فست فود نخورید، سرطان روده می گیرید

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]چربی های مضر در غذاهای مضر[/h]یكی از اصلی ‌ترین ایراداتی كه به فست ‌فودها و شیوه ی طبخ‌ شان گرفته می‌ شود، این است كه در تهیه ی آنها از روغن‌های نباتی جامد استفاده می ‌شود. صاحبان صنعت فست ‌فود این نوع روغن را برای كارشان ترجیح می ‌دهند، چون این روغن‌ها مدت بیشتری قابل نگهداری هستند و به دفعات متعدد می توان از آنها برای سرخ ‌كردن غذا استفاده كرد. این چربی‌ها به نور حساس نیستند، حرارت بالا را به خوبی تحمل می‌ كنند و ساختار شیمیایی خود را به راحتی از دست نمی ‌دهند، لذا برای سرخ كردن سیب‌زمینی و مرغ و غیره در حرارت بالا استفاده می شوند.

روغن‌های نباتی جامد دو مشكل اساسی دارند که به شرح زیر است:
1- وقتی كه در كارخانه ی روغن‌سازی، روغن را به شكل جامد درمی ‌آورند یا به اصطلاح هیدروژنه می‌ كنند، اسیدهای چرب روغن، اشباع می‌ شوند و به همین دلیل، به این روغن‌ها می‌ گویند "روغن‌های اشباع شده".
اما این هنوز همه ی ماجرا نیست. در فرآیند جامد سازی، سر و كله‌ ی نوعی اسید چرب پیدا می ‌شود كه به آن "اسیدهای چرب ترانس" می ‌گویند. اسم دیگر اسیدهای چرب ترانس، چربی قاتل است.
اگر كل انرژی دریافتی روزانه‌مان را 100 واحد در نظر بگیریم، تنها 30 واحد آن می تواند از چربی‌ها تامین شود. از این 30 واحد، حداكثر 10 واحد می ‌تواند از چربی اشباع و تنها یك واحد می تواند از چربی ترانس باشد.
مصرف روزانه ی 5 گرم یا بیشتر چربی ترانس، احتمال سکته ی قلبی را تا 25 درصد افزایش می ‌دهد.اسم دیگر اسیدهای چرب ترانس، چربی قاتل است.

سال گذشته محققان سراغ دو فست ‌فود معروف "مك‌دونالد" و "كی.اف.سی"( KFC ) رفتند و سیب ‌زمینی سرخ‌كرده و ناگت مرغ را در شعبه‌های مختلف این دو رستوران بررسی كردند. نتیجه تكان‌دهنده بود: میزان چربی ترانس این دو غذا، بالای 5 گرم بود.
2- عامل دیگری كه محققان را نگران كرده، باز هم به فرآیند تولید روغن‌های نباتی جامد بازمی ‌گردد، همان مرحله‌ای كه روی و مس به روغن اضافه می ‌شود تا جامد سازی راحت ‌تر انجام شود. روی و مس از جمله عناصری هستند كه در مغز افراد مبتلا به آلزایمر به وفور تجمع پیدا می‌ كنند و استفاده از این نوع روغن‌ می ‌تواند انسان را در خطر این بیماری قرار ‌دهد. تحقیقات نشان داده است كه چربی‌های ترانس روی مغز موش‌ها اثر می ‌گذارد و میزان یادگیری آنها را كاهش می ‌دهد.
[h=2]میمون‌ها و آدم‌ها
[/h]چربی ترانس در غذاهای حاضری یا به اصطلاح فست ‌فود، بیشتر از حد مجاز است. محققان دانشگاه باپتیست آمریكا می‌ گویند: كسانی كه زیاد فست ‌فود می ‌خورند، شكم‌ شان برجسته‌ تر از كسانی می ‌شود كه به همان میزان چربی می ‌خورند، ولی نه چربی ترانس. این محققان به دنبال آزمایش‌هایی كه روی دو دسته میمون انجام دادند، به این نتیجه رسیدند.
به گروه اول میمون‌ها غذاهایی دادند كه سرشار از چربی اشباع شده ی ترانس بود. در مقابل، به گروه دوم غذاهایی دادند كه از نظر چربی غیراشباع غنی بود. هر دو رژیم غذایی از نظر میزان كالری یكسان تنظیم شده بود. بعد از چند سال، شكم‌ میمون‌های دسته ی اول بزرگ ‌تر از دسته ی دوم شده بود. به علاوه، میمون‌های گروه اول نوعی مقاومت به انسولین پیدا كرده بودند، یعنی آنها در آینده ی نزدیك به بیماری دیابت دچار می ‌شدند. رژیم غذایی گروه اول این ‌طور بود كه 8 درصد از كالری روزانه ی آنها از چربی‌های ترانس و 27 درصد هم از دیگر انواع چربی‌ها تامین می شد، درست شبیه به رژیم غذایی افرادی كه خیلی فست ‌فود می‌ خورند.
گروه دیگر هم همان رژیم غذایی را دریافت می ‌كردند، اما به جای چربی ترانس، از چربی‌های غیراشباع(مثل روغن زیتون) تغذیه می ‌شدند.
بعد از شش سال، 2/7 درصد به وزن میمون های گروه اول اضافه شده بود، اما این افزایش وزن در گروه دوم فقط 8/1 درصد بود. سی ‌تی اسكن‌های انجام شده نشان می‌داد كه میزان چربی شكمی در گروه اول بسیار زیاد شده بود كه این خود نوعی عامل خطرساز برای بیماری دیابت و بیماری‌های قلبی - ‌عروقی است.محققان حسابی حیرت ‌زده شده بودند. آنها تلاش زیادی كرده بودند تا میمون‌ها دچار اضافه وزن نشوند، اما این اتفاق افتاده بود و بیشتر این اضافه وزن نیز متوجه شكم میمون‌ها بود، این یعنی پیش به سوی دیابت.
[h=2]موش‌ها و آدم‌ها
[/h]در دانشگاه پرینستون آمریكا، دكتر جان هابل و همكارانش سراغ موش‌ها رفتند تا ثابت كنند همبرگر، سیب‌زمینی سرخ‌كرده، مرغ سوخاری و خلاصه بسیاری از انواع فست ‌فود به اندازه ی هروئین اعتیاد آور است. این محققان طی آزمایش‌های بلند مدتی كه انجام دادند، دریافتند كه انسان به قند و چربی فست ‌فود وابسته می ‌شود و بعد از مدتی مثل یك آدم معتاد، ناخواسته به سمت این نوع غذاها كشیده می‌ شود.
داستان از این قرار بود كه دكتر هابل و همكارانش به موش‌ها نوعی رژیم غذایی دادند كه از نظر چربی و قند غنی بود. وقتی میزان چربی و قند را پایین می ‌آوردند، موش‌ها دچار اضطراب می ‌شدند. علایم اضطرابی موش‌ها شبیه همان علایمی بود كه افراد در حال ترك سیگار یا مورفین از خود نشان می ‌دهند. دكتر هابل می‌ گوید شاید غذاهای چرب، ترشح مواد شبه ‌تریاك (سرخوش‌ كننده) را در مغز تحریك می‌ كنند.
دكتر "آن كلی" در دانشگاه ویسكونزین نیز رفتار موش‌ها را بعد از دریافت غذاهای دارای قند، چربی و نمك بالا مورد بررسی قرار داد. او هم به رابطه‌ای میان مواد شیمیایی سرخوش ‌كننده ی مغز و میزان میل به این غذاها پی برد. او مغز موش‌ها را با مواد شیمیایی سرخوش‌ كننده تحریك كرد و دید كه آنها تا 6 برابر بیشتر به غذاهای چرب علاقه نشان می ‌دهند. دكتر كلی همچنین مشاهده كرد كه مغز دچار تغییرات پایداری می‌ شود كه مشابه همان تغییراتی است كه در مغز افراد معتاد به مورفین و هروئین رخ می‌ دهد. به عبارت ساده‌تر، هر چه بیشتر فست ‌فود بخورید، بیشتر به آن اعتیاد پیدا می ‌كنید، چون فست‌ فودها از نظر میزان چربی، قند و نمك بالاتر از حد مجاز هستند. البته خیلی از محققان نسبت به اینكه آیا می ‌شود، این میزان اعتیاد را در انسان هم پیدا كرد یا نه، شك دارند. بالاخره موش، موش است و آدم، آدم.
[h=2]روزنه‌ای برای امید
[/h]در سال 1981 رستوران فست ‌فود "آربی" تمام شعبات خود را موظف ساخت كه جدول كاملی در رابطه با ارزش غذایی مواد، در منوهای خود بگنجانند. آربی در سال 1994 اولین رستوران فست ‌فود بود كه استعمال دخانیات را در داخل شعباتش برای مشتریان و كارمندان ممنوع اعلام كرد. همین شركت در سال 2006، استفاده از روغن‌های ترانس را در تهیه ی سیب‌زمینی سرخ‌كرده قدغن كرد.
امسال نیز دفتر مركزی رستوران‌های فست‌فود "استارباكس"اعلام كرد كه دیگر در هیچ ‌یك از شعباتش و در تهیه ی هیچ نوع غذایی از این نوع روغن استفاده نخواهد كرد. امروزه بسیاری از رستوران‌های فست‌ فود، چه داخلی چه خارجی، سعی می‌ كنند استانداردهای تهیه و عرضه ی غذاهای خود را به الگوهای بهداشتی نزدیك كنند. هرچند كه شاید تا رسیدن به فست ‌فود سالم، هنوز راه زیادی باقی مانده باشد. البته مشتریان این نوع رستوران‌ها می ‌توانند با پی گیری و دقت ‌نظر خود این راه كوتاه كنند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]رابطه دیابت با مصرف زیاد سوسیس و كالباس[/h][h=2][/h]



محققان اعلام كردند رژیم غدایی سرشار از سوسیس و كالباس خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را در مردان حدود 50 درصد افزایش می دهد .
گروهی از پژوهشگران دانشكده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد ، عادت غذایی هزاران مرد را بررسی كردند و دریافتند در كسانی كه زیاد سوسیس و كالباس مصرف می كنند ، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم 46 درصد بیشتر از كسانی است كه این مواد را كمتر مصرف می كنند .
دكتر فرانكهو تهیه كننده گزارش این تحقیق كه در مجله بهداشت " دیابتها " منتشر شده گفت" ما توصیه نمی كنیم این مواد غذایی به كلی از غذای مردم حذف شود ، بلكه پیشنهاد ما آن است كه مردم تعداد دفعات مصرف این نوع گوشتها را كاهش دهند . "
به گفته این محقق بیشترین احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم مربوط به كسانی است كه در هفته ، دو وعده یا بیشتر سوسیس و كالباس مصرف می كنند .
این گزارش علمی نتیجه جمع آوری اطلاعات در مورد 42 هزار و 504 مرد ( 40 تا 70 ساله ) سالم بدون دیابت ، بیماری های قلبی و یا سرطان است.به گفته دكتر "هو" كشیدن سیگار ، چاقی ، میزان مصرف چربی و تحرك جسمانی نیز در این تحقیق مورد توجه قرار گرفتند و بر این اساس تعدیلات صورت گرفته است . پس از این تعدیلات روشن شد كه مصرف زیاد سوسیس و كالباس عامل مستقلی برای ابتلا به دیابت است .
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]رژیم غذایی همانند دارو در كاهش كلسترول خون مؤثر است[/h]

انجمن پزشكی آمریكا طی یك بررسی اعلام كرد مصرف غذاهای پائین آورنده كلسترول خون، همان تأثیر داروهای استاتین را در كاهش كلسترول خون وCRP* دارند. استاتین ها ؛ داروهای كاهش دهنده ی كلسترول خون می باشند.
CRPشاخص مهمی در پیش بینی حملات قلبی است. افزایشCRP در خون همانند كلسترول، خطر مبتلا شدن به حملات و سكته های قلبی را افزایش می دهد.
مطالعات متعدد نشان داده است، مصرف رژیم گیاهخواری كه دارای مقادیر زیادی استرول های طبیعی گیاهی مثل مارگارین، سویا، بادام، فیبرپی سلیم، جو، جوی دوسر، بادنجان و بامیه است تا 29 درصد و داروی استاتین تا 31 درصدLDL( كلسترول بد) را كاهش می دهد. بنابراین می توان گفت رعایت یك رژیم گیاهخواری سخت می تواند به اندازه داروهایی مثل استاتین، كلسترول خون را كاهش دهد.

رعایت رژیم غذایی نسبت به دارو، روش سالم تر و مطمئن تری است زیرا داروی استاتین باعث درد عضلات می شود. ورزشكاران استقامتی و قدرتی بایستی طی یك برنامه ی ورزشی شدیداً تمرین كنند طوریكه روز بعد احساس خستگی و كوفتگی كنند، سپس فعالیت سبك انجام دهند تا عضلاتشان استراحت كنند و مجدداً تمرین سختی را انجام دهند.
داروهای استاتین به علت ایجاد تأخیر در مرحله استراحت و بهبود، انجام این برنامه ورزشی را مشكل می سازد.
مدیریت تغذیه، بخش مهمی از درمان اختلالات مربوط به چربی خون است، هر چند پیروی از رژیم غذایی سخت و شدید نیازمند وجود انگیزه در بیمار، تشویق پزشك و مشاوره با كارشناسان تغذیه است.
كلسترول بالا یك عامل شناخته شده خطر در بروز بیماری قلبی و عروقی است و استاتین ها خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را تا یك سوم كاهش می دهند.
امیدواریم با بهره گیری از این تجربه و پیشرفت بیشتر در این شیوه، بتوان با استفاده از رژیم غذایی و بدون استفاده از دارو، از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری كرد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]توصیه های غذایی برای کاهش کلسترول خون بالا[/h]

خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق و بروز حمله قلبی را می‌توان با بوجود آوردن تغییراتی كه میزان كلسترول خون را پایین بیاورد، كاهش داد. توجه به این نكته ضروری است كه به ازای هر یک درصد كاهش در مقدار كلسترول خون، درصد خطر بیماری قلبی كاهش می‌یابد. برای مثال پایین آوردن كلسترول خون به میزان 5-2 درصد می‌تواند خطر حمله قلبی را تا 30 درصد كاهش دهد. اكثر افراد می‌توانند مقدار كلسترول خون خود را تا میزان مطلوب پایین بیاورند. مقدار كلسترول خون اساساً تحت تاثیر مواد غذایی مصرفی و زمینه ارثی مقدار كلسترول خون می‌باشد. خوردن غذاهایی كه چربی‌های اشباع زیادی دارند، بیش از هر چیز شما را در خطر بالا رفتن كلسترول خون قرار می‌دهند. كاهش كلسترول خون با كاهش دریافت كلسترول و چربی رژیم (مخصوصا چربی اشباع)، افزایش مصرف فیبرهای غذایی محلول و ثابت نگه‌داشتن وزن در حد ایده‌آل امكان‌پذیر است.
چربی های اشباع در روغن جامد، گوشت ها مخصوصاً در گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله؛ و در لبنیات مانند خامه و كره وجود دارد. بعضی از محصولات قنادی مثل پای ها، كیك ها و كلوچه ها نیز می توانند حاوی مقادیر زیادی چربی های اشباع باشند. همراه با كاهش مصرف چربی های اشباع، لازم است غذاهای غنی از كربوهیدرات ها را بیشتر مصرف كنید؛ مثل سبزیجات، میوه ها، نان و غلات سبوس دار، غلات صبحانه‌.
كاهش كلسترول خون با كاهش دریافت كلسترول و چربی در رژیم غذایی (مخصوصا چربی اشباع)، افزایش مصرف فیبرهای غذایی محلول و ثابت نگه‌داشتن وزن در حد ایده‌آل امكان‌پذیر است.

باید به خاطر داشت كه اگر شما اضافه وزن دارید و مقدار كلسترول خونتان بالاست، كاهش وزن می‌تواند به پایین آوردن كلسترول خون شما كمك كند. برای كسانی كه به درمان پیشرفته تری نیاز دارند، درمان های دارویی مؤثر در دسترس می‌باشد.
مصرف منابع محتوی فیبر موجب کاهش کلسترول خون می شوند. انواع مختلف فیبرها (مواد غیر قابل هضم) درمواد غذایی گیاهی موجودند. ولی نوعی از فیبر که بیشترین اثر را بر کاهش کلسترول خون دارد ، فیبر محلول نام دارد که منابع غنی از آن عبارتند از : سیب ، گلابی ، مرکبات مثل پرتقال ، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار .
سبوس جو یك منبع غنی از فیبر محلول می‌باشد. نكته‌ای كه درباره این ماده مطرح است این است كه به نظر می‌رسد این ماده كلسترول بد یا LDL را كه سبب رسوب چربی در سرخرگ ها می شود ،كاهش می دهد، ولی سطح كلسترول خوب یا HDL را بالا می‌برد. غذاهای دیگر غنی از فیبرهای محلول شامل انواع لوبیا، عدس و بعضی از میوه‌ها می‌باشند. از آنجا كه تمام این غذاها هم كم‌چرب و هم دارای فیبر بالایی هستند، مصرف روزانه آنها مفید است.


[h=2]اعمال تغییرات زیر در رژیم غذایی می‌تواند به كاهش مقدار كلسترول خون كمك كند.[/h]* به جای غذاهای سرخ شده، از كباب شده استفاده كنید.
* چربی های اضافی را از خوراك ها و غذاهای گوشتی حذف كنید.
* بجای پنیر چرب از انواع كم چربی استفاده كنید.
* سعی كنید به جای خامه از ماست كم چربی استفاده كنید.
* به جای شیر پرچرب از شیر كم‌چربی استفاده كنید.
* مصرف شیرینی ها، پای ها، كلوچه ها و كیك ها را محدود كنید.
* از قسمت‌ های كم چرب گوشت استفاده كنید و تمام چربی های قابل رویت را جدا كنید و از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده كنید.
* مصرف سبزیجات، حبوبات و بقولات مانند انواع لوبیا و عدس و غیره را افزایش دهید.
آنچه مسلم است هیچ یك از مواد غذایی به خودی خود مضر نمی‌باشند، بلكه تركیب غلط آن‌ها در یك رژیم غذایی نامناسب است می تواند مشكل آفرین شود.
مصرف منابع محتوی فیبر محلول موجب کاهش کلسترول خون می شوند که منابع غنی از آن عبارتند از : سیب، گلابی، مرکبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار .



[h=2]توصیه هایی خاص برای کاهش کلسترول:[/h]آنچه شما باید انجام دهید، بدین ترتیب است :
1 ) هر روز حتماً 2 عدد سیب یا پرتقال ، چند عدد توت فرنگی خصوصاً پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا می شود.
2 ) حتماً در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویج زیاد و روغن زیتون ( یک قاشق غذاخوری) را میل کنید.
3 ) مصرف تخم مرغ را به هفته ای 3 عدد کاهش دهید، زیرا حذف کلی کلسترول ، تولید داخلی آن را افزایش می دهد.
4 ) میگو و امعاء و احشاء گوسفند مثل: دل و جگر و قلوه ، کله پاچه و مغز و را اصلاً مصرف نکنید .
5 ) مصرف خامه و کره ممنوع است، زیرا باعث افزایش تولید کلسترول در بدن می شوند. به علاوه ازروغن های حیوانی و روغن های جامد پرهیز کنید .
6 ) از نان سبوس دار استفاده کنید.
7 ) از ماست و شیر کم چرب استفاه کنید.
8) در بین روغن های گیاهی فقط روغن نارگیل و روغن نخل (PALM OIL) دارای مقدار زیادی چربی اشباع هستند و جزء چربی های اشباع طبقه بندی می شوند. به همین دلیل افراد دچار کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم(نخل) را مصرف کنند.

[h=2]چه تغییرات دیگری باید انجام گیرد؟[/h]علاوه بر این كه یك رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش مهمی‌ در كاهش بیماری قلبی داشته باشد، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید رعایت آنها را كرد. پس برای اینكه قلبی سالم داشته باشید:
ـ سیگار را ترك كنید.
ـ وزنتان را در محدوده مطلوب و ایده آل نگه دارید.
ـ استرس نداشته باشید.
ـ به طور مرتب ورزش كنید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]كلسترول بالا و رژیم TLC[/h][h=2][/h]

رژیمTLC ، مخففTherapeutic Lifestyle Changes می باشد كه به معنای " تغییرات درمانی شیوه زندگی " است. در این برنامه فعالیت بدنی افزایش و مصرف چربی اشباع كم و كلسترول بد (LDL- كلسترول) كاهش می یابد و وزن بدن نیز كنترل می شود. با رعایت این رژیم احتمال حمله مجدد قلبی و سایر عوارض بیماری قلبی كم می شود.
تغذیه به روشTLC اگرLDL- كلسترول شما بیشتر از حد طبیعی بود، بایستی فوراً رژیم غذاییTLC را اجرا كنید. این رژیم باعث كاهشLDL- كلسترول و احتمال بیماری قلبی می شود. اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، این برنامه احتمال سكته قلبی مجدد و سایر مشكلات قلبی را كاهش می دهد.
در رژیمTLC باید به روش زیر عمل كنید: - كمتر از %7 كالری روزانه تان را از چربی اشباع تامین كنید. كاهش چربی اشباع مهمترین تغییر غذایی در جهت كاهش كلسترول است.
- روزانه كمتر از 200 میلی گرم كلسترول مصرف كنید.
- كالری روزانه خود را طوری تنظیم كنید كه در وزن طبیعی باقی بمانید.
اگرLDL- كلسترول شما همچنان بالا بود و با رژیمTLC كاهش نیافت ، باید مجدداً به پزشك و متخصص تغذیه مراجعه كنید. در این صورت احتمالاً در كنار رژیمTLC ، باید از داروهای كاهش دهنده كلسترول استفاده كنید. فراموش نكنید كه حتی با مصرف دارو، به رژیمTLC نیز نیاز دارید.
موقع طبخ غذا چربی اشباع كمی استفاده كنید. اگر چه تهیه یك غذای سالم زحمت بیشتری دارد، ولی در عوض فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. در زیر برخی نكات برای كاهش چربی اشباع و كلسترول، آورده شده است. رعایت این نكات به كاهش میزانLDL- كلسترول و خطر بیماری قلبی و نیز بهبود سلامتی افراد كمك می كند. رعایت این نكات بخصوص برای افرادی كه از رژیمTLC پیروی می كنند، مفید است.
مصرف گوشت قرمز، مرغ و ماهی چربی گوشت قرمز را كاملاً از آن جدا كنید. گوشت قرمز را به تكه های متوسط تقسیم كنید. پوست و چربی مرغ را كاملاً جدا كنید.
به جای سرخ كردن گوشت، از روش آب پز و كباب كردن استفاده كنید. برای سرخ كردن غذا از ماهیتابه نسوز و مقدار بسیار كمی روغن استفاده كنید.
سوسیس، كالباس و غذاهای گوشتی آماده و پر چرب را كمتر مصرف كنید.
مصرف تخم مرغ و لبنیات به جای خامه یا شیر پرچربی از شیر كم چربی استفاده كنید. به جای پنیر و ماست معمولی از پنیر و ماست كم چرب استفاده كنید. عضی افراد طعم لبنیات كم چربی را نمی پسندند. باید توجه داشت كه در زندگی كم تحرك امروز استفاده از لبنیات پر چرب، نتیجه ای جز بالا رفتن چربی های خون را نخواهد داشت. تجربه نشان داده است حتی این گونه افراد پس از مدتی ،به طعم لبنیات كم چرب علاقه مند می شوند.
زرده تخم مرغ را كم مصرف كنید. سفیده تخم مرغ چربی یا كلسترول ندارد، بنابراین می توانید از آن استفاده كنید. در بسیاری از دستورهای غذایی به جای یك عدد تخم مرغ كامل می توانید از دو عدد سفیده تخم مرغ استفاده كنید.
از روغن گیاهی مایع كه چربی ترانس ندارد یا میزان آن كم است، استفاده كنید (چربی ترانس نوعی چربی خوراكی است كه كلسترول بد "LDL" را بالا می برد).
خورش و سوپ ها پس از پخت خورش و سوپ، آن را در یخچال خنك كنید و چربی را از بالای آن جمع كنید. در مورد غذاهای كنسرو شده نیز می توانید همین كار را انجام دهید. می توانید غلظت خورش های كم چرب را با آرد گندم و آرد ذرت بیشتر كنید.
در پخت غذای خود بیشتر از برنج، نخود، باقلا و غلات سبوس دار استفاده كنید. برای طعم دادن به غذا از تكه های كوچك گوشت استفاده كنید.
وقتی خودتان نمی توانید غذا بپزید برچسب غذایی موادغذایی آماده را بخوانید و آنهایی را كه چربی اشباع و كلسترول كمتری دارند، انتخاب كنید. اگر غذایی كه خریده اید ، سبزی، میوه و غلات ندارد، این مواد غذایی را در كنار غذای خود مصرف كنید.
از غذاهای كباب شده كه چربی اشباع، چربی ترانس، چربی هیدروژنه و كلسترول كمی دارند، استفاده كنید ( چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس، هنگام جامد كردن روغن گیاهی تشكیل می شود) . غذاهایی كه چربی ترانس زیادی دارند، كلسترول را بالا می برند.
برچسب غذاها را بخوانید و برای آنكه چربی ترانس كمی دریافت كنید، مصرف غذاهایی را كه روغن هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه ( جامد) دارند ، كاهش دهید. به خاطر داشته باشید كه حتی غذاهای كباب شده بدون چربی و بدون كلسترول ممكن است كالری زیادی داشته باشند، بنابراین مراقب مصرف كالری خود نیز باشید.
غذای خارج از منزل با اندكی دقت و برنامه ریزی می توانید غذای سالمی در خارج از منزل میل كنید.
در اینجا توصیه هایی ذكر می شود:
- مشتری شمایید. چیزی را سفارش دهید كه می خواهید. بسیاری از رستوران ها به تقاضای شما احترام می گذارند. در هر حال با سفارش دادن چیزی از دست نمی دهید.
- تا جایی كه می توانید غذای كمی سفارش دهید.
- سوال كنید. هرگز برای پرسش در مورد نحوه تهیه غذاها تردید نكنید.
- بپرسید كه :
1- آیا به جای خامه یا شیر پرچرب، شیر كم چرب یا بدون چربی سرو می شود؟
2- روغن استفاده شده از چه نوعی است؟( انواعی را كه دارای چربی اشباع كمتری هستند مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن زیتون انتخاب كنید.)
3- آیا چربی مرغ یا گوشت قرمز را جدا می كنند؟
4- از آنها بخواهید به جای اینكه سس را روی غذا یا سالاد بریزند، آن را در كنار غذا برایتان قرار دهند. در این صورت می توانید به مقدار كم و مورد دلخواه خود از آن استفاده كنید.
5- سالاد را فراموش نكنید.
غذاهایی را انتخاب كنید كه به روشهای مناسب پخته شده باشند مثل غذاهای آب پز شده، كباب شده و بخار پز. غذاهای پركالری، پرچرب و دارای چربی اشباع فراون را مصرف نكنید. مراقب مصرف غذاهای سرخ شده باشید.

وعده های غذایی سالم را انتخاب كنید: صبحانه: میوه تازه، یك لیوان كوچك آب مركبات، شیر كم چرب یا بی چربی، ماست، نان های تهیه شده از غلات سبوس دار ، املت تهیه شده از سفیده تخم مرغ.
نوشیدنی:
آب، لیمو، چای، آب گوجه فرنگی كم نمك. نان : بسیاری از نان های تخمیری كم كالری و كم چرب هستند.
پیش غذا:
میوه های تازه، سالاد كم چرب، سوپ باقلا، غذاهای دریایی بخارپز. غذای اصلی:مرغ پوست گرفته، ماهی، ماكارونی و سبزیجات با سس گوجه فرنگی.
مصرف كره، مارگارین و نمك را هنگام صرف غذا محدود كنید.
سالاد:كاهوی تازه، اسفناج و سایر سبزی های سبز برگ ، سایر سبزیجات تازه، نخود و لوبیا قرمز. سایر مواد غیرسبزیجاتی را مانند تخم مرغ و پنیر را از سالاد حذف كنید. از طعم دهنده های كم چرب یا بدون چربی مانند آب لیمو یا سركه استفاده كنید.
دسر: میوه تازه ، ماست طعم دار( مثل ماست با طعم توت فرنگی). اگر از قهوه یا چای همراه دسر استفاده می كنید به جای خامه از شیر بدون چربی یا كم چرب استفاده كنید.
زبان برچسب ها یكی از برنامه های موفق در بسیای از كشورهای جهان برای بهبود وضعیت تغذیه مردم و راهنمایی آنها به سمت تغذیه سالم، استفاده از برچسب های غذایی است. خوشبختانه این كار در ایران نیز در حال اجراست. در حال حاضر برچسب هایی نظیر میزان چربی شیر و ماست و پنیر، روغن بدون كلسترول، نوشابه بدون قند و یا میزان انرژی موادغذایی مختلف نظیر انواع كنسرو ماهی در كشور ما نیز رایج شده است. متاسفانه برچسب نمك هنوز در ایران انجام نشده است.
برچسب مواد غذایی به ما كمك می كند تا مواد كم چرب، كم سدیم، كم كلسترول و كم كالری را انتخاب كنیم.
میزان چربی مواد غذایی را بسنجید اینكه هر فردی مجاز به استفاده از چه میزان چربی است، بستگی به میزان كالری دریافتی روزانه اش دارد. اگر كلسترول خونتان بالا نیست یا بیماری قلبی ندارید، چربی اشباع غذای شما بایستی كمتر از %10 كالری روزانه تان باشد و كل چربی دریافتی نباید كمتر از %30 باشد. جدول زیر حداكثر میزان چربی اشباع و كل چربی مورد نیاز را بسته به میزان كالری دریافتی روزانه نشان می دهد.
اگر كلسترول بالا دارید یا مبتلا به بیماری قلبی هستید، میزان چربی اشباع مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. نوع تغذیه در رژیمTLCرا ببینید. بر چسب مواد غذایی را چك كنید تا میزان چربی استفاده شده را (هم چربی اشباع و هم چربی كل) در هر واحد ببینید.
[h=3]چربی اشباع (%9)[/h]كل چربی مجاز (%30 كالری)[h=3]كالری مصرفی روزانه[/h]
13 گرم یا كمتر40 گرم
1200
18 گرم یا كمتر
53 گرم
1600
22 گرم یا كمتر
67 گرم
2000
24 گرم یا كمتر
73 گرم
2200
28 گرم یا كمتر
83 گرم
2500
31 گرم یا كمتر
93 گرم
2800
میان وعده های سالم بسیاری از مردم عادت دارند، در بین سه وعده اصلی غذا نیز چیزهایی بخورند. این غذاها را میان وعده می نامند. كنترل میان وعده ها یكی از اصول تغذیه سالم است. بسیاری از میان وعده ها مثل انواع شیرینی، كلوچه و چیپس دارای چربی اشباع، چربی ترانس، كلسترول، سدیم و كالری بالایی هستند/ اما این به این معنا نیست كه مجبور هستید میان وعده ها را به كلی حذف كنید. غذاهایی را كه در زیر فهرست شده، می توانید بعنوان میان وعده در نظر داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید ممكن است این میان وعده ها در ضمن اینكه چربی كمی دارند، دارای كالری زیادی باشند. بنابراین مراقب میزان خوردن خود باشید. بخصوص وقتی كه در حال كاهش وزن اضافی خود هستید.

چند میان وعده كم چرب و سالم آبمیوه %100 طبیعی
شیر بدون چربی یا كم چرب
ماست كم چرب و شربت یخ زده
شیرینی های كم چرب
كلوچه های كم چرب خصوصا انواع كم نمك
شیرینی های خانگی مثل كیك و كلوچه كه با روغن مایع گیاهی و كم نمك تهیه شده باشد.
انواع میوه تازه یا كمپوت میوه هایی كه در آب خودشان بسته بندی شده است.
هویج، كرفس و موارد مشابه
چوب شور كم سدیم، پف فیل بی نمك و بی كره.
مقدار هر واحد غذایی چیست؟ هرم غذایی نشان می دهد كه روزانه باید چند واحد از هر گروه غذایی را مصرف كنید. اما مقدار هر واحد غذایی چیست؟
در جدول زیر خلاصه ای از مقدار واحد مواد غذایی در گروه های مختلف را آورده ایم.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

مصرف قهوه و چای پر رنگ در بروز زخم معده نقش دارند





مصرف قهوه ، چای پر رنگ ، الكل و ادویه در تشدید و بروز بیماری زخم معده دخالت دارند. همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش ، شور، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و سوزش و دردهای معده و اثنی عشر و در نتیجه مزمن شدن و تورم آن دخالت دارند.مبتلایان به زخم‌ معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده كنند كه هضمشان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله این غذاها می‌توان بهغذاهای كبابی و خورشتی، انواع سوپ كم چرب ، آب میوه‌ها، نان ، پنیر و ماست در مقدار كم اشاره كرد. استرس و فشار عصبی ، داشتن گروه خونی O، میكروب هلیكو باكترپیلوری ، مصرف قهوه و الكل از عوامل تشدید كننده زخم معده و اثنی‌عشر هستند.البته باید متذکر شوم که مصرف میوه و سبزی خام در افرادی که ناراحتی معده دارند ، مضر است نه تمام افراد. بنابراین باید میوه و سبزی را تا حد ممکن به صورت پخته مصرف کنند.


\
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]روشی جدید برای درمان تنبلی معده[/h]



محققان به تازگی روش جدیدی برای درمان مبتلایان به اختلال عملکرد معده ابداع کرده‌اند که می‌تواند نیاز به عمل جراحی را برطرف کند.در این روش با استفاده از تحریک الکتریکی معده می‌توان تأخیرتخلیه معده را در مبتلایان به تنبلی معده درمان کرد.
" گاستروپارزیس" یا " تنبلی معده" بیماری است که طی آن مدت زمان تخلیه ی معده به دلیل اختلال در عملکرد اعصاب معده طولانی می‌شود.به دنبال تخلیه دیر معده شخص دچار تهوع، استفراغ، سوزش سردل و درد می‌شود.
دانشمندان دانشکده کک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لُس آنجلس، 29بیمار مبتلا به نوع ناتوان کننده این بیماری را که برای جراحی و خارج ساختن کامل معده به بیمارستان آمده بودند، مورد بررسی قرار دادند و دستگاه محرک معده با جریان الکتریکی در بدن آنها کاشته شد. این وسیله نشانه‌های بیماری را درمان می‌کند و بیمار بدون خارج ساختن معده می‌تواند دقیقاً مانند یک فرد سالم از طریق دهان غذا بخورد. وزن بیمار افزایش می‌یابد، تعداد دفعات تخلیه معده افزایش یافته و زمان تخلیه معده کم می‌شود. این روش درمانی به راحتی می‌تواند جایگزین عمل جراحی برای خارج ساختن معده شود.
از این روش می‌توان در سه گروه از بیماران بهره برد:
1- بیمارانی که به درمان‌های دارویی پاسخ نمی‌دهند.
2- بیمارانی که به‌دلیل اختلال فعالیت معده و فشار معده و درد ناشی از اتساع آن، دچار اختلال در ضربان قلب می‌شوند.3- بیمارانی که دچار عوارض بیماری، مانند سوءتغذیه هستند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]سوزش سردل و درمان آن[/h]




[h=2]بیمار )[/h]زن 35ساله‌ای هستم که از 6ماه پیش به ‌طور متناوب دچار سوزش سردل می‌شوم. پزشکان معتقدند که علت ناراحتی من، برگشت اسید معده به داخلی مری است. داروهای مختلفی دریافت کرده‌ام، ولی بهبود کامل نداشته‌ام. در حال حاضر خودم به طور مرتب از قرص و شربت معده استفاده می‌کنم. خواهش می‌کنم مرا راهنمایی کنید که تا کی باید دارو مصرف کنم؟
در این زمینه سئوالاتی را از آقای دکتر حمید واحدی، فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد پرسیده اند و ایشان پاسخ داده اند.

[h=2]1- در ابتدا بفرمایید که چه عاملی موجب سوزش سردل می‌شود؟[/h]
سوزش سردل، ناشی از برگشت اسید معده به قسمت تحتانی مری و تحریک و ایجاد التهاب در این ناحیه می‌باشد.
تصویر بالا نشان می دهد که چگونه اسید و محتویات معده به سمت بالا و ابتدای مری برمی گردند( با کلیک کردن بر روی تصویر می توانید به شکل واضح و بزرگ آن را مشاهده کنید).

[h=2]2- سوزش سردل ناشی از برگشت اسید معده (ترش کردن معده) چگونه و به چه علت ایجاد می‌شود و چه خصوصیاتی دارد؟[/h]
مکانیسم‌های متعددی را علت ایجاد کننده سوزش سردل می‌دانند. مهم‌ترین عامل را ریفلاکس یا برگشت مواد اسیدی معده به سمت بالا مطرح می‌کنند. ولی معروف‌ترین و مقبول‌ترین علت را می‌توان ناشی از شل شدن موقت اسفنکتر (دریچه) قسمت تحتانی مری، بیان کرد. از مشخصات این بیماری، احساس سوزش در پشت جناغ و محوطه دهان، بدون زور زدن یا تقلامی باشد.
بیمار صبح‌ها پس از بیدار شدن از خواب، احساس بد طعمی و بدمزگی در داخل دهان دارد.

[h=2]3- این عارضه در چه اشخاصی شایع است و چه عواملی آن را تشدید می‌کند؟[/h]
این عارضه در افراد چاق و نیز در افرادی که سیگار می‌کشند، یا الکل مصرف می‌کنند، و یا عادات غذایی خاص دارند، شایع‌تر می‌باشد. به‌علاوه مصرف برخی داروها نیز می‌توانند زمینه ‌ساز این حالت باشد. در نهایت کسانی که دچار "هرنیا هیاتال" یا "فتق" (نوعی بالا کشیدگی معده از سوراخ دیافراگم مری به داخل محوطه قفسه سینه) هستند، نیز معمولاً از این عارضه رنج می‌برند. ولی می‌تواند، هیچ‌کدام از مواد ذکر شده وجود نداشته باشد، ولی فرد به سوزش سر دل مبتلا گردد.

[h=2]4- نوع و مقدار غذا چه تأثیری بر این بیماری دارد؟[/h]
غذاهای حجیم و آبکی (مثل آب گوشت یا آش) به علت اتساع معده می‌توانند، باعث تشدید این حالت شوند. از سوی دیگر مصرف غذاهای چرب، پرادویه و پرفلفل، نوشابه‌های گازدار، مصرف مایعادت فراوان همراه غذا، نوشیدن چای (خصوصاً پررنگ) بعد از غذا، قهوه ، نسکافه، مصرف زیاد کاکائو و شکلات‌های کاکائویی،پیاز و عرق نعناع نیز از علل تشدید کننده مشکل بیماران محسوب می‌شوند.

[h=2]5- روش‌ درمان این بیماری به چه صورت است و بیمار چه مدت باید دارو بخورد؟[/h]
در درمان بیماری ابتدا لازم است، تغییراتی در شیوه زندگی و عادات غذایی بیماران با توصیه‌های انجام شده، داده شود. در بسیاری از بیماران تنها با انجام همان نکات کوچک و بدون هیچ درمان دیگری می‌توان این بیماری را کنترل کرد. درمان دارویی مرحله دوم درمان است. مسلماً توأم کردن درمان دارویی و شیوه مناسب زندگی و غذایی بهترین نتیجه را خواهد داشت. داروهای مصرفی عمدتاً داروهای کاهنده ترشح اسید معده و نیز داروهای افزایش دهنده حرکات رو به جلوی دستگاه گوارش است. در مورد مدت زمان مصرف دارو توسط بیمار، مقدار و زمان مشخصی وجود ندارد. همه بیماران حداقل باید 6- 3 ماه دارو مصرف کنند، به عبارتی در اکثر بیماران لازم است، دارو برای مدت نامشخصی به دستور پزشک و براساس شرایط بیمار ادامه یابد.

[h=2]6- به غیر از مراعات دارویی، بیمار چه مواردی دیگری را باید رعایت کند؟[/h]
قبل از شروع‌ دارو، بیمار باید در زندگی روزمره خود تغییراتی ایجاد کند.عمده این موارد به قرار زیر است:
الف- کاهش وزن در صورت چاقی، به‌‌خصوص چاقی شکمی
ب- عدم استفاده از لباس‌های تنگ به‌خصوص در ناحیه دور شکم یا کمر
ج- عدم استفاده از دخانیات و الکل
د- عدم مصرف نوشابه‌های گازدار
هـ - عدم مصرف مایعات زیاد مانند آب همراه غذا (بهتر است فرد یک لیوان آب، حداقل نیم ساعت بعد از غذا بنوشد).
و- کاهش حجم و افزایش تعداد وعده‌های غذایی به 6-5 مرتبه در روز
ز- عدم مصرف چای زیاد در طول روز به‌خصوص بعد از غذای- گذاشتن یک بالش بیش‌تر زیر سر هنگام خواب جهت بلندتر قرار گرفتن سر و نیم‌ تنه فوقانی.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]مصرف زیاد غذاهای چرب و ادویه‌دار منجر به ورم معده می‌شود[/h]



بر اساس خبرگزاری ایسنا یك متخصص گوارش اعلام كرد : استفاده بیش از حد غذاهای چرب و ادویه‌دار، غذاهای آلوده و پرخوری می‌تواند باعث ایجاد ورم معده شود.
دكتر حسن خدمت، در تعریف بیماری ورم معده گفت : متخصصان گوارش، ورم معده را تورم بافت معده و تشخیص وجود التهاب با انجام پاتولوژی ، قرمزی و زخم های سطحی كه در آندوسكوپی معده دیده می‌شود، تعریف می‌كنند.
وی با بیان این كه احساس سنگینی ، تورم و برآمدگی ناحیه بالای شكم كه مردم به عنوان ورم معده می‌شناسند، به تنهایی اهمیت ندارد، افزود: اگر این علائم با بقیه علائم گوارشی همراه باشد و حداقل یك ماه طول بكشد، باید به پزشک مراجعه کرد..
این متخصص گوارش، یك مسمومیت غذایی ساده، مسمومیت‌های خیلی شدید، عفونت معده ناشی از میكروب هلیكو باكتر، مصرف انواع مسكن‌ها ( آسپرین ، بروفن ، ایندومتازین ، دیكلوفناك )، مصرف الكل ، سیگار و استرس را از علل پیدایش بیماری ورم معده برشمرد.
وی میكروب هلیكو باكتر پیلوری را یكی از علل مهم پیدایش ورم معده دانست و به ایسنا توضیح داد: رعایت اصول بهداشتی شخصی و عمومی منجر به پیشگیری از این بیماری خواهد شد.
این متخصص گوارش با تأكید بر درمان ورم معده ناشی از میكروب هلیكو باكتر اظهار داشت: درمان نشدن این بیماری منجر به زخم اثنی‌عشر و معده و حتی سرطان خواهد شد.
وی با بیان این كه بیماری های ناشی از ورم معده بستگی به عامل بیماری دارد، گفت: ورم معده ناشی از مصرف الكل ، سیگار و قرص‌های مسكن منجر به زخم و خونریزی شدید و مشكلات جدی گوارشی ایجاد می شود.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]روغن جامد بهتر است یا مایع؟[/h]

اكثر روغن های گیاهی مایع مقدار بسیار كمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای ترانس دارند، در حالی كه روغن های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستند.
بدون شك یك علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نكته مهم اینكه زمینه این بیماری ها از دوران كودكی در بدن شكل می گیرد. تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی از كودكی شكل می گیرد و ذائقه ما را می سازد که عوض كردن آن در بزرگسالی مشكل است.
روغن های مایع به دلیل داشتن چربی غیر اشباع برای مصرف بهتر از روغن جامد هستند؛ مثل روغن ذرت، آفتابگردان، زیتون، کانولا(گلزا) و سویا.

روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند . اگر چه مصرف زیاد آنها خطر
اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد، ولی وجود مقدار كافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است. روغن های گیاهی مایع با دارا بودن مقادیر كافی از اسیدهای چرب غیر اشباع و نداشتن كلسترول ، مناسب تر از روغن جامد هستند. برای سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.

لازم به ذكر است كه روغن های نباتی جامد ابتدا به صورت مایع هستند و در كارخانه های تولید روغن برای بالا بردن مقاومت، آنها را هیدروژنه یا جامد می كنند . در این فرایند اسیدهای چرب روغن، اشباع شده و به همین دلیل به این روغن ها اشباع شده می گویند. روغن های جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند، حرارت را بهتر تحمل می كنند و علاوه بر این به نور حساس نیستند، ولی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع برای سلامت بدن زیان آورند. چربی های اشباع در ایجاد
بیماری های قلبی-عروقی، سکته قلبی و افزایش چربی های خون نقش زیادی دارند. علاوه بر این، جریان هیدروژنه كردن اسیدهای چرب ترانس هم كه ضرر مضاعفی برای سلامت دارد، در این روغن ها بوجود می آید. اسیدهای چرب ترانس در ایجاد سرطان نقش دارند. به همین دلیل روغن های جامد اگر چه برای سرخ كردن در حرارت زیاد، بهتر از روغن های مایع معمولی هستند، اما بطور كلی در لیست غذاهای خطرناك قرار می گیرند.

اخیراً صنایع تولید روغن، تلاش مؤثری را برای تولید روغن های كم ترانس شروع كرده اند. این روغن ها بصورت نیمه جامد هستند(مثل روغن مخصوص سرخ کردنی) و گاهی اوقات یكنواخت نبوده و قسمت مایع در روی ظرف روغن بیشتر است. اگر شكل ظاهری روغن بدین صورت بود، دلیل بر فساد روغن نیست و بهتر است آن را قبل از مصرف كاملاًَ هم بزنیم. هر چه ایزومر ترانس روغن كمتر باشد، روغن سالم تر است، ولی كمتر حرارت را تحمل می كند. بنابراین از روغن های مایع برای سرخ كردن مواد غذایی با درجه بالا استفاده نكنید.
روغن های نباتی جامد به دلیل هیدروژنه شدن باعث ایجاد سرطان و به دلیل داشتن چربی غیراشباع باعث گرفتگی عروق خونی و ایجاد بیماری های قلبی می شوند.

موقع خرید باید به برچسب روغن توجه كنید. اگر میزان ایزومرترانس زیر 10 درصد باشد، می توانید به عنوان یك روغن خوب از آن استفاده كنید. روغن های مایع اگر چه متفاوتند، ولی اكثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی كنند و می سوزند و در جریان سرخ كردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند. بنابراین برای سرخ کردن مواد غذایی از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. علاوه بر این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید آنها را در ظروف غیر شفاف، كاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین نگهداری كرد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]آیا غذاهای سرخ شده ، ضرر دارند یا خیر؟[/h]


یك مجله آمریكایی در گزارشی نوشته بود:
« اگرموادغذایی به طریقه صحیح و كامل سرخ شوند، روغن زیادی به خودشان جذب نمی كنند. »
آیا دراین صورت این اغذیه ضرر ندارند؟
اگر پیاز حلقه شده، میگو یا لوبیا سبز را در روغن سرخ كنید، سپس آنها را از روغن درآورید و فشار دهید، خواهید دید روغن كمی به خود گرفته اند یا اصلاً روغنی جذب نكرده اند.
بیشترغذاهای سرخ كردنی، ابتدا با یك لایه خمیر پوشش داده می شوند كه این خمیر باعث ترد شدن آنها می شود و اگر به طور كامل سرخ شوند روغن كمتری جذب می كنند. اما با این همه نسبت به غذاهای سرخ نشده، روغن بیشتری دارند.
شرایط صحیح سرخ كردن غذا به شرح زیر است :
1- استفاده از روغن مایع برای سرخ كردن ( به میزان 2-1 لیتر روغن مایع. بعد ازهر بار مصرف ، روغن غذا را گرفته و آن را دور بریزید زیرا روغن مایع بعد از یك بار سرخ شدن، نباید برای بار دوم استفاده شود. )
2- دادن درجه حرارت كامل برای سرخ كردن ( 365 درجه فارنهایت یا 185 درجه سانتیگراد). باید حرارت برای سرخ كردن كم باشد و غذا به آهستگی سرخ شود. نباید روغن دود كند.
3- غذا را به قسمت های كوچكی تقسیم كرده و هر دفعه، مقداری از غذا را سرخ كنید.
4- تكه های غذای سرخ شده را توسط یك انبرك یا سبد سیمی از داخل روغن بردارید ( با قاشق برندارید چون روغن همراه غذا باقی می ماند). سپس آن را فشار دهید تا روغن اضافی خارج شود( این كار را در یك ظرف مشبك انجام دهید نه روی یك دستمال پارچه ای یا كاغذی).


بیشتر مردم حوصله ، بودجه یا وسایل انجام این كار را در منزل ندارند ، ولی سعی كنید این شرایط را برای سرخ كردن رعایت كنید.
غذاهای سرخ شده علاوه بر اینكه دارای كالری اضافی هستند، به دلیل دیدن حرارت بالا نیز مضّرند. خمیری كه برای سرخ كردن غذاها استفاده می شود، به طور عمده نشاسته است و مثل سیب زمینی سرخ كرده یا چیپس می باشد. زمانی كه نشاسته وقند، در روغن داغ با حرارت زیاد، بسوزند، تبدیل به مواد سرطان زایی بنامAGE"s ( فرآورده هایی نهایی گلیكوژن پیشرفته) می شوند.
آیا می دانید غذاهای سرخ شده در بیرون از منزل یا در رستوران ها چه كیفیتی دارند؟
غذاهای سرخ شده به صورت غذاهای آماده یا به شكل های دیگر( چیپس، پیازسرخ شده، تكه های جوجه و...) در رستوران ها، دارای چربی های هیدروژنه و مواد سرطان زایAGE"s هستند. بنابراین اگرغذای سرخ شده دوست دارید، سعی كنید گاهی اوقات و به طورتفریحی آن را مصرف كنید نه همیشه وهر روز. همچنین برای تهیه غذای سرخ شده در خارج از منزل، به مطمئن ترین و بهترین رستوران، سفارش غذا بدهید و از آنها بپرسید: سیب زمینی تازه یا دیگرموادغذایی تازه ( نه منجمد) را چگونه سرخ می كنند؟ آیا از روغن مایع برای سرخ كردن استفاده می كنند یا جامد؟ (سیب زمینی سرخ شده منجمد و دیگرمواد غذایی منجمد سرخ كردنی ، همیشه مقداری روغن هیدروژنه دارند).
مثل همیشه تكرار می كنیم ؛ برای اینكه یك برنامه غذایی سالم داشته باشید باید:
1- میوه وسبزیجات، غلات كامل، لوبیاها و دیگر دانه های خوراكی را به مقدار زیاد مصرف كنید.2- برای حفظ بیشتر خواص مواد غذایی، آنها را به صورت بخار پز یا آب پز تهیه كنید یا به شكل خام مصرف كنید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
ژیم های لاغری نامتعادل و رژیم متعادل


بعضی افراد برای اینکه خیلی سریع و در مدت زمان کوتاهی لاغر شوند، به رژیم های لاغری غیر علمی و نامتعادلی رو می آورند که هر چند باعث کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند ، ولی صدمات جبران ناپذیری بر سلامتی بدن وارد می کنند. چند نمونه از این رژیم های غیر اصولی را در قسمت زیر برای شما بیان کرده ایم.
الف) رژیم صفر كالرى: رژیمى است كه هیچ كالرى اى به بیمار نمى رسد و فقط مایعات و الكترولیت هاى بیمار تامین مى گردد. این رژیم براى وزن هاى بالا مورد استفاده قرار مى گیرد و معمولاً بیماران باید تحت كنترل در بیمارستان باشند. كاهش وزن در روز هاى اول در حدود 1 تا 2 كیلوگرم و بعد از آن روزانه 300 تا 500 گرم كاهش وزن را در بیمار شاهد خواهیم بود. اجرای این رژیم برای بیش از 4-2 هفته توصیه نمى شود.
ب) رژیم بسیار کم كالرى : این رژیم به شكل هاى مختلف مورد استفاده قرار مى گیرد. در بعضى از انواع آنها روزانه به فرد 600- 400 كالرى داده مى شود كه 80 درصد از این مقدار از كربوهیدرات ها تامین مى گردد و10 درصد از چربى و 10 درصد باقى مانده به پروتئین ها اختصاص مى یابد.
نوع دیگر این رژیم ها كه بسیار هم رایج شده رژیمى است كه كربوهیدرات آن بسیار پائین بوده یا اساساً فاقد كربوهیدرات است. در این رژیم ها استفاده از منابع پروتئینى آزاد ذكر مى گردد ؛ ماندد رژیم اتکینز .
عوارض رژیم های لاغری بسیار کم کالری شامل: اریتمى قلبى، كاهش فشار خون ، غش و بیهوشى، ریزش مو، خشكى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است.


در بعضى از انواع دیگر این رژیم ها روزانه به فرد 100 گرم چربى و حدود 160- 100 گرم پروتئین داده مى شود. این رژیم ها باعث از دست رفتن سریع مایعات بدن شده و در اثر استفاده از آنها تهوع ، استفراغ و بى اشتهایى به دلیل افزایش كتون ها (مواد كتونى) در بدن عارض مى گردد. به طور كلى این رژیم ها، فقط به افرادى كه در بیمارستان بسترى هستند و دسترسى به پرستار و پزشك بسیار آسان است، داده مى شود تا به طور همزمان مولتى ویتامین-مینرال و الكترولیت ها را دریافت مى كنند توصیه مى شود و از عوارض آن در افراد عادى مرگ ناگهانى، اریتمى قلبى، كاهش فشار خون، غش و بیهوشى، ریزش مو ، خشكى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است. برگشتن به وزن اولیه در این افراد سریع صورت مى گیرد.
ج) رژیم هاى فانتزى: انواع دیگرى از رژیم ها وجود دارد كه رژیم هاى فانتزى نامیده مى شود. در واقع اینها رژیم هایى هستند كه در هر روز یك میوه خاص را توصیه مى كنند یا مثلاً یك روز كامل فقط شیر یا بستنى و ... می خورند که به دلیل كاهش كالرى دریافتى وزن كاهش مى یابد. ولى این كاهش از یك اصل بسیار مهم در كاهش وزن دور بوده و آن اصل تعادل است، یعنى این رژیم ها متعادل نبوده و تمام مواد مغذى مورد نیاز براى بدن فرد را به وى نمى رساند. در نتیجه این كاهش وزن عوارض بدى را در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.



[h=2]رژیم لاغری متعادل و اصولی[/h]
یك رژیم متعادل رژیمى است كه تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین كند و طورى نباشد كه سلامت فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد. همچنین باید در تنظیم رژیم علایق غذایى هر فرد، سن، شرایط اقتصادى و شرایط پزشكى وى در نظر گرفته شود و در پایان باید گفت كه این رژیم باید قادر به تامین نیازهاى تغذیه اى فرد باشد یعنى حاوى غذاهایى باشد كه از تمام گروه هاى غذایى انتخاب شده اند.در چنین رژیمى حتى الامكان از ذخایر چربى فرد براى تامین انرژى استفاده مى شود. باید بدانیم كه رژیم هاى غذایى كه در مدت طولانى تر كاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب را میسر مى سازند رژیم هاى بهترى بوده و امكان برگشت وزن در آنها بسیار كم است.
بهترین نوع رژیم، رژیمى است كه توزیع كالرى در آن به صورت زیر است :
?? درصد از كالرى دریافتى از منابع كربوهیدراتى (ترجیحاً كربوهیدرات هاى پیچیده مثل نان و برنج ).
?? درصد از كالرى دریافتى از منابع پروتئینى (انواع گوشت ها، لبنیات و حبوبات).?? درصد از كالرى دریافتى از منابع چربى (انواع روغن ها، مغزها و سس ها).
رژیم لاغری متعادل رژیمى است كه تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین كند و طورى نباشد كه سلامتی فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد.


به نظر مى رسد كه كاهش چربى رژیم هر چقدر بیشتر باشد، فرد سایز بیشترى كم مى كند. بنابراین اگر به دنبال سایز كم كردن هستید توصیه من به شما این است كه چربى هاى رژیم خود را محدود كنید.در رابطه با رژیم كاهش وزن توصیه من به شما این است كه هرچیزى كه در دهان شما مزه شیرینى دارد (قند، شكلات، شكر، شیرینى، كیك، آبنبات و...) را از رژیم غذایى خود حذف كنید، از غذاهاى سرخ كرده و پركالرى (نظیر چیپس، نوشابه ، مایونز، كله پاچه و ...) پرهیز كنید و حتى الامكان پوست مرغ و چربی گوشت را جدا كنید و در هنگام طبخ از روش هایى نظیر آب پز كردن، طبخ در فر یا ماكروویو و یا كباب كردن استفاده كنید. حتماً قبل از وعده غذایى اصلى به خوردن مواد پرفیبر نظیر سالاد، كدو و ... بپردازید. من سالاد كلم یا كاهو را همراه با آب لیموى تازه یا سركه سیب توصیه مى كنم. سركه سیب علاوه بر تاثیر برلاغرى تاثیرات زیادى بر پوست و زیبایى دارد (حتى الامكان از سركه هاى فرآیند شده بپرهیزید).همچنین نوشیدن آب به میزان حداقل 8 لیوان در روز را فراموش نكنید. در پایان بهتر است كه بدانیم براى خانم ها رژیم هاى زیر 1200 كالرى و براى آقایان زیر 1400 كالرى توصیه نمى شود و بهترین رژیم ها آنهایى است كه در 6-5 وعده غذایى تنظیم شده باشد و براى كاهش عوارض جانبى، كاهش وزن نباید بیشتر از 2 تا 4 كیلوگرم در ماه باشد. براى جلوگیرى از عادت كردن بدن، از استفاده بى اراده از رژیم های متعدد باید پرهیز كرد یعنى اینطور نباشد که چند هفته فرد در رژیم باشد و بعد آن را رها كند.
همچنین باید كاهش كالرى طورى باشد كه به تدریج به كالرى پائین تر رسید تا بر اساس كاهش كالرى كاهش وزن صورت بگیرد.
برای اینکه لاغر شوید ، به همراه رژیم لاغری ، سه بار در هفته و هر بار مدت 30 تا 45 دقیقه ورزش (مثلا پیاده روی) کنید.


آخرین موردى كه بحث در مورد آن را لازم مى دانم موضوع ورزش است. در واقع ورزش نه تنها در مورد كاهش وزن بلكه در تمام موارد براى حفظ سلامتى بسیار كارآمد است. اما ما مى خواهیم راجع به تاثیرات شگرف آن همراه با رژیم غذایى صحبت كنیم. در حقیقت براى كاهش وزن ورزش نباید كمتر از 3 بار در هفته و هر بار كمتر از 20 دقیقه باشد. بهترین حالت 3 بار در هفته و هر بار 45 دقیقه (مثلا پیاده روی ) است كه فرد با توجه به توانایى هاى خود مى تواند مدت آن را به تدریج افزایش دهد تا به زمان مورد نظر دست یابد.توصیه های لازم برای کاهش وزن را در مطلب بعدی می گوییم. با ما همراه باشید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]سوزش سر دل یا ترش کردن غذا[/h]



احساس سوزش در قسمت تحتانی قفسه سینه همراه با ترش كردن و احساس تلخی در دهان و گلو را "سوزش سر دل" می‌گویند.به این بیماری، "بازگشت اسید معده به مری" یا "رفلاکس معده" نیز گفته می‌شود.
سوزش سر دل می‌تواند بعد از خوردن یك غذای سنگین یا در هنگام خواب برای مدت چند دقیقه یا چند ساعت احساس شود.
علت این بیماری بسته نشدن دریچه ی بین مری و معده است؛ در نتیجه اسید معده به سمت مری برمی گردد، یعنی همان " ترش کردن غذا" و این اسید، مری را تحریك می کند و سبب درد و سوزش سر دل می‌شود.
وقتی که غذا بلعیده می شود، از طریق مری پایین آمده و به سمت معده می رود. در محل ورود و خروج معده، ماهیچه‌های حلقوی وجود دارند که به آنها اصطلاحاً اسفنکتر(SPHINCTER) گفته می شود و به عنوان دریچه عمل می کنند. وقتی غذا به معده می رسد، دریچه یا اسفنکتر بالایی معده باز شده و اجازه می دهد که غذا وارد معده شود. سپس این دریچه بسته می شود تا غذا و شیره گوارشی در معده نگهداری شوند. اگر این اسفنکتر خراب شود یا نشتی داشته باشد، شیره گوارشی که حاوی اسید معده نیز می باشد، به سمت بالا رفته و وارد مری می گردد. البته برگشت اسید معده به مری ممكن است به دلیل افزایش اسید معده نیز باشد.ترش کردن غذا وقتی ایجاد می شود که اسید معده به مری برگردد. این اسید، مری را تحریك می کند و سبب درد و سوزش سر دل می‌شود.


اگر سوزش سر دل زیاد طول بكشد ممكن است التهاب مخاط مری را به وجود آورد.در صورت پیشرفت التهاب مخاط مری، مری تنگ ‌شده و امكان دارد دچار خونریزی شود و بلع نیز با مشكل مواجه می شود.
سوزش سر دل می‌تواند نشانه‌ای از وجود زخم باشد.

توصیه های لازم برای جلوگیری از سوزش سردل:
- از دراز کشیدن بعد از خوردن غذا پرهیز کنید.
- بعد از خوردن غذا، در وضعیت زانو در بغل ننشینید.
- حداقل 3 ساعت قبل از خواب چیزی نخورید.
ـ موقع خوابیدن زیر سر خود را 10 تا 12 سانتیمتر بالاتر ببرید.
- موقع خوابیدن به پهلوی راست و کمی خمیده بخوابید.
- تعداد دفعات وعده ی غذا را زیاد و حجم آن را کم کنید تا معده تان زیاد پُر نشود.
- در طی روز زیاد دولا و راست نشوید.
ـ اگر اضافه وزن دارید، وزنتان را كم كنید.
ـ از پُرخوری پرهیز كنید.
- باید از خوردن وعده های غذایی خیلی سنگین و چرب بپرهیزید.
- سعی کنید همراه وعده های غذایی آب نخورید.
ـ از خوردن غذاهای اسیدی مثل انواع گوشت،حبوبات و تخم مرغ پرهیز کنید، زیرا ترشح اسید معده را بسیار افزایش می دهند.
- مصرف میوه های ترش و اسیدی مثل انواع آلو و گوجه ، غذاهای تند(ادویه دار) و نوشابه های گازدار را کاهش دهید.
- موادی مثل نعنا، قهوه ، شکلات و الکل را مصرف نکنید.
- اگرزخم یا التهاب معده دارید، از خوردن میوه ی خام پرهیز کنید.
- لباس‌های تنگ نپوشید و كمربندتان را محكم نبندید.
- اگر سیگاری هستید، سیگار كشیدن را ترك كنید.
- درمان این بیماری اغلب با خوردن آنتی‌ اسیدها بهبود می‌یابد. داروهای آنتی اسید، اسید موجود در معده را خنثی می‌كنند. سعی كنید آنتی اسیدی مصرف كنید كه هم «هیدروكسید منیزیم» و هم «هیدروكسید آلومینیوم» داشته باشد.اگر تغییر سبك زندگی و مصرف آنتی اسید در بهبود علائم شما كمكی نكرد، به پزشك مراجعه كنید تا داروی دیگر یا یك سری آزمایش برای شما تجویز كند. این آزمایشات شامل عكس برداری از قفسه سینه برای بررسی وجود زخم، ارزیابی وضعیت اسید داخل مری، آندوسكوپی مری و پیدا كردن باكتری مولد زخم است.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]درمان سوزش معده[/h]

بیست سال پیش، برای درمان زخم معده از كِرِم هایی استفاده می شد كه چربی و كلسترول بالایی داشتند، در نتیجه باعث بروز حملات قلبی می شدند. ولی امروزه برای درمان زخم معده، از آنتی بیوتیك استفاده می شود.
سال 1983، دكتر باری مارشالBarry Marshall متوجه شد كهعامل ایجاد زخم معده، عفونت ایجاد شده توسط هلیكو باكتر پیلوری است و می توان با مصرف آنتی بیوتیك آن را درمان كرد. ولی بقیه او را مسخره كردند و به این حرف او خندیدند.اما اكنون مردم این مسئله را قبول دارند و می دانند
هر كسی كه دارای زخم و سوزش معده باشد و آزمایش خونی او نیز برای هلیكو باكتر مثبت باشد، بایستی آنتی بیوتیك مصرف كند.تحقیقات اخیر نشان داده كه 19 نوع میكروب در معده انسان زندگی می كنند. این میكروب ها در بزاق دهان نیز وجود دارند، بنابراین می توانند با بوسیدن منتقل شوند. انواع هلیكوباكتر در معده سگ، گربه، خوك، میمون، موش، مرغ و سایر پرندگان كشف شده است.
[h=2]روش های استاندارد برای درمان سوزش و زخم معده:
[/h]
- مصرف كلاری ترومایسین (Clarithromycin)500 میلی گرمی ، روزی دو بار به مدت یك هفته.- مصرف مترونیدازول (Metronidazole)500 میلی گرمی، روزی دو بار به مدت یك هفته.
- مصرف اُمپرازول (Omeperazole)20 میلی گرم یك بار در روز.
وقتی شخصی سوزش معده داشته باشد ولی عفونتی در او دیده نشود، شاید پزشك تشخیص دهد كه بهGERD 1مبتلاست و بایستی همواره داروهای معده را برای تسكین درد مصرف كند.
برای تشخیص این بیماری، ابتدا بایستی توسط پزشك دو نوع آنتی بیوتیك و یك نوع داروی معده حداقل به مدت یك هفته برای فرد تجویز شود.
اگر آنتی بیوتیك ها علائم سوزش را كاهش ندادند، فرد باید آمپی سیلین و یك نوع داروی معده را به مدت شش هفته مصرف كند.
اگر باز هم جواب نداد و سوزش معده ادامه داشت، پزشك می تواند تشخیص دهد كه فرد دارایGERD* است كه درمانی هم برای آن وجود ندارد.
پی نوشت :*GastroEsophaggeal Reflex Disease : در این بیماری محتویات درون معده به مری برمی گردد كه به علت ضعیف بودن ماهیچه بین مری و معده می باشد یعنی این دریچه به درستی نمی تواند بسته شود. همچنین باعث التهاب مری می شود.
 

Similar threads

بالا