برترین ها: آشپزی یونانی یک از گونههای آشپزی مدیترانه ایست که در ویژگی هایش با آشپزی ترکی، آشپزی ایتالیایی و آشپزی بالکانی مشترک است. مواد اولیه پر مصرف در آشپزی یونانی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات و سبزی، پنیر، بادمجان، ماست، غلات و نان، ماهی و گوشتهای گوناگون مانند مرغ و خرگوش است.
بیشتر خوراکهای یونانی با نان پیتا سرو می شوند.در برخی جاها نان پاکسیمادی نرم شده را می خورند.
آشپزی یونانی دارای پیشینه بسیار درازمدتی است و بسیار از خوراکهای غربی از آن بازخورد گرفته اند. همچنین نخستین کتاب آشپزی به دست یک یونانی ۳۲۰ سال پیش از میلاد نوشته شد.
مزه دهندههای آشپزی یونانی شامل روغن زیتون، پونه کوهی، نعنا، سیر، دارچین، میخک، پیاز و سس گوجه فرنگی هستند.
همچنین پایه بیشتر غذاها سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، بامیه و پیاز است.
موساکا
مواد لازم (6 تا 8 نفر)
• 600 گرم گوشت چرخ کرده
• 5 عدد بادمجان
• 200 گرم قارچ
• یک عدد فلفل دلمه ای
• مقداری جعفری
• 3 عدد تخم مرغ
• 1 عدد پیاز
• دو حبه سیر
• دو قاشق چایخوری نمک
• روغن
• 2 قوطی کنسرو گوجه فرنگی
• سس سفید (بشامل)
طرز تهیه
1. بادمجان ها را پوست بکنید و از طول نصف و سپس در روغن سرخ کنید.
2. فلفل دلمهای، قارچها و جعفری را بشویید و خرد کنید.
3. پیاز خرد شده را سرخ کنید. سپس سیر را اضافه کنید. فلفل دلمهای را به آن بیفزاید و چند دقیقهای سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را بیفزاید و همراه دیگر مواد سرخ کنید آخر سر هم قارچ وجعفری را به آن بیفزاید و کمی سرخ کنید.
4. پس از اینکه همه مواد سرخ شد. کنسرو گوجه فرنگیهای را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و بگذارید خوب بجوشد تا آب آن تقریبا تمام شود.
5. یک لایه بادمجان را ته ظرف بچینید و سپس مقداری از مخلوط گوشت را روی آن بریزید همین کار را ادامه دهید تا همه مواد تمام شود، فقط توجه داشته باشید که آخرین لایه باید مخلوط گوشت چرخ کرده و دیگر مخلفات باشد.
6. دقت کنید مقداری جا برای سس بشامل در ظرف مورد استفاده باید باقی بماند.
7. در این مرحله، روی ظرف یک لایه ورقه آلومینیوم آشپزخانه بکشید و آنرا در فر که قبلا با دمای 200 درجه روشن کرده اید، قرار بدهید. آن را حدود 30 دقیقه بپزید.
8. پس از 30 دقیقه آنرا خارج کنید، سس بشامل سرد شده را با سه عدد تخم مرغ خوب مخلوط کنید و روی موساکا بریزید. با قاشق آنرا خوب پهن کنید تا تمام سطح ظرف را یکنواخت بپوشاند.
9. دوباره ظرف را در فر بگذارید، این بار بدون درپوش و برای تقریبا 20 تا 30 دقیقه دیگر در فر طبخ کنید. دقت کنید روی آن نسوزد.
پاستیتسو
مواد لازم
• 250 گرم ماکارونی
• 2 عدد تخممرغ
• ¾ پیمانه پنیر
• دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان
• دو قاشق غذاخوری پودر نان
برای سس گوشت:
• دو قاشق غذا خوری روغن زیتون
• دو عدد پیاز متوسط
• 750 گرم گوشت چرخ کرده
• 425 گرم گوجه فرنگی
• 1/3 پیمانه آب گوجه فرنگی
• نصف پیمانه آب
• یک عدد تخم مرغ هم زده
• نصف قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه سس گوشت
1. در یک تابه متوسط، روغن زیتون را گرم کنید، پیاز و گوشت چرخ کرده را در آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه کنید و برای مدتی آن را بدون درپوش حرارت دهیم تا غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.
2. پس از سرد شد، یک عدد تخم مرغ همزده را به آن اضافه کنید.
مواد لازم برای تاپینگ
• 90 گرم کره
• نصف پیمانه آرد
• 3.5 پیمانه شیر
• یک پیمانه پنیر پارمسان
• 2 عدد تخممرغ هم زده
طرز تهیه تاپینگ
1. کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از آب شدن کره، آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و به تدریج شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. دوباره روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا غلیظ شود.
2. پنیر و دو عدد زرده تخممرغ رابیفزایید و مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه پاستیتسو
1. ماکارونی را به همراه آب جوش در قابلمه بریزید. ظرف را روی حرارت بگذارید تا ماکارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبکش کنید.
2. ماکارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط کنید و در یک ظرف نچسب بریزید. سپس سس گوشت را روی سطح مخلوط ماکارونی بریزید. در لایه بعد، تاپینگ را بریزید و سپس پودر نان را روی همه مواد بریزید و بدون درپوش برای مدت تقریبا یک ساعت داخل فر قرار دهید تا زمانی که روی سطح آن طلایی شود .
گوشت بره و سس لیمو
مواد لازم
• یک کیلوگرم کتف گوسفند
• یک چهارم فنجان کره
• یک قاشق چای خوری شوید
• نمک و فلفل
• 6 دسته پیازچه خرد شده
• یک و نیم فنجان آب
طرز تهیه
1. چربی های اضافی گوشت را جدا و آن را قیمه قیمه کنید . آن ها را داخل یک ماهیتابه گود قرار دهید و روی حرارت زیاد بپزید. کره و ادویه را به آن اضافه کنید. گوشت را آنقدر بپزید تا آب آن جذب شود. پیازچه ها را به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا پیازچه ها کاملا نرم شوند. آب را به آن اضافه کنید و به مدت یک و نیم تا دو ساعت آن را بپزید. آن را به همراه سس لیمو سرو کنید.
سس لیمو
• سه عدد تخم مرغ زده شده
• 2 عدد لیمو آب دار
• یک فنجان آب مرغ
طرز تهیه
1. تخم مرغ ها را هم بزنید تا کف کنند . آب لیمو را به آن بیافزایید و هم بزنید. آب مرغ را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت چند دقیقه بپزید.
میگو یونانی
مواد لازم
• 300 گرم میگو یخ زده
• یک عدد پیاز کوچک خرد شده
• نصف قاشق چای خوری پونه خشک
• یک عدد برگ بو
• یک قاشق سوپ خوری جعفری خرد شده
• سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون
• 300 گرم گوجه فرنگی پخته و نصف شده
• نصف قاشق چای خوری نمک
• فلفل تازه آسیاب شده
• یک و نیم قاشق چای خوری آرد ذرت
• 120 گرم پنیر فتای خرد شده
طرز تهیه
1. پیاز و چاشنی ها را در روغن سرخ کنید. گوجه های پخته شده و بدون آب را درشت خرد کنید. آب آن را کنار بگذارید. گوجه ها را نیز داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل را نیز به آن بیفزایید. آن را روی حرارت زیاد به مدت 5 دقیقه بپزید.
2. آرد ذرت و آب گوجه فرنگی ها را با هم مخلوط کنید، روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود. میگو ها را به آن اضافه کنید روی حرارت ملایم بپزید تا صورتی رنگ شوند. سپس آن را از روی شعله بردارید و پنیر را به آن اضافه کنید. آن را داخل مخلوط پیاز بریزید و سرو کنید.
کوفته گوشت یونانی
مواد لازم
• یک کیلو گوشت گاو
• یک عدد تخم مرغ زده شده
• 2 قاشق سوپ خوری برگ نعنا تازه
• نصف قاشق چای خوری شوید
• یک قاشق چای خوری سرکه
• 4 برش نان نرم
• 6 حبه سیر آسیاب شده
• یک عدد پیاز خرد شده
• نمک و فلفل
طرز تهیه
1. تمام مواد را با هم مخلوط کنید. آنها را به شکل توپ های اندازه گردو درست کنید. آنها را در آرد بغلتانید و در روغن سرخ کنید. آنها را به سس اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه سرخ کنید.
2. در صورت نیاز کمی آب به آن اضافه کنید. گوشت ها را می توانید در برگ مو قرار دهید و در سس بپزید.
مواد لازم برای سس
• 250 گرم سس گوجه فرنگی
• یک عدد پیاز خرد شده
• سه چهارم فنجان کره
• یک قاشق چای خوری دارچین
• یک چهارم قاشق چای خوری میخک
• دو عدد برگ بو
مرغ یونانی
مواد لازم
• 6 عدد سینه مرغ بدون استخوان
• یک قوطی بزرگ سس گوجه فرنگی
• یک قوطی کوچک پوره گوجه فرنگی
• 250 گرم قارچ
• یک قاشق سوپ خوری سیر
• 200 گرم زیتون رسیده
• یک قاشق سوپ خوری آب لیمو
• یک قاشق چای خوری پونه
• یک عدد پیاز خرد شده
• دو فنجان برنج (خام)
• نمک
طرز تهیه
1. مرغ ها را بشویید و چربی آنها را جدا کنید. آن ها را در فر به مدت یک ساعت با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. (180 درجه سانتی گراد)
2. در همان حال تمام مواد را غیر از برنج با هم مخلوط کنید. مرغ و سس را در یک قابلمه بگذارید و به مدت چهار ساعت روی حرارت بسیار ملایم بپزید تا تمام چاشنی با هم مخلوط شوند.
3. برنج را در ظرفی جداگانه بپزید و مرغ را روی برنج سرو کنید.
بیسکوئیت کره ای یونانی
مواد لازم
• سه چهارم فنجان کره
• سه چهارم فنجان شکر
• یک عدد تخم مرغ
• دو عدد زرده تخم مرغ
• سه و نیم فنجان آرد
• یک عدد تخم مرغ زده شده
• دو قاشق چای خوری بکین پودر
طرز تهیه
1. شکر و کره را با هم مخلوط کنید تا شبیه خامه شود . تخم مرغ ها و زرده تخم مرغ را به آن بیافزایید و هم بزنید تا پف کند. آرد و بکینگ پودر را نیز به آن اضافه کنید و ورز دهید تا خمیری صاف و یکدست درست شود.
2. خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید و سپس از خمیر، حلقه هایی کوچک درست کنید.
3. آنها را در سینی پخت کلوچه که آغشته به کمی روغن کرده اید، بچینید و روی آنها کمی تخم مرغ زده شده بمالید. با حرارت ملایم، به مدت 10 دقیقه در فر بپزید.
برترین ها
بیشتر خوراکهای یونانی با نان پیتا سرو می شوند.در برخی جاها نان پاکسیمادی نرم شده را می خورند.
آشپزی یونانی دارای پیشینه بسیار درازمدتی است و بسیار از خوراکهای غربی از آن بازخورد گرفته اند. همچنین نخستین کتاب آشپزی به دست یک یونانی ۳۲۰ سال پیش از میلاد نوشته شد.
مزه دهندههای آشپزی یونانی شامل روغن زیتون، پونه کوهی، نعنا، سیر، دارچین، میخک، پیاز و سس گوجه فرنگی هستند.
همچنین پایه بیشتر غذاها سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، بامیه و پیاز است.
موساکا
مواد لازم (6 تا 8 نفر)
• 600 گرم گوشت چرخ کرده
• 5 عدد بادمجان
• 200 گرم قارچ
• یک عدد فلفل دلمه ای
• مقداری جعفری
• 3 عدد تخم مرغ
• 1 عدد پیاز
• دو حبه سیر
• دو قاشق چایخوری نمک
• روغن
• 2 قوطی کنسرو گوجه فرنگی
• سس سفید (بشامل)

طرز تهیه
1. بادمجان ها را پوست بکنید و از طول نصف و سپس در روغن سرخ کنید.
2. فلفل دلمهای، قارچها و جعفری را بشویید و خرد کنید.
3. پیاز خرد شده را سرخ کنید. سپس سیر را اضافه کنید. فلفل دلمهای را به آن بیفزاید و چند دقیقهای سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را بیفزاید و همراه دیگر مواد سرخ کنید آخر سر هم قارچ وجعفری را به آن بیفزاید و کمی سرخ کنید.
4. پس از اینکه همه مواد سرخ شد. کنسرو گوجه فرنگیهای را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و بگذارید خوب بجوشد تا آب آن تقریبا تمام شود.
5. یک لایه بادمجان را ته ظرف بچینید و سپس مقداری از مخلوط گوشت را روی آن بریزید همین کار را ادامه دهید تا همه مواد تمام شود، فقط توجه داشته باشید که آخرین لایه باید مخلوط گوشت چرخ کرده و دیگر مخلفات باشد.
6. دقت کنید مقداری جا برای سس بشامل در ظرف مورد استفاده باید باقی بماند.
7. در این مرحله، روی ظرف یک لایه ورقه آلومینیوم آشپزخانه بکشید و آنرا در فر که قبلا با دمای 200 درجه روشن کرده اید، قرار بدهید. آن را حدود 30 دقیقه بپزید.
8. پس از 30 دقیقه آنرا خارج کنید، سس بشامل سرد شده را با سه عدد تخم مرغ خوب مخلوط کنید و روی موساکا بریزید. با قاشق آنرا خوب پهن کنید تا تمام سطح ظرف را یکنواخت بپوشاند.
9. دوباره ظرف را در فر بگذارید، این بار بدون درپوش و برای تقریبا 20 تا 30 دقیقه دیگر در فر طبخ کنید. دقت کنید روی آن نسوزد.
پاستیتسو
مواد لازم
• 250 گرم ماکارونی
• 2 عدد تخممرغ
• ¾ پیمانه پنیر
• دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان
• دو قاشق غذاخوری پودر نان
برای سس گوشت:
• دو قاشق غذا خوری روغن زیتون
• دو عدد پیاز متوسط
• 750 گرم گوشت چرخ کرده
• 425 گرم گوجه فرنگی
• 1/3 پیمانه آب گوجه فرنگی
• نصف پیمانه آب
• یک عدد تخم مرغ هم زده
• نصف قاشق چایخوری دارچین

طرز تهیه سس گوشت
1. در یک تابه متوسط، روغن زیتون را گرم کنید، پیاز و گوشت چرخ کرده را در آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه کنید و برای مدتی آن را بدون درپوش حرارت دهیم تا غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.
2. پس از سرد شد، یک عدد تخم مرغ همزده را به آن اضافه کنید.
مواد لازم برای تاپینگ
• 90 گرم کره
• نصف پیمانه آرد
• 3.5 پیمانه شیر
• یک پیمانه پنیر پارمسان
• 2 عدد تخممرغ هم زده
طرز تهیه تاپینگ
1. کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از آب شدن کره، آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و به تدریج شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. دوباره روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا غلیظ شود.
2. پنیر و دو عدد زرده تخممرغ رابیفزایید و مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه پاستیتسو
1. ماکارونی را به همراه آب جوش در قابلمه بریزید. ظرف را روی حرارت بگذارید تا ماکارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبکش کنید.
2. ماکارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط کنید و در یک ظرف نچسب بریزید. سپس سس گوشت را روی سطح مخلوط ماکارونی بریزید. در لایه بعد، تاپینگ را بریزید و سپس پودر نان را روی همه مواد بریزید و بدون درپوش برای مدت تقریبا یک ساعت داخل فر قرار دهید تا زمانی که روی سطح آن طلایی شود .
گوشت بره و سس لیمو
مواد لازم
• یک کیلوگرم کتف گوسفند
• یک چهارم فنجان کره
• یک قاشق چای خوری شوید
• نمک و فلفل
• 6 دسته پیازچه خرد شده
• یک و نیم فنجان آب

طرز تهیه
1. چربی های اضافی گوشت را جدا و آن را قیمه قیمه کنید . آن ها را داخل یک ماهیتابه گود قرار دهید و روی حرارت زیاد بپزید. کره و ادویه را به آن اضافه کنید. گوشت را آنقدر بپزید تا آب آن جذب شود. پیازچه ها را به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا پیازچه ها کاملا نرم شوند. آب را به آن اضافه کنید و به مدت یک و نیم تا دو ساعت آن را بپزید. آن را به همراه سس لیمو سرو کنید.
سس لیمو
• سه عدد تخم مرغ زده شده
• 2 عدد لیمو آب دار
• یک فنجان آب مرغ
طرز تهیه
1. تخم مرغ ها را هم بزنید تا کف کنند . آب لیمو را به آن بیافزایید و هم بزنید. آب مرغ را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت چند دقیقه بپزید.
میگو یونانی
مواد لازم
• 300 گرم میگو یخ زده
• یک عدد پیاز کوچک خرد شده
• نصف قاشق چای خوری پونه خشک
• یک عدد برگ بو
• یک قاشق سوپ خوری جعفری خرد شده
• سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون
• 300 گرم گوجه فرنگی پخته و نصف شده
• نصف قاشق چای خوری نمک
• فلفل تازه آسیاب شده
• یک و نیم قاشق چای خوری آرد ذرت
• 120 گرم پنیر فتای خرد شده

طرز تهیه
1. پیاز و چاشنی ها را در روغن سرخ کنید. گوجه های پخته شده و بدون آب را درشت خرد کنید. آب آن را کنار بگذارید. گوجه ها را نیز داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل را نیز به آن بیفزایید. آن را روی حرارت زیاد به مدت 5 دقیقه بپزید.
2. آرد ذرت و آب گوجه فرنگی ها را با هم مخلوط کنید، روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود. میگو ها را به آن اضافه کنید روی حرارت ملایم بپزید تا صورتی رنگ شوند. سپس آن را از روی شعله بردارید و پنیر را به آن اضافه کنید. آن را داخل مخلوط پیاز بریزید و سرو کنید.
کوفته گوشت یونانی
مواد لازم
• یک کیلو گوشت گاو
• یک عدد تخم مرغ زده شده
• 2 قاشق سوپ خوری برگ نعنا تازه
• نصف قاشق چای خوری شوید
• یک قاشق چای خوری سرکه
• 4 برش نان نرم
• 6 حبه سیر آسیاب شده
• یک عدد پیاز خرد شده
• نمک و فلفل

طرز تهیه
1. تمام مواد را با هم مخلوط کنید. آنها را به شکل توپ های اندازه گردو درست کنید. آنها را در آرد بغلتانید و در روغن سرخ کنید. آنها را به سس اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه سرخ کنید.
2. در صورت نیاز کمی آب به آن اضافه کنید. گوشت ها را می توانید در برگ مو قرار دهید و در سس بپزید.
مواد لازم برای سس
• 250 گرم سس گوجه فرنگی
• یک عدد پیاز خرد شده
• سه چهارم فنجان کره
• یک قاشق چای خوری دارچین
• یک چهارم قاشق چای خوری میخک
• دو عدد برگ بو
مرغ یونانی
مواد لازم
• 6 عدد سینه مرغ بدون استخوان
• یک قوطی بزرگ سس گوجه فرنگی
• یک قوطی کوچک پوره گوجه فرنگی
• 250 گرم قارچ
• یک قاشق سوپ خوری سیر
• 200 گرم زیتون رسیده
• یک قاشق سوپ خوری آب لیمو
• یک قاشق چای خوری پونه
• یک عدد پیاز خرد شده
• دو فنجان برنج (خام)
• نمک

طرز تهیه
1. مرغ ها را بشویید و چربی آنها را جدا کنید. آن ها را در فر به مدت یک ساعت با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. (180 درجه سانتی گراد)
2. در همان حال تمام مواد را غیر از برنج با هم مخلوط کنید. مرغ و سس را در یک قابلمه بگذارید و به مدت چهار ساعت روی حرارت بسیار ملایم بپزید تا تمام چاشنی با هم مخلوط شوند.
3. برنج را در ظرفی جداگانه بپزید و مرغ را روی برنج سرو کنید.
بیسکوئیت کره ای یونانی
مواد لازم
• سه چهارم فنجان کره
• سه چهارم فنجان شکر
• یک عدد تخم مرغ
• دو عدد زرده تخم مرغ
• سه و نیم فنجان آرد
• یک عدد تخم مرغ زده شده
• دو قاشق چای خوری بکین پودر

طرز تهیه
1. شکر و کره را با هم مخلوط کنید تا شبیه خامه شود . تخم مرغ ها و زرده تخم مرغ را به آن بیافزایید و هم بزنید تا پف کند. آرد و بکینگ پودر را نیز به آن اضافه کنید و ورز دهید تا خمیری صاف و یکدست درست شود.
2. خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید و سپس از خمیر، حلقه هایی کوچک درست کنید.
3. آنها را در سینی پخت کلوچه که آغشته به کمی روغن کرده اید، بچینید و روی آنها کمی تخم مرغ زده شده بمالید. با حرارت ملایم، به مدت 10 دقیقه در فر بپزید.
برترین ها