مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اون عکسه که گذاشتین یه نو کرمه، این لایه های پلاستیک مانند روی برگ درخت رشد میکنن و زیرشون احتمالن تخم باشه، آخه بعد از مدتی هر چند قسمت یه دونه کرمای کوچولوی سیاه مانند زیرشون درست میشن و سپس بیرون میان و به تخریب بیشتر گیاه میپردازن

فکر کنم همون باشه :D

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
اینجا چی به چیه ؟ یعنی چی مشکل چیه ؟ یه توضیح بدین منم بیام اطلاعاتم رو به رختون بکشم
جوجویی اینجا هم مثل تاپیک این چه گیاهیه هست.فقط اونجا نوع گیاه رو شناسایی میکنی اینجا مشکل گیاه رو میگی.حالا مشکل یا بیماریه یا آفت.
بیای خوشحال میشیم.
اون عکسه که گذاشتین یه نو کرمه، این لایه های پلاستیک مانند روی برگ درخت رشد میکنن و زیرشون احتمالن تخم باشه، آخه بعد از مدتی هر چند قسمت یه دونه کرمای کوچولوی سیاه مانند زیرشون درست میشن و سپس بیرون میان و به تخریب بیشتر گیاه میپردازن

فکر کنم همون باشه :D
این مشکلشو نمی دونم ولی اونی که میگی خسارت آفت هست.وقتی هم خسارت آفت باشه در نقاطی از برگ هست که تخمگذاری میکنن نه همه سطح برگ.

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان بگین این چی بیماری هست؟

سلام...
من یه مدت نبودم..شرمنده گرفتار بودم
الان دیدم این رو سمیه جون.
راستش دقیق نمی دونم ولی از سبزی صیفی باید باشه...برگها شبیه برگ خیاره...لبه های تا خوردش و میوه زرد روشن مثل ویروس موزاییک خیاره..نمی دونم اگر اشتباه بود دیگه شرمنده..گفتم یه چی بگم حالا...

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
با اجازه افسون جان:sweatdrop:
امشب باید جوابو بگم
:w16:
اسم این بیماری موزاییک کدو هست با نام( squash mosaic virus (sqmv

علایم :

علایم اولیه روی کدو تنبل و کدو عبارت است از روشن شدن رگبرگها و لکه های کلروز در روی برگها ی جوان می باشد . سپسبرگها به طرف بالا پیچ خورده لکه های سبز و تیره در برگها نمایان میشود . یکی از نشانه های مشخص در روی گیاه کدو ، وجود برگهای نخی شکل است و میوه های تولید شده از بوته های کدو تابستانه بد شکل شده ، برامدگیهایی در سطح آنها دیده میشود در روی خیار در برگهای حقیقی اولیه رگبرگها روشن میگردد و در اطراف این رگبرگهای زرد شده نقاط زردی نمایان میشوند . برگهای جوان ممکن است به طرف بالا پیچ بخورند . در روی برگهایی که بعدا بوجود می ایند ، تعداد لکه ها ممکن است بسیار کم و یا اصلا بوجود نیایند و یا امکان دارد علایم اصلی محو شوند و در نتیجه تشخیص آلودگی مشکل میگردد.

چرخه زندگی :

ویروس روی بذر زندگی میکند. این ویروس نیز میتواند در داخل بدن سوسک ها زمستان گذرانی میکند . گسترش وسیع توسط بذر میباشد. .
هم حشره بالغ و هم لاروهای کفشدوزک 12 نقطه ای میتواند این ویروس را انتقال دهد .

مبارزه:

1-به حداقل رساندن انتقال به وسیله بذر
2-حذف میزبانهایی که ویروس را در خود ذخیره میکنند و مبارزه با سوسکهای ناقل
3-بذور را باید از مناطقی تهیه کرد که این و.یروس شایع نیست
4-هنگامی که بذور به مقدار زیاد آلوده باشند در خلال انبار داری |آلودگی بذر کاهش میابد
5-در مواقعی که منبع ویروس شناخته شده و از نظر آلودگی اهمیت داشته باشند باید آنها را از بین برد
6-گاهی برای از بین بردن ویروس به ناچار باید تمام گیاهان بیمار در منطقه ازبین بروند و این مبارزه باید تا چند سال ادامه یابد

afsoon6282

مدیر تالار
مرسی از دوستان که شرکت کردن:gol:
ممنون سمیه جان لطف کردی به موقع بود:victory:

من نگاه کردم کسی موزائیک کدو نگفته بود.این جوری باشه خودت عکس بعدی رو بگو:w16:

در مورد اصطلاح هم وقت تموم شده و باز هم سمیه جان جواب درست رو گفتن.:w16:

خانومی عکس و اصطلاح بعدی با خودته دوتاشو بذار :w12:
ممنون.:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام :gol::gol:
بازم شرمنده بابت تاخیرم :sweatdrop::sweatdrop:
بگین Enatiation چیه لطفا بطور کامل توضیح بدین:w10:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
من گشتم سمیه جون...یه چی گیر اوردم شبیهش...:whistle:
Initiation :تشکیل جوانه گل

فکر کنم یه چی گفتم همچین خفن غلط...:weirdsmiley::sweatdrop:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام :gol:
بگین این گیاه چه مشکلی داره و چه گیاهی هست؟ عمل بیماری رو هم بگین
؟:w10:

ممنون سمیه جون...
راستش تشخیص من هم زنگ هست که برگها مربوط به سیر هست و در واقع garlic rust یا زنگ سیر هستش.
عامل بیماری هم باید Puccinia allii. باشه.

afsoon6282

مدیر تالار
سمیه جان مقت اصطلاحت تمومه :w16:
لطف میکنی توضیحشو بدی همراه با برنده
:redface:

اگه هم میشه یکی دوتا عکس دیگه برای عکسات بذار گویا سکینه جان یکیشو ندیدن.
:w12:

ممنون خانومی.
:victory:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
Enation: یا تیغه ای شدن . به برامدگی ها یا تیغه های ریز روی گلبرگها بخصوص در سطح زیرین برگ و نیز روی غلاف ها اطلاق میگردد. از نشانه های موزاییک تیغه ای در نخود است که توسط ویروسی pea virus 1 ایجاد میشود .

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه چیزایی سکینه جون گفته ولی همش درست نیست .. حالا هر جور چی خودت صلاح میدونی افسون جون:gol:

afsoon6282

مدیر تالار
یه چیزایی سکینه جون گفته ولی همش درست نیست .. حالا هر جور چی خودت صلاح میدونی افسون جون:gol:
ممنون از سکینه جان
سمیه جان اگه جواب کاملو گفته سکینه جان برنده هست اگه نه که خودت اصطلاح بعدی رو بگو.

afsoon6282

مدیر تالار
خوب سمیه جان وقت عکست تموم شده.
ببخش باید دیشب اعلام میکردم ولی ....:cry:

توضیح عکستو همراه با برنده بگو خانومی.

سکینه جان شما هم اصطلاحو بگو

ممنون:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلاااااام جواب عکسم زنگ سیر یا پیاز بود puccinia porri , puccinia allii مرحله اسپرموگونی و اسیدی قارچ بصورت جوشهایی با رنگ زرد روشن بوده و پیکنیوم های این قارچ به صورت نقاط سیاه در وسط جوش ها دیده میشود. مرحله اوردیای قارچ به صورت جوش های کوچک متمایل به قرمز تا نارنجی مشخص میشود و مرحله تلیای قرچ به صورت جوشهای سیاه برجسته که تا مرحله رسیدن به وسیله اپیدرم پیاز پوشیده شده جلوه میکند . برگهای شدیدا آلوده به رنگ زرد درامده و قبل از موقع میمیرند . اگر چه برگهای جدید ظاهر میشود اما اندازه پیازها کوچک باقی میماند . مبارزه : تناوب زراعی خاک مناسب و تهویه مناسب انهدام علفهای هرز جدا کردن مارچوبه از پیاز سم پاشی منظم با اکسی کربوکسین

afsoon6282

مدیر تالار
خوب عزیزان برای اینترنت سمیه جان مشکلی پیش اومد من به جای ایشون برنده رو مشخص میکنم.:w16:
برنده آوا جان هستن.:w40:
مرسی خانومی:victory:

آوا جان لطف میکنی عکس بعدی رو بذاری.:w12:
ممنون عزیز.:gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب ممنون سمیه جون و افسون جون...
من یک بیماری آسون انتخاب کردم که ان شا ءا... همه جواب بدن...
نام بیماری چیست؟ و عامل بیماری را بگویید.

sakineh

عضو جدید
سلام به همه:gol:
بابت تاخیری که داشتم شرمنده ببخشید.
دوستان بگند که Etiolation چیه؟؟؟؟
امیدوارم که سوالم تکراری نباشه.

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
اسم این بیماری هم انتراکنوز لوبیا هستش.

عاملش هم قارچ colletotrichum lindemuthianum هستش.

فکر کنم یه نوع بیماری فیزیولوژی باشه یعنی بیرنگ شدن در اثر نرسیدن نور بیشتر اتفاق میافته و برگ رنگ سبزشو از دست میده:w20:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من فکر کنم وقت مسابقه تصویر تمومه...مدیر جان کجایی...دلمون به شور افتاد...

afsoon6282

مدیر تالار
ببخشین بچه ها شرمنده نشد امروز بیام:redface:
ممنون آوا جان :victory:

بله وقت هر دو مسابقه تمومه
هم آوا جان هم سکینه جان لطفا توضیحاتو بدم و برنده هم مشخص کنن.:w16:
ممنون ازتون.
:gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام افسون جان...خوش اومدی:gol:

جواب آنتراکنوز لوبیا بود...:w16:
سکینه جون پاسخ درست دادند..:w23:.ممنون عزیز...:w30:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرم غیر جنسی عامل بیماریColletotrichum lindemuthianum و فرم جنسی آنGlomerella lindemuthiana (آسکومیت) نام دارد.
این بیماری در مناطق مرطوب خیلی رایج است و در شمال کشور به مقدار زیاد دیده میشود. ولی تا بحال از استان فارس گزارش نشده است. قارچ عامل این بیماری بذرزاد میشود. و کافی است بذر آلوده در مناطق مرطوب کشت شود تا بیماری شیوع پیدا کرده و خسارت بزند. این قارچ به خصوص به غلاف می زند و تمام غلاف را می پوشاند و پوشش گلی رنگی، که اسپورهای قارچ عامل بیماری هستند، روی آن دیده میشود. این قارچ تولید آسروول میکند. و لابه لای کنیدیوفورها خار (seta) دیده میشود. این قارچ به تمام قسمت های هوایی گیاه حمله میکند و اسپورهایی که تولید مینماید حالت لزج و چسبناک دارند بنابراین باد هیچ نقشی در انتقال آنها ندارد و حتماً بوسیله باران منتشر میشوند. پس بارندگی و آبیاری بارانی هم در شیوع بیماری موثرند. بقای قارچ در بقایای گیاهی آلوده و روی بذرها صورت میگیرد.

کنترل:
1- استفاده از بذر سالم و غیره آلوده (بذر از مناطق خشک بگیرند).
2- آیش و تناوب دو ساله.
3- استفاده نکردن از آبیاری بارانی.
4- برای اطمینان ضدعفونی بذر بابنومیل و توپسین و.

یه عکس دیگه::