مباحث مرتبط با آزمون طراحی معماری

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
اما من این حرف شمارو قبول ندارم چون وفتی گفته میشه ظوایط معلول یعنی حداقل یک واحد معلول لازمه حدشم 4/1 هست این شامل طراحی یک واخد کامل با رعایت شرایطه که یکیش ارتفاغ پله هست بقیه هم باید رعایت بشه اکه قرار بشه نصفش رعایت بشه نصفش نه نمیشه یا باید کامل طراحی کنین یا کلا بیخیالش بشین و نمرشو نگیرین اینم میشه تغییر صورت مساله !!!!

شما دارین از طراحی خودتون دفاع میکنین و این چواب کلی نیست سال بعد که شرکت کردیم مجددا باید با همین ابهامت ظراحی کنیم !!!!
به جرات میگم طراخی امسال طبق نظر شما و لحاظ نکردن ظوابط معلول و رمپ ساده ترین سوال تا بحال بوذه اما مشکل همین بایدها و نبایدهاست که چی مجازه چی مجاز نیست !!!

سعی کنیم این مدت به راهکاری برسیم واقعا منظقی باشه یا باید تو سوال ذکر کنن ببایدها و نبایدهارو یا یه روال معلوم بدون حدس و گمان باشه

هیچکس یه اقلیم اشاره نکرد که بااین که ذکر نشده باید بر چه اساسی طراحی نشه اما از قیل عرف بودی وقتی اسم شهر یا اقلیم ذکر نشه اقلیم معتذله پس نمیشه سقف شیب داذ گذاشت و در نتیجه میشه موتورخونه آسانسورو پشت بام در نظر گرفت و موتور خانه تاسیساتو زیرزمین
در شیب بندی بحث اقلیم خیلی مهمتره و نحوه جاگذاری RD ها خیلی مهمه همین طور ارتفاعات طبقات و سطح بازشو ها و ...

حالا کی میتونه بگه طراحی بذون در نظر گرفتن اقلیم درسته؟؟؟
اصلا شما ها رو چه افلیمی کار کردین؟
پس خواهشا وقتی ساده میگین اون پارکینگ مهم نیست حتما برا معلولم تامین بشه کل صورت مسله رو تعییر میدین در واقع سوال رو آسونتر میکنین
مطمینم او شبهه مهندسی هم که گفته جک مجازه فقط بخاطر این گفته که تو جلسه صدای کسی درنیاد من تا این لحظه مطمینم سوال مشکل داره

سلام.
من شرکت نکرده بودم تو آزمون.
بنظرم جواب مسئله خیلی سادست.شما یکم سختش میکنید.
معلولین یه درصد پایینی از جامعه هستن.باید امکان دسترسی به هر فضایی براشون فراهم بشه.مثل همون بحث پله و رمپ معلول و جک معلول و کلا امکان رفت از یه کد ارتفاعی به یک بالاتر یا پایین تر.
این به این معنا نیست که مثلا تو یه ساختمون دو واحدی شما یک واحد رو واحد معلول کنید.
اینکه تعداد واحد از یه حدی(20 یا 24 واحد(الان حضور ذهن ندارم))بالاتر رفت شما باید یه واحد معلول هم طراحی کنید و همچنین در مورد پارکینگ که میگن از یه تعدادی بیشتر شد باید پارکینگ معلول بزارید.........خب این یه حرف منطقی هستش.
به توجه به نسبت افراد معلول و غیر معلول این نسبت در نظر گرفته شده.
در مورد رمپ یا جک .......خب معلومه که جک مناسب تره.همه برای معلول و هم برای سازندگان.من بشخصه رمپ معلولی ندیدم که شیب 8 درصد توش رعایت شده باشه چون واقعا غیر اجرائیه.کلی فضارو اشغال میکنه.ساخت و اجراش سخته و ....
من تو همین نمایشگاه معماری تهران که هفته قبل بود رفتم یه شرکتی نمونه های جک معلول رو ارائه کرده بود.خیلی مناسب بودن.کاملا دارای ابعاد مشخص و استاندارد و هم اینکه جای کمی رو اشغال میکنه.
دقیقا با همین منطق شهرداری جک معلول رو قبول میکنه.

rahbar49

عضو جدید
سلام.
من شرکت نکرده بودم تو آزمون.
بنظرم جواب مسئله خیلی سادست.شما یکم سختش میکنید.
معلولین یه درصد پایینی از جامعه هستن.باید امکان دسترسی به هر فضایی براشون فراهم بشه.مثل همون بحث پله و رمپ معلول و جک معلول و کلا امکان رفت از یه کد ارتفاعی به یک بالاتر یا پایین تر.
این به این معنا نیست که مثلا تو یه ساختمون دو واحدی شما یک واحد رو واحد معلول کنید.
اینکه تعداد واحد از یه حدی(20 یا 24 واحد(الان حضور ذهن ندارم))بالاتر رفت شما باید یه واحد معلول هم طراحی کنید و همچنین در مورد پارکینگ که میگن از یه تعدادی بیشتر شد باید پارکینگ معلول بزارید.........خب این یه حرف منطقی هستش.
به توجه به نسبت افراد معلول و غیر معلول این نسبت در نظر گرفته شده.
در مورد رمپ یا جک .......خب معلومه که جک مناسب تره.همه برای معلول و هم برای سازندگان.من بشخصه رمپ معلولی ندیدم که شیب 8 درصد توش رعایت شده باشه چون واقعا غیر اجرائیه.کلی فضارو اشغال میکنه.ساخت و اجراش سخته و ....
من تو همین نمایشگاه معماری تهران که هفته قبل بود رفتم یه شرکتی نمونه های جک معلول رو ارائه کرده بود.خیلی مناسب بودن.کاملا دارای ابعاد مشخص و استاندارد و هم اینکه جای کمی رو اشغال میکنه.
دقیقا با همین منطق شهرداری جک معلول رو قبول میکنه.

دوست عزیز منم حرف شمارو قبول دارم و مشکل بنده با خود جک نیست حتا اگه طراحی برای اجرا باشه و طرف حسابمم شهرداری باشه 100% جک معلول میذارم اما مشکل اینجاس که این استانداردا وارد مباحث نشدن و تو هیچ ظوابطی هم اشاره به استفادش نشده و چون این ابهام هست و در آزمون طراحی مبنا مقررات ملی هست میگم والا جک معلول کاررو کاملا راحت میکنه خیلی از دوستان مثل شبنم خانوم فک میکنن من تو آزمون عقلم به جک نرسیده که بزارمش در حالی که چنین نیست حتا باید به ایشون بگم که جک داره منسوخ میشه و لوازم مدرنتر مثل جک روی خود ویلچر با هند ریل های جک خور اومده این برای این هست که در مواقع قطعی برق که یک در میلیون اتفاق هم میوفته معلول دچار مشکل نشه با این اوضاع دیگه تو طراحی دسترسی نیازی به جک و رمپ خنده دار میشه بازم تاکید میکنم ما تو ایرانیم و هر ساله یه عده عمران دارن از ما یه آزمون طراحی میگیرن و تا حالا نبوده آزمونی برگزار بشه که مشکل نداشته باشه همه این ابهامات باعث این مشکلاته اگه هدف فقط محک زدن سطح طراحی و عقل ما بود خب آزمون رو دستی نمی کردن که آزمون کدی میشد چرا اصلا به این فکر نمیکنن بعضی دوستان.
بازم میگم من مخالف تکنولوژی و این مسایل نیستم فقط میخام به این نتیجه برسیم که شفاف شفاف معلوم بشه ما چه بایدها و نبایدهایی داریم
در ضمن مگه تو سطح دنیا اصلا رمپ میذارن !!! مگر کشورهای عقب مانده
حتا در آزمون استفاده از آسانسور پانوراما هم مجاز نیست
طبق مقررات ملی استفائه از نمای شیشه ای در یک حد مجاز نیست مگر در کل دنیا برجهایی با نمای شیشه ای کم هست !!!
در ایران در آزمون حتا فاصله آکس به آکس ستون فلزی بیش از 6.3 و برای بتن 7.4 مجاز نیست بخاطر ملاحضات سازه ای !!!!! مگر در کل دنیا ستون فلزی با فاصله بیش از 6.3 وجود ندارد!!! (من خودم تا 7 متر اجرا کردم )

بازم میگم دوستان گرامی بحث سر دفاع از ترسیمات نخودمون نیست بحث سر باید ها و نبایدهای واقعیه که باید تو آزمون لعنتی رعایت کنیم تا از این فیلتر موزیانه رد بشیم.

واحد معلول 5 درصد از کل واحدها ست و 5 درصد از کل پارکینگ هااختصاص به معلول دارد.

پارکینگ متوسط : حداکثر تا25ماشین پارک می شود و از بین 25تا باید یکی ماشین معلول باشد.

rahbar49

عضو جدید
شما که کلا هیچ چیزو قبول نداری و با همه چی مخالفی.خدا رو شکر که شما مصحح آزمون نیستی وگرنه یک نفرهم نمی تونست این آزمون و قبول بشه

شبنم خانوم شما عرایض بند ه رو متوجه نشدین
بند عرضم اینه در هیچ منبعی ذکر نشده جک معلول مجازه و در هیچ منبعی هم ذکر نشده غیر مجازه اما استاندارد رمپ بحث شده و ملاک کار قرار داره دیگه محصولات یک نمایشگاه رو نمیاد تو آزمون دخیل بدن و اینو باید بگم متاسفانه !!! چون به نظر بنده تجربه یک نمایشگاه = یه مدرک کاردانیه دست کم !

در ضمن قرار نشد از ترسیماتمون دفاع کنیم. شمام یه مقدار شهامت به خرج بدین و طرحتونو بذارین ماهم استفاده میکنیم چه اشکالی داره نتایج که اومد همه می تونیم قضاوت کنیم کی با چه ترسیمی چه نمره ای گرفته.

من یه نتیجه ای ای گرفت تو این آزمون اونم اینه که واقعا اونایی که از ضوابط آگاهی کافی نداشتن تو آزمون بدون دغدغه تر و بیشتر و کاملنتر طراحی کردن و احتمالا بیشتر نمره می برن
چون آزمون با سه رنگ خودکار تصحیح میشه

اونا نمره ترسیمی و بعضی چیزای دیگرو میبرن
ما که اینقدر ادعامون میشه همش درگیر آرایش پارکینگ و دسترسی معلول و نکات اجرایی بودیم و هیچ............

لطفا طرحتونو بذارین تا درآینده بهتر قضاوت کنیم سال دیگه هم مجدد آزمون داریم ............

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شبنم خانوم شما عرایض بند ه رو متوجه نشدین
بند عرضم اینه در هیچ منبعی ذکر نشده جک معلول مجازه و در هیچ منبعی هم ذکر نشده غیر مجازه اما استاندارد رمپ بحث شده و ملاک کار قرار داره دیگه محصولات یک نمایشگاه رو نمیاد تو آزمون دخیل بدن و اینو باید بگم متاسفانه !!! چون به نظر بنده تجربه یک نمایشگاه = یه مدرک کاردانیه دست کم !

در ضمن قرار نشد از ترسیماتمون دفاع کنیم. شمام یه مقدار شهامت به خرج بدین و طرحتونو بذارین ماهم استفاده میکنیم چه اشکالی داره نتایج که اومد همه می تونیم قضاوت کنیم کی با چه ترسیمی چه نمره ای گرفته.

من یه نتیجه ای ای گرفت تو این آزمون اونم اینه که واقعا اونایی که از ضوابط آگاهی کافی نداشتن تو آزمون بدون دغدغه تر و بیشتر و کاملنتر طراحی کردن و احتمالا بیشتر نمره می برن
چون آزمون با سه رنگ خودکار تصحیح میشه

اونا نمره ترسیمی و بعضی چیزای دیگرو میبرن
ما که اینقدر ادعامون میشه همش درگیر آرایش پارکینگ و دسترسی معلول و نکات اجرایی بودیم و هیچ............

لطفا طرحتونو بذارین تا درآینده بهتر قضاوت کنیم سال دیگه هم مجدد آزمون داریم ............

دوست عزیز
همه صحبتایی که شما میکنید توی صفحات و پستای قبلی گذاشته شدن ، از تاریخعضویتتون توی باشگاه پیداست که تازه اومدین اینجا ، بحث در مورد رمپ و جک،درست ونادرست بودنش از دید هر کسی،نمونه طرحهای بچه ها ( شبنم خانم ، من و .....) و ...... توی پستای قبلی قبلا انجام شده
لطفا به اون پستها مراجعه بکنین و مطالب رو بخونین.

میتونم حدس بزنم شما پیش کی رفتید کلاس ( از مطالبی که میذارید متوجه شدم )، ایشون یه جلسه هم اصفهان اومدن و من کلاسشون رو رفتم یه سری مسایلی که درس دادن اشتباه بود مثل 4.5 متر فضای گردش ماشین که توی ضوابط صراحتا 5 متر ذکر شده

آتیشتون خیلی تنده ، یهکم آرام تر صحبت کنین هم جو دوستانه ست هم کسی با کسی دعوا نداره که !!
ممنونم ازتون

rahbar49

عضو جدید
دوست عزیز
همه صحبتایی که شما میکنید توی صفحات و پستای قبلی گذاشته شدن ، از تاریخعضویتتون توی باشگاه پیداست که تازه اومدین اینجا ، بحث در مورد رمپ و جک،درست ونادرست بودنش از دید هر کسی،نمونه طرحهای بچه ها ( شبنم خانم ، من و .....) و ...... توی پستای قبلی قبلا انجام شده
لطفا به اون پستها مراجعه بکنین و مطالب رو بخونین.

میتونم حدس بزنم شما پیش کی رفتید کلاس ( از مطالبی که میذارید متوجه شدم )، ایشون یه جلسه هم اصفهان اومدن و من کلاسشون رو رفتم یه سری مسایلی که درس دادن اشتباه بود مثل 4.5 متر فضای گردش ماشین که توی ضوابط صراحتا 5 متر ذکر شده

آتیشتون خیلی تنده ، یهکم آرام تر صحبت کنین هم جو دوستانه ست هم کسی با کسی دعوا نداره که !!
ممنونم ازتون

ذوست عزیز مثل اینکه اینحا تاریخ عضویت معادل اخذ مدرک از دانشگاهای معتبره!!
اول لطف کنین صفحات قبلو بخونین بعد قضاوت کنین !!!!!!!

این پست شماره 1484 6 روز پیش بنده هست

به نظر من امسال دیگه گذشت یه پیشنهاد دارم

همه بیان هر طرحی رو که کشیدن و الان هم هر نظر دیگه دارن با ترسیم بذارن تا هم بفهمیم کی با چه طرحی قبول میشه و هم اینکه طرح میبایست چظور میشد
این بهترین راهه
قبولی در آزمون انتهای راه نیست خیلی چیزا برا یادگیری مونده

و این مسایل ادامه مطالب قبلی که ناجار به بجواببم تا به اصل مطلب برسیم و بنده از این مطلب شما نیز مطلعم که فرمودین 4.5 و 5 متر !!!!!!!!!!!
اتفاقا اون شخصی که فرمودین به احتمال همونیه که مدرس کا بوذه و خیلی از مطالبو اشتباه فرمودن البته دلیلش رو با اینکه مثلا 4.5 قابل قبوله توجیح میکردن و اینکه خوذشونو نزدیک به مصححین نشون میدادن و ....

الانم کلا قاطی کردم چون اگه تو اون دوره شرکت نمی کردم مطمیتم قبول میشدم !!!!!!!!

حالا هم همهتون به جای ایراد گرفتن از حرفام از طرحم و روند طراحیم ایراد بگیرین
و لطف کنین نظزتونو در قالب طرح مطرح کنین
اینجوز لااقل چیزی یاد می گیریم​
ممنونم و خواهش میکنم طرح بذارین نه حرف خالی

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ذوست عزیز مثل اینکه اینحا تاریخ عضویت معادل اخذ مدرک از دانشگاهای معتبره!!
اول لطف کنین صفحات قبلو بخونین بعد قضاوت کنین !!!!!!!

این پست شماره 1484 6 روز پیش بنده هست
به نظر من امسال دیگه گذشت یه پیشنهاد دارم

همه بیان هر طرحی رو که کشیدن و الان هم هر نظر دیگه دارن با ترسیم بذارن تا هم بفهمیم کی با چه طرحی قبول میشه و هم اینکه طرح میبایست چظور میشد
این بهترین راهه
قبولی در آزمون انتهای راه نیست خیلی چیزا برا یادگیری مونده

و این مسایل ادامه مطالب قبلی که ناجار به بجواببم تا به اصل مطلب برسیم و بنده از این مطلب شما نیز مطلعم که فرمودین 4.5 و 5 متر !!!!!!!!!!!
اتفاقا اون شخصی که فرمودین به احتمال همونیه که مدرس کا بوذه و خیلی از مطالبو اشتباه فرمودن البته دلیلش رو با اینکه مثلا 4.5 قابل قبوله توجیح میکردن و اینکه خوذشونو نزدیک به مصححین نشون میدادن و ....

الانم کلا قاطی کردم چون اگه تو اون دوره شرکت نمی کردم مطمیتم قبول میشدم !!!!!!!!

حالا هم همهتون به جای ایراد گرفتن از حرفام از طرحم و روند طراحیم ایراد بگیرین
و لطف کنین نظزتونو در قالب طرح مطرح کنین
اینجوز لااقل چیزی یاد می گیریم​
ممنونم و خواهش میکنم طرح بذارین نه حرف خالی

دوست عزیز
من پست 1535 شمارو که 2 ساعت پیش گذاشته بودین جواب دادم نه 6 روز پیش ، همه صفحات رو هم خوندم و از روند تاپیک کاملا مطلعم.
مثل اینکه شما صحبت من رو اشتباه متوجه شدید ، من نگفتم تاریخ عضویت شما مهمه گفتم شما صفحات قبلی رو نخوندین و توی بحث های قبلی و طرحهایی که گذاشته بودیم شرکت نکردین و آگاهی ندارین !
بله دقیقا اون استاد گرامی همین حرفایی که شما میگین رو زدن و توجیه کردن بقیه رو به ظاهر!!!

دوست گرامی و محترم ، درخواست شما درمورد قرار دادن طرح ها توی صفحات قبلیه ، ما دقیقا بعد از امتحان طرح هامون رو گذاشتیم و روش کلی بحث کردیم ، لطفا زحمت بکشین و پستای مربوط به حدود 1 ماه پیش رو در صفحات قبلی بخونین !!!!!

rahbar49

عضو جدید
دوست عزیز
من پست 1535 شمارو که 2 ساعت پیش گذاشته بودین جواب دادم نه 6 روز پیش ، همه صفحات رو هم خوندم و از روند تاپیک کاملا مطلعم.
مثل اینکه شما صحبت من رو اشتباه متوجه شدید ، من نگفتم تاریخ عضویت شما مهمه گفتم شما صفحات قبلی رو نخوندین و توی بحث های قبلی و طرحهایی که گذاشته بودیم شرکت نکردین و آگاهی ندارین !
بله دقیقا اون استاد گرامی همین حرفایی که شما میگین رو زدن و توجیه کردن بقیه رو به ظاهر!!!

دوست گرامی و محترم ، درخواست شما درمورد قرار دادن طرح ها توی صفحات قبلیه ، ما دقیقا بعد از امتحان طرح هامون رو گذاشتیم و روش کلی بحث کردیم ، لطفا زحمت بکشین و پستای مربوط به حدود 1 ماه پیش رو در صفحات قبلی بخونین !!!!!

واقعا اکثر طرحها در حذ یه مهندس نیستن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
واقعا اکثر طرحها در حذ یه مهندس نیستن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

من فکر کنم شما توی تعریف یکسری مسائل دچار مشکل شدید
یا برداشتتون از مسائل مختلف من جمله ضوابط اشکال داره
حتما خودت هم خوب میدونی که این آزمون وسیله مناسب و کاملی برای تعیین سطح دانش و علم و آگاهی بچه ها از ضوابط و در کل طراحی مغماری نیست
اگه به نظرت کارها ایراد داره ( البته نه پا فشاری روی یه سری ضوابط اشتباه که خودتم قبول نداری ولی نمیدونم چرا پافشاری میکنی ) خوب بگو
ما قراره به هم کمک کنیم اگه ایرادات کارها رو بگی برای سال بعد کمک خوبی کردی

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
بچه ها من این تایپیکو میخونم اعصابم خورد میشه، چون همش بچه ها دارن همدیگرو میکوبن!!!! انتقاد سازنده اش خوبه اما نباید به توهین تبدیل شه و بعضیا چنان ب حرف خودشون پافشاری میکنن انگار علامه ی دهرن و به هیچ عنوان حاضر نیستن کوتاه بیان، به نظرم بعضی از دوستان رفتار بچه گانه ای دارن، تو تایپیک نظارتم همین وضعیته، یه سری سر اینکه کدوم سوال غلطه همدیگرو له میکردن که خب باباجون درک داشته باشین هرکسی نظرش قابل احترامه اگرم انتقادی دارین بهش بگین و توضیح بدین نه اینکه رفتار ناشایست داشته باشین...

araghon

عضو جدید
با عرض سلام خدمت همه بزرگواران نمیدونم کجا باید مطرح کنم دوستان عزیز راهنمایی کنید

دوستان بنده یه نقشه اجرایی (طراحی پلان-محاسبات سازه-نما-برش و...)اپارتمانی با سازه بتنی میخوام .دوستانی که دفتر دارند یا جایی مشغول کار هستند که میتونن انجام بدن لطفا پیام خصوصی بدن

rahbar49

عضو جدید
من فکر کنم شما توی تعریف یکسری مسائل دچار مشکل شدید
یا برداشتتون از مسائل مختلف من جمله ضوابط اشکال داره
حتما خودت هم خوب میدونی که این آزمون وسیله مناسب و کاملی برای تعیین سطح دانش و علم و آگاهی بچه ها از ضوابط و در کل طراحی مغماری نیست
اگه به نظرت کارها ایراد داره ( البته نه پا فشاری روی یه سری ضوابط اشتباه که خودتم قبول نداری ولی نمیدونم چرا پافشاری میکنی ) خوب بگو
ما قراره به هم کمک کنیم اگه ایرادات کارها رو بگی برای سال بعد کمک خوبی کردی

من موافق نقدم
من خودم پلان گذاشتم یه نفر بیشتر نظر نداد اما همه چشمشونو میبندن و کرف میزنن این که نمیشه خب حرف معمار طرحشه نه حرفش به قول یکی از دوستان اونایی که فقط حرف میزنن رو یه صفجه کاعد بنویسن یه پلان عالی !!!!!!!!! و ازش دفاع کنن×!!!!!!

من پیشنهاد میدم دوباره بیایین از صفر طرحهارو بذاریم و نقد کنیم بدون ترسیم ممکن نیست به نتیجه برسیم

من می ذونم یه سری از اطلاعاتم که ازش استفاده کردم اما با فرض و تایید اساتیدی این کارو کردم مثلا همون فضای گردش 4.5 متری چون گفتن قابل قبوله و شاید باشه شاید نباشه
اونایی که با 5 متر آرایش پارکینگو درآوردن پلان بذارن نه فقط حرف برنن
من میخام یاد بگیرم

حرف آخرم اینه این آزمون مشکل داره
و اونایی که این مشکلو با تغییر صوزت سوال رفع میکنن من قبول ندارم
عدم تامین رمپ
عدم تا مین پارکینگ معلول
عدم تامین واحد معلول
عدم رعایت سطح اشعال و پیشروی

صراحتا تغییر صورت مسئله و آسون کردن سواله

اگه هم شما درست بگین باز سوال ابهام داره و دیگه کجا باید ضوابط معلول رعایت بشه؟؟؟ فقط تو ارتفاع پله!!!

rahbar49

عضو جدید
مشاهده پیوست 184981مشاهده پیوست 184982

اینم طرح منه. زیر زمین و همکف . زیرزمین تار افتاد خیلی ، نتونستم درست عکس بگیرم مراقبه میدید

آقا مهندس کارتون قوی و پر از جرئیات دقیقه مطمینن قبولین نمرتونم بالای 30 هست
خوشبحالتون که کسی بهتون نگفت جک به هیچ وجه قبول نیست
با این فرض که جک قبول نیست به نتیجه رسیدن خیلی سخت و اعصاب خوردکن بود

• Like
واکنش ها: agin

rahbar49

عضو جدید
طرحتون خوب بود ایشالا که قبول میشید،فقط یهسرس نکات ریزی داشت که من گفتم،کاش منم میتونستم از کارم عکس بگیرم تا بچه ها نقدش کنن.
خرپشته هم حساب میشه،با این ارتفاعی که شما گرفتید مجموع درز انقطاع های دو طرف از 15 سانت هم بیشتر میشه.
برا این رو نکات ریز میشیم که اگه قبول شدیم ایشالا چون این تاپیک ها میمونه و بچه های دیگه سالای بعد استفاده میکنن به اشتباه نیوفتن(مثلا سر قضیه چشم پله کلی بحث شد تو این تاپیک ها و معلومه که کسی این وسط اطلاعات غلط داده چون یا باید باشه یا نباشه).اگه هم قبول نشدیم که سال بعد دوباره مطالعشون میکنیم

مهندس جان تو جزوه به ما گفتن اگه مساحت خرپشته بیشتر از 30 درصد سطح بام باشه باید ارتفاعش تو درزانقطاع لحاظ بشه
در مورد دیوار زیر زمین هم درسته که باید دیوار حایل داشته باشیم اکا برا وقتی اجباریه که کد گف از -1.70 بیشتر بشه اینجا - 1.60 بود

تو پلان های اخیر هیجا ندیدم که موتورخونه آسانسور گذاشته باشن !!! من خودم اونو پشت بوم گداشتم
لطفا اگه اینایی که گفتم اشتباهن بگید!!!

bahar-spring

کاربر بیش فعال
سلام دوستان من برای زیرزمینم بخاطر اینکه استپ رمپ گذاشتم نتونستم انبار بذارم! ولی خب پارکینگا در عوض مشکلی ندارن!:D از زیرزمین اصلا نمره میگیرم بنظرتون؟!

rahbar49

عضو جدید

آقای مهندس اندازه گذاری نکردین نمی تونم جزیاتو ببینم
اما جهت پارک ماشیناتون برعکسن

شما واخد دوقلو طراحی کردین این حالت بهتره زمانی باشه که اولا کل طبقات دو واحد باشه و بر زمین هم بشتر از 14 باشه

دیگه بستگی به شانستون داره مصححین چه نظری بدن

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آقا مهندس کارتون قوی و پر از جرئیات دقیقه مطمینن قبولین نمرتونم بالای 30 هست
خوشبحالتون که کسی بهتون نگفت جک به هیچ وجه قبول نیست
با این فرض که جک قبول نیست به نتیجه رسیدن خیلی سخت و اعصاب خوردکن بود

ممنون دوست عزیز
اما من خانم مهندسم:smile:

مهندس جان تو جزوه به ما گفتن اگه مساحت خرپشته بیشتر از 30 درصد سطح بام باشه باید ارتفاعش تو درزانقطاع لحاظ بشه
در مورد دیوار زیر زمین هم درسته که باید دیوار حایل داشته باشیم اکا برا وقتی اجباریه که کد گف از -1.70 بیشتر بشه اینجا - 1.60 بود

تو پلان های اخیر هیجا ندیدم که موتورخونه آسانسور گذاشته باشن !!! من خودم اونو پشت بوم گداشتم
لطفا اگه اینایی که گفتم اشتباهن بگید!!!

در مورد اندازه خرپشته و تاثیرش توی درز انقطاع من چیزی نشنیدم ، فقط میدونم اگر خرپشته چسبیده به زمین همسایه باشه باید جزء درز انقطاع حساب بشه!
اگر دوستان دیگه نظر دیگه ای دارن بفرمایین

یه مسئله جالب بهتون بگم .....بچه ها اگریادتون باشه سری قبل طی اعتراضات دنباله دارمون من رفتم تهران و آقای نور محمدی برگه من و دوستم رو آوردن بیرون و اشتباهاتمون رو بهمون گفتن ( البته خودشون نگفتن کارشناس آزمونشون گفتن که فکر میکنم یکی از مصححین بوده)
من همون موقع یه سری از مسایلی که ایراد گرفته بودن رو توی تاپیک
[h=1] تجمع و اعتراض به آزمون طراحی معماری اسفند 91
[/h]
گفتم .اما یه چیزی رو نگفتم و اون این بود که اون آقا گفتن " برای چی درز انقطاع میذارین ؟؟؟؟؟؟؟؟اصلا درز انقطاع نمیخواد !!!!!کی بهتون گفته درز انقطاع بذارین " و .......
خیلی جالبه نه ؟؟؟؟؟؟؟؟
من این مسئله رو اون موقع نگفتم چون هم خودم بهش شک دارم هم باعث انحراف خیلی ها می شدم .
حالا لطفا دوستان این مساله رو به مشورت بذاریم تا ببینیم چرا ایشون این حرفو زدن

برای موتورخونه آسانسور من امتحان اسفند پارسال کشیدمش اما این سری نه ، فکر میکنم لازمه رسم بشه

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان من برای زیرزمینم بخاطر اینکه استپ رمپ گذاشتم نتونستم انبار بذارم! ولی خب پارکینگا در عوض مشکلی ندارن!:D از زیرزمین اصلا نمره میگیرم بنظرتون؟!
دوست عزیز استپ رمپ لازم نیست
اینا قوانین و ضوابط شهرهای خودمونه وگرنه توی ضوابط تهران و مقررات ملی نیازی بهش نیست
من برای امتحان رفتم تهران کلاس ، و اونجا بود که فهمیدم استپ نباید بذاریم

اصلا برای زیرزمین چه چیزایی توی نمره گرفتن اهمیت بیشتری داره

برای زیر زمین حل پازکینگ های خواسته شده ، موارد خواسته شده آزمون، خیلی اهمیت داره اما ازهمه مهمتر در آوردن پارکینگ هاست.بستگی به مصحح داره ممکنه اصلا چشماش انباری هاتونرو نبینه که نذاشتین

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنون دوست عزیز
اما من خانم مهندسم:smile:

در مورد اندازه خرپشته و تاثیرش توی درز انقطاع من چیزی نشنیدم ، فقط میدونم اگر خرپشته چسبیده به زمین همسایه باشه باید جزء درز انقطاع حساب بشه!
اگر دوستان دیگه نظر دیگه ای دارن بفرمایین

یه مسئله جالب بهتون بگم .....بچه ها اگریادتون باشه سری قبل طی اعتراضات دنباله دارمون من رفتم تهران و آقای نور محمدی برگه من و دوستم رو آوردن بیرون و اشتباهاتمون رو بهمون گفتن ( البته خودشون نگفتن کارشناس آزمونشون گفتن که فکر میکنم یکی از مصححین بوده)
من همون موقع یه سری از مسایلی که ایراد گرفته بودن رو توی تاپیک
تجمع و اعتراض به آزمون طراحی معماری اسفند 91

گفتم .اما یه چیزی رو نگفتم و اون این بود که اون آقا گفتن " برای چی درز انقطاع میذارین ؟؟؟؟؟؟؟؟اصلا درز انقطاع نمیخواد !!!!!کی بهتون گفته درز انقطاع بذارین " و .......
خیلی جالبه نه ؟؟؟؟؟؟؟؟
من این مسئله رو اون موقع نگفتم چون هم خودم بهش شک دارم هم باعث انحراف خیلی ها می شدم .
حالا لطفا دوستان این مساله رو به مشورت بذاریم تا ببینیم چرا ایشون این حرفو زدن

برای موتورخونه آسانسور من امتحان اسفند پارسال کشیدمش اما این سری نه ، فکر میکنم لازمه رسم بشه

سلام.
خرپشته در هر حالتی باشه تو درز انقطاع تاثیری نداره.
ببخشید منظورتون از استپ رمپ چیه؟

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام.
خرپشته در هر حالتی باشه تو درز انقطاع تاثیری نداره.
ببخشید منظورتون از استپ رمپ چیه؟

بر اساس چه منبعی میگین تاثیری نداره ؟

استپ رمپ ، همون فضای جلوی رمپ قبل از شروع رمپه ، توی اکثر شهرها ازجمله اصفهان این اجباره و باید قبل از شروع رمپ، این فضا رو از ساختمانمون بهش اختصاص بدیم. توی تهران قبلا نبوده اما شنیدم جدیدا بعضی از مناطق شهرداری تهران هم اجبار کردن

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بر اساس چه منبعی میگین تاثیری نداره ؟

استپ رمپ ، همون فضای جلوی رمپ قبل از شروع رمپه ، توی اکثر شهرها ازجمله اصفهان این اجباره و باید قبل از شروع رمپ، این فضا رو از ساختمانمون بهش اختصاص بدیم. توی تهران قبلا نبوده اما شنیدم جدیدا بعضی از مناطق شهرداری تهران هم اجبار کردن

در اصل این موضوع با در نظر گرفتن ارتفاع ساختمان همسایه باید مشخص بشه.
اگه ساختمان مجاور بلندتر از ارتفاع خرپشته ما باشه باید درز انقطاع ارتفاع خرپشته محاسبه بشه در غیر اینصورت نه.....ایم میشه از لحاظ علم سازه ای.چون هدف از درز انقطاع اینه که تو نوسان هنگام زلزله دو ساختمان بهم نخورن.
ولی در عمل کلا خرپشته رو در نظر نمیگرن تو محاسبه درز انقطاع.تفاوتش 1 سانتی متره.
تو ساختمان های شمالی رو این قضیه حساسیت دارن.تو ساختمان های جنوبی اگه از درب کر کره ای استفاده بشه معمولا گیر نمیدن.

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
در اصل این موضوع با در نظر گرفتن ارتفاع ساختمان همسایه باید مشخص بشه.
اگه ساختمان مجاور بلندتر از ارتفاع خرپشته ما باشه باید درز انقطاع ارتفاع خرپشته محاسبه بشه در غیر اینصورت نه.....ایم میشه از لحاظ علم سازه ای.چون هدف از درز انقطاع اینه که تو نوسان هنگام زلزله دو ساختمان بهم نخورن.
ولی در عمل کلا خرپشته رو در نظر نمیگرن تو محاسبه درز انقطاع.تفاوتش 1 سانتی متره.
تو ساختمان های شمالی رو این قضیه حساسیت دارن.تو ساختمان های جنوبی اگه از درب کر کره ای استفاده بشه معمولا گیر نمیدن.

دوست عزیز
درز انقطاع هر ساختمان بستگی مستقیم به ارتفاع سازه بنایی داره که قراره توی اون زمین ساخته شود
ساختمان همسایه با توجه به ارتفاع سازه اش موظف به اجرای درز انقطاع در زمین خودش است حالا یک طبقه یا 1بیشتر
پس ارتفاع ساختمان همسایه هیچ تاثیری در اندازه ی درز انقطاعی که باید هر ساختمانی از عرصه خودش کم کنه ندارد
اگر این طور باشه بفرض که زمین کناری کاربری و ارتفاعش مشخص نشده باشد اونوقت چی ؟
راجع به ارتفاع هم طبق مبحث 4 ( دقیقا یادم نیست کدام صفحه ) مبنا سقف بام است نه خرپشته ، چون به گفته شما تغییرش حدود 1 سانت میشه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
دوست عزیز
درز انقطاع هر ساختمان بستگی مستقیم به ارتفاع سازه بنایی داره که قراره توی اون زمین ساخته شود
ساختمان همسایه با توجه به ارتفاع سازه اش موظف به اجرای درز انقطاع در زمین خودش است حالا یک طبقه یا 1بیشتر
پس ارتفاع ساختمان همسایه هیچ تاثیری در اندازه ی درز انقطاعی که باید هر ساختمانی از عرصه خودش کم کنه ندارد
راجع به ارتفاع هم طبق مبحث 4 ( دقیقا یادم نیست کدام صفحه ) مبنا سقف بام است نه خرپشته ، چون به گفته شما تغییرش حدود 1 سانت میشه

سلام.
ممنون.
من همون اول گفتم خرپشته در هز موقعیتی که قرار بگیره تو مقدار درز انقطاع تاثیری نداره.بلکه ارتفاع روی فنداسیون تا کف تمام شده آخرین طبقه یعنی پشت بام.
ولی این جمله رو از خودم دارم میگم:
خرپشته اگه کنار قرار بگیره تو زلزله به ساختمان مجاورش ضربه میزنه(اگه واقعا مجاورش بنایی به ارتفاعش وجود داشته باشه)......ولی این نمیشه تو آیین نامه تبدیل به ظابطه بشه پس ارتفاع خرپشته حساب نمیشه.

rahbar49

عضو جدید
دوست عزیز

به نظر من خرپشته میتونه تو درز انقطاع حساب بشه اونم تو حالتی که مساحتش اون مقدار مثلا 30درصد رو پر کنه این منطقیه مثلا اون حالتی که موتورخونه آسانسور پشت بوم باشه سطح زیربتای خرپشته زیاد میشه پس حتما در ملاحظات سازه ای مدنظر قرار میگیره و نمیشه با حکم کلی کلا رد یا قبولش کرد
به نظر بنده هم درز انقطاع ربطی به همسایه نداره که چند طبقه است هر کس موظف هست مقدار خودشو رعایت کنه در شرایطی که حذ آن از 10 سانتیمتر بیشتر باشد شهرداری آن را از سطح اشغال کم میکند و چنانچه همسایه آن را رعایت نکند شنیدم که شهرداری ملک جدید را موظف به رعایت آن میکند در این حالت مالک ساختمان جدیذ میتواند از همسایه ای که آن را رعایت نکرده است شاکی شود به هر جال این ربطی به ما نداره ما با ارتفاع سازه ساختمان خودمون کار داریم

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اما چرا وقتی خرپشته کنار ساختمان همسایه باشه جزء ارتفاع لازم برای درز انقطاع حساب نمیشه ؟؟؟مگر نه اینکه اونم قسمتی از بنای ماست و جزء ارتفاع ساختمان و سازه ما ؟؟؟

آخرین ویرایش:
بالا