عکسهایی از شکست بتن

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز

m0nire

عضو جدید
کاربر ممتاز
چه عکسهای جالبی مرسی:victory:
(دوستان خواهش میکنم فکشون رو جمع کنن دلم میخواست اینجا کل کل نکنیم:lol:)

m0nire

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه توضیح هم بدین که اینا دلیل شکستنش چی بوده یا کلا چه عواملی باعث شکسته شدن بتن میشه خیلی خوب میشه:lol:

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز
گسیختگی خمشی و عدم شکل پذیری خمشی :
گسیختگی های خمشی در ناحیه مفصل پلاستیک عمدتا در پایه پل ها با آرماتورهای طوای پیوسته رخ میدهد. .بعضی گسیختگی ها به این علت است که هسته بتن بطور کافی با آرماتور عرضی محصور نشده تا به پایه اجازه رسیدن به جابجایی غیر الاستیک وارد شده توسط زلزله را بدهد.گسیختگی مفصل پلاستیک بوسیله ایجاد ترک های افقی ، فروریختن هسته بتن در فشار و شکست آرماتور عرضی و کمانش آرماتور طولی ایجاد میشود.به علت کمبود فشار دورگیر کافی در سطح پارگی ناحیه وصله آرماتور ،لغزش قبل از اینکه مقطع به ظرفیت خمشی نهایی برسد رخ میدهد.این مکانیزم لغزش در اثر وقوع ترک های عمودی ریز در هسته بتن فعال میشود. لغزش افزایش می یابد و با بزرگ شدن ترک های قائم و یکارچه شدن آنها پوشش بتنی در ناحیه وصله آرماتور تخریب میشود. کم شدن مقاومت خمشی معمولا برای تقاضای شکل پذیری در جابجایی کم رخ میدهد و حتی میتواند قبل از تسلیم آرماتور طولی پایه رخ دهد
گسیختگی برشی:
ماهیت ترد و ناگهانی شکست برشی باعث شده است در سازه های مقاوم در برابر زلزله یکی از مهمترین الزامات ،بکارگیری تدابیری برای دوری از انهدام برشی باشد.از آنجا که شکست برشی ستون همراه با ایجاد ترک های مورب در کل ارتفاع ستون خواهد بود لذا در مقاوم سازی ستون های بتن آرمه در برابر برش لازم است کل ارتفاع ستون مقاوم سازی شود. شکست های برشی ترد هستند و منجر به کاهش سریع مقاومت جانبی پایه میگردند.ستون های کوتاه با جزئیات آرماتوربندی عرضی قدیمی بویژه به شکست برشی آسیب پذیرند ، در حالیکه برای یک بار جانبی داده شده مقاومت خمشی موجود معمولا خیلی بیشتر از مقاومت برشی می باشد. ستون های بتن آرمه پل ها به دلایل مختلفی ممکن است در اثر برش آسیب پذیر باشند ، مهمترین این علت ها عبارتند از : ناکافی بودن خاموت ها ، کوتاه بودن ستون ها ، کمتر بودن ظرفیت برشی اولیه مقطع از نیروی برشی وارد بر آن در هنگام زلزله و نهایتا کاهش ظرفیت برشی مقطع در هنگام زلزله
یک گسیختگی ترکیبی برشی-خمشی هم میتواند رخ بدهد و با انتقال ناحیه مفصل پلاستیک همراه باشد.مفصل پلاستیک میتواند به مقطعی که نسبت فشار دورگیر به ممان خمشی اعمالی کمتر باشد منتقل شود.اگر فاصله آرماتورهای عرضی در ارتفاع پایه یکسان نباشد گسیختگی برشی ممکن است دور از ناحیه مفصل پلاستیک رخ دهد

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسازه های بتن مسلح رعایت جزئیات خوب و مناسب برای مقاومت کافی لرزه ای از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . در جمله عوامل موثر در شکست سازه های بتن مسلح می توان به شکست برشی در منطقه اتصال تیر به ستون و عدم وحود چسبندگی بین بتن و فولاد در آن منطقه اشاره کرد که موجب سرخوردگی فولاد و در نتیجه کاهش مقاومت و شکل پذیری سازه میشود

behnaz1312

عضو جدید
من واقعا به شما دو تا افتخار میکنم که اینجا دعوا و کلکل نکردین.
راستی از عکسا و توضیحات هم ممنون.
میخواین من موضوع بدم دعوا راه بیفته؟ باور کنین پایه ام ها... گفتم یعنی اگه موضوع کم اوردین من هستم.:w16:

mohamad0028

عضو جدید
من واقعا به شما دو تا افتخار میکنم که اینجا دعوا و کلکل نکردین.
راستی از عکسا و توضیحات هم ممنون.
میخواین من موضوع بدم دعوا راه بیفته؟ باور کنین پایه ام ها... گفتم یعنی اگه موضوع کم اوردین من هستم.:w16:

بهناز بازم؟!!!:mad:
بابا دوتا قناری دارن آشنا می شن با روحیات هم،چیکار به کارشون داری؟کی می خوای دست از سرشون برداری شما آخه؟

محض مزاج بود خانم و آقا ناراحن نشن یه وقتا!
بسیار تاپیک پر باری بود.ممنون از مهندس علیرضا جان;)

mare

عضو جدید
عکسهای جالبی بودند اگر محل(شهر و کشور) و علت این اتفاقات هم ذکر می شدند خیلی بهتر می شد

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز

Earthquake Oscillations Cause Collapse of Vertical Supports The severe building oscillations deprived vertical supports of their load-bearing capacity despite strong steel reinforcements. Note the absence of reinforcement cross ties in vertical columns. [Photo credit: Reinsurance Company, Munich, Germany.]

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز
Total Collapse of Juarez Hospital Total collapse at the Juarez Hospital. Four hundred medical personnel and patients were trapped in the maternity wing of the Juarez Hospital. Localized failures at the beam-to-beam joints of each floor caused the collapse of this reinforced concrete frame structure. Survivors were retrieved from the structure as late as ten days after the earthquake by tunneling through the debris between the floor slabs. Major portions of three of the city's largest hospitals collapsed burying some 1,200 people. Loss of these hospitals severely limited the city's ability to care for quake-injured patients. [Photo credit: E.V. Leyendecker, National Bureau of Standards.]
File:eq-Mexico-17

nimaart

کاربر بیش فعال
آآقای علیرضا اگه ممکنه این تاپیک رو با عکس های دیگه ادامه بدین.:gol::gol::gol:
اگه علت تخریب رو هم برای هر عکس (به فارسی)بنویسید عالی میشه.

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز
آآقای علیرضا اگه ممکنه این تاپیک رو با عکس های دیگه ادامه بدین.:gol::gol::gol:
اگه علت تخریب رو هم برای هر عکس (به فارسی)بنویسید عالی میشه.
به روی چشم آقا نیما!

در بیشتر عکسا علت تخریب عدم طراحی مناسب ستون یا پل و یا نیروی پانچینگ هستش.

ولی 2 مورد آخر در اثر زلزله ساختمونا به این حالت در اومده.

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز

Building failure. Wrong size beams, not enough cross bracing.

شکست ساختمان. ابعاد تیر نا مناسب و عدم وجود بادبند به میزان مورد نیاز

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز

Building collapse. No reinforcing steel at column to floor slab connection. Slabs/walls not connected.

ریزش ساختمان. عدم وجود فولاد تقویتی در اتصال ستون به دال. دال ها و دیوارها به یکدیگر متصل نبوده اند.

- Close-up.

Building collapse. Concrete reinforcement bars installed too close to exterior of concrete member. Parapet wall (above roof) not anchored to building roof structure.

ریزش ساختمان. تیر چه های بتنی حیلی نزدیک به عضو بتنی خارجی (تیر) متصل شده اند. دیوار بالایی به سقف به طور مناسبی متصل نشده است.

- Floor slab collapse. No column/slab reinforcement bars.

شکست دال بتنی. عدم اتصال بین دال و ستون

- Not enough concrete reinforcement. Slab collapse column failure.

ابعاد نامناسب ستون. ریزش دال به دلیل شکست ستون.

- Collapsed walls, lack of adequate attachment to structure

خرابی دیوارها. عدم اتصال کافی و مناسب به سازه.

آخرین ویرایش:

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز

- Column failure and building collapse

شکست ستون و خرابی ساختمان

Column failure and building collapse.

53 - Column failure (close-up).