ماه خدا و بغض من

negin:-

عضو جدید
کاربر ممتاز
من درسته روزه نمی گیرم اما عاشق حال و هوای ماه رمضونم...
وقتی تو تراس وایمیستم دم دمای اذان...رو به رویم امامزاده طاهر و میبینم که سبز میدرخشد....صدای ربنا....
بوی دارچین روی حلیم.... صدای مناجات مادر....
من رو بروی حرم با بغض می ایستم...
هر چقدر هم که معتقد نباشم رو به آسمان دستانم را دراز میکنم....
هوای این ماه برایم پر از انرژی ست.... خدا را نزدیک تر حس میکنم....
مادرم برایم دعا میکند...نگاههایمان در هم گره میخورد...
اشکهایم میریزد...مادرم از سر سجاده بلند میشود...در آغوشش غرق میشوم...
و خداوند آرامش را به من میدهد....
صدای اذان می آید...
از آغوش مادر رها میگردم..
به گلدسته ها خیره میشوم....
ناگهان صئای مادربزرگم در گوشم میپیچد...
برایش رو به مزارش فاتحه ای میخوانم و فوت میکنم....

M A S III

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
روزه تمرین کلاس زندگی
درس ایثار و خلوص بندگی
روزه زنجیر هوا گسستن است
دیو و بتهای درون شکستن است
روزه یعنی نفس خود را پــــــــــاک کن
قلـــــــــــــــب ابلیس درونـــــــــت چاک کن
راه پرواز اســــــــــــــــت سوی آســـــمـــــــــان
مـــــــــــــــــــاه گردیدن بـــســــــــــــــان عاشقان
مـــــــــــــــــــاه در خود نگری و خود کــــــــــــــاوشی
لـــــــب فرو بـــــــــــستن ،نـــــــــــگفتن،خـــــــاموشی
درک مـــســـــــــــکین از دل و جــــــــــان کردن اســـت
زندگـــــــــــــــــــــی همچون فقــــــــــــــیران کردن است.

M A S III

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ارزش دعا کردن در نزد خداوند چقدر است؟

ارزش دعا کردن در نزد خداوند چقدر است؟

ارزش دُعـا
در مبحث "ارزش دعا" میتوان به آیات قرآن و احادیثی از رسول الله (صلی الله علیه وسلم) اشاره نمود.خداوند تبارک وتعالی در قرآن کریم می فرمایند:
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (بقره، 186)
ترجمه: و هنگامي كه بندگانم از تو درباره من بپرسند (كه من نزديكم يا دور، بگو:) من نزديكم و دعاي دعاكننده را هنگامي كه مرا بخواند، پاسخ مي‌گويم (و نياز او را برآورده مي‌سازم).
پس آنان هم دعوتِ مرا (با ايمان و عباداتي همچون نماز و روزه و زكات) بپذيرند و به من ايمان بياورند تا آنانراه يابند (و با نور ايمان به مقصد برسند).
خداوند متعال در جایی دیگر می فرمایند:
وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ (غافر، 160)
ترجمه: پروردگار شما مي‌گويد: مرا به فرياد خوانيد تا بپذيرم. كساني كه خود را بزرگتر از آن مي‌دانند كه مرا به فرياد خوانند ، خوار و پست داخل دوزخ خواهند گشت.

حال بپردازیم به احادیثی از رسول خدا (ص) در مورد ارزش دعا. رسول الله (ص) در حدیثی میفرمایند:
"الدُعاء مخ العِبادَة" یعنی دعاء مغز عبادت است (عضو اصلی عبادت، دعا است).
در حدیثی دیگر، رسول الله (ص) می فرمایند: "لَیس شیء اکرَم عَلَی الله تَعالی مِن الدُعاء"
ترجمه: نزد خداوند تبارک وتعالی چیزی گرامی تر از دعا نیست. آیا ماهم با اخلاص به سوی خداوند برای خود و دیگران دعا میکنیم؟منابع و ماخذ:سایت نوگرا

M A S III

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
صدای پای رمضان

صدای پای رمضان

«شَهرُ رَمَضانَ الَّذِی اُنزِ لَ فِیهِ القُزآنُ هُدیً لِلنّاسِ البَیِّناتٍ مِنَ الهُد ی وَ الفُرقان»صدای پای آمدنم ترنّمی است آرام که تنها دلهای ناب آن را می شنوند.آهسته می آیم و پا به درون دالانهای دل آدمیانی می گذارم که دیر زمانی است چشم به راه آمدنم بوده اندو برای آمدنم خانه ی دل خویش را تکانده اند و خس و خاشاک خودستایی،....خود پرستی،خود خواهی ،خود بینی ،غرور،تکبر و...را از لایه لایه های درون خود و بند بند تن خویشسترده اند و با آب ایمان و عشق و دوستی ،جای آن ها را شسته اند و ناب و زلال ساخته اند.کم کم به ماه مبارک رمضان و ماه نزول قرآن نزدیک میشویم.مومنان خود را آماده ی استقبال از این ماه عزیز میکنندمومنان واقعی قدر و منزلت رمضان را میشناسند،لحظه به لحظه در انتظار آمدنش هستند،و همچون دوستی عزیز که فراقش آنان را آزرده خاطر کرده ،مشتاقانه آمدنش را آرزو میکنند.زیرا رمضان را بهترین فرصت برایاستفاده از فیض های الهی و رحمت و بخشش خداوندی میدانند و بالا ترین منفعت را از آن میدانند.

M A S III

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رمضان ماه توبه و خودسازی

رمضان ماه توبه و خودسازی

(ومن یعمل سوءا او یظلم نفسه ثم یستغفرالله یجد الله غفورا رحیما)
هر کس که کار بدی کندیا برخود ستم کند،سپس دست دعا به سویخدا برداردو از خدا آمرزش بخواهد،خدا را آمرزنده ی گناهانخویش و مهربان در حق خود خواهد یافت.
توبه و استغفار یعنی بازگشت به راه راست و کشاندن نفس لجوجبه سوی اطاعت پروردگار.توبه کننده در واقع از راهی که باعث خشم وعقاب خداوند است به راهی که او را دوست دارد برمیگردد.برادر و خواهر گرامی!انابت به سوی خدا از اخلاق ثابت مومن است.پیامبر اکرم (ص)میفرمایند:(ای مردم به سوی خدا توبه کنید زیرا من روزانه صد مرتبه استغفارمیکنم)مسلماین رسول خداست که اینچنین از توبه و استغفار خود سخن میگوید!او کسی است که خداوند گناهان گذشته و آینده او را معاف کرده استپس بنگر که حال ما چگونه خواهد بود؟!برادر و خواهر مسلمانم!کسی که میداند به سوی پروردگار برمیگردد،برای این سفر آنچه را مناسب است آماده میکند.شایسته نیستکه خداوند را در حالی ملاقات کنیم که از ما راضی نباشد.

پس بیاییم قدر این نعمت بزرگ الهی یعنی اجازه ی توبه کردن در زندگیرا بدانیم،چه بسا با آمدن مرگ این فرصت از ما گرفته شود و خدای نکردهپشیمانی بدون سود دامنگیرمان شود.

M A S III

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خطبه ی رمضان

خطبه ی رمضان

رسول الله صل الله و علیه و سلم برای اولین بار هنگامی که روزه ی ماه مبارک رمضان بر مسلمانان فرض گردیدوفرا رسیدن این ماه مبارک نزدیک بود در آخرین روزه ماه شعبان خطبه ای ایراد نمودندکه به شرح زیر میباشد:حضرت سلمان فارسی رضی الله عنه میگویدکه رسول الله(ص)خطبه ای ایراد نموده و در آن فرمودند:ای مردم!بر سر شما یک ماه پر برکت و با عظمت در حال نزدیکی است.ودر این ماه یک شب وجود داردکه بهتر از هزار ماه است.روزه گرفتن در این ماه خداوند فرض نموده و قیام شب های آن رابرای امت من موجب بدست آوردن اجر و ثواب گردیده.و هر کسی که دراین ماه عبادتی از نوافل انجام دهد به اندازه فرایض به وی ثواب میرسدوانجام فرایض در این ماه ثواب هفتاد فرض در ماه های دیگر را دارد.این ماه ماه صبر میباشدوجزا و پاداش صبرجنت است و نیز این ماه ماه همدردی و غمخواری با فقرا میباشد و این ماهی است که در آن رزق مومن زیاد میشودو هر کسی که در این ماه شخص روزه داری را افطار دهدموجب مغفرت گناهان و آزادی اش از آتش جهنم میشود.عن ابو هریره رضی الله عنه:عن رسول الله صلی الله علیه وسلم قال:اذا جاء رمضان فتحت ابواب الجنه وغلقت ابواب النار صفدت الشیاطین.از ابو هریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:چون رمضان آید در های بهشت باز شده ودر های دوزخ بسته گشته و شیاطین به زنجیر کشیده میشوند.

منابع و ماخذ:نشریه ی دینی