مباني كامپيوتر و برنامه نويسي(از صفر شروع مي كنيم)

moongirl

عضو جدید
کلاً فلوچارت را توضیح بده ......
بدجوری هنگ کردم ..
:eek: به دادم برس .
ببین توی فلوچارت ها باید اول مسئله رو برای خودت کاملا حل کنی. یعنی بتونی چیزی رو که مسئله خواد کاملا توضیح بدی. بعد هم باید بدونی متوازی الاضلاع برای ورودی هاست یعنی جایی که می خوایم به دستگاهمون عدد بدیم و یا جاهایی که دستگاه چیزی بهمون می ده یعنی خروجی هامون. . مستطیل مربوط به جاهاییه که دستگاه عملیاتی رو روی داده ها انجام می ده. لوزی مربوط به جاهایی که شرطی داریم . دایره (یا همون بیضی) برای دو کلمه رزو شده begin و end است. همین.
و اینکه برای یادگیری فلوچارتها همونطور که گفتم مهم اینکه که بکشی و خودت بهش عدد بدی و مرورش کنی تا ببینی آیا به نتیجه مطلوب می رسی یا نه
حالا یه مثال واست می زنم تا بیشتر جا بیفته.
 

moongirl

عضو جدید
پس کجایی ؟ با مثال برام توضیح بده . مخصوصاً فلوچارت حلقه ای تو در تو . :cry:
و اینم مثال:
سوال : رسم فلوچارت [FONT=&quot]تعیین بزگترین مقسوم علیه مشترک دو عدد[/FONT]
و حل : فایل اتچ رو دانلود کن و خوب و بادقت نگاش کن. اونایی که قرمزه فقط توضیحه.
1- ببین ما اول یه بیضی داریم با کلمه رزو شده begin
2- اون چیزی که مسئله بهمون داده. مسئله به ما گفته می خوایم برزگترین مقسوم علیه مشترک دو عدد رو به دست بیاریم. پس در واقع اون چیزی که برای ما معلومه و ما می خوایم به دستگاهمون بدیم دو عدد هست که به اسم a و b اونها رو می دیم و از فلوچارتمونمی خوایم که اونها را بخونه.
3- یه مرحله ریاضیه. شما ممکنه هزارتا راه حل برای یافتن مقسوم علیه مشترک دو عدد بلد باشی که همش به تسلط شما روی ریاضیات مربوطه . اما اینکه من ازکجا این راه رو آوردم. از روی دستگاه نردبانی که توی دوران ابتدایی یادمون دادن. ما اونجا هم می یومدیم عدد بزرگرو اول می ذاشتیم و بعد عدد بعی رو بر اون تقیم می کردیم و و باقیمانده رو به عنوان مقسوم عیه تقسیم بعدی در نظر می گرفتیم. اینجا هم همین سیسیتم رو پیاده می کنیم.
4- یافتن عدد بزرگتر. همونطور که گفتم چون شرطه از لوزی استفاده می کنیم. می گیم اگر a بزرگتر بود اون رو در خانه max قرار بده و در غیر اینصورت (يعني اينكه b بزرگتر بود ) b را در خانه max بذار.
5- دستور قرار دادن یک متغیر در یک خانه
6- نشانه در غیر اینصورته . یعنی اگر شرط داخل لوزی برقرار نبود از این دستور استفاده کنه.
7- بعد از تعیین عدد بزرگتر و کوچکتر می یاد عدد بزرگ رو بر کوچکتره تقسیم می کنه. منطور از INT اینه که نباید خارج قسمتمون اعشاری باشه. حالا این خارج قسمت رو دز خانه ای که اسمش رو Q گذاشتیم قرار می ده.
8- حالا باقیمانده همون تقسم عدد بزرگه بر عدد کوچیکه رو توی خانه ای به اسم R قرار می ده.
9- اگر این باقیمانده صفر باشه کارمون تمومه و اگر نه باید این کارو اینقدر ادامه بدیم که به یه باقیمانده صفر برسیم. همین جا متوجه می شیم که یه شرط وجود داده و اون اینکه آیا باقیمانده صفر شده یا نه. اگر صفر نبود عدد کوچیکه رو توی خونه max می گذاریم و خارج قسمت رو در خانه min و دوباره عملیات رو تکرار می کنیم. اینکه فلش کجا باید برگرده کاملا یه توجیه ریاضیه. یعنی به این بستگی داره که شما بخوای عمیلبات رو از کدوم قسمت تکرار کنی. همین.
10- خروجی هست که فلوچارت به ما می ده. در واقع همون مقسوم علیه مشترکی که می خواستیم.
11- اینهم یه بیضی با کلمه روز شده end.
بازم اگر سوالی باشه در خدمتم
 

پیوست ها

  • flowchart.doc
    39 کیلوبایت · بازدیدها: 0

moongirl

عضو جدید
جلسه چهارم - انواع داده ها

جلسه چهارم - انواع داده ها

درمورد data type یا انواع داده ها در بخش اعلان متغیرها بحث کردیم واشاره کردیم که که در قسمت اعلان برای تمامی متغیرهایی که در طول برنامه استفاده می کنیم یک نوع داده باید تعریف کرد. حالا می خوایم ببینیم این نوع داده ها چی هستن:

Integer : انواع عددي صحيح شامل اعداد بدون نقطه مميز است
real : انواع عددي اعشاري شامل اعدادي با نقطه مميز است
Char : نوع داده كاراكتري كه با كلمه char مشخص مي شود ميتواند يك كاراكتر را در خود نگهداري كند بنابراين كاراكترها در يك بايت از حافظه كامپيوتر ذخيره مي شوند
String : اين نوع داده ها براي ذخيره رشته ها مثل اسامي افراد به كار مي رود و با كلمه كليدي string مشخص ي گردد
Boolean : نوع ديگري از داده ها در پاسكال وجود دارند كه داده هاي بولي خوانده مي شوند مقادير بولي داراي دو ارزش درستي يا نادرستي اند كه در پاسكال با صفر و يك نمايش داده مي شوند صفر به معني نادرستي و يك به معني درستي به كار ميرود اين نوع داده ها با كلمه Boolean تعريف ميشوند.

 
بالا