قرص ورزش واقعي يا رؤيايي

aftab

عضو جدید
کاربر ممتاز
ورزش روزانه بـه صورت منظــم، نقش مهمي در جلوگيري و حتي در بعضي موارد، درمان بيماري‌ها ايفا مي‌كند. مشكل اينجاست كه بسياري از مردم (احتمالاً 70 درصد از امريكايي‌ها) توانايي و يا حتي تمايلي براي انجام حداقل تحرك روزمره ندارند.
اين پرسش كه «آيا براي بهره‌مند شدن از فوايد ورزش، مي‌توان به جاي ورزش كردن، قرص آن را خورد؟» هميشه براي عموم مردم جذاب بوده است.
تحقيقات دانشمندان در سال‌هاي اخير نشان داده است كه مولكول‌هايي وجود دارند كه مي‌توانند بعضي از فوايد ورزش و تحرك را تقليد كنند؛ اين امر مي‌تواند روزنه‌هايي از اميد را در ساخت قرص ورزش به وجود آورد.
مولكول‌هاي ذكر شده، جزئي از ساختمان عملكردي سلول‌هاي عضلات اسكـلتي بدن هستند كه متابوليسم (سوخت و ساز) اين سلول‌ها را فعال مي‌كنند.
عضلات اســكلتي ساختارهاي خارق‌العاده و تطابق‌پذيري هستند كه نه تنها حركـت بدن را ممكن مي‌سازند، بلكه تنظيم متابوليسم آن را نيز برعهده دارند؛ به گونه‌اي كه عضلات اسكلتي افرادي كه به طور منظم ورزش مي‌كنند، در كاهش قند خون و جلوگيري از ابتلا به ديابت و چاقي مؤثر هستند.
اين پديده عمدتاً توسط مولكول‌هايي نظير AICAR صورت مي‌گيرد كه در نهايت مي‌تواند بعضي از فوايد ورزش (جلوگيري و يا درمان چاقي و ديابت) را مخصوصاً براي آن دسته از افرادي كه قادر به تحرك نيستند (بيماران قلبي – عروقي و مبتلا به اختلالات اسكلتي) به ارمغان آورد.
اگرچه به كارگيري اين مولكول‌ها در بدن مي‌تواند تا اندازه‌اي خلأ ناشي از ورزش را پر كند، ولي باز هم ورزش كردن و تحرك داشتن، اثرات عمده‌اي در بدن دارد كه با مصرف يك قرص نمي‌توان از آنها بهره‌‌مند گرديد؛ پس خيلي ‌آسوده نباشيد و يك كم تكان بخوريد!
لينک خبر: http://www.iran-newspaper.com/HTMLResources/Tools/PrintVersion/?NewsID=newsContent_59834
منبع خبر: ايران
 
بالا