عشق و محبت

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
وصیت لیلی به مجنون ...

بسم الله الرحمن الرحیم
نظامی گنجوی در پایان داستان «لیلی و مجنون» می گوید: لیلی در اواخر عمر بیمار شد و طراوتش از بین رفت. او به مادرش وصیت کرد: پیام مرا به مجنون برسان و به او بگو اگر خواستی محبوبی برگزینی، دوستی مانند من مگیر که با یک تب، همه طراوت خود را از دست بدهد و با یک بیماری، همه نشاط او فرو بنشیند؛ دوستی بگیر که زوال پذیر نباشد. بنابراین، معرفت، محبت حقیقی می آورد و غفلت، محبت کاذب.

آیت الله جوادی آملی، تفسیر موضوعی قرآن، ج 11، ص 325-329.

عشق افلاطونی ...

بسم الله الرحمن الرحیم

در کتاب "سیر حکمت در اروپا" موضوع عشق افلاطونی را یادآوری میکند و از زبان افلاطون می گوید:«روح پیش از آمدن به دنیا، زیبایی مطلق را دیده و چون در این دنیا زیبایی ظاهر را می بیند به یاد زیبایی مطلق می افتد و غم هجران به او دست می دهد. عشق جسمانی مانند حسن صوری، مجازی است؛ اما عشق حقیقی چیز دیگر است و مایه ادراک اشراقی و دریافت زندگی جاوید می گردد.
کلیات علوم اسلامی، ج1، شهید مرتضی مطهری، ص 170

تعلق محبت به ذات اقدس اله ، حقیقی یا مجازی ؟

بسم الله الرحمن الرحیم
یا من لا هو الا هو

تعجب و قسم حضرت علامه طباطبایی رضوان الله علیه
متن عربی:
ـــ و ان تعجب فعجب قول من یقول: "ان المحبة لا تتعلق به سبحانه حقیقة، و ما ورد من ذلک فی خلال الشریعة مجاز یراد به امتثال الامر و الانتهاء من النهی"، و هذا دفع للضرورة، و مکابرة مع البداهة.
و لعمری کم من الفرق بین من یقول: ان المحبة لا تتعلق به سبحانه حقیقة، و من یقول: ان المحبة لا تتعلق الا بالله سبحانه
ترجمه:
ـــ اگر تعجب میکنی، تعجب از سخن کسی کن که ادعا کرده: "محبت به طور حقیقی به خداوند سبحان تعلق نمی گیرد و آنچه که در لابلای شریعت آمده، مجاز می باشد و مراد از محبت، امتثال امر الهی و دوری از نهی خداوند است". این ادعا خلاف امر بدیهی است و زورگویی در مقابل یک حقیقت روشن میباشد.
و به جانم سوگند، چه تفاوت زیادی است بین سخن کسی که میگوید محبت به خداوند سبحان تعلق نمی گیرد، و کسی که میگوید محبت جز به خداوند سبحان به کسی دیگر تعلق نمیگیرد!!!

منبع: رسالة الولایة، فصل چهارم، ص ۸۶

abu_72

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم

عشق الهي

عشق الهي ، عشقي يگانه و غير قابل وصف و قياس است ، يا بهتر است اينگونه شرح داد : انسان در حدي نيست كه اين عشق را وصف كند

مقايسه عشق الهي با عشق هاي زميني كاري بس اشتباه است

عشق زميني ،‌عشقي از جنسي ديگر است

و اصلا در حكمت نميگنجد كه اين 2 را اينگونه مقايسه كرد

منبع.بنده حقير حق abu_72

من نميدونم چطور به خودشون اجازه ميدن اينجوري عشق الهي رو قياس كنن

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم

عشق الهي

عشق الهي ، عشقي يگانه و غير قابل وصف و قياس است ، يا بهتر است اينگونه شرح داد : انسان در حدي نيست كه اين عشق را وصف كند

مقايسه عشق الهي با عشق هاي زميني كاري بس اشتباه است

عشق زميني ،‌عشقي از جنسي ديگر است

و اصلا در حكمت نميگنجد كه اين 2 را اينگونه مقايسه كرد

منبع.بنده حقير حق abu_72

من نميدونم چطور به خودشون اجازه ميدن اينجوري عشق الهي رو قياس كنن

درسته عشق الهی عشقی غیر قابل وصفه و انسان نمیتونه این عشق حقیقی رو وصف و درک کنه ...
دقیقا سخن این بزرگان هم چیزی غیر از اینو نمیگه ... میفرمایند عشق حقیقی چیز دیگر است و زوال ناپذیر و جاودانیه بر خلاف عشقهای مجازی و زمینی ...
اما انسان میتونه از همین عشق زمینی به عشق الهی برسه ... چون اون مبدا عشق هست و نخستین کسی که عشق ورزید خدای سبحان بود ... عشق انسان زاییده ی عشق خداست و عشق هم مانند وجود از ذات حق به این عالم و انسان سرایت کرده ... هر چقدر انسان بیشتر به عشق مجازی برسه البته عشقی که دور از شهوت و ... باشه ، بیشتر به اون عشق حقیقی نزدیک میشه ...