های ریز دیگه انگور نمیشن!!
در ضمن غوره هم یکم مزه اش تند شده
پیشنهاد شما چیست؟راه حی هست؟ متشکرم

به احتمال زیاد زنجرک داره... یه سم دیازینون کوچولو بگیر دو در هزار (دو سی سی تو یه لیتر آب) بپاش به برگا. فقط حواست باشه که همه جای برگها باید پاشیده بشه تا اثر کنه (درواقع باید مستقیم به حشره هایی که روی برگها و بخصوص سطح زیری برگ فعالیت میکنن برسه)

sahar91

عضو جدید
سوال اورژانسی از گیاهپزشکان

سوال اورژانسی از گیاهپزشکان

دوستان مدتی هست که روی بوته ی گوجه ای که کاشتم کنه ها از برگهای اون تغذیه کرده وباعث پیچیدگی برگهای اون شدن همینطور امروز گالهای ریزی روی ساقه ی اون دیدم اگه سم مناسبی برای درمان میشناسید ممنون میشم کمکم کنین.

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان مدتی هست که روی بوته ی گوجه ای که کاشتم کنه ها از برگهای اون تغذیه کرده وباعث پیچیدگی برگهای اون شدن همینطور امروز گالهای ریزی روی ساقه ی اون دیدم اگه سم مناسبی برای درمان میشناسید ممنون میشم کمکم کنین.
سلام دوست عزیز:
اول که باید سوال تون را در قسمت مشاوره گیاه پزشکی به آدرس زیر مطرح می کردید:
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/11457-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%8A-%DA%AF%D9%8A%D8%A7%D9%87-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D9%8A
دوم: در پاسخ به سوالتون باید بگم مهمترین کنه خسارت زا در گوجه فرنگی کنه حنایی گوجه فرنگیه (Aculops lycopersici) که برای مبارزه با آن می توانید طی دو نوبت به فاصله 10 تا 15 روز از کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) به نسبت 1.5 لیتر در هکتار استفاده کنید. البته پیچیدگی برگ گوجه فرنگی می تونه عوامل دیگی هم داشته باشه مثلا: تنش های محیطی، اختلاف زیاد دمای شب و روز و حتی بیماریهای گیاهی به نظر من اول باید مطمئن بشید که خسارت مربوط به چی میشه، شما مطمئنید خسارت کنه است؟ و اما در مورد وجود گالهای ریز روی ساقه گوجه فرنگی باید بگم این طبیعیه و مربوط به فیزیولوژی خود گیاه میشه و نگران کننده نیست.

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
کنه حنایی گوجه فرنگی
Aculops lycopersici (Masse) Acari: Eriophyidae
شکل شناسی

بالغ: بدنی به شکل دوکی به طول 200 -150 و عرض 50 میکرون به رنگ زرد مایل به نارنجی و ناخن شانه ای چهار پره ای است . خط میانی سپر پشتی در دو ثلث عقبی سپر قرار دارد موی پوشتی کوتاه است . شکم حدود 27 ترژیت و 60 استرنیت دارد برجستگی هایی ریز روی ترژیت ها ضعیف و کشیده شده است ولی در حاشیه استرنیت به شکل دانه تسبیح نوک دار می باشد
تخم: تخمها کروی شیری رنگ و به قطر 20 میکرون هستند که در روی برگها و ساقه های گیاهان میزبان قرار داده می شوند نرها و ماده ها هر دو پس از 2الی 3 روز از تخم ها خارج می شوند .
لارو: مرحله لاروی کوتاه که در افراد ماده حدود 11 ساعت و در افراد نر حدود 7 ساعت به طول می انجامد . مرحله استراحت لاروی برای هر دو جنس ماده و نر 13 ساعت طول می کشد . لاروها به رنگ سفید بوده و شبیه کنه بالغ می باشند با این تفاوت که از کنه بالغ کوچکتر و کم تحرک ترند .
پوره: مراحل پورگی سن اول و دوم کنه ماده در مدت کوتاهی و نرها در طی مدت 19 ساعت سپری می شود . استراحت پورگی برای ماده ها حدود 18 ساعت و برای نرها حدود 16 ساعت به طول می انجامد .

انتشار آفت
این آفت به طرق مختلف انتشار می یابد . در درجه اول با جریان باد و حشراتی نظیرBemisia Sp و در درجه دوم توسط لباس افرادی که در طول فصل برداشت در حال میوه چینی هستند از بوته ای به بوته مجاور منتقل می شود . وقتی شاخ و برگهای پایینی گیاه در اثر شدت حمله خشک می شود ، کنه ها به شاخه های انتهایی رفته و بدن خود را بالا می گیرند تا بوسیله باد به بوته های دیگر انتقال یابند یا به یدن پرندگان چسبیده و بوسیله آنها تغییر مکان دهند . این کنه در غالب موارد به قسمتهای مختلف بدن حشرات از جمله ساق پای ملخ های موجود در مزارع آلوده چسبیده و انتقال می یابد .

خسارت

کنه حنایی گوجه فرنگی یکی از آفات جدی ، خطرناک و خسارت زای گوجه فرنگی است . از علایم تیپیک این کنه نقره ای و برنزه شدن سطح زیرین برگها می باشد . با تداوم تغذیه آفت بوته ها پژمرده شده و به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز درآمده در نتیجه خشک می شوند .
تراکم های قسمتهای پایانی ساقه از بین رفته ، قهوه ای یا برنزه و زرد متمایل به قهوه ای می شوند . خسارت در روی شاخ و برگ اغلب به صورت آفتاب سوختگی می باشد . خسارت آن بر روی میوه نیز به صورت توقف رشد دیده شده و همچنین میوه های آلوده اغلب به صورت کمرنگ یا زرد تا سفید نقره ای دیده می شوند . تعداد کنه موجود در برگهای پایین همیشه بیشتر از برگهای بالایی است . علایم اولیه خسارت در بوته های گوجه فرنگی به صورت پیچیدگی در برگهای پایین و ظهور رنگ نقره ای براق در سطح زیرین برگها دیده می شود.
پس از خشک شدن برگهای پایینی کنه ها به تدریج آنجا را ترک نموده و به طرف برگهای بالایی که آلوده نیستند حرکت می کنند و با ادامه تغذیه برگها به رنگ حنایی و برنزی درآمده و یک حالت کاغذی شکل و زنگ زدگی بیمارگونه پیدا می کنند . همچنین چین خوردگی های ضعیفی در سطح برگها ظاهر می شود که این چین خوردگی ها تا حدودی به علایم بیماری ویروسی شباهت دارند . با تداوم تغذیه ساقه ها نیز به رنگ حنایی و برنزی درآمده و اغلب از جهت طولی شکاف بر می دارند . در تراکم و انبوهی جمعیت بالای آفت برگها خشک و از بوته ها آویزان می شوند . میوه ها قبل از اینکه رنگ بگیرند معمولاً علایم زنگ زدگی روی آنها دیده نمی شود اما در این مرحله اغلب یک حالت آفتاب زدگی پیدا می کنند که عمدتاً ناشی از ریزش برگ ها است .
در مواقعی که آلودگی بسیار شدید باشد کنه ها سطح پایینی و بالایی برگها و حتی ساقه ها و گاه نوک برگها را نیز مورد حمله قرار می دهند . در جمعیت های بالا این آفت چندان رغبتی به فعالیت روی میوه نشان می دهند . و معمولاً در سطح آنها به صورت انفرادی و به تعداد کم دیده می شود .
برنزه شدن ساقه سیب زمینی در اثر تغذیه اینگونه به اندازه گوجه فرنگی نیست اما برگهای سیب زمینی ممکن است خشک شده و خود بوته نیز در اثر آلودگی از بین برود . بوته های بادمجان جمعیت بالایی از این کنه را حمایت می کنند ولی بوته ها زنده می مانند . خسارت وارده به بادمجان معمولاً به صورت بد شکلی و چروکیدگی برگها است که شبیه خسارت وارده از علف کش تفردی است . ارقامی از بادمجان که دارای موهای اپیدرمی غده ای فراوان هستند حنایی شدن را نشان می دهند .

زیست شناسی
ماده ها تخم خود را در زیر برگها و نزدیک به رگبرگ وسطی قرار می دهند ، دوره رشد جنینی تخم دو روز است که پس از آن لارو کنه خارج شده و دو دوره پورگی را سپری می کند تا به کنه بالغ تبدیل شود . دوره نشو و نمای آفت در دمای 27 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 30 درصد به حداقل میزان خود یعنی 6 روز تقلیل یافته و در 22 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 30 درصد به حداکثر میزان خود یعنی 12 روز افزایش می یابد .
در شرایط بسیار مناسب کنه های ماده تا 6 هفته زندگی کرده و حداکثر تا 50 عدد تخم می گذارند . بهترین شرایط زیست برای این کنه نواحی نیمه خشک می باشد که دمای زیاد و رطوبت نسبی کمی دارد . دوره نشو و نمای این آفت از تخم تا ظهور مرحله بالغ برای ماده بطور متوسط 5 روز و برای نر 4 روز است . طول عمر ماده ها 22 روز بوده که طی 19 روز دوره تخم گذاری خود تعداد 16 عدد تخم تولید نموده اند .

گیاه تاج ریزی سیاه که اغلب در اطراف مزارع گوجه فرنگی می رویند بعنوان میزبان بقا عمل می کند ، این کنه حتی قادر است در روی گیاهان تاج ریزی که در نزدیکی ساختمانهای مترو می رویند زمستان گذرانی کنند . نیلوفرهایی که در داخل مزارع گوجه فرنگی می رویند حامل کننده بوده و برگهای آنها ممکن است خشک شده و در سطح فوقانی و تحتانی به رنگ نقره ای شفاف در بیایند و بدون اینکه حنایی شوند ریزش کنند . گوجه فرنگی میزبان ترجیحی این کنه است زیرا این آفت هر چند در روی سایر میزبان های خود فعال است ولی تغذیه آن باعث خسارت در آنها نمی شود ولی بطور دائم روی آنها به نشو و نمای خود ادامه می دهد به عبارتی رابطه آفت و میزبان حالت دائمی دارد .
در صورت فقدان میزبان گیاهی مناسب کنه حنایی گوجه فرنگی قادر است تا 4 روز بدون غذا زنده بماند . این کنه به سرمای زمستانه شدیداً حساس است و در صورت وجود عدم پناهگاه مناسب تمام مراحل زیستی آن در دمای نزدیک به یخبندان در مدت چند ساعت از بین می رود . مناسبترین روش برای نشو و نمای کنه حنایی گوجه فرنگی حدود 5/26 درجه سانتیگراد و 25 درصد رطوبت نسبی است . در برخی نقاط اغلب روی تاج ریزی آفتاب پرست و پنیرک زمستان گذرانی می کند . بعبارت دیگر در اطراف مزارع یا در مراحل محفوظی که این علف های هرز در طول زمستان یخ نمی زنند . این کنه زمستان را به صورت ماده بالغ سپری می کند .

روشهای کنترل
الف) زراعی: جمع آوری و از بین بردن بقای گیاهانی که می توانند پناهگاه خوبی برای زمستان گذرانی باشد در کاهش جمعیت آفت بسیار موثر می باشد .
کنترل علف های هرز میزبان داخل و حاشیه مزرعه: در سال هایی که سیب زمینی و گوجه فرنگی کاشته نمی شود علف های هرز میزبان سبب پایداری آفت می شوند . لذا هر گونه عملیاتی که منجر به از بین رفتن آنها شود در کنترل آفت موثر است .
تناوب زراعی: با اجتناب از کشت مجدد و زودتر گوجه فرنگی یا سیب زمینی به قطعات اولیه .
ب) بیولوژیکی: این آفت دشمنان طبیعی متعددی دارد اما استفاده از آنها جهت کنترل بیولوژیکی اینگونه اغلب عملی به نظر نمی رسد ، کنه شکارگر Seiulus Sp را در کنترل کنه حنایی موثر می داند . از جمله کنه های شکارگر دیگر می توان به Typhlodromus , Occidentalis (Nesbitt) , Pronematus Ubiquitis , Lasioseius Sp , Phytoseiuluspersimilis , Euseius Comcordis (Chant) اشاره کرد .
ج) شیمیایی: با ردیابی در مزرعه و مشاهده علایم وجود این کنه باید نسبت به کنترل آفت اقدام نمود با بررسی هفت کنه کش ترکیبات دیکوفول ( کلتان ) سی هگزاتین ، پلیکتران ، آزوسیکلوتین ، پروپال ، سولپروفوز ، بولستار و منوکروتوفوس آزودرین را روی این کنه موثر شناخت و فن بوتاین اکسایت وندکس را دارای اثر متوسط گزارش کرد. طی مطالعه دیگری ترکیبات سولفور ، متا سیتوکز – آردی متوآت آندو سولفان متانیدوفوس و امایت روی این کنه بی اثر گزارش شده اند . اثرات تلفیقی 5 کنه کش و کنه شکارگری از خانواده Tydeidae به نام Homeopronematus anconai را روی این آفت مطالعه کرده و نتیجه گرفتند که آورمکتین B1 نسبت به دبکوفور ، سی هگزاتین و سولفور سمیت بیشتری روی این آفت دارد . همچنین از سموم نئورون، بروموپروپیلات ، گوگرد و کاراتان نیز می توان در کنترل آن بهره گیری نمود . سم نئورون 20 روز بعد از سمپاشی دوام کافی و سم کاراتن و گوگرد را تا 10 روز پس از سمپاشی دوام نسبتاً کافی برای کنترل آفت دارند . گردپاشی با گوگرد ، میکرونیزه و تابل به تعداد سه بار و به فاصه 15 روز انجام می شود که اولین سمپاشی پس از کشت انجام می کیرد .

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
این مقاله که پیوست میکنم هم در مورد کنه حنایی گوجه فرنگی مطالب خوبی داره:

پیوست ها

• GBA_900718.pdf
    186.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا