مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
فرزام خان فکر کنم 48 ساعت گذشته
اگه لطف کی بگی جواب بچه ها درسته ممنون میشیم.

فرزام

عضو جدید
دست همه درد نکنه .. همگی زحمت کشیدید .;)

اینطوری که می بینیم مونا جان جواب صحیح رو دادند . جوابشون هم کامله . آفرین

خدمت گلاب عزیز هم عرض کنم که سوختگی گلگاه با بیماری Cat Facing فرق میکنه ..:smile:
اگرچه سوختگی گلگاه هم به دلیل تغییرات شدید رطوبتی خاک اتفاق میفته ... جهت اطلاعتون اسپري به موقع ميوه و شاخ وبرگ گوجه فرنگي با محلول رقيق شده كلريد كلسيم و تكرار آن، مانع از پوسيدگي گلگاه گوجه فرنگي مي شود.:)

با این حساب الان نوبت مونا جان هست که سوالشون رو مطرح کنند ..

درسته ؟؟

afsoon6282

مدیر تالار
دوستان عزیز
به نظره من اگه این تاپیک هم مثله دوتا تاپیک دیگه یه سری قوانین داشته باشه بهتره
نظمش به هم نمیخوره
الان مونا جان باید عکسشونو بزارن که 48 ساعت وقت دارن.
فرزام خان هم اصطلاحشونو بگن که 24 ساعت وقت دارن.
اگه موافقین بگین تا درستش کنیم با هم.

فرزام

عضو جدید
دوستان عزیز
به نظره من اگه این تاپیک هم مثله دوتا تاپیک دیگه یه سری قوانین داشته باشه بهتره
نظمش به هم نمیخوره
الان مونا جان باید عکسشونو بزارن که 48 ساعت وقت دارن.
فرزام خان هم اصطلاحشونو بگن که 24 ساعت وقت دارن.
اگه موافقین بگین تا درستش کنیم با هم.

آخه من الان اصطلاحی توی ذهنم نیست که بگم ....
هر چی باشه اطلاعات علوم دامی ام زیاد نیست ........ اینو بدون :D
اگر عجله دارین نوبت رو بدین به یک نفر دیگه :)

افسون عکس چی شد ؟؟؟

afsoon6282

مدیر تالار

افسون عکس چی شد ؟؟؟
فرزام خان اگه خیلی دیر نمیشه اشکالی نداره
فقط باید در مورد گیاهپزشکی اصطلاح بدین نه علوم دامی
عکس هم نوبت مونا هست که بزاره

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز

افسون عکس چی شد ؟؟؟

فرزام جون شدید تاپیکا رو با هم قاطی کردی!!!!!!!1:biggrin::biggrin:
اینجا باید اصطلاح گیاه پزشکی بزاری نه دامی!:D:D:gol:

monana

عضو جدید
با عرض معذرت به خاطر این که نتونستم زود تر از این عکس ها رو بذارم:D
با توجه به عکس ها بگین این درخت دچار چه بیماری شده و یا این علائم خسارت کدوم آفته؟:que:

monana

عضو جدید
علائم شبیه هست اما عامل بیماری چیز دیگه ای هستش و در ضمن اسم بیماری هم لکه غربالی نیست.

monana

عضو جدید
خوب دیگه فکر کنم باید جواب رو اعلام کنم;)
قبلش یه راهنمایی این بیماری اصولاً مخصوص گیلاس هست :cool: شاید یه کمکی بشه!

گلابتون

مدیر بازنشسته
مونا جان اگه عامل بيماري قارچ باشه از گروه آسكوميستها ممكنه باشه ؟
البته اين بيماري عموما روي يونجه هست . نميدونم ربطي به گيلاس داره يا نه ؟ بهش ميگن بيماري لكه قهوه ايي.

گلاب خاتون :gol:

afsoon6282

مدیر تالار
والا علائم خیلی شبیه غربالی درختان هسته دار هست.
برگها و لکه های روی برگ و سوراخهای روی برگ خیلی شبیه هست.
مونا جان بگو ببینیم چیه؟

آخرین ویرایش:

afsoon6282

مدیر تالار
خوب دوستان عزیز
الان 48 ساعت بیشتر هست که من اصطلاح رو گذاشتم ولی یک نفر هم نیومد جواب بده.
یعنی این قدر سخت بوده؟:eek:
آقای مهدوی کجایین که من اینجا تنها موندم:crying2:
من باید دیشب جواب میدادم، گفتم بازم صبر کنم شاید....
بگذریم.
Precocene : ضد هورمون جوانی
در حال حاضر هورمونهای جوانی و آنالوگهای آن به عنوان عوامل کنترل کننده حشرات استفاده می شوند.اثرات این هورمون زمانی شناخته شد که Slama از کاغذ های تهیه شده از چوب درخت بالزام کانادایی Abies balsamia برای مفروش کردن کف ظرف حاوی سن Pyrrhocoris apterus استفاده نمود.چوب این درخت حاوی ماده ای با نام Juvabion بود که باعث اختلال در دگردیسی این حشره شد.
تا کنون چندین نوع هورمون جوانی در حشرات تشخیص داده شده است.این مواد رشد اعضای داخلی بدن مانند سیستم عصبی،گنادها ،روده میانی و ... را نیز متاثر ساخته و از بلوغ آنها جلوگیری می کند.همچنین هورمون جوانی بلوغ و رشد دیسکهای بالچه ای را در زیر پوست حشرات دارای دگردیسی کامل به تعویق می اندازد.
ترکیبات اولیه شبه هورمونهای جوانی دارای ساختار ترپنوئیدی بودند که از جمله آنها می توان به متوپرن و هیدروپرن اشاره نمود.این ترکیبات ساختار غیر ترپنوئیدی داشته و فاقد گروه اپوکسی هستند.این ترکیبات فعالیت حشره کشی بسیار قوی دارند و شامل ترکیباتی نظیر فنوکسی کارب و پیروپیروکسی فن می باشند.
برخی از مهمترین ترکیبات شبه هورمون جوانی عبارتند از :

1- کینوپرن Kinopren نام تجاری : Altodel ، Enstar
2- هیدروپرن Hydroprene نام تجاری : Gencor ، Gentrol
3- متوپرن Methopren نام تجاری : Altocid ، Precor ، Ovitrol
4- فنوکسی کارب Fenoxycarb نام تجاری : Torus ، Logic ، Insegar
5- پایروپیروکسی فن Pyriproxyfen نام تجاری : Admiral ، Sumilarv

نحوه اثر هورمونهای جوانی و آنالوگهای سنتتیک آن :
حشرات نابالغی که تحت تاثیر هورمون جوانی قرار میگیرند، معمولا قادر به تغییر جلد نبوده و یا بعد از تغییر جلد به سرعت از بین می روندو در صورت زنده ماندن نیز قادر به تولید مثل نیستند.عدم حساسیت لاروهای جوان به هورمونهای جوانی و آنالوگهای آن باعث شده به موادی که ضد هورمون جوانی عمل می کنند توجه بیشتری شود.همچنین می توان آنها را روی مراحل اولیه لاروی به کا ربرد.این ترکیبات از سنتز هورمون جوانی در corpora allata ممانعت می کنند و در نتیجه باعث بلوغ زودرس حشره می شوند.حشره به وجود آمده غیر فعال،کوچک و ضعیف است.گروهی از این مواد در مراحل اولیه بیوسنتز هورمون جوانی اختلال پیدا می کنند.به این ترکیبات پرکوسن Precocene می گویند.

آخرین ویرایش:

Mahmuud

عضو جدید
تشكر

تشكر

از حسن نظر شما متشكرم- گرايش بنده فيزيولوژي گياهان زراعي و علاقه زيادي هم به كارهاي مرتبط با حفظ نباتات دارم- از جمله ارتباط متقابل بين آفت - گياه زراعي - شرايط محيطي. اميدوارم بتونم از مسائل مطرحه توسط دوستان نهايت بهره رو ببرم.

monana

عضو جدید
با سلام خدمت همه دوستان. باید بگم که گلرخ جان به این سوال جواب درست دادن اگر چه کاش بیشتر توضیح می دادن:D

این بیماری لکه برگی گیلاس Cherry Leaf Spotنام دارد و یک بیماری شایع در مناطق مرطوب است. ارقام مختلف جنس Prunus به این بیماری دچار می‏شوند که در این میان گیلاس از همه حساس تر است. عامل بیماری قارچی به نام Blumeriella jaapii است. این قارچ برگ ها، میوه، ساقه و دم میوه را آلوده می‏کند. در بهار حدود 3 هفته پس از ریزش گلبرگ بیماری به صورت لکه های ارغوانی در روی سطح برگ ظاهر می شود که به تدریج لکه ها قهوه ای شده و پس از 6 تا 8 هفته بافت داخل لکه ها از بافت سالم جدا شده و می‏افتد و به برگ ظاهری سوراخ سوراخ می دهد. گاهی در سطح زیر برگ در مرکز لکه ها اسپور های قارچ با ظاهری نمدی دیده می شوند. این بیماری در برگ های پیرتر سبب زردی و ریزش شده و درخت دچار زوال زود رس می شود که در نتیجه ضعیف شده و باعث حساسیت بیشتر به سرمای زمستان می شود. در آلودگی شدید در بهار میوه ها کامل نمی شوند و یا تعداد و اندازه آن ها کاهش می یابد. همچنین آلودگی در سال های متمادی سبب مرگ درخت می شود.

برای مبارزه با این بیماری می توان از قارچ کش های عمومی در هنگام ریزش گلبرگ و یا پس از ظور اولین برگ ها استفاده کرد که باید به فاصله 7 تا 10 روز تکرار گردد. همچنین ارقام مقاوم به این بیماری نیز وجود دارند.

afsoon6282

مدیر تالار
دوستان عزیز
گلرخ خانم باید عکس بگذارن
فرزام خان هم باید اصطلاحشونو بگن.
ممنون.

ارغوان

عضو جدید
رستني ذره بيني از گروه جلبکها (رستنيهاي ابتدايي فاقد ريشه و ساقه و برگ وگل ولي داراي کلوروفيل و از منابع عمده ي غذاي ماهيها) به صورت سلولهاي منفرد وهم به صورت دسته جمعي هستند رنگ انها مايل به زرد يا خرمايي است
در ابهاي شيرين يا شور در خاکهاي مرطوب يا بر سطح مرطوب رستنيهاي ديگر زيست ميکنند در نواحي شمالي و ساير نواحي سرد بيشترند.

آخرین ویرایش:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
آسون انتخاب کردم که نیازی به سرچ تو نت نباشه . فکر کنم با این همه عکس بشه حدسای درست و معقولی زد . بیام فقط با حدس زدن شروع کنیم چطوره؟:gol:

monana

عضو جدید
از روی عکس ها به نظر می آد که بیماری پوسیدگی ریشه است که در اثر قارچ های مختلفی از جمله fusarium و rhizoctonia و armillaria و phytophtora.... ایجاد میشه.

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
منم با نظر مونا جان موافقم ... به نظر من هم پوسيدگي پي تيومي ريشه و همچنين فوزازيومي ساقه است.
اما پوسيدگي پي تيومي و سيلندرو كلاديومي ريشه...علائمي شبيه به هم دارند و هردو شامل پوسيدگي سياه و نرم ريشه ميباشد. در بيشتر مواقع پوسيدگي به طرف ساقه هوايي گسترش يافته و قسمتي از ساقه اصلي پوسيده و فاسد ميگردد. قارچهاي فوق خاكزي بوده لذا ضد عفوني خاك با سموم قارچكش نظير فوزتيل آلومينيم به ميزان 25/1 پوند در 100 گالن آب براي مبارزه با گونه هاي پي تيوم ... و براي مبارزه با سيليندو كلاديوم از قارچ كش مانكوزب به ميزان 5/1 در هزار استفاده ميشود.

البته اين مطلبي رو كه براتون نوشتم در خصوص گياهان آپارتماني و تزييني بيشتر مصرف دارد و در خصوص گياهان باغي بنده اطلاعي ندارم..:sweatdrop:

گلابتون :gol:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه راهنمایی:

از لحاظ نوع علائم و نحوه ايجاد بيماري مثل بيماري ناشي از فوزاريوم است اما تفاوتهائي نيز با آن دارد

afsoon6282

مدیر تالار
همه این عکسا مربوط به یه گیاه نیست.درسته؟
این علائم توی مرکبات هست چون هم لهیدگی داره هم سرخشکیدگی برگ و شاخه
ولی بقیه گیاهان هم این جوری هستن.

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه این عکسا مربوط به یه گیاه نیست.درسته؟
این علائم توی مرکبات هست چون هم لهیدگی داره هم سرخشکیدگی برگ و شاخه
ولی بقیه گیاهان هم این جوری هستن.

درسته این عکسها از گیاهان مختلفی هستن ولی چون همشون یک بیماری داشتن نممونه ورداشتم که اثر بیماری روی برگ و شاخه و ریشه رو نشون داده باشم.
بهتره با سوال و جواب کم کم به نتیجه برسیم مگه نه؟:gol: