عکسهایی از مراحل ساخت تونل رسالت

داش صابر

عضو جدید

leanthinker

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها یه سوال دارم هیچوقت نفهمیدم این جور چیزارو مهندسای عمران می سازن(طراحی) یا معماری؟
درسای مهندسین معماری و عمران مشترکه؟
تفاوتشون رو بگین
البته برای اینکه تاپیک بی ربط نداده باشم:
خداییش خیلی تونل قشنگیه!

archi_arch

مدیر بازنشسته
در کل بخوای حساب کنی اصلا نباید این دوتا رشته از هم جدا باشه اون هم تا این حد ولی در جوابت درسای عمران و معماری تا حد زیادی مشترکه با این تفاوت که عمرانیها مباحث فنی رو کاملتر میخونن و معماری ها مباحث مربوط به طراحی و زیبایی رو.در واقع معماریها طرح میدن و عمرانی ها سعی میکنن اون طرح رو اجرایی کنن یعنی محاسباتشو جوری انجام بدن که ساختمون از هر نظر ایستا باشه و قابل اجرا.واسه همین روابط کاری این دو تارشته کاملا به هم گره میخوره چون بعضی وقتها ایستایی طرح میسر نیست و باید طرح رو تغییر داد یا بلعکس.در واقع شاید بشه گفت مرز گذاشتن بین این دوتا رشته غیر ممکنه.
ولی خوب تونل سازی و ... شامل همون راهسازی میشه و زیاد به معماری ربط نداره چون بیشتر از اینکه زیبایی یه تونل مهم باشه ایستایی و کارایی اون مهمه.ولی تو بناها زیبایی و ارامش هم خیلی اهمیت پیدا میکنه.
نمیدونم تونستم خوب توضیح بدم یا نه.

leanthinker

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی آرچی عزیز
بله تا حدودی زیادی (نه کلا!)متوجه شدم
یعنی یه مهندس معماری دید زیباشناختی به کار میده. مهندس عمران پیاده سازی
یعنی مهندس معماری نمی تونه محاسبات پیچیده ایستایی و مقاومت ساختمان رو خودش بدس بیاره؟
پس کار طراحی تون باید خیلی سخت باشه و اگه تیمی کار کنند بهتره(البته فکر کنم در بناهای معماری خیلی قشنگ دنیا همیشه مهندسای عمران با معماری دعواشون بشه! چون شاید یه ایده قابل انجام نباشه! و برای پایدار سازی اون باید از زیبایی اون کاسته شه و از طرح اولیه دور بشه! درست فهمیدم؟)
پس با این حساب خیلی به هم نزدیکند این دو رشته
البته فکر کنم مهندسی راهسازی هم باید به عمران نزدیک باشه و توی ساختن راه و تونل تخصصی تر شده باشه

بازم ممنون از لطفت
یا علی

archi_arch

مدیر بازنشسته
دقیقا همینه که گفتی یه معمار نمیتونه محاسبات پیچیده ی ایستایی رو انجام بده و درواقع اینها همه به عهده ی مهندس سازه است.اما تو پروژه های بزرگ دنیا که میبینی اونها یه تیم ساختمانی هستن و هر پروژه ی عظیمی که میبینی کار یه تیمه حتی معمارهای بزرگم خیلی هاشون با یه تیم مشخص معماری و سازه و عمران کار میکنن واسه همین خیلی هماهنگ ترن و با هم کنار میان ولی بعضی از معمارای بزرگ هم هستن که خودشون محاسبات رو هم انجام میدن.اون دعوایی هم که میگی الان بین معمارا و عمرانها ی ما هست.کلا این بین دانشجو ها معروفه که میگن عمران و معماری ابشون با هم تو یه جوب نمیره!!!!!البته این بیشتر نشونه ی ضعف اونهاست ولی خوب وجود داره.
در باره ی راهسازی هم درسته در واقع راهسازی یه گرایش از عمرانه.

راستی این حقیقت داره که میگن یه معمار به تنهایی نمیتونه شرکت بزنه و حتما باید با یه عمرانی شریک باشه ولی عمرانی میتونه تنهایی شرکت خصوصی بزنه ؟

seastar787

عضو جدید
نه حقیقت نداره. من معمارایی میشنایم که به تنهایی شرکت زدن و خودشون حتی محاسبات سازه ای طرح های خودشونم انجام میدن ولی به نظر من بهتره که ایندو با هم کار کنن تا کارای بهتر و ایده آل تری انجام بدن!

داش صابر

عضو جدید
بايراموز مبارك

بايراموز مبارك

سلام
عید باستانی نوروز مبارکت باشه .
امید وارم سالی پر بار و پر محصول برای خودتان و خانواده تان رقم بزنید.

مهدي از تهران

عضو جدید
اگه شما هم عکسی از این تونل دارید بفرستید.

عكس جديد ندارم . ولي دعاي ورود به تونل رو براتون ميزارم .

• دعاي ورود به تونل رسالت:
    نحمدك الله بنعمت افتتاح هذه التونل و نشهد ان هذا الافتتاح بعد من تسعه سنين ، هو معجزة وقع بيد الابيضاء عبدك الكار درست المحمد الباقر القاليباف (دامة‌قاليه) من البلد المشهد المقدس. اللهم نريد ان لا ريز سقفه اقلا بعد ثلاثه سنين و نميل ان لا نقف في اوله و وسطه و آخره. اللهم اغفر ذنوبنا و ذنوب طراح هذه التونل. و بحق هذه، اللهم عجل في الاتمام البرج الميلاد فهو كما مثل الميخ في عين شهرنا و مثل السيخ في حلق شهرنا. آمين يا رب العالمين.

• ترجمه:
    خداوندا، تو را حمد و سپاس مي‌گوييم به خاطر افتتاح اين تونل و شهادت مي‌دهيم كه اين گشايش بعد از نه سال، معجزه‌اي است كه به دستان سپيد بنده كاردرستي از بندگان تو، به نام محمدباقر قاليباف از اهالي طرقبه شهر مقدس مشهد انجام يافت. خدايا از تو مي‌خواهيم كه اين سقف دست كم تا سه سال نريزد و آرزومند آنيم كه نمانيم در اول و وسط و آخر آن. خداوندا، گناهان ما را بيامرز و گناهان كرباسچي را كه طراح اين كانال بود و تمام شهرداراني كه بعد از او آمدند و تمام عوامل و كارگران اين تونل را و به حق آن، در افتتاح برج ميلاد تعجيل فرما كه اين پروژه ناتمام مثل ميخي در چشم و سيخي در حلق شهر ما مانده است. آمين يا رب العالمين