مسابقه: کی این گیاه دارویی رو میشناسه ...؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
bell peper بنام فلفل هندي است/
و اينكه ارقام مختلف وجود داره زيبا جون خوب بگيد چه كسي درست گفت /البته من ميگم گلابتنون چون ايشون اول اشاره كردن/

گلابتون

مدیر بازنشسته
آفرین به شما
خوب اگه اسم علمیشو بفرمایین خیال من راحت می شه چون دقیقا با همین اسم اگه سرچ کنی هم فلفل زینتی میاد هم دلمه ای

خودمم گیج شدم راستش :redface:
خانومي اسم علميش رو كه هم من و هم معصومه جون گفتيم...Capsicum annum L
اما با فلفل زينتي همونطور كه مهدي جان گفت تفاوت دارند و فقط در نوع و گونه باهم تشابه دارن.
راستي يه چيزي بگم...فلفل زينتي ده درصد سميت داره و قابل خوردن نيست.من از هر نوعش توي باغچه دارم...هم دلمه ايي هم زينتي هم قلمي هم ...

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
خانومي اسم علميش رو كه هم من و هم معصومه جون گفتيم...Capsicum annum L
اما با فلفل زينتي همونطور كه مهدي جان گفت تفاوت دارند و فقط در نوع و گونه باهم تشابه دارن.
راستي يه چيزي بگم...فلفل زينتي ده درصد سميت داره و قابل خوردن نيست.من از هر نوعش توي باغچه دارم...هم دلمه ايي هم زينتي هم قلمي هم ...

Guinea pepper و growing bell و bell peper و Ornamental pepper نیست دوستان !
الان برای بار اول درست گفتین گلابتون عزیزم درسته

گلابتون

مدیر بازنشسته
آفرین:biggrin:
scoville Scale
حالا بهم میتونی بگی که بالاترین واحد اسکویل فلفل چنده؟اسم فلفلشو هم خواستی بگو

مشتاقم كردي مهدي جان...رفتم سرچ كردم اينو پيداكردم....آه از نهادم بلند شد...واه واه واه...چيييييه!!!!!

به گزارش یاهو نیوز سال گذشته در ماه دسامبر فلفل "ناگا وایپر" Naga Viper به عنوان تندترین فلفل قرمز جهان معرفی شد. اما اکنون مقام تندترین فلفل جهان به فلفلی به به نام "اسکورپیون باچ تی" (Scorpion Butch T) از ترینیداد رسیده است.

"باچ‌ تی" در "مقیاس اسکوویل"- قدرت گونه‌های فلفل را بر مبنای میزان وجود یک ماده شیمایی در آنها اندازه‌گیری می‌‌کند، بر ناگا وایپر پیشی می‌گیرد. باچ تی استرالیایی در این مقیاس دارای 1.46 میلیون واحد تندی گرم است،‌در حالی که تندی ناگا وایپر بریتانیایی حدکثر به 1.38 میلیون می‌رسد. برای مقایسه این رقم در فلفل معمولی میانگین حدود 5000 است.

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
مشتاقم كردي مهدي جان...رفتم سرچ كردم اينو پيداكردم....آه از نهادم بلند شد...واه واه واه...چيييييه!!!!!

به گزارش یاهو نیوز سال گذشته در ماه دسامبر فلفل "ناگا وایپر" Naga Viper به عنوان تندترین فلفل قرمز جهان معرفی شد. اما اکنون مقام تندترین فلفل جهان به فلفلی به به نام "اسکورپیون باچ تی" (Scorpion Butch T) از ترینیداد رسیده است.

"باچ‌ تی" در "مقیاس اسکوویل"- قدرت گونه‌های فلفل را بر مبنای میزان وجود یک ماده شیمایی در آنها اندازه‌گیری می‌‌کند، بر ناگا وایپر پیشی می‌گیرد. باچ تی استرالیایی در این مقیاس دارای 1.46 میلیون واحد تندی گرم است،‌در حالی که تندی ناگا وایپر بریتانیایی حدکثر به 1.38 میلیون می‌رسد. برای مقایسه این رقم در فلفل معمولی میانگین حدود 5000 است.

دیگه دنبالش نگردین تموم شد !:biggrin: از قیافش معلومه خیلی تیزه !

Guinea pepper و growing bell و bell peper و Ornamental pepper نیست دوستان !
الان برای بار اول درست گفتین گلابتون عزیزم درسته

آفرین
میتونی بهم بگی که تندترین جای فلفل در کدوم قسمتش قرار داره؟حتی بیشتر از تخم یا بذر فلفل
بذرش در مقام دوم قرار داره.اینم راهنمایی

اما شما طراح سئوال؟بالاخره پاسخش چی بود؟لطفا مبهمش نکنید
بعدشم ما یه نام علمی داریم
یه نام انگلیسی
و یه نام لاتین

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
آقا من تشکرام تموم شده بچه ها دلخور نشین
اینم همه دار و ندار این فلفل شیتون :

Kingdom:Plantae
(unranked):Eudicots
(unranked):Asterids
Order:Solanales
Family:Solanaceae
Genus:Capsicum
Species:C. annuum
Capsicum annuum
L.

مشاهده پیوست 66382مشاهده پیوست 66383

اینهمه گفتی دقیق میخوام خودتونم نتونستید بگید
نظرتون اون واریته L بود که تو جواب سئوالتونم نبود
یعنی این رنگ قرمزه که مشخص کردم بقیه اون یعنی جنس و گونه در تمام فلفل ها مشترکه
Capsicum annuum
L.

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینهمه گفتی دقیق میخوام خودتونم نتونستید بگید
نظرتون اون واریته L بود که تو جواب سئوالتونم نبود
یعنی این رنگ قرمزه که مشخص کردم بقیه اون یعنی جنس و گونه در تمام فلفل ها مشترکه
Capsicum annuum
L.

جانم ؟؟؟ !!! :w20:

یعنی چی که جنس و گونه در تمام فلفل ها مشترکه ؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
گلابتون جان بفرمایین عزیز دلم

مرسي عزيزم...به روي چشم...
بفرماييد اين چه گياه دارويي و مهم هست؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
نه متاسفم مهدي جان..حدست اشتباه بود.

ممنونم بخاطر اطلاعات خوب و مفيدتون...

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
گِنه گِنه :

* نام‌هاي ديگر آن: درخت گنه‌گنه و پست گنه‌گنه مي‌باشد.
1. تب‌بر است و براي تب‌هاي عفوني مانند حصبه، گريپ و بادسرخ مفيد مي‌باشد.
2. نوع خاكستري و قرمز آن مقوي‌تر از نوع زرد مي‌باشد.

از لحاظ علمی گیاه گنه گنه با نام علمی Cinchona از خانواده ی Rubiaceae در پوست خود حاوی دو آلکالوئید به نام کینین و کینیدین است که در درمان مالاریا به کار می رفته اند. اما به دلیل عوارض متعدد جایگزین شد اما امروزه به دلیل مقاوم شدن عامل مالاریا دوباره مورد توجه قرار گرفته است.

[h=2]گنه گنه، جرقه ي هوميوپاتي[/h]لئوپد دوم، پادشاه اتريش بيمار شد. پزشكان بيماري وي را تب روماتيسمي و ناشي از عفونت خون (سپتي سمي) تشخيص دادند. براي درمان، اقدام به رگزني و سه مرتبه خونگيري از پادشاه كردند. پادشاه درگذشت. پزشكان اعلام كردند "خون پادشاه بسيار آلوده بود و علي رغم خارج كردن همه ي آن مرد."
ديدن اين حوادث براي دانشمندي بزرگ مثل ساموئل هانمن قابل قبول نبود. وي پزشك، شيميدان و داروساز بود. مردي كه در كودكي زبان لاتين درس مي داد، در هجده سالگي به دو زبان فرانسه و انگليسي مسلط و در بيست و چهارسالگي فارغ التحصيل پزشكي شده بود نمي توانست پزشكي غيرعلمي و خشن آن دوران را تحمل كند.هانمن طبابت را رها كرد و با توجه به تسلط به زبان هاي مختلف، تصميم گرفت بقيه عمر خود را صرف ترجمه ي متون پزشكي و مطالعه كند. هانمن هنگامي كه كتاب متريامديكاي دكتر كولن را كه از كتب مرجع پزشكي آن زمان حساب مي شد را ترجمه مي كرد به مطلبي در مورد داروي كينين برخورد كرد. "اين ماده بدليل اين كه تلخ است مالاريا را درمان مي كند." اين مطلب براي هانمن قابل قبول نبود زيرا مواد تلخ زيادي وجود دارند كه مالاريا را درمان نمي كنند. او تصميم گرفت در مورد اثر درماني كينين تحقيق كند. مقداري از پودر گياه گنه گنه كه كينين از آن بدست مي آيد را روي ميز كار خود گذاشت و هر روز مقدار كمي از آن را روي زبان خود قرار مي داد. پس از يك تا دو ماه دچار سرمازدگي، خواب آلودگي، برافروختگي، تشنگي، تب و لرز و ساير علائم مالاريا شد.
اين حادثه سبب احياي دوباره ي قانون همانندها شد: يك ماده زماني مي تواند سبب درمان علائم شود كه خود بتواند همان علائم را در فرد سالم ايجاد كند.
اين آغاز ماجراي علمي شدن هوميوپاتي بود. گنه گنه ي پرويي براي هانمن مشابه افتادن سيب براي نيوتن بود. گنه گنه آغازگر كشف بيش از 3000 داروي هوميوپاتي ديگر است.
اما گنه گنه چه كاربردي در هوميوپاتي دارد؟
گنه گنه (china) با نام علمي Cinchona officinalis از خانواده ي روناسيان (Rubiaceae) است. بيماراني كه از اين دارو بهره مي برند بيماراني حساس، ايده آليست و بسيار زودرنج هستند بنابراين گنه گنه داروي خوبي براي نوجوانان است. هيجان پذيري بالا در بيمار وجود دارد كه گاهي به عنوان حساسيت عصبي مطرح مي شود. هيجان پذيري مي تواند بصورت تمايلات walter mitty بيان شود يعني بيمار شب خوابش نمي برد و غرق در خيال پردازي هاي قهرمانانه يا نقشه هاي بلندپروازانه در آينده مي شود ولي صبح هنگام بلندشدن دچار دست پاچگي مي شود.
اين گياه دو صفت مشخص و كلاسيك دارد: 1) عوارض ناشي از، از دست دادن مايعات بدن مثل اسهال، خونريزي، ترشحات جوش هاي چركي و كورك. به اصطلاح گنه گنه را بدليل تخليه هاي فرساينده و از بين رفتن مايعات حياتي و اثرات سوء كينين مي توان خالي شده خلاصه كرد. 2) تب هاي متناوب
در بخش جسماني عمدتاً كبد و روده و به نسبت كم تر اندام هاي حركتي را تحت تأثير قرار مي دهد و به همين دليل يكي از داروهاي مهم بيماري هاي گوارشي مثل اسهال و بعضي مشكلات مزمن كبدي است. گنه گنه براي كم خوني يا ضعفي كه بدنبال از دست دادن مايعات حياتي بدن باشد مثل خونريزي، شيردادن طولاني و زياد، اسهال، ترشحات چركي يا افراط جنسي مفيد است.
تذكر
خصوصيات اين دارو در شكل هوميوپاتي مطرح گرديده و مصرف آن بدون مشورت با پزشك هوميوپات توصيه نمي گردد.
مراجع
1. راهنماي نكات و علائم كليدي داروهاي هوميوپاتي، تأليف راجر موريسون، ترجمه ي دكتر سيدعلي حسيني تهراني، دكتر محمد افشار، دكتر عصمت بوستاني
2. ماتريكس داروهاي هوميوپاتي، دكتر مريم فشاركي
3. متريامديكا داروشناسي هوميوپاتي، تأليف دكتر اس. كي. دوبي، ترجمه ي دكتر بهاره آذر، دكتر سيدعلي حسيني تهراني

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی
ببخشید دیر شد
امروز در حال برگشت از مسافرت بودم
ممنون سایه جان شما لطف داری آبجی :redface:
و اما با اجازه بزرگترا سؤال بعد :

این چیه؟ ( اسم گونه + خواص )

2.jpg

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
Dodonaea-angustifolia-؟؟

viscosaشايدم ...

سایه جان اولی درسته : Dodonaea-angustifolia :)

تبریک میگم عزیزم مثل همیشه گل کاشتی خانوم گل ! ;) :gol::gol::gol::gol::gol:

یه زحمت بکش به خواصشم اشاره مختصری داشته باش و بعد زحمت سؤال بعدی رو بکش

:w17::w23:

سایه سار

عضو جدید
درخت ناترك
نام علمی :Dodoneae viscosa
خصوصیات گیاه شناسی:درختچه ای با شاخه های ایستاده،برگهای كشیده ی سرنیزه ای كه به سمت قاعده باریكتر و درراس تیز می گردد.برگها بی كرك وكم و بیش چسبناك،گل ها سبز زردفام،گل آذین گرزن محوری،میوه كپسول دارای باله ی پهن،دانه ها سیاه رنگ می باشند.

پراكنش جغرافیایی:نواحی حاره و نیمه حاره من جمله در بلوچستان و جنوب غربی ایران مثل فارس،بوشهر و غیره می روید.
خواص درمانی:
عصاره حاصل از برگ های آن به عنوان یك داروی اختصاصی جهت درمان بواسیر و تسكین درد در بعضی نواحی مصرف دارد0بعلاوه از آن به صورت غرغره و جهت درمان ذكام یونجه ای،نزله حاد و مزمن،مخاط بینی و چشم كه همراه با جریان ترشحات بینی و اشك است به كار می رود0
كاشت: عملیات كاشت نهال ناترك در شهریور ماه انجام می شود

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
مرسي مرسي...ببخشيد من به كل اينجا رو فراموش كرده بودم...شرمنده

مرسي سايه سار جون زحمت توضيحات رو كشيدي گلم.

دوستان گلم بفرماييد اين چه گياه دارويي هست؟

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
نام‌هاي ديگر آن: /اس بري /مورد اسفرم، كوله خاس، جزجيز، هس، چوشت، چشت، رند، ريحان القبور، كوله حسن، كول كيش، اوتو، سيرسيرك، عناب بري و پل مي‌باشد.
تيره سوسني ها
ruscus hyrcanus
خواص دارويي:.1. دمكرده برگ آن ادرارآور است.
2. دمكرده ريشه اين گياه اشتهاآور است.
3. براي رفع آب‌آوردن انساج از دمكرده ريشه اين گياه استفاده كنيد.
4. براي درمان مجاري ادرار و رفع سنگ كليه و عفونت كليوي مي‌توان از دمكرده ريشه اين گياه استفاده كرد.

اشتهاآور - بواسير - خون دماغ - عفونت كليوي - التيام زخم - اسهال - التهاب دهان - تقويت كبد - خردكردن سنگ مثانه - قند - كم خوني دختران جوان - رفع سنگ كليه - آب آوردن انساج - درمان مجاري ادرار و...

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
اوه اوه اوه....شرمندددددددددددده خيلي خيلي شرمنده عزيزم...ببخشيد اين روزها خيلي باشگاه واسه من بد باز ميشد...از طرفي هم درگيري بدي توي تالار مديران داشتم.
بازم معذرت ميخوام از اين تعويق بوجود آمده.

مرسي مصوم جون تنها شركت كننده و تنها برنده مسابقه شماييد ...بفرماييد عزيزم. منتظر سوالت هستيم خانومي.

قربونت برم /خواهش/
م.jpg
بفرماييد؟ خيلي راحته/////

وضعیت
موضوع بسته شده است.