علت ایجاد گردابه بین دو بطری

harry potter

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسان عزیز
اگه دو تا بطری رو مثلا دو تا بطریه آب رو که تو یکیشون آب هست از طرف سرشون به هم وصل کنیم ، موقع ریخته شدن آب از یکی ازبطری ها به اون یکی یه گردابه ای ایجاد میشه . کسی میدونه علت این پدیده چیه ؟

eng.esmail

اخراجی موقت
اگه دو تا بطری رو مثلا دو تا بطریه آب رو که تو یکیشون آب هست از طرف سرشون به هم وصل کنیم ، موقع ریخته شدن آب از یکی ازبطری ها به اون یکی یه گردابه ای ایجاد میشه . کسی میدونه علت این پدیده چیه ؟
من درست متوجه نشدم.. یعنی نتونستم تجسمش کنم..
ولی این احتمال رو میدم که منظور شما اینه که در بطری که خالی بوده و داره پر میشه گردابه بوجود میاد...
که البته باز هم شک دارم که منظور شما هم این باشه .. چون باید کل مسر پر باشه...
دلیل هم بوجود اومدن خلا بعد از انحنای ورودی به بطری دوم (قطر کم به زیاد) هست که باعث این پدیده میشه (در قسمتی که خلا هست فشار کمتر میشه و جریان های گردابه ای تولید میشه)

masoud921370

عضو جدید
اقا این سوالات رو اگه خوب درسایی مثله سیالات رو بفهمی راحت جواب میگیری

parsa s

عضو جدید
اگه اشتباه نکنم همیشه در بطری بالایی جهت گردش گردابه خلاف عقربه های ساعته !

بیژن مولایی

عضو جدید

سلام
علت این پدیده هیچ ربطی به توجیه من در آوردی سیالات نداره و فقط ناشی از اثر چرخش کره زمین هستش. مشابه این پدیده را می توان در تخلیه آبرو وان حمام یا کفشو مشاهده کرد. چون اگر زمین ساکن می بود سیال بصورت غیر گردشی وارد حفره می شد.

--------------------------------------------------------------
سکوت عالمانه به از فریاد جاهلانه

آخرین ویرایش:

mhn yd

عضو جدید
سلام
علت این پدیده هیچ ربطی به توجیه من در آوردی سیالات نداره و فقط ناشی از اثر چرخش کره زمین هستش. مشابه این پدیده را می توان در تخلیه آبرو وان حمام یا کفشو مشاهده کرد. چون اگر زمین ساکن می بود سیال بصورت غیر گردشی وارد حفره می شد.

سلام
من هم موافقم
این مسئله برمیگرده به اثر کریولیس برای مثال در حرکت جبه های آب و هوایی هم این موضوع دخیل هست

برای مطالعه بیشتر میتونید به لینک زیر سر بزنید
http://fa.wikipedia.org/wiki/نیروی_کوریولیس

M.AYDIN

عضو جدید
سلام

موافقم;)

محمودپور

عضو جدید
کاربر ممتاز
من این آزمایش رو چند بار تکرار کردم. اما تنها در یک جهت موفق به ایجاد گردابه می شدم. نکته جالب توجه در یکی از آزمایشاتم این بود که وقتی در جهتی که احتمالاً هم جهت گردش زمین بود این کار رو کردم. یه گردابه موقت تشکیل شد که خیلی زود از بین رفت و یه مقدار هم در جهت خلاف حرکت کرد. احتمالاً گردش زمین برش مستولی شد.

beep2000

عضو
من از یکی پرسیدم، گفت که توی اون یکی قطب(یعنی مثلا الان توی قطب شمال باشیم و راست گرد باشه)، جهت برعکس میشه!

asgar33

عضو جدید
ولی من یه نظریه دیگه دارم اونم اینه وقتی اب از ارتفاع بال میاد پایین پتانسیل کم و چون تلفات نداریم (تنش برشی کمه وجریان هم لایه ای میمونه)انرژی جنبشی درنتیجه سرت زیاد میشه ولی برای سرعت گرفتن درجهت ارتفاعی محدودیت وجود داره پس سیال به ناچار در جهت عمودبر مسیر حرکت سرعت میگیره و میشه گردابی

m.reza.kh

عضو جدید
دقیقاً فرمایش دوستمون در مورد علت این پدیده که فرموده بودند گردش زمین موجب وقوع این پدیده است کاملاً درسته.

asgar33

عضو جدید
دقیقاً فرمایش دوستمون در مورد علت این پدیده که فرموده بودند گردش زمین موجب وقوع این پدیده است کاملاً درسته.
اخه من بررسی کردم گاهی گردابه راستگرد هست گاهی چپگرد در مکانهای نزدیک به هم
اینو چطور توجیه میکنین

anishtain4

عضو جدید
برای سرعت گرفتن درجهت ارتفاعی محدودیت وجود داره

دقیقا چه محدودیتی؟ چیزی که دوستانمون میگن شتاب کریولیس هست که یه قانون شناخته شده است. شما رو حساب کدوم اصل مکانیک سیالات این رو میگید؟

ضمنا این که گاهی اوقات جهت چرخش فرق داره به خاطر اینه که سطح بطری صاف نیست. اگه صاف باشه همیشه یک جهت می چرخه

asgar33

عضو جدید
دقیقا چه محدودیتی؟ چیزی که دوستانمون میگن شتاب کریولیس هست که یه قانون شناخته شده است. شما رو حساب کدوم اصل مکانیک سیالات این رو میگید؟

ضمنا این که گاهی اوقات جهت چرخش فرق داره به خاطر اینه که سطح بطری صاف نیست. اگه صاف باشه همیشه یک جهت می چرخه
اگه یه بطری رو کاملا سرو ته کنی متوجه محدودیت در جهت ارتفاعی میشی میبینی که سیال نمیتونه به طور پیوسته از بطری خالی بشه ولی اگه ته بطری بشکنه این محدودیت رو نداریم اگه یه بطری سالم بیاریم زیر این بطری بازم محدودیت پیش میاد
بله من با رابطه برنولی یا بقای انرژی میتونم توجیه کمنم

بیژن مولایی

عضو جدید
ولی من یه نظریه دیگه دارم اونم اینه وقتی اب از ارتفاع بال میاد پایین پتانسیل کم و چون تلفات نداریم (تنش برشی کمه وجریان هم لایه ای میمونه)انرژی جنبشی درنتیجه سرت زیاد میشه ولی برای سرعت گرفتن درجهت ارتفاعی محدودیت وجود داره پس سیال به ناچار در جهت عمودبر مسیر حرکت سرعت میگیره و میشه گردابی

جااااااااااااان؟؟؟؟؟!!!!

anishtain4

عضو جدید
اگه یه بطری رو کاملا سرو ته کنی متوجه محدودیت در جهت ارتفاعی میشی میبینی که سیال نمیتونه به طور پیوسته از بطری خالی بشه ولی اگه ته بطری بشکنه این محدودیت رو نداریم اگه یه بطری سالم بیاریم زیر این بطری بازم محدودیت پیش میاد
بله من با رابطه برنولی یا بقای انرژی میتونم توجیه کمنم

فکر کنم درست متوجه منظورت نشدم، وقتی ته بطری شکسته باشه از بالا هوا جای آب رو میگیره، وقتی بطری سالم هست یه حجمی از سیال که داره خالی میشه پشتش فشار هوا کم میشه و این کاهش به حدی میرسه که فشار هوای زیر بطری نیروی لازم برای نگه داشتن آب و حرکت به سمت بالا رو پیدا می کنه تا حجمی از سیال رو که خالی شده جبران کنه، دلیل اینکه سیال از بطری سالم به صورت متقاطع خارج میشه اینه. اگه محدودیت سرعت وجود داشت شما شیر آب رو هم که باز می کردی باید آب تیکه تیکه میومد

asgar33

عضو جدید
نخير شير اب جون فشار پشتش زياد هست اين براش اتفاق نميفته
اگه دقت كني متوجه ميشي گردابه تو لوله حموم وقتي به وجود مياد كه تبادل هوا بالا و پايين قطع بشه بنابراي هوا به داخل لوله حمام راه نداره و فقط اب ميتونه بره داخل ولوله خالي از هوا ميشه واز اب پر ميشه كه مكش ايحاد ميكنه سيال رو ميمكه و سيال انرژي جنبشي زياد ميشه جون نميتونه درجهت لوله سرعب بگيره‎)‎لوله از اب بره‎(‎بنابراين در جهت مماس سرعت ميگيره