قرآن از منظر دانشمندان

fatemeh-torabi

عضو جدید
باسمه تعالی
قرآن و اندیشمندان معاصر

قرآن کتابی است که در ابعاد مختلف زندگی، آدمی را رهنمون است و همچون خورشیدی فروزنده، کس یارای انکار خصائص و ویژگیهای گوناگون وجودی آنرا ندارد و هر کس به سهم خویش و به اندازه ظرف درونیش از بحرلایزال آن رفع عطش می‌کند. در این قسمت آرای مختلف از بزرگان و اندیشمندان غیر مسلمان را در خصوص آن بررسی می‌نماییم که به نوبه خود بیانگر فراگیر شدن تعالیم آسمانی این کتاب الهی است و البته یادآوری این نکته ضروری است که هر اندیشمند، از زاویه دید خود به قرآن نگریسته است و بدیهی است که قادر به کشف تمام ابعاد و ویژگیها و همچنین عمق معارف آن نبوده باشد.
1- آلبرت اینشتاین (1955 - 1879): "قرآن کتاب جبر یا هندسه یا حساب نیست، بلکه مجموعه‌ای از قوانین است که بشر را به راه راست، راهی که بزرگترین فلاسفه دنیا از تعیین و تعریف آن عاجزند، هدایت می‌کند."
2- ویل دورانت (متولد 1885): "رفتار دینی در قرآن شامل رفتار دنیوی نیز هست و همه امور آن از جانب خدا و به طریق وحی آمده است. قرآن شامل مقرراتی دربرگیرنده: ادب، تندرستی، ازدواج، طلاق، رفتار با فرزندان و حیوانات و بردگان، تجارت، سیاست، ربا، دین، عقود، وصایا، امور صناعت، مال، جریمه و مجازات و جنگ و صلح است. قرآن در جانهای ساده، عقایدی آسان و دور از ابهام پدید می‌آورد که از رسوم و تشریفات ناروا و از قید بت‌پرستی و کاهنی آزاد است. قرآن اصول نظم جمعی و وحدت اجتماعی را در بین مسلمانان استوار کرده است."
3- ناپلئون بناپارت (1821 - 1769): "قرآن به تنهایی عهده‌دار سعادت بشر است. امیدوارم آن زمان دور نباشد که من بتوانم همه دانشمندان و تحصیل‌کردگان تمامی کشورها را با یکدیگر متحد کنم و نظامی یکنواخت، فقط بر‌اساس اصول قرآن مجید که اصالت و حقیقت دارد و مردم را به سعادت رهبری می‌کند، تشکیل دهم."
4- مهاتما گاندی (1948 - 1869): "از راه آموختن دانش‌ قرآن، هر کس به اسرار وحی و حکمتهای دین بدون داشتن خصوصیات مصنوعی، نایل می‌شود. در قرآن چیزی دیده نمی‌شود که اعمال زور را جهت برگرداندن مذهب اشخاص تجویز کند. این کتاب مقدس به ساده‌ترین وضع ممکن می‌گوید: اکراه در دین وجود ندارد."
5- گوته (شاعر آلمانی) در سال 1832 گفت: "سالیان دراز کشیشان از خدا بی‌خبر، ما را از پی‌بردن به حقائق قرآن و عظمت آورنده آن محروم و دور نگه‌داشتند، لیکن بر اثر پیشرفت علم، عن قریب این کتاب توجه افراد بشر را به خود جلب می‌کند و محور افکار همگان می‌گردد."
6- لئون تولستوی (فیلسوف روسی): "قرآن مشتمل بر تعلیمات و حقایق روشن است. و عموم افراد بشر می‌توانند از آن بهره‌مند شوند."
7- برنارد شاو (فیلسوف انگلیسی) پیش ‌بینی می‌کند که اروپا در آینده، دین و کتاب محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را قبول خواهد کرد.
8- دکتر مارکس (1883 - 1818): "قرآن شامل تمام پیامهای خدایی است که در تمام کتب مقدسه، عموماً، برای جمیع ملل آمده است. در قرآن آیاتی موجود است که اختصاص به طلب علم و دانش و تفکر و بحث و تدریس دارد و چاره‌ای جز این اعتراف ندارم که این کتاب محکم، بسیاری از اشتباهات بشر را تصحیح کرد."
9- دکتر شبلی شمیل (1917 - 1853) (شاگرد ویژه داروین): "رسول و پیامبر اسلام با بلاغت قرآن، عقول بشری را متوجه خویش ساخت و آنها را در برابر کتاب خویش از خود بی خود کرد."
10- شارلس فرانسیز (استاد آمریکایی): "انجیل کتابی است که در آمریکا کسی آن را نمی‌شناسد ولی قرآن کتابی است که هر مسلمان با آن آشناست؛ و این ادعا گزاف نیست. ولی باید گفت که نشناختن انجیل، از خوش‌شانسی مذهب مسیحیت است."
11- پروفسورهانری کربن (اسلام شناس معاصر فرانسوی): "اگر اندیشه محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) خرافی بود و اگر قرآن او وحی نبود، هرگز جرأت نمی‌کرد بشر را به علم دعوت کند. هیچ طرز فکری و هیچ بشری به اندازه محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) و قرآن، آدمی را به دانش دعوت نکرده است. تا آنجا که در قرآن 95 بار از علم و فکر و عقل سخن به میان آمده است."

و البته آراء و اقوالی نظیر آنچه که در فوق آمده است، بسیار و مجال این مقاله به جهت رعایت اختصار، اندک است. لذا از نقل تمامی آنها، صرف‌نظر می‌نماییم و جویندگان را به منابع تحقیق در این موضوع، ارجاع می‌دهیم.
 

PostModern

عضو جدید
با اجازه من هم میخوام چندتا دیگه بهش اضافه کنم :

یک مسئول رده بالای دولتی در رژیم گذشته ( قبل از انقلاب ) : این کتاب عامل تمام بدبختیهای ما و بقیه ممالک عقب افتاده ست . هروقت از دستش خلاص بشیم اونوقت میتونیم پیشرفت کنیم و به دروازه های تمدن برسیم .

یک مسئول رده بالای دولتی در این رژیم ( بعد از انقلاب ) : ما هرچی داریم از صدقه سر همین قرآنه . پست و مقام و میز و صندلی و خونه و ماشین و ... . خلاصه هرچی داریم به برکت قرآنه . برای همینه که توی دفتر کار و اتاق پذیرایی خونه مون بهترین جای روی تاقچه رو اختصاص دادیم به این کتاب انسان ساز .

یک مسئول رده بالای دولتی عربستان سعودی : البته بیشترین تیراژ نشر قرآن از آن ماست . ما در هر سال هزاران جلد قرآن نفیس چاپ میکنیم و نیمی از اون رو به زائرین هدیه میدیم و بقیه ش رو به فروش میرسونیم . بخشی از درآمد فروش قرآن رو هم مثل درآمدهای نفتیمون به دولت دوست و برادر ایالات متحده هدیه میدیم تا هزینه های کمرشکن جنگ عراق اونها رو از پا درنیاره . یک بودجه تازه هم به دوستهای خودمون در کنگره آمریکا اختصاص دادیم که با خیال راحت برن سراغ این دخترها و پسرهای لبنانی و نسل شیعیان مبارز رو از این سرزمین پاک کنن .

یک مسئول رده بالای دولتی مصر : ما اصولا قرآن رو نمیخونیم . یعنی از رو نمیخونیم . ما فقط یک سری قاری داریم که قرآن رو خیلی خوب میخونن . البته بجز محمد صدیق منشاوی . چون درسته که اون بزرگترین قاری قرآن بوده و صدای بینهایت زیبایی هم داشته اما تمایلات رافضی اون برای مردم ما قابل تحمل نبوده و نیست .

یک ایرانی ( هرکدوم از مردم کوچه و بازار ) : آقا قرآن دیگه چیه ؟ تو رو خدا اسمش رو نبرین . آدم یاد قبرستون میفته !

یک خارجی ( هرکسی در هرجای دنیا احتمالا ) : اوه اوه ! قرآن ؟ یکجور اسلحه خودکاره که این مسلمونهای تروریست باهاش آدم میکشن ؟

...
 
آخرین ویرایش:

PostModern

عضو جدید
من خیلی از این نقل قولها رو بارها و با مضامین شبیه به این چیزی که اینجا نوشته شده شنیده م جوری که صحت این گفته برام روشنه . مثل حرف ناپلئون یا گوته یا گاندی یا ویل دورانت . اما نمیتونم کتاب مشخصی بهت معرفی کنم . ( البته نود درصد نقل قولهای ویل دورانت مال تاریخ تمدنه ولی از بقیه نمیشه کتاب مستقیمی معرفی کرد . یا لااقل من الان حضور ذهن ندارم . اما تکرار بیان اونها _ به خصوص از قول کسانی که چندان تمایلی هم به مذهب ندارن _ نشان دهنده صحت اونهاست . اگر منظورت این بوده ! هرچند منطقی تره که حتی الامکان در این تالار اگر قراره حرفی یا نقل قولی مرتبط با دین اسلام یا ... زده بشه حتما اونقدر مستند و مستدل باشه که همچین سوال منطقی و البته با تردیدی رو بی جواب نذاره !!! )
 

phalagh

مدیر بازنشسته
قرآن از منظر دانشمندان

زیبایى ظاهرى وعمق معانى این كتاب مقدس سبب شده است دانشمندان و ادیبان جهان آن را بستایند و مردم را به مطالعه آن فراخوانند; براى نمونه، یاد كرد بخشى از گفتار دانشوران فرهیخته سودمند مى‏نماید:


دانشمند بنام انگلیسى كوسین دپرسوال: «زیبایى و حیرت قرآن مثال زدنى است .»
لومانس دانشمند امریكایى:

«اول شراره زیبا و با طراوت كه نور از قرآن كریم مى‏باراند و نور تابش مى‏كند بسم الله الرحمن الرحیم است كه دنیایى از معنا است .»

مونت ‏گمرى انگلیسى:
«قرآن وقتى تلاوت مى‏شود گویى از قلب بیرون مى‏آید و سپس به قلب نفوذ مى‏كند .»

دانشمند فرانسوى ربوا:
«قرآن منطق و زیبایى دارد، به زور به كسى تحمیل نمى‏شود بلكه لطیف است و در مقام اقناع به نیروى منطق مجهز است .»

فیزیكدان شهیر قرن بیستم آلبرت اینشتین:
«قرآن كتاب جبر یا هندسه یا حساب نیست، بلكه مجموعه‏اى از قوانین است كه بشر را به راه راست، راهى كه بزرگ‏ترین فلاسفه دنیا از تعریف و تعیین آن عاجزند، هدایت مى‏كنند .»

دانشمند انگلیسى سرویلیام موئیس:
]«قرآن كریم آكنده از دلایل منطقى، علمى، قضایى، حقوقى، مدنى و مهم‏تر از همه لطافت است كه در كتب آسمانى بى نظیر است .»

دانشمند ایتالیایى مایل آنجلو:
«قرآن با طراوت و منطق است و برخلاف تعالیم مسیحیت، قرآن انسان را موجودى شریف و با شخصیت مى‏داند نه موجودى كثیف و ذاتا آلوده .»

نویسنده بلند آوازه روسیه تولستوى:
«هر كسى بخواهد سادگى پیام الاهى بى پیرایگى اسلام و عظمت كلام و طراوت سخن را در یابد، قرآن بخواند .»

دانشمند اسكاتلندى توماس كارلایل:
«قرآن تنها كتاب بلیغ همه اعصار است .»


ادیب اسكاتلندى راكستون:
«سالیان دراز در جست و جوى حقیقت‏بودم، آن را در اسلام و قرآن یافتم .»

دانشمند وخاورشناس شهیر آلمانى تئودور نولدكه:
«قرآن بامنطق علمى و روش اطمینان بخش و قانع كننده‏اى كه دارد دل‏هاى شنوندگان خود را به سوى خویش توجه داده است .»

دانشمندفرانسوى سدیو:
«در قرآن كه اوج زیبایى سخن‏ها است، چیزى از مقررات اجتماعى فروگذارى نشده است .»

ریاضى دان، شاعر و نویسنده بلند آوازه آلمانى یوهان ولفگانگ فون گوته:
«قرآن اثرى است‏سترگ كه به واسطه سنگینى عبادات آن در آغاز خواننده را مخیر و سپس مفتون جاذبه خود مى‏كند و بالاخره انسان بى‏اختیار مجذوب زیبایى‏هاى بى‏پایان آن مى‏گردد . »

محقق امریكایى ویل دورانت:
«در قرآن قانون و اخلاق و بسیارى از اصول و مبانى یك سان آمده است . در قرآن اگر از دین صحبت مى‏كند، از دنیا چشم نمى‏پوشد .»

فیزیكدان شهیر قرن بیستم آلبرت اینشتین:
«قرآن كتاب جبر یا هندسه یا حساب نیست، بلكه مجموعه‏اى از قوانین است كه بشر را به راه راست، راهى كه بزرگ‏ترین فلاسفه دنیا از تعریف و تعیین آن عاجزند، هدایت مى‏كنند .»

خاورشناس مشهور آلمانى ژوزف هوردوویچ:
«قرآن عامل بسیار شگرفى در بالا بردن فكر مسلمانان بود و باعث‏شد آنان به تحقیقات علمى و پدید آوردن اندیشه پیش از ما غربیان حركت كنند .»

ادیب اسكاتلندى راكستون:
«سالیان دراز در جست و جوى حقیقت‏بودم، آن را در اسلام و قرآن یافتم .»

دانشور اسكاتلندى رابرتسون:
«قرآن مقدس در مسائلى همچون دورویى، كینه، تكبر، غرور، بى عدالتى و غیره بسیار سختگیر و در مورد صفات نیك مانند صبر، حق‏شناسى صداقت، جدیت و . . . بسیار مصر و جدى است و خواندن آن بسیار دلنشین و داراى جذبه‏اى فرا زمینى است .»

ادیب، شاعر و منتقد مشهور انگلیسى كرنیكو:
«قرآن برادر كوچكى دارد به نام نهج البلاغه، آیا براى كسى امكان دارد كه مانند آن بیاورد تا ما را مجال گفت و گو در امكان آوردن بلاغتى نظیر بلاغت قرآن كریم باشد .»
 
بالا