عطار باشی!!

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
تمبر هندی «داروئی»

تمبر هندی «داروئی»

تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .برگهای آن متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد که در آن بین 3 تا 10 دانه قرار درد . برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند . خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند .


ترکیبات شیمیایی


قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدار زیادی ویتامین های گروه B می باشد.

خواص داروئی: تمبر هندی از نظر
طب قدیم ایران سرد و خشک است .

  1. خوردن تمبر هندی باعث پائین آمدن تب می شود .
  2. به هضم غذا کمک می کند .
  3. تمبر هندی خنک کننده بدن است .
  4. برای رفع تشنگی مفید است .
  5. دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند .
  6. پوست تمبر هندی قابض و رفع کننده اسهال است .
  7. پوست تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است .
  8. بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید .
  9. دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید .
  10. تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید .

مضرات : تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند .


 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
آرتیشو «داروئى»

آرتیشو «داروئى»

کلیات گیاه شناسی




آرتیشو گیاه بومی مناطق مرکزی مدیترانه است ولی در حال حاضر در بیشتر نقاط معتدل دنیا کشت می شود . رومی ها در حدود 2000 سال پیش این گیاه را پرورش می دادند و بعنوان سبزی در سالاد استفاده می کردند .آرتیشو در قرن شانزدهم در انگلستان و فرانسه برده شد و سپس در قرن نوزدهم در آمریکا کشت شد . اکنون کالیفرنیا و سواحل اقیانوس آرام مرکز کشت آرتیشو می باشد . کلمه Artichoke از کلمه ایتالیایی Articicco مشتق شده که بمعنی میوه کاج می باشد و آرتیشو هم مانند میوه کاج است .

آرتیشو برای رشد احتیاج به آب و
باران فراوان درد . آرتیشو گیاهای است چند ساله درای ساقه ای راست که ارتفاع آن بحدود یک متر می رسد . برگهای آن پهن و دراز مانند برگهای کاهو است که برنگ سبز تیره است . در انتهای ساقه میوه آن که بشکل میوه کاج یا سیب فلس در است مشاهده می شود .گلبرگهای آن ضخیم و گوشتی بوده و انتهای گلبرگها ضخیم تراست که مصرف خوراکی درد . برای خرید آرتیشو دقت کنید که برگها با نشده و سفت و سبز باشد . هنگامیکه برگهای آرتیشو قهوه ای است نشان دهنده کهنه بودن آن می باشد . فصل آرتیشو معمولا ماههای فرودرین و اردیبهشت ( آپریل و می )است .



ترکیبات شیمیایی:


برگهای خوردنی آرتیشو در اینولین ، اینولاز و ماده ای تلخ بنام سینارین Cynarine می باشد . سینارین خاصی زیاد کننده ترشحات صفرارا درد و علت صفرا بری آرتیشو داشتن این ماده است . در صد گرم آرتیشو پخته مواد زیر موجود است :

انرژی14 کالری پروتئین1/5 گرم آب86 گرم مواد چرب0/1 گرم مواد نشاسته ای5 گرم کلسیم22 میلی گرم فسفر 40 میلی گرم آهن0/6 میلی گرم سدیم30 میلی گرم پتاسیم0 25 میلی گرم ویتامین آ40 واحد بین المللی ویتامین ب 1 0/04 میلی گرم ویتامین ب 2 0/02 میلی گرم ویتامین ب 3 0/6 میلی گرم ویتامین ث5/2 میلی گرم




خواص داروئی:



آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و کمی خشک است . قسمت مورد استفاده آرتیشو برگها و قسمت سوط آن است که بنام قلب آرتیشو معروق می باشد .



  1. کبد را تمیز و اعمال کبد را تنظیم می کند .
  2. ترشح صفرا را افزایش می دهد .
  3. از جمع شده چربی در کبد جلوگیری می کند و آنهایی که کبد چرب دارند بهتر است از آرتیشو استفاده کنند
  4. یرقان مزمن را درمان می کند .
  5. تقویت کننده بدن است .
  6. موجب دفع ادرار می شود .
  7. تب بر است .
  8. در درمان رماتیسم موثر است .
  9. یبوست های ناشی از عدم صفرا را درمان می کند.
  10. در درمان ورم روده موثر است .
  11. باعث دفع سنگهای کیسه صفرا می شود .
  12. نیروی جنسی را افزایش می دهد .
  13. کلیه و مثانه را گرم می کند .
  14. گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .
  15. باعث هضم غذا می شود .
  16. بیماریهای کبدی را درمان یم کند .
  17. کلسترول خون را پائین می آورد .
  18. داروی لاغری است و کسانیکه می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند می توانند هر روز آرتیشو بخورند .
  19. سرگیجه را برطرف می کند .
  20. آنهائیکه گوششان زنگ می زند اگر آرتیشو را بخورند آنرا برطرف می کند .
  21. مبتلایان به بیماری قند می توانند با خوردن آرتیشو قند خود را تنظیم کنند .
  22. در درمان میگرن موثر است .
  23. در برطرف کردن بیماری آسم اثر مفید درد .
  24. نقرس را برطرف می کند .
  25. آرتیشو رگها را تمیز کرده و تصلب شرائین را درمان می کند .
  26. در برطرف کردن اگزما موثر است .
  27. در درمان اکثر بیماریهای پوستی اثر مفید درد .
  28. سموم بدن را دفع می کند .
  29. زخم های ریه و روده را درمان می کند .
  30. برای جلوگیری از ریزش مو ار برگهای آرتیشو ضماد تهیه کرده و به سر بمالید .
  31. برای برطرف کردن بوی بد زیر بغل عصاره برگ آرتیشو را به زیر بغل بمالید .
  32. عصاره آرتیشو را اگر به بدن بمالید خارش را برطرف می کند .
  33. برای رفع آب آوردن بدن از جوشانده آرتیشو بمقدار سه فنجان در روز استفاده کنید .

مضرات : آرتیشو چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود ضمنا طعم آرتیشو را دوست ندارند . اینگونه اشخاص اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفاده کننده تنطور قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند .


 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خاکشیر

خاکشیر

کلیات گیاه شناسی

خاکشیر گیاهی است علفی یکساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد. پائین گیاه کرک‌دار است در حالی که بالای آن بدون کرک می‌باشد. تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره می‌باشد.





ترکیبات شیمیایی

خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک ، ‌اسید لینولنیک ، اسید اولئیک ، ‌اسید پالمتیک و اسید استئاریک می‌باشد. ضمنا در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است.

خواص داروئی

خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

  • التیام دهنده زخم و جراحات است.
  • جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
  • خاکشیر ادرارآور است.
  • خاکشیر تب‌بر است.
  • برای دفع کرم مفید است.
  • التهاب کلیه را برطرف می‌کند.
  • سرخک و مخملک را درمان می‌کند.
  • خاکشیر صدا را باز می‌کند.
  • برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
  • از گلها و برگهای گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.




  • سنگ کلیه را دفع می‌کند.
  • برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر ، ‌خاکشیر و ترنجبین را باهم مخلوط کرده و صبح ناشتا خورد.
  • برای برطرف کردن جوشهای صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آنرا میل میل کنید تا جوشها از بین برود.
مضرات

بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر می‌خورند ممکن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
علف هفت بند «داروئی»

علف هفت بند «داروئی»

کلیات گیاه شناسی

علف هفت‌بند (polygonome) گیاهی است یکساله و دارای ساقه خوابیده که طول آن به 50 سانتیمتر می‌رسد. برگهای آن ریز ، نوک تیز و گلهای آن ریز و کوچک و به رنگ صورتی است. این گیاه در اکثر نواحی آسیا ،‌ اروپا و آفریقا و آمریکا می‌روید و در مقابل عوامل خارجی بسیار مقاوم است. بطوری که حتی اگر لگدمال شود باز هم از بین نمی‌رود. علف هفت بند در چمنزارها ،‌ کنار جاده‌ها ، اراضی متروک و خرابه‌ها ،‌ مناطق سایه در و بین تخته سنگها می‌روید. این گیاه در اکثر نقاط ایران نیز وجود دارد.





ترکیبات شیمیایی

علف هفت‌بند دریا اسید پوگیلونیک ، اسید اگزالیک ، آرابینوسید ، اسانس ، مواد رزینی ، مواد قندی و موسیلاژ می‌باشد.

خواص داروئی

گیاه هفت بند از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

  • قابض است و برای رفع اسهال و اسهال خونی بکار می‌رود.
  • در بند آوردن خونریزی مفید است.
  • آسم و برونشیت را درمان می‌کند.
  • تب را پائین می‌آورد.
  • برای برطرف کردن اگزما بکار می‌رود.
  • ورم روده بزرگ را برطرف می‌کند.
  • برای رفع ترشحات زنانه مفید است.
  • آنهائی که به بیماری قند مبتلا هستند با استفاده از این گیاه می‌توانند قند خون خود را کنترل کنند.
  • سنگ کلیه) )و ((مثانه را خارج می‌سازد.
  • برای رفع دردهای معده مفید است.
  • برای درمان استسقاء مفید است.
  • در معالجه میگرن موثر است.




  • درد سیاتیک و درد کمر را برطرف می‌کند.
  • نفخ را برطرف کرده و هضم غذا را تسهیل می‌کند.
  • تاول و سوختگی را با کمپرس این گیاه معالجه کنید.
  • برای تسکین دردهای نقرس و روماتیسم از کمپرس این گیاه استفاده کنید.
  • برای درمان زخمهای چرکی ، گرد این گیاه را روی زخمها بریزید.
طرز استفاده

  • جوشانده: مقدر 30 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس آنرا صاف کرده با شکر و یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف این جوشانده یک فنجان سه بار در روز است.
مضرات

این گیاه محرک سلسله اعصاب بوده و ممکن است استفاده زیاد از آن باعث تشنج شود.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
زوفا «داروئی»

زوفا «داروئی»


کلیات گیاه شناسی

  • کلیات گیاه شناسی
  • خواص داروئی
  • طرز استفاده



زوفا درختچه ای است پایا با ساقه های منشعب که ارتفاع آن تا 60 سانتیمتر می رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،ترکیه و شوروی می روید . برگهای آن کوچک، خط دار ، نوک تیز و سبزرنگ است که بسیار معطر می باشد .گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر می شود .
ترکیبات شیمیایی:
برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می باشد . ماده ای شیمیایی که در آن وجود دارد بنام هیسوپین معروف است . در زوفا همچنین حدود ی درصد
اسانس وجود دارد .

خواص داروئی


زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است

  1. سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می کند .
  2. نرم کننده سینه است
  3. خلط آور است
  4. معده را تقویت می کند
  5. نفخ شکم را برطرف می کند
  6. ادرار آور است
  7. داروی مفیدی برای مداوای آسم است
  8. اشتها را زیاد می کند
  9. برای رفع کم خونی مفید است
  10. افسردگی را برطرف می کند
  11. برای درمان صرع مفید است
  12. برای التیام زخم برگهای زوفا را له کرده و روی زخم بگذارید
  13. برای درمان تب خال مفید است و کسانیکه تب خال می زنند باید از دم کرده زوفا استفاده کنند .
  14. در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می کردند .
  15. درد شکستگی را می توان با کمپرس زوفا آرام کرد.
طرز استفاده


دم کرده : مقدار 0 5گرم برگ وشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 15 دقیقه دم کنید . مقدار مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است .
جوشانده : مقدر 50 گرم برگ و سرشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آبجوش ودر کرده و بمدت نیمساعت بگذارید بآرامی بجوشد این جوشانده را برای کمپرس استفاده کنید .
تنطور زوفا که این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری کنید . مقدار مصرف آن5-10 قطره سه بار در روز مخلوط با آب است .

مصرف بیش از اندازه این گیاه برای
کبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین درد بنبراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز کنند .


 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
انار «داروئی»

انار «داروئی»

مقدمه

انار یکی از میوه‌هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتاب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است. هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود (اودیسه) از آن نام برده است. معروف است که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درختهای انار داشته که به ان عشق می‌ورزیده است. درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده که به معنی سیب با هسته‌های زیاد می‌باشد.

انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می‌رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می‌روید. شاخه‌های آن کمی تیغ‌دار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است. گلهای انار درشت به رنگ قرمز اناری ولی بی‌بو می‌باشد. میوه آن کروی با اندازه‌های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می‌باشد. رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است.





مشخصات گیاهشناسی

انار Punica Granatum درختچه‌ای است خزان‌دار که البته در نواحی گرم و مرطوب با زمستانهای معتدل همیشه سبز است و حداکثر ارتفاع آن به 6 متر هم می‌رسد. لازمه میوه‌دهی در انار تابستانهای گرم و پاییز طولانی و خشک است. پایه کروموزومی انار 8=x و تعداد کروموزوم آن 16 است. انار گیاهی است یکپایه و گرده‌ها ، مادگی خود را به راحتی بارور می‌کنند. البته گرده افشانی بین گلها توسط باد و حشرات نیز میسر است. گلها بعد از 3 یا 4 سالگی درختچه روی سیخکها ظاهر می‌شوند. دارای دمگل کوتاه به رنگهای سرخ ، زرد و یا سفید با پهنای 2 سانتیمتر می‌باشند.

گلهای انار دارای 4 تا 8 کاسبرگ چرمی که در بالای میوه قرار دارد و تعداد زیادی پرچم با تخمدان تحتانی یا نیمه تحتانی است. کاسه گل ارغوانی رنگ و پایاست و گلبرگها مچاله هستند. میوه انار سته دارای پوست چرمی است. تقریبا کروی شکل به همراه کنجهای فراوان است. برگهای آن ساده ، کامل و بدون استیپول است طرز قرار گرفتن برگها بر روی شاخه متفاوت است و به سه فرم متقابل ، منفرد و فراهم مشاهده می‌شوند. شاخه‌ها کوچک ، زاویه‌دار ، خاردار بدون کرک با پوست سفید رنگ تا خاکستری ، شکل مختص به خود را دارا هستند. عمق ریشه‌های انار زیاد است و با گسترش عمودی 1.5 متر گسترش افقی 2.5 تا 3 متر می‌باشد.





ترکیب شیمیایی

پوست انار دارای تانن و آلکالوئیدهای مختلف است. اولین آلکالوئیدها که از پوست انار استخراج شده بوسیله Tanret شناخته شده‌اند. تانره از پوست انار آلکالوئیدهای Pelletierine (چپ گرد) ، ایزوپله تیرین (خنثی) و متیل پله تیرین (راست گرد) را به صورت مایع و آلکالوئید دیگر به نام پزودوپله تیرین را به صورت کریستالیزه مجزا کرده و بدست آورده است. پله تیرین و ایزوپله تیرین مانند Conicine از مشتقات پی پریدین می‌باشند و فقط زنجیر طرفی پروپی لیک ، کونی‌سین جای خود را به یک زنجیر آلدهیدیک داده است.

در متیل پله تیرین زنجیر طرفی به جای زنجیر آلدهیدیک دارا یک عامل ستنی است و باید به این نکته توجه داشت که این جسم شبیه هیگرین بتا موجود در کوکا است. پزودوپله تیرین دارای ساختمان کاملا متفاوتی است و از این نظریه به Tropinone نزدیک می‌شود و تروپی نن ، ستن تروپانول است که عبارت است از- N.Methyl Granatonine و این شباهت و نزدیکی درخواص فارما کودینامیک این مواد نیز مشاهده می‌شود. از احیای پزودوپله تیرین یک الکل همولگ تروپانول بدست می‌آید و از این الکل نیز می‌توان مانند تروپانول مشتقات میدریاتیک و مشقات آنستزیک بدست آورد.

خواص انار

  • انار شیرین ادرار آور است.
  • ملین مزاج است.
  • آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است.
  • ترشح صفرا را زیاد می‌کند.




  • آب انار اسهال را برطرف می‌کند.
  • اگر آب انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می‌کنید.
  • خون ساز است.
  • خون را تصفیه می‌کند.
  • برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است.
  • آب انار خنک کننده است.
  • رنگ صورت را شاداب می‌کند.
  • صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
  • برای وزن اضافه کردن انار بخورید.
  • آب انار مقوی قلب و معده است.
  • جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می‌برد.
  • جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد.
  • برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
  • خانمهایی که عادت ماهیانه‌شان منظم نیست می‌توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
  • برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می‌برد.
  • برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید.
  • جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است.
  • دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می‌کند.
  • دم کرده گلهای انار را به صورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید.
  • برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید.
  • برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد.
مضرات انار

کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند. زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می‌کند. اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می‌رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
فواید یک فنجان گل‌گاوزبان

فواید یک فنجان گل‌گاوزبان

برای تقویت اعصاب و ایجاد آرامش روانی بهتر است از گیاهان آرام‌بخشی چون گل‌گاوزبان، سنبل‌الطیب كه اثرات سودمندی دارند استفاده كنیم.
این روزها برخی افراد از استرس، اضطراب، اختلال در تمركز، كم‌خوابی یا بی‌خوابی ناشی از تغییر فصل رنج می‌برند. بروز این علائم حتی به میزان ناچیز می‌تواند سلامت روح و روان را تحت تاثیر قرار داده و عملكرد طبیعی مغز را مختل كند.

گل‌گاوزبان
گل‌گاوزبان گیاهی است خودرو كه اغلب در دامنه كوه‌های البرز می‌روید و در حال حاضر نیز به شكل صنعتی كشت می‌شود. این گیاه دارای گونه‌های زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبا، بسیاری از خانواده‌ها آن را در باغچه‌هایشان می‌كارند. برگ‌ها و گل‌ها بخش‌های مصرفی این گیاه را تشكیل می‌دهند.

گل‌گاوزبان به دلیل دارا بودن مقادیر چشمگیر پتاسیم و كلسیم بسیار ادرارآور بوده و با تحریك بدن، تبادلات سلولی را تنظیم و سیستم اعصاب را آرام و برای درمان ناراحتی‌های اعصاب به كار می‌رود.

جوشانده و دم‌كرده این گیاه حواس پنجگانه را تقویت كرده و بسیار نشاط‌آور، بازكننده رنگ رخسار، كاهنده غم و اندوه و ضد وحشت و اضطراب است و می‌تواند حواس‌پرتی را رفع و تنگی نفس ناشی از آشفتگی ذهنی را بهبود بخشد.

خواص ضد سرطانی
منیزیم موجود در گل‌گاوزبان ضدسرطان بوده و به دلیل دارا بودن «آلكوالویید» می‌تواند ضد حساسیت، ضد‌روماتیسم و ضد التهاب باشد.

این گیاه باعث كاهش تب در بیماری‌هایی چون سرخك، مخملك، آبله و كهیر می‌شود.
در برخی كشورها برگ‌های تازه گل‌گاوزبان را به علت داشتن مقادیری ویتامین C داخل سالاد می‌ریزند. گل‌های تازه این گیاه نیز بویی شبیه خیار دارد و وقتی در آب خیسانده شود و با آب‌لیمو و شكر مخلوط شود، مصرف آن برای روزهای گرم بسیار نشاط‌انگیز و خنك‌كننده است.

تصفیه‌كننده خون
گل‌گاوزبان علاوه بر خواص درمانی فوق تصفیه‌كننده‌خون، ضداسپاسم، محرك غدد آدرنال، مقوی قلب و عروق، نرم‌كننده مجاری تنفسی، خلط‌آور، شیرافزا و مسهل بوده، ولی به دلیل دارا بودن آلكوالویید برای زنان باردار و كودكان مضر است.

دم‌كرده گل‌گاوزبان به همراه سنبل‌الطیب و لیموعمانی یك نوشیدنی نشاط‌آور و آرام‌بخش است كه استفاده از آن به جای چای و قهوه در مجالس عزاداری برای ایجاد آرامش درونی توصیه می‌شود.

‌ سنبل‌الطیب
این گیاه اعصاب را آرام می‌كند و ضدسرگیجه و تپش قلب است. كسانی كه به خوردن قرص‌های شیمیایی آرام‌بخش عادت كرده‌اند بهتر است به سراغ سنبل‌الطیب بروند. این گیاه ضد صرع، ضد تشنج، معرق، ادرارآور، اشتها‌آور، مقوی قلب، ضددلهره و استرس بوده و سردردهای یكطرفه، اختلالات زمان یائسگی، ***كه‌های مداوم، بی‌خوابی، خستگی و بیماری‌هایی را كه منشأ عصبی داشته باشند، تسكین می‌دهد.

این گیاه نیز گونه‌های زیادی داشته و انواع وحشی آن خاصیت بیشتری نسبت به پرورش یافته آن دارند و معمولا در دامنه كوه‌های البرز یافت می‌شود.

جلوگیری از سفید شدن مو
سنبل‌الطیب به دلیل دارا بودن منگنز از سفید شدن مو جلوگیری می‌كند و شستن چشم‌ با جوشانده آن سرخی چشم را از بین می‌برد و مقوی معده و كبد است.

گربه‌ها این گیاه دارویی را بی‌اندازه دوست دارند و به خاطر خوردن آن بی‌قرار می‌شوند به همین دلیل این گیاه علف گربه نیز نامیده می‌شود. این گیاه در عطاری‌ها به فروش می‌رسد و مصرف بیش از اندازه و طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث ضعف چشم و گوش شود.
متخصصان طب گیاهی توصیه می كنند برای استفاده از خواص درمانی گل گاو زبان و سنبل الطیب بویژه ایجاد آرامش و نشاط حداقل هفته ای 3 بار این دو گیاه را دم كرده و به جای چای نوش جان كنید.

چند توصیه
ـ اگر در حال مصرف داروهای شیمیایی اعصاب هستید و قصد استفاده از گیاهان دارویی را دارید حتما پزشكتان را در جریان بگذارید، چرا كه تداخل دارویی ممكن است به ضررتان باشد.

ـ برای خرید گیاهان دارویی به عطاری‌هایی بروید كه محصولاتشان در مجاورت نور آفتاب نباشند‌. گیاهان باید به صورت كاملا خشك در بسته‌های بهداشتی پلمب شده و دارای اسم، نشانی، تاریخ مصرف و دیگر مشخصاتباشند.
ـ بعد از باز كردن بسته گیاه دارویی، بلافاصله آن را درون یك شیشه دردار و به دور از نور و رطوبت نگهداری كنید.

 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص سداب

خواص : سُداب (نام علمی: Ruta graveolens) از تیره مرکبات (سُدابیان) (rutaceae) گیاهی علفی پایا با ساقه‌های منشعب و چوبی، برگهای متناوب دو تا سه قسمتی صاف و بی پرز است.از گونه‌های سداب می‌توان به سُداب کوهی (اسپند، wild rue) و سداب کهنه (wall rue) اشاره کرد.

خواص داروئی:
خاصیت اصلی آن كم كردن فشار شهوت است (البته باید توجه داشت كه مصرف زیاد سداب سمی است و باید پرهیز شود)، پائین آورنده فشار خون. تنظیم‌کننده کار قلب. ضدسردرد. ترشح صفرا را تحریک نموده و انگل‌های روده را دفع می‌‌کند.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
علف مرغ

علف مرغ

اسم من ((مرغ )) است !
خون را تصفیه مى كنم .
دشمن سرسخت سنگ كلیه و مثانه هستم .
براى معالجه یرقان و نقرس مرا توصیه كنید.
شیره ساقه مرا براى رفع سرفه مصرف كنید.
اختلالات معدى را از بین مى برم .
بذر مرا براى جلوگیرى از قى و اسهال تجویز كرده اند.
من مرغ هستم ، همان مرغى كه در مرغزار مى روید نه آن مرغى كه مى پرد و همسر خروس است . در فارسى به من بیدگیاه - بید گیاه كرك - جوداش ‍ علف قوشك هم گفته اند. در كتاب هاى قدیم از من به نام هاى ثیل - ابریق اوتى -
عرق النجیل - خومه - فرز - فرزد - مرج و سبزه چمن یاد شده است . فرنگى ها به من ((شین دان )) یعنى ((دندان سگ )) گویند و اینكه عده اى از مترجمین ((شین - دان )) را علف هفت بند ترجمه كرده اند، اشتباه است زیرا علف هفت بند گیاه دیگرى است كه بعدا خود را معرفى خواهد كرد. من معمولا در مناطق متعدله از جمله ایران در كنار جویها و زمینهاى نمناك روییده و تولید چمن مى كنم و از چمنهاى اصیل ایرانى هستم . سرعت انتشار من به قدرى زیاد است كه تمام سطح مزارع را میگیرم اخیرا براى محكم كردن اطراف جویها در بلوچستان مرا به آن استان برده و كاشتند و من در آنجا شروع به رشد و تكثیر كردم ، بطورى كه مجال رشد به دیگر گیاهان ندادم و روى این اصل مدت ها كوشیدند تا مرا كنده و از بین برند. گلهاى من در فاصله خرداد و تیرماه ظاهر مى شوند و سبز رنگ بوده و به شكل سنبله مى باشد و شما در تهران هم مرا در كنار جویها مى بینید. قسمت مورد استفاده من بیشتر ساقه ى زیرزمینى من است كه عده اى به غلط آنرا ریشه مى دانند، برگ و ساقه هوایى من بى مزه و ساقه زیرزمینى من كمى شیرین - تند و گس است ، این ساقه زیرزمینى دو درصد قند، كمى لعاب و چند تركیب دارویى دارد، سید ضیاء الدین طباطبایى مرا در باغ الهیه كاشته بود و به مبتلایان سنگ مثانه مجانا مى داد.
ساقه هوایى مرا براى چرندگان بگذارید، زیرا آنها آنرا با ولع مى خورند و براى استفاده دارویى به سراغ ساقه زیرزمینى من بروید. این ساقه ها داراى گره هایى هستند كه فاصله آنها 2 تا 3 و حتى چهار سانتى متر است . رنگ آنها زرد و كمى شیرین و لعابدار مى باشد. این ساقه ها داراى چند عامل دارویى املاح و پتاس است و به علت داشتن پتاس ادرار را زیاد مى كند. خون را تصفیه مى نماید و قلب را تقویت مى كند. زیادكننده ى عرق و نرم كننده ى پوست مى باشد. پس بهتر است شما این ساقه ها را در آورده ، شسته و ریشه هاى آنها را كنده و خشك كنید و در موقع لزوم از آنها استفاده كنید. اگر این ساقه ها را با مقدارى ریشه شیرین بیان دم كنید، درمان خوبى براى رفع خشكى زبان و تقویت دستگاه دفع ادرار و معالج قولنج كبدى و سنگ كلیه و مثانه است . عصاره این ساقه هاى زیرزمینى براى مبتلایان به مرض قند مفید است . از این ساقه ها به صورت جوشانده و دمكرده بیست در هزار مى توان استفاده كرد. شیره برگ و ساقه هاى جوان هوایى من در قولنج كبدى ، یرقان و سنگهاى صفراوى سودمند مى باشد.
آشامیدن جوشانده ى ساقه هاى زیرزمینى من براى پیچش شكم و زخم ها و التهابات مثانه و سختى ادرار و خرد كردن سنگهاى داخلى مفید مى باشد. این جوشانده در تبهاى شدید و بیمارى سل تجویز شده و بسیار نافع است ، ضماد ساقه زیرزمینى من جهت التیام زخمهاى تازه و ورمهاى گرم و جلوگیرى از آبریزش بینى تجویز شده است . ضماد خاكستر گیاه من جهت بند آوردن خون بواسیر و فرو بردن ورمها و بهبود زخم هاى چركى و خونى سودمند مى باشد.
بذر من نیز پیشاب آور بوده از قى و اسهال جلوگیرى مى كند و براى سنگهاى داخلى و التیام زخم ها و رفع التهابات نافع است . من براى كلیه ى امراض كه نتیجه كمى ترشح غدد داخلى باشد، مفید مى باشم و در بیماریهاى كبدى ، یرقان و نقرس مرا توصیه كرده اند. حساسیت هاى مزمن و اختلالات هاضمه و امراض جلدى با نوشیدن جوشانده ى من برطرف مى شوند. براى درمان برنشیت كهنه ، شیره ساقه مرا بگیرید و روزى سه قاشق چایخورى نوش ‍ جان كنید، شیره و ساقه و برگ تازه من خاصیت نرم كننده دارد و سرفه هاى پى در پى را معالجه مى كند و ضد ورم مى باشد. سى گرم از ساقه زیرزمینى خشك من در یك لیتر آب و هشت گرم ریشه شیرین بیان و مقدارى پوست لیمو براى كلیه اختلالات معدى ، یبوست و نفخ مفید است . حال براى اطلاع آن دسته از مترجمانى كه ((شین دان )) را علف هفت بند ترجمه كرده اند، اجازه فرمایید عنان سخن را بدست آن بسپارم .

 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
برغست (قنابري )

برغست (قنابري )

مزاج :گرم است .
خاصيت :لطيف ،زداينده ، تکه کننده
آرايش :لکه هاي سياه و بهک را مي زدايد و بدون شک خوردنش يا ضماد گذاشتنش بهترين برنده وضح (لکه هاي سپيد صورت )است ، که در ظرف چند روز اين کار را مي کند .اين دارو را عرب ها مي شناسند .
زخم و قرحه :ضماد برگش زخمهاي چرکي پستان را علاج است .
سر :آبش را به بيني بکشند رطوبت هاي غليظ را علاج مي کند .
نفس کش :شش را مي پالايد و راه بندان ها را باز مي کند .
اندام هاي غذا :راه بندان هاي کبد و طحال را باز مي نمايد .
اندام هاي راننده :آبش شکم را روان مي سازد ،ضماد برغست بواسير و درد و پيچش روده را باز مي دارد و سفتي زهدان را نرم مي کند و کيموس هاي غليظ را بيرون مي راند .
زهرها :برغست پادزهر همه حشرات موذي است . خوراکی، موضعی
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
دارچين Cinnamon

دارچين Cinnamon

دارچین

دارچين Cinnamon
نام علمی Cinnamomum zelanicum
كليات گياه شناسي
دارچين از قديم الايام در دنيا بكار ميرفته است در مصر حتي قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر براي درمان امراض مختلفه مصرف مي شده است .
اسم دارچين Cinnamon از كلمه عربي Kinnamon مشتق شده و در مراسم مذهي يهوديان بكار مي رفته است .
دارچين پوست درختي است كه تا 10 متر ريشه مي كند برگ اين درخت سبز سير و داراي گلهاي برنگ سفيد مي باشد . پوست اين درخت را كنده و معمولا پودر مي كنند و در غذا يا بعنوان چاي از آن استفاده مي كنند .
خواص داروئي:
دارچين رمز جواني است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت جوان نگه مي دارد .
دارچين براي زياد شدن و بازيافتن نيروي جنسي نيز بكار مي رود كليه را گرم مي كند و ضعف كمر و پاها راازبين مي برد و كم خوني را درمان مي كند .
دارچين بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است و جديدا در آمريكاي شمالي و كانادا كرم هايي ببازار آمده كه داراي دارچين است و براي رفع درد بكار مي رود .
حتما تا بحال متوجه شده ايد كه بعد زا خوردن يك دونات دارچين در همه چيز را زيبا مي بينيد و چقدر آرام هستيد . اين خاصيت دارچين است زيرا دارچين اثر آرام كنده وشاد كننده درد و از بسياري از داروهاي آرام بخش بهتر است . و در حقيقت مي توان گفت دارچين واليوم گياهي است زيرا در دارچين ماده اي است بنام Cinnamodehyde كه روي حيوانات و انسان اثر آرام بخش درد .
اثر مهم ديگر دارچين پائين آوردن تب مي باشد و حتي امروزه دارچين را بصورت قرص و كپسول درآورده اندكه بعنوان تب بر بكار مي رود . دارچين رگها را باز مي كند و اثر خوبي در گردش خون دارد .
دارچين خاصيت عجيب ديگري دارد و آن قوي كردن مصونيت بدن در مقابل امراض است و حتي مي توان گفت كه اثر پني سيلين و آنتي بيوتيك را به مقدر زيادي دارا است . اگر حس كرديد كه ضعيف شده ايد و ممكن است مريض شويد چاي دارچين را فراموش نكنيد و حتي اگر سرما خورده ايد يا ضعف شديد داريد چاي دارچين بهترين دارو است .
يكي از دانشمندان انگليسي در كتابي كه قرن نهم تاليف نمود ادعا كرد كه دارچين معده را تميز و آرام و قوي مي كند . بنابراين اگر ناراحتي معده داريد حتما از دارچين استفاده كنيد دارچين با اين همه خواص طعم بسيار خوبي درد . حتي اگر چاي معمولي مي نوشيد آنرابا يك قطعه پوست دارچين بهم بزنيد كه طعم آنرا بهتر كند و میتوانید برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت داروئی دارچین بهره ببرید مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
بي دليل نيست كه در گذشته سلماني ها كه در حقيقت دكترهاي طب قديم بودند به مشتريهاي خود چاي دارچين مي دادند!
ما هم مصرف آن را به شما توصیه میکنیم به صورت دم کرده همراه با چای مصرف میشود و در ساختن بسیاری از داروهای گیاهی کاربردهای مهمی دارد.

 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
روغن سیاهدانه

روغن سیاهدانه

ـ روغن سیاه دانه: از سپیدى زودرس موها جلوگیرى کرده و در سیاهى مو نقش مؤثرى دارد، در رفع کرم هاى معده نافع است. همچنین جهت از بین بردن زگیل، ترک دست و پوست، درد مفاصل و تحلیل و ورم ها تأثیر بسزایى دارد.


روغن سیاهدانه(Fennel-Flower Topical Oil) درمان درد مفاصل سرد


شکل دارويي:

روغن 20 ميلي ليتري

موارد مصرف:

درد مفاصل سرد

طبق متون معتبر طب سنتی روغن سیاهدانه یا شونیز دارای طبیعت گرم و خشک است. مالیدن آن بر اندام تناسلی و کمر موجب نعوظ می شود.

روغن سیاهدانه به روش کلدپرس یا فشردن دانه گرفته می‌شود که به دلیل پائین بودن دما در این فرآیند، تغییری در ترکیبات روغن به وجود نمی‌آید.

اجزاء فرآورده:

دانه‌های سیاهدانه حاوی 30 تا 40 % روغن و 1 % اسانس می‌باشد. ترکیبات عمدۀ روغن آن شامل اسید لینولئیک و اسید اولئیک می‌باشد. همچنین اسیدهای چرب دیگر نظیر پالمیتیک و میریستیک نیز در روغن سیاهدانه وجود دارند.

استاندارد:

اسيد لینولئیک به عنوان استاندارد در نظر گرفته شده که مطابق فارماکوپه BP 55% است.

دستور مصرف:

روزی 3 مرتبه روی موضع ماساژ داده شود.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

1- در بیماریهای پوستی با احتیاط مصرف شود.

2- به دلیل احتمال ایجاد عوارض جانبی، از مصرف خوراکی آن پرهیز شود.

نکات قابل توصيه:

1ـ کودکان زیر 5 سال مصرف نکنند.

2ـ دور از نور، در ظرف دربسته و در دمای 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
برباله

برباله

اين گياه داراي ساقه بزرگ و گره دار و ناصاف و شبيه فريز است .
تخم زيادي دارد .
خوشبو است و زبان را مي خارد .
اين گياه در ميان برگهايش و نزديک ساقه گل هاي بنفش رنگي توليد مي کند که شبيه گل بنگ است هرچه خوشبوتر باشد بهتر است .
ساقه هاي آن از اجزاي ديگرش مفيدترند .
قوت آن با قوت سوسن زرد برابر و از اذخر قوي تر است .
مزاج :اين گياه گرم و خشک است و شهرت دارد که گرمي آن بيشتر از خشکي است .
خواص درماني : تمامي اجزاي اين گياه در باز کردن و تسکين دردهاي دروني مفيد است به ويژه خيسانده آن .
مفاصل : اسارون و به ويژه خيسانده آن در مورد بيماري اعصاب (سياتيک) درد مزمن سرين بسيار مؤثر است .
چشم : اين گياه در معالجه ستبري قرنيه مفيد است .
اندام هاي تغذيه : بر باله در معالجه بند آمدگي هاي کبد و سخت شدن اين عضو بسيار مفيد و در مداواي يرقان نيز مفيد است .
اندام هاي دفعي : برباله با تقويت مثانه و کليه به دفع بول کمک مي کند .
داراي خاصيت مسهل است . خوراکی
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
ابقر (شوره)

ابقر (شوره)

برای ناراحتی های طحالی و در پشت و کمر و بند امدن پیشاب مفید است ، ربع تا دو درهم از آنرا با شکر میخورند و به تجربه رسیده با شکر خورده میشود.
 

B.R.Z

عضو جدید
ببخشید شما کتاب معتبری که درمورد گیاهان دارویی باشه میشناسید.
اگه ebookشو دارید لینکشو واسم بذارید.
در مورد حجامت هم اگه مطلبی دارید واسم بذاریذ
مرسی
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید شما کتاب معتبری که درمورد گیاهان دارویی باشه میشناسید.
اگه ebookشو دارید لینکشو واسم بذارید.
در مورد حجامت هم اگه مطلبی دارید واسم بذاریذ
مرسی
چشم حتما
کتاب ک نه!!!
اما پیدا کنم حتما رو چشم
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص كاكوتی

خواص كاكوتی

از زمان های قدیم کاکوتی به عنوان گیاهی معروف برای آشپزی به کار برده می شده است.این گیاه خوش رایحه به طور گسترده مصرف می شود. به گزارش «ehow» روغن کاکوتی نیز از قرن ۱۶ به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده آن به کار برده می شده است. این گیاه معمولا در فصل بهار و در کشورهای آسیا، اروپای جنوبی، منطقه مدیترانه و آمریکای شمالی به عمل می آید.
● خواص کاکوتی:
▪ کاکوتی به عنوان یک داروی طبیعی برای ناراحتی های تنفسی به کار برده می شود و برونشیت، سرفه و گرفتگی سینه را به طور موثر درمان می کند.
▪ به هضم مواد به خصوص چربی کمک می کند.
▪ کاکوتی تقویت کننده سیستم گوارشی است و اشتها را افزایش می دهد.
▪ روغن کاکوتی برای بدن بسیار مفید است و در خمیر دندان، دهان شویه و پماد به کار برده می شود.
▪ برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، جلوگیری از تراکم میکروب، گلودرد و بوی نامطبوع دهان محلولی از کاکوتی را غرغره کنید.
▪ این گیاه دارای ماده ای به نام «thymol» است که خاصیت ضدعفونی کننده دارد و به عنوان ضماد برای گزیدگی حشرات، التهاب سینه و زخم به کار برده می شود.
▪ برای از بین بردن انواع انگل های پوستی مفید است.
▪ از این گیاه برای شست وشوی چشم و جلوگیری از شوره سر استفاده می شود.
▪ کاکوتی در التیام درد قاعدگی موثر است.
▪ به عنوان یک تقویت کننده، سیستم عصب را تحریک می کند و اختلالات عصبی را مانند افسردگی، خستگی و بی خوابی از بین می برد.
▪ روغن این گیاه برای برطرف کردن سرفه های حاد موثر است.
▪ روغن کاکوتی لکه ، جوش و آکنه را از بین می برد.
▪ با افزایش ادرار آب اضافه، نمک و سموم بدن را دفع می کند و در نتیجه در کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش چربی و بهبود هاضمه موثر است.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص عرق زنیان

خواص عرق زنیان

زنیان درمان بعد از ترک اعتیاد است . ضد نفخ معده . ضدترشی معده . ضد عفونت . ضد انگل .
ضد بادشکن . ضد ورم معده است . ضد پیسی . مقوی قوای جنسی .نیرو بخش . بالا برنده فشار خون . ( لطفاْ جهت استفاده یک فنجان در یک لیوان سرد بعد از غذا میل فرمایید )

درمان وعلاج بیماری برص ( پیسی ) در طب قدیم بکار گرفته می شد و بیماران علاج پیدا می کردند که انشاءالله بیماران این مشکل را ازبین خواهند برد بشرح ذیل عمل فرمایند .
۱ - بادیان ۱۰ گرم ( رازیانه )
۲ - زنیان ۱۰ گرم
۳ - تخم کرفس ۲۰گرم
همه اینها را کوبیده نمایید و هر روز صبح ۵ گرم آنرا را جوشانده میل فرمایید .
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص اسطو خودوس

خواص اسطو خودوس

نحوه استفاده : به شیوه های مختلف مصرف میشود از جمله به صورت دم کرده که در ذیل به آن اشاره خواهد شد :
خواص : اسطوخودوس ( لاواندر ) Lavander
نام علمی Lavandula
گیاه شناسی
اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا بحالت خود می روید مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مدیترانه و در تورنتو به مقدر زیاد وجود دارد و بسته به شرایط محیط و خاك به انواع مختلفه ظاهر می شود .
اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریك ، دراز سبز رنگ و پوشیده از كركهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد
قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود .
اسانس اسطوخودوس كه از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز كه دارای بوی مطبوعی است .
خواص داروئی:
اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .
1)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .
2)گرفتگی ها را باز می كند .
3)مقوی معده است .
4)ادرار آور می باشد .
5)معرق است و تب را پائین می آورد .
6)صفرا بر بوده و كبد را بكار می اندازد و بیماری های كبدی را برطرف می كند .
7) ضد تشنج است .
8)برای تقویت عمومی بدن خوب است .
9)كرم های معده و روده را از بین می برد .
10)بیماری های سینه و سرفه را برطرف می كند .
11)در معالجه زكام موثر است .
12)از آن می توان بعنوان مسهل و تمیز كننده استفاده كرد.
13)برای رفع بیماریهای مجاری و ادرار مفید است .
14)برای برطرف كردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخورید .
15)برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم كرده اسطوخودوس استفاده كنید .
16)برای رفع بیخوابی یك قطره از روغن اسطوخودوس را روی یك تكه پنبه بچكانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد .
17)برای برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشید .
18)اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده كنید .
19)برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشید .
20)زردی را برطرف می كند .
21)برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است .
22)سردرد و سردردهای یكطرفه را درمان می كند .
23)برای معالجه ضعف اعصاب مفید است .
24)طپش قلب را از بین می برد .
25) آسم را برطرف می كند .
26)برای رفع ترشحات زنانه می توانید از این گیاه استفاده كنید .
27)برای برطرف كرده سوء هاضمه یك قطره اسانس اسطوخودوس را در یك لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یك فنجان از دم كرده آن را بنوشید .
28)اسطوخودوس درمان كنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است . برای این منظور كمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینكه 2 قطره روغن آنرا با یك قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و عضو دردناك را با آن ماساژ دهید .
29)زخم های كهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس كه در الكل حل كرده اید برطرف كنید .
30)برای درمان بیماریهای ریوی 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با یك قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید .
31) مالیدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفونی كرده و التیام می بخشد .
32)برای برطرف كردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می كند .
33)برای رفع بیخوابی یك قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یك قاشق چایخوری پودر سنبل الطیب مخلوط كرده و در یك لیوان آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید . این دم كرده را یكساعت قبل از رفتن برختخواب میل كنید تا بیخوابی شما برطرف شود .
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص شکر تیغال

خواص شکر تیغال

اسم من شکر تیغال است
گیاه من تیغی است از خانواده خارخاسک به نام تیغال و تیهال و منجک آن از دسته ای قاب بالان است
به نام خزو کک طرز ساختمان من با سایر انگبین ها فرق دارد زیرا خزوکک مرا برای تغذیه خود نمی سازد بلکه برای حفظ نوزاد خود نیکنوش گیاهان را گرفته و آنرا به صورت انگبین در آورده و مانند پیله دور اخمها و نوزاد خود می بندد و پس از چندی که نوزاد بالغ شد پیله را سوراخ کرده از آن خارج می شود .
ترکیبات این پیله عبارتند از سلولز - نشا سته و قندی به نام تره ها لز - در آن یک ماده ی ضد حساسیت نیز و جود دارد و همین جهت است که بعضی از بیمارانی که مبتلا به تنگ نفس می باشند از جوشانده ی من بهرمند می گردند . من مانند سایر انگبین ها ملین بوده و دستگاه گوارش را منظم می نمایم .
به گیاه من اعراب رعی الایل شوک الجمال - شوک الجمل - شکر تیار هم می گویند - جهت سرفه و سوزش مری توصیه شده ام - صدا گرفته شما باز خواهم کرد و خشکی گلو را بر طرف کرده و نرم می نمایم - زیاده روی در خوردن من تولید قی می نماید و مقدار خوراک من تا هجده گرم می باشد .
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص تیغ توراغ

خواص تیغ توراغ

از نظر طب قدیم گرم است ( گیاه خوش عطر - خار عطری )
باد شکن است - ضد نفخ معده - آرام بخش معده - درمان درد مفاصل - طعم دهنده غذا ( داخل خورشت
قرمه سبزی بریزید و از خوردن این غذا بسیار لذت ببرید) طعم دهند ه دوغ - طعم دهند ه ماست و خیار -
طعم دهنده سالاد شیرازی ( این سالاد را با نعناع و این گیاه مخلوط فرمایید و با آب گوشت میل کنید خواهید دید چه طعمی دارد نوش جانتان باد )
امید وارم در زمان شناسایی و برداشت این گیاه خوش عطر و مفید دقت لازم را بعمل آورید انشاء الله .
این گیاه در قیاس با گیاه شنبلیله از طعم وبوی بهتری بر خوردار است .
این گیاه در شهرستان همدان از جایگاه خاصی برخوردار است .
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
مریم گلی

مریم گلی

مریم گلی گیاه دارویی است و در كتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» نام برده می‌شود.

مریم گلی از روزگاران گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت و به عنوان داروی مؤثر برای معالجه عوارض نیش حشرات مفید است همچنین داروی تونیك و مقوی برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر به كار برده می‌شد.

*مریم گلی ضد عفونی كننده قوی است

-----------------------------------------------

گیاه مریم گلی ضد درد، آرامش بخش و برای كاهش قند خون مفید است. برگ‌های مریم گلی دارای اسانس روغنی فرار، ساپونین و یك ماده تلخ به نام پیكرو سالوین است و دارای خاصیت متوقف كردن رشد باكتری و دارای اسید‌های آلی است همچنین داروی ضد عفونی كننده بسیار قوی است.


در آنژیم و انواع گلو درد نیز از این گیاه استفاده می‌شود. جوشانده غلیظ این گیاه اگر با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، روماتیسم و حتی راشیتیسم كودكان بسیار مفید و مؤثر است.


این گیاه در تمام مناطق معتدله رشد می‌كند و دارای گل‌های زیبایی است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است كه طعم بسیار تلخی دارد و این گیاه آرام بخش و مقوی اعصاب است.


محمد صالحی سورمقی استاد فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌كند: مریم گلی از خانواده نعنا است كه بیشتر از برگ‌های آن استفاده می‌شود؛ یك گیاه تلخ مزه‌ای است، دارای اسانس و رایحه مشخصی است. به عنوان پرمصرف‌ترین گیاه دارویی sayf محسوب می‌شود.


*ضد سرطان، ضد میكروب، آنتی اكسیدان و محرك سیستم ایمنی است

--------------------------------------------------------------------------------------

به گفته وی مریم گلی ضدسرطان، ضدآلزایمر، ضدمیكروب، ضدتعریق، آنتی‌اكسیدان، كاهش دهنده شیر در زنان باردار، و كاهش دهنده میل جنسی، كاهنده قند خون، قاعده‌آور و پرفشاری خون است همچنین محرك سیستم ایمنی بدن و تا حدی آرام‌بخش است.


استاد فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران می‌گوید: در اروپا از در قدیم‌الایام برای كاهش شیر زنان استفاده می‌شد، این گیاه ضدآلزایمر قوی است و به شكل قرص و قطره تهیه شده است و در ایران از قدیم به عنوان داروی آرام‌بخش و برطرف كننده سوء هاضمه، درد و نفخ استفاده می‌شد.


*عوارض مریم گلی

-----------------------

صالحی سورمقی اضافه می‌كند: بر اثر مصرف مقدار زیاد مریم‌گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، خشكی دهان، تشنج و سرگیجه می‌شود.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
اسفناج Spinach

اسفناج Spinach

اسفناج Spinach
نام علمی Spinacia oleracea


كليات گياه شناسي
اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است .
کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد .
اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد در پائیز کاشته می شود . گلهای اD3فناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .
اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .

تركيبات شيميايي

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)
ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد.

در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :

انر‍‍‍ژي 20 كالري
آب 90 گرم
پروتئين 3 گرم
چربي 0/3 گرم
مواد نشاسته اي 3/5 گرم
كلسيم90 ميلي گرم
فسفر 50 ميلي گرم
آهن 3/2 ميلي گرم
سديم 70 ميلي گرم
پتاسيم 470 ميلي گرم
ويتامين آ 6000 واحد
ويتامين ب 1 0/1 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/6 ميلي گرم
ويتامين ث 40 ميلي گرم


خواص داروئي

برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد و تر است و برخي عقيده دارند كه متعادل است يعني نه سرد است و نه گرم .
1) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B3 ، C و آهن و پتاسيم مي باشد .
2) بدن را قليايي مي كند .
3) خنك كننده است و براي پائين آوردن تب مفيد است .
4) ورم روده كوچك را رفع مي كند .
5)براي ورم ريه مفيد است .
6)ملين است و يبوست را برطرف مي كند .
7)براي لاغر شدن و وزن كم كردن مفيد است .
8) اسفناج بدليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين هضم غذا را تسريع مي كند . اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود .
9) خوردن اسفناج در رفع تشنگي موثر است .
10)براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است .
11) براي رفع سرفه هاي خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد .
12)آش اسفناج با گشنيز براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و §ختلال دستگاه گوارشي است مفيد مي باشد .
13)اگر آش اسفناج را ب آب ليمو و سماق و يا آب غوره بخوريد سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند .
14) خوردن اسفناج از سطان جلوگيري مي كند مخصوصا دس افرادي كه به مصرف الكل و سيگار دست دارند .
15)حقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .
16)اسفناج كلسترول خون را پائين مي آورد .
17)بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند .
18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز مي كند .
19)ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد .
20)اسفناح سبزي مفيد براي تقويت اعصاب است .
21)اسفناج پته براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است .
22)رماتيسم و نقرس را درمان مي كند .
23)براي زياد كردن شير در مادران شير ده موثر است .
24) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه شد كه در معالجه خونريزيها و كم خوني از آن استفاده مي كردند .
25) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است .
26)تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است .
27)اسفناج تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش مي دهد .
28) اسفناج چون داراي كلروفيل است عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند .
29) اگر كسي مبتلا به حبس البول يعني بند آمدن ادرار است مي تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج اين ناراحتي را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام يا روغن زيتون مخلوط كرده و باو بدهيد .
30)اسفناج را در سالاد خود بريزيد و ميل كنيد .

مضرات

اسفناج بعلت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مناسب نيست ضمنا آنهائيكه سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با ادويه گرم نظير زنجبيل و هل ميل نمايند .
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
گل حسرت

گل حسرت

گل حسرت (کلشیک) دارای اثر ضد نقرس است، به طوری که از این نظر باید آن را داروی اختصاصی نقرس حاد ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، و برگرفته از کتاب گیاهان دارویی دکتر “علی زرگری” این گیاه دارویی بومی دارای اثر ضد نقرس است. در دوران درمان نقرس با “کلشیک” همواره باید به این نکته توجه داشت که به مجرد از بین رفتن درد و عوارض نقرس، مصرف آن قطع و مجددا هنگام بروز عوارض مصرف شود.
فرآورده های کلشیک ضمن رفع عوارض نقرسی، اثر شدید بر روی معده و روده دارد؛ باید توجه داشت که ناراحتی های مذکور با حذف مصرف کلشیک برطرف می شود.
دکتر سید محمد معصومی، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه درباره خصوصیات گیاهشناسی گل حسرت توضیح داد: گل حسرت با نام علمی colchicum به تیره گل حسرت تعلق دارد و گیاهی علفی و دارای پیاز بزرگ و محفوظ در پوشش های نازک و ریشه های افشان است.
وی بیان کرد: گل حسرت در چمنزارهای غالب نقاط اروپا، نواحی مدیترانه، انگلستان و ایرلند تا آسیای صغر می روید و به نظر می رسد گونه ای که در استان کرمانشاه می روید مشابه همان گونه است.
معصومی افزود: از مشخصات گل حسرت این است که برگ هایی باریک و دراز، نوک تیز، بدون کرک و به رنگ سبز تیره دارد و به رنگ گلی و شامل لوله دراز منتهی به ۶ قطعه و ۶ پرچم است.
وی بیان کرد: میوه گل حسرت پوشینه و دارای سه خانه و محتوی دانه های کوچک و بسیار به تعداد ۸۰ ۶۰ دانه در هر خانه است و قسمت مورد استفاده این گیاه، گل، پیاز و دانه آن است.
این استاد گیاه شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه عنوان کرد: پیاز “کلشیک” به بلندی سه تا چهار سانتیمتر و به پهنای ۲ تا سه سانتیمتر است؛ در حالت تازه آبدار است و اگر فشرده شود شیره تلخ و نسبتا زیاد از آن خارج می شود.
گل حسرت با نام علمی Colchicum automnale L. به تیره گل حسرت تعلق دارد و تکثیر آن از طریق کاشتن پیاز آن صورت می گیرد.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
آناناس

آناناس

دانشمندان می‌گویند در آناناس نوعی ماده وجود دارد که عملکرد پروتئینی را که در ۳۰ درصد سرطان‌ها دخیل است، متوقف کرده و قادر است سیستم ایمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحریک کند.
این خاصیت آناناس به ویژه در مورد سرطان سینه، ریه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسیده است. گفتنی است آناناس حاوی کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی و آب است .

این در حالی است که تاثیر آناناس در مورد افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن از دیرباز شناخته شده بود و پزشکان همواره توصیه می‌کنند که بیماران پس از عمل‌های جراحی یا دچار شدن به بیماری‌های عفونی آناناس مصرف کنند.

آناناس میوه نواحی گرمسیری است. اگر چه این میوه به صورت تازه ارزش غذایی بالایی دارد اما کنسرو آن نیز بسیار مفید است. در این مطلب از سایت «ehow» به چند خاصیت این میوه اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند مفید باشد.

کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم و منگنز از دیگر املاح و مواد معدنی تشکیل دهنده آناناس به شمار می‌آیند. آناناس منبع غنی از ویتامین C بوده و حاوی ویتامین A و B1 و B2 است.
یک فنجان آناناس، ۷۳ درصد منیزیم مورد نیاز بدن را تامین می کند.
▪ آناناس را بین غذا بخورید.
▪ آب آناناس مانع از تجمع بیش از حد آب در بدن می شود و در حفظ تعادل آب بدن کمک می کند.
▪ برای افرادی که از یبوست رنج می برند مفید است.
▪ آناناس سرشار از کلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین c است و کمی کلسترول و چربی دارد.
▪ ویتامین c موجود در آن، مقدار زیادی آنتی اکسیدان قابل حل در آب دارد و به این ترتیب می تواند با رادیکال های آزاد که به سلول های طبیعی حمله می کنند مقابله کند.
▪ برومیلین (Bromelain) موجود در این میوه، تاثیر ضدالتهابی چشمگیری دارد و برای درمان بیماری هایی مانند سینوزیت حاد، گلودرد، نقرس و آرتروز موثر است. زخم های عادی و پس از عمل جراحی را نیز سریع تر بهبود می بخشد.
▪ آنزیم های موجود در این میوه، به طور موفقیت آمیزی برای درمان آرتریت روماتوئید و سرعت بخشیدن به مرمت بافت هایی که بر اثر زخم ( زخم ناشی از دیابت و عمل جراحی) به وجود آمده به کار می رود.
▪ آناناس مانع لخته شدن خون می شود و در از بین بردن رسوب روی دیواره های سرخرگ ها کمک می کند. * با ضعف حافظه و عوارض پس از آن مقابله می کند.
▪ در تشکیل استخوان های سالم موثر است.
▪ ویتامین c موجود در آن، خطر بیماری های لثه را کاهش می دهد و با باکتری های مهاجم و سموم دیگری که باعث بیماری لثه می شود، مبارزه می کند.
▪ آناناس رسیده برای زنانی که از درد قاعدگی رنج می برند مفید است.
▪ در حفظ سلامتی چشم موثر است و مانع بیماری های چشمی مربوط به سن می شود.
▪ مولکول های مفید در ساقه های این میوه با برخی از انواع سرطان مقابله می کند.
▪ فیبر موجود در آن با کاهش وزن و حفظ وزن ارتباط دارد.
▪ ویتامین B۱ موجود در این میوه برای سلامتی قلبی عروقی و عملکرد سیستم اعصاب مفید است.
▪ آب آناناس تازه در دفع کرم های روده ای، دیفتری، عفونت گلو و حالت تهوع صبحگاهی موثر است.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
نقش پیاز و زردچوبه در سرطان کولون

نقش پیاز و زردچوبه در سرطان کولون

تحقیقات بر روی این مورد در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا انجام شد و به این نتیجه رسیدند که دو ترکیب موجود در زردچوبه و پیاز (کورکومین و کوئرستین) موجب کاهش اندازه( به میزان50%) و تعداد (به اندازه 60 %) پولیپ های روده می شود.

کوئرستین (quercetin) که در پیاز وجود دارد، یک آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان در سیب، چای ، انگور قرمز، پرتقال، لیمو ، آلبالو و سبزیجات سبز رنگ نیز یافت می شود.

کوئرستین نه تنها در کوچک کردن سلول های سرطانی اثر دارد، بلکه در جلوگیری از آلرژی و ورود بعضی میکروب ها به بدن نقش بسزایی دارد.

کورکومین (curcumin) که در زردچوبه وجود دارد، در بدن به دو صورت ظاهر می شود: آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال (از ورود باکتری به بدن جلوگیری می کند).

گذشته از این ها، زردچوبه در سلامتی کبد، کاهش کلسترول خون و جلوگیری از فعالیت سلول های سرطانی به خصوص در سرطان های سینه، خون و روده بزرگ نقش بسزایی دارد.

علایم وجود سرطان کولون :
نشانه هایی وجود دارد که با آنها می توان سرطان کولون را تشخیص داد. این علایم عبارتند از: حرکت درون روده، کرامپ یا گرفتگی معده، مدفوع خونی، کاهش قابل ملاحظه ی وزن و احساس خستگی.
یبوست، دفع مدفوع کمتر از 3 بار در هفته یکی از نشانه های سرطان روده بزرگ می باشد.
یکی دیگر از علایم، احساس سنگینی و پُری می باشد به علت اینکه تومور در انتهای روده رشد می کند.
تهوع و استفراغ به چند دلیل به وجود می آید: کاهش جریان خون، درد و یبوست.
گاز معده و نفخ نیز یکی از مواردی است که می تواند به تشخیص سرطان روده بزرگ کمک نماید.
احساس سنگینی و رخوت نیز از دیگر نشانه ها می باشد. سرطان، باعث کمبود خون و به دنبال آن، کم خونی ناشی از کمبود آهن می شود. به همین دلیل احساس تنبلی، سستی و ... ایجاد می شود.
اما این علایم بعد از به وجود آمدن و رشد کردن سلول های سرطانی به وجود می آید. پس بهتر است از تمام نعمات خداوندی استفاده کنیم تا دچار امراض نشویم.

عوامل خطر سرطان کولون، دو نوع است:
- عوامل خطری که می توان آنها را تغییر داد.
- عوامل خطری که غیر قابل تغییر هستند.

عوامل خطری که نمی توان آنها را تغییر داد:
سن: با افزایش سن، احتمال خطر بروز سرطان بیشتر می شود. تحقیقات نشان می دهد که تعداد بسیار کمی از افراد پایین 50 سال، به این بیماری دچار شده اند.

تاریخچه خانوادگی: اگر یکی از اقوام درجه یک (پدر، مادر، خواهر یا برادر) قبل از 60 سالگی دچار سرطان شده باشند، شما هم در معرض خطر قرار دارید.

تاریخچه فردی: اگر شما سرطان کولون گرفته اید و بهبود یافته اید، باز هم در معرض خطر هستید.

سابقه بیماری: تحقیقات نشان داده است در افرادی که دچار ورم روده و دیابت هستند، احتمال خطر سرطان زیاد است.

عوامل خطری که می توان آنها را تغییر داد:
رژیم غذایی: رژیم های پرچرب باعث افزایش سرطان می گردد. برای جلوگیری از سرطان می توان بیشتر سبزیجات و میو جات را مصرف کرد.

ورزش کردن: کسانی که ورزش نمی کنند، باید منتظر سرطان باشند. 20 دقیقه در روز ورزش کنید تا بیمار نشوید.
چاقی: چاقی از بزرگ ترین عوامل مرگ ناشی از سرطان است، در نتیجه برنامه غذایی خود را طوری تنظیم کنید که وزنتان متعادل بماند.

سیگار کشیدن: سیگار نه تنها به ریه آسیب می رساند، بلکه باعث مرگ 12 درصد از بیماران سرطانی می شود.سیگار موجب تورم رگ می شود و مواد مضر آن جذب خون می گردند، به همین سبب افزایش دهنده سرطان شناخته شده است.

نوشیدن مشروبات الکلی: مشروبات الکلی نیز موجب بروز سرطان و انواع بیماری ها می شوند.
پس بیایید از همین امروز با تغییر برنامه غذایی، ورزش کردن، حفظ وزن متعادل بدن و کنار گذاشتن سیگار و مشروبات الکلی گامی بلند به سوی سلامتی برداریم
 

e.portalsaz

عضو جدید
بدون شک نعناع یکی از مفید ترین گیاهان دارویی برای جلوگیری دردهای شکمی و درمان بواسیر است هیچ وقت از نعنا غافل نشوید
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
niyaz_sepas عطار باشی گیاهان دارویی در درمان بیماری ها 21

Similar threads

بالا