
نظرتان برای طراحی ویترین آنلاین کسب و کارتان باید از کدام زبان برنامه نویسی یا فریم ورک استفاده کنید؟ حالا به لطف توسعه فناوری، همواره امکان راه اندازی و به روزرسانی هر کسب و کاری در فضای آنلاین وجود دارد. بدون شک به دنبال طراحی وب سایت، اپلیکیشن یا شبکه آنلاین خوشایند و امن برای مشتریان هستید. در حال حاضر گزینههای زیادی برای حضور در فضای آنلاین وجود دارد. یکی از فریم ورک های مطرح، لاراول است که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم.
فریم ورک لاراول چیست؟
لاراول (Laravel) فریم ورک مبتنی بر PHP است که طبق اصل ام وی سی (model-view-controlling) عمل میکند. این فریم ورک PHP بسیار پرکاربرد است و 25 درصد از اپلیکیشن ها با آن ساخته شدهاند. کاربری ساده و کاربردهای گسترده این نرم افزار باعث محبوبیت آن شده است. همچنین Laravel امنیت بالایی هم دارد. در این فریم ورک میتوانید برخی قابلیتها را از سایر شبکهها بردارید که همین امر، فرایند توسعه و طراحی را ساده میکند.
لارواول چیست؟
البته نباید گول سادگی مفهوم آن را بخورید. تنها توسعه دهندگان ماهر قادر به کار با این نرم افزار هستند. برای کار با این نرم افزار نیازمند آشنایی با مفاهیم خاصی هستید. شما به دانش پایه و پیشرفته در حوزههای HTML و PHP نیاز دارید.
فریم ورک لاراول تاریخچهای ۱۵ ساله دارد و مسیر توسعه طولانی را طی کرده است. آپدیتهای منظم این نرم افزار به لطف جامعه کاربران گسترده فراهم شده است.
اهمیت فریم ورک لاراول
چرا باید این فریم ورک را به سایر فریم ورک ها یا سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) ترجیح دهید؟ این قضیه تا حد زیادی به اولویتهای فردی، تیمی و نوع پروژه شما وابسته است. در اینجا تا حدی به شما در تصمیم گیری در این زمینه کمک میکنیم.
توسعه دهندگان PHP در سراسر جهان به خاطر مزایای Laravel در مقایسه با سایر فریم ورکها، آن را انتخاب میکنند. آنها با این فریم ورک بیشتر از جلوههای بصری اپلیکیشن ها روی کدنویسی متمرکز میشوند. پس میتوانید از تجربه جامعه کاربران فعلی این فریم ورک به خوبی استفاده کنید. هر چقدر توسعه دهندگان نرم افزار حس راحتی بیشتری با پلتفرم پیدا کنند، به نتیجه بهتری هم میرسند.
اهمیت لاراول
این پلتفرم مزایای خاصی در حوزه تجارت الکترونیک دارد. همین مزایا باعث شده تا بسیاری از استارتاپها، لاراول را به سایر CMS ها ترجیح دهند. در ادامه به این مزایا اشاره میکنیم:
پکیجهای تجارت الکترونیک پیش ساخته در حوزه Laravel وجود دارد. پس دیگر نیازی به ساخت پکیج کامل ندارید. البته یافتن پکیج متناسب با کسب و کارتان که تمامی جنبههای مدنظرتان را دارد، کمی زمان میبرد.
این پکیجها دارای کارکردهای مشخصی هستند. پس قادر به مدیریت امور مختلفی از امنیت فروش تا بارگذاری خودکار اطلاعات هستید. میتوانید کدها را دستکاری کرده، سفارشی کنید یا جریان کاری مدنظر را برای پلتفرم کسب و کارتان طراحی کنید.
این پکیجها رایگان هستند. ولی برای مدیریت این پکیجها به استخدام کدنویس نیاز دارید. کدها به طور رایگان در دسترس هستند ولی نحوه کار با آنها به مهارت و دانش مهندسی و برنامه نویسی نیاز دارد. تهیه این پکیجها کاری مقرون به صرفه است و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کدنویسی میتوانید از محتوای آموزشی و مشورت با توسعه دهندگان PHP استفاده کنید.
اجرای این پکیج مستقل از سیستم اجرا کننده آن است. یعنی فروشگاهتان به خاطر مشکلات آپدیت سیستم، از کار نمیافتد. بعلاوه نیازی به هزاران افزونه جانبی ندارید.
ویژگیهای لاراول

قالبها یا تمپلیت های متعددی از این پلتفرم وجود دارد که آن را به پلتفرمی جذاب برای کدنویسان تبدیل کرده است. آنها به راحتی، چیدمانها یا Layout های مختلفی از لاراول را میسازند. بعلاوه ویجت های (Widgets) زیادی هم با امکان تلفیق JS و CSS دارد.
نگاشت ارتباط با شی یا (ORM) Object-relational mapping یکی از امکانات فوق العاده در لاراول است. کدنویس با کمک ابزار Eloquent ORM میتواند به جای SQL از PHP برای انتشار کدها در دیتابیس استفاده کند.
اصل MVC باعث تقویت منطق، ثبت و عملکرد کدنویسی شده و کارکردهای چندگانه را در اختیار کدنویس قرار میدهد.
سیستم مایگریشن (migration) لاراول امکان توسعه دیتابیسها را بدون نیاز به بازسازی فراهم کرده است. این امر باعث حفظ امنیت دادهها شده و امکان از دست رفتن دادهها را به حداقل میرساند.
انتقال داده هم با کمک PHP قابل انجام است که به نفع کدنویسان تمام میشود.
امنیت یکی از ویژگیهای ضروری Laravel است. این پلتفرم از جمله معدود پلتفرمهایی است که در داخل خود پلتفرم، امنیت را برقرار میکند. برای مثال پسوردها هیچگاه به صورت متنی درون دیتابیسها ذخیره نمیشوند.
مزایا و معایب لاراول
در اینجا به مزایا و معایب کلی لاراول به ویژه در حوزه تجارت الکترونیک اشاره خواهیم کرد. شاید این مزایا و معایب به حوزه کاری خاصی محدود نشوند و آنها را در سایر زبانهای برنامه نویسی هم ببینید.
مزایای این فریم ورک
این فریم ورک، رایگان است. لاراول هم مثل تمامی راهکارهای اُپن سورس، رایگان است. پس در این قسمت نیازی به بودجه ندارید. جامعه پشتیبان بزرگی، از این فناوری حمایت میکند. در نتیجه به روزرسانی مستمر و مشورت با افراد با تجربه به طور رایگان فراهم است.
فرایند تست کردن با کمک Laravel بسیار ساده است. در واقع قابلیت Unit testing فراهم است. اعمال تغییرات در بخشهایی از اپلیکیشن، هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. این قابلیت برای طراحی اپلیکیشن های بزرگ و پیچیده، اهمیت زیادی دارد.
در اینجا هم مایگریشن، قابلیتی فوق العاده است. توسعه دهندگان نرم افزار به راحتی میتوانند از پلتفرمی دیگر یا درون Laravel مایگریت انجام دهند. این قابلیت امکان مدیریت سادهتر دیتابیسها را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد.
لاراول دارای زمانبندی خط فرمان است تا تکالیف از قبل مشخص شده را به طور خودکار اجرا کند. این فعالیتها شامل ارسال خودکار ایمیل یا پاکسازی دیتابیس برای ذخیره فضای هاستینگ هستند. این کار به راحتی با یک ورودی Corn قابل اجرا است.
کد منطق تجاری (business logic) را میتوان از کد نمایش (presentation) جدا کرد. در اینصورت تیم طراحی میتواند بدون برقراری ارتباط با توسعه دهندگان PHP، تغییرات مدنظر را اجرا کند. همین امر، ساعت کار مورد نیاز برای به روزرسانی یا اصلاح ظاهری اپلیکیشن را کاهش داده و به طور کلی بودجه مورد نیاز را کاهش میدهد.
بیش از 20 لایبرری داخلی برای Laravel وجود دارد. که اهداف مختلفی دارند. مثلاً احراز هویت با لایبرری Authentication مسئول حفظ امنیت است.
معایب این فریم ورک
فقط نباید روی نقاط مثبت یک پلتفرم متمرکز شویم. در ادامه تعدادی از معایب سیستم Laravel را شرح میدهیم.
یافتن توسعه دهندگان خبره لاراول دشوار است. زبان برنامه نویسی PHP بسیار محبوب است، ولی هنوز هم متخصصان واقعاً خوب و با تجربه محدودی در این زمینه فعال هستند. اگر هم یکی پیدا کنید، هزینه استخدامش بالاتر از حد انتظارتان است.
با اینکه پکیجهای مخصوص تجارت الکترونیک Laravel، ساده و پر از قابلیتهای کاربردی هستند ولی تعداد زیادی از آنها تولید نشده است. این امر مشکل خاصی نیست ولی انتخابهایتان را محدود میکند.
به روزرسانی ورژن فریم ورک کمی مشکل ساز است. چون تداوم بین آنها وجود ندارد. پس باز هم به این مشکل بر میخورم که برای به روزرسانی هایی که خدشهای به کل سیستم وارد نمیکند به توسعه دهنده یا تیمی با مهارت نیاز داریم.
جامعه پشتیبان لاراول به اندازه جامعه پشتیبان سایر زبانهای برنامه نویسی، بزرگ نیست. شاید این مسأله هم مشکل خاصی محسوب نشود. ولی اغلب خبرههای این حوزه در ایالات متحده هستند که همین امر منجر به کمبود منابع مشورتی برای توسعه دهندگان سایر کشورها میشود.
آخرین ویرایش توسط مدیر: