مجتمع مس سر چشمه

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
مجتمع مس سرچشمه در 160 کیلومتری جنوب غرب کرمان و 50 کیلومتری جنوب رفسنجان قرار دارد. ارتفاع تین ناحیه از سطح دریا به طور متوسط 2600 متر و بلندترین نقطه آن 3000 متر است. کانسارهای سرچشمه در قسمت مرکزی سلسله جبال زاگرس قرار گرفته و متشکل از سنگ های چین خورده گسله، سنگ های رسوبی و مواد آتشفشانی اوایل دوره سوم است.

بخش های تولیدی مجتمع مس سرچشمه عبارت از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریخته گری ها و لیچینگ است.
کانسار مس سرچشمه از نوع پرفیری است. این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان به شمار می رود و ذخیره زمین شناسی آن، بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تن سنگ سولفوری با عیار متوسط 7/0 درصد برآورد شده است.

استخراج در معدن سرچشمه بدین شرح است که پس از عملیات انفحار، سنگ معدن بر اساس نوع و مشخصات مربوطه توسط کامیون های بزرگ معدنی به محل مناسب انتقال می یابد و از آنجا با توجه به برنامه تولید معدن بارگیری و به سنگ شکن اولیه (از نوع ژیراتوری) منتقل می شود. پس از خردایش، خاک با دانه بندی 100% زیر 8 اینچ در انبار درشت با ظرفیت 150 هزار تن ذخیره می گردد.
در حال حاضر و پس از انجام فاز اول توسعه معدن، میزان سنگ سولفوری قابل انتقال به سنگ شکن اولیه به سقف 60 هزار تن در روز با عیار متوسط 9/0 درصد رسیده است که با اجرای فاز دوم توسعه، این میزان به حدود 80 هزار تن در روز با عیار 85/0 درصد خواهد رسید.

کارخانه تغلیظ شماره یک

این کارخانه شامل سنگ شکن های ثانویه و ثالثیه، پرعیارکنی، مولیبدن، *****، خشک کن و کارخانه پخت آهک است. خوراک مورد نیاز کارخانه تغلیظ با نوار نقاله از انبار درشت به بخش خردایش که شامل سنگ شکن های ثانویه (مخروطی استاندارد) و ثالثیه (سرکوتاه) است، وارد می شود و پس از خردایش، بر اساس دانه بندی به قسمت آسیا ارسال می گردد. در این قسمت، خاک به همراه برخی مواد افزودنی دیگر، در آسیاهای گلوله ای نرم شده و برای سایزبندی به هیدروسیکلون ها و از آنجا به سلول های رافر ارسال می شود.

محصول با ارزش این سلول ها کنسانتره است که به سلول های کلینر و سپس به سلول های ریکلینر می رود. کنسانتره مس – مولیبدن از سلول های ریکلینر به سمت تیکنر مس – مولیبدن و از آنجا به کارخانه مولیبدن ارسال می شود. کنسانتره مس جدا شده از مولیبدنیت به صورت دوغاب وارد تیکنرهای مس شده و پس از ***** و خشک کردن به انبار کنسانتره و یا به محل اختلاط و آماده سازی خوراک کارخانه ذوب انتقال می یابد.

ref :kashanmining

معرفی سایت: http://www.mining-media.com/emj/index.html

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی باشی

مرسی باشی

تشکر فراوان خیلیییی

me-myself

عضو جدید
کاربر ممتاز
من اکتشاف خوندم. پروژه کارشناسیم در مورد اکتشاف این معدن بود در حقیقت بررسی داده های ژئوفیزیکی سرچشمه با کمک gis.
جالب بود که با بررسی 3 تا نقشه ژئوفیزیک با gis تونستم به نقشه ای برسم که طبق بررسی هام باید توی اون مناطق مس پیدا بشه و وقتی با محل پیت معدن مقایسه کردم تقریبا روی هم می افتاد . با وجودی که داده های من داده های کاملی نبود.
یه سوال دارم کسی داده های ژئوفیزیکی مربوط به این منطقه رو داره؟؟؟ به جز نقشه های پتاسیم و مقاومت و مغناطیس سنجی. چون این سه تا رو خودم دارم. هر کس داره هر چه زودتر بهم خبر بده. خیلی واجبه

saeed-MaDan

عضو جدید
من اکتشاف خوندم. پروژه کارشناسیم در مورد اکتشاف این معدن بود در حقیقت بررسی داده های ژئوفیزیکی سرچشمه با کمک gis.
جالب بود که با بررسی 3 تا نقشه ژئوفیزیک با gis تونستم به نقشه ای برسم که طبق بررسی هام باید توی اون مناطق مس پیدا بشه و وقتی با محل پیت معدن مقایسه کردم تقریبا روی هم می افتاد . با وجودی که داده های من داده های کاملی نبود.
یه سوال دارم کسی داده های ژئوفیزیکی مربوط به این منطقه رو داره؟؟؟ به جز نقشه های پتاسیم و مقاومت و مغناطیس سنجی. چون این سه تا رو خودم دارم. هر کس داره هر چه زودتر بهم خبر بده. خیلی واجبه

سلام منم دارم اکتشاف میخونم ولی هیشکی نیس ک راهنماییم کنه.خیلی خوشحال میشم باهاتون آشنا شم

بالا