آفرين!! خب منظور منم همينه ديگه. به نظر منم وقتي يه قاب بادبند داره حتما نميتونيم بگيم قاب ساده هستش. يكي از همكاران من از روي ورقهايي كه به تير متطله ميفهمه كه قاب ساده هست يا خمشي ولي خب انقدر بدجنسه كه نگفت چطوري!!

منم ميخوام جواب اين سوالو بدونم كه چطوري ميشه از روي ورقهاي تقويتي تيرها اينو فهميد؟ يا از روي اتصالات؟ ميدونم خيلي سوال كش پيدا كرد ولي خب خيلي دوست دارم بدونم!!
با سلام .
شرمنده ما مهندس و اوستا نیستیم حالا یک چیزی می پرونیم.
اتصالات صلب = قاب خمشی
اتصالات به صورت صلب اجرا میشه معمولا ستون ها و تیر های قاب قوی تر و به اصطلاح کلفت ترند

اتصالات مفصلی = قاب ساده
یک کلام باد بند دارند و خلاص.
اما در مورد نطر دوستان والا من فکر نکنم در یک قاب هم از سیستم قاب خمشی و هم ساده استفاده بشه معمولا ترکیبی در اجرای هر سیستم در جهت مخالف دیگریه .مثلا در راستای x قاب ساذه در راستای y قاب خمشی .
اما چرا فکر می کنم نمیشه به این علت :
1- خوب من که ندیدم و این زیاد مهم نیست چون زیاد تجربه ندارم و ... .
2- اجرای قاب خمشی و ساده در یک قاب اصلا یعنی چی ؟ یعنی تو دو دهنه یا دو طبقه از یک قاب ما از هر دو نوع این سیستم استفاده کنیم ؟!
3- قاب وقتی خمشی بشه خوب محتمل سایز ستون و تیر افزایش پیدا میکنه و خوب شما مد نظر بگیرید تغییر ابعاد ستون ها و یا تیرها با دهنه بالایی مثلا که قاب سادست.
4-مقداری که هر کدام از این سیستم ها در یک قاب از نیروی زلزه سهم میبرند چقدر میشه یعنی سختی هر طبقه یا دهنه با ترکیب هر دو سیستم چطور بدست میاد(بدون نرم افزار حساب کنیم ببینیم)
5- امکان ایجاد طبقه سخت در قاب بوجود نمی یاد ؟
6- اصلا از نظر اقتصادی به صرفه هست ؟
7-قاب خمشی در قابی که در اون بادبند داره (یعنی اتصالاتش مفصلیه) اصلا عمل میکنه ؟ و یا بلعکس !
من در کل بعید نمی دونم چون از لحاظ تئوریک و محاسبات دانشگاهی منطقی به نظر میرسه اما در عمل چیز عجیبی فکر کنم بشه.از ما ایرانی ها هم هیچی بعید نیست بلاخره ما مهد نبوغیم (لانه زنبوری و تیرهای خورجینی ودیوار برشی در اسکلت فلزی واستفاده از تیر های فلزی در سازه ای با ستون های بتنی و ... فکر کنم از نبوغ ماست )
در مورد همکارتون هم ناراحت نباشید از این بد تر هم میشه

والا یک بنده خدا تازه کار از ما یک سوالی کرد ما هم با بیرحمی یک سری اطلاعات مضحک دادیم.نتیجش این شد که طرف اطلاعات مارو جلو 10 تا مهندس خفن رو کدو خوب فکر بقیش با شما .

من هنوز عذاب وجدانم !
حالا ممنون میشم نظرتون رو در مورد ترکیب هر دو در یک قاب بگین تا سوتی ندیم یک جایی. ممنون.