طلوع تاریک آیتکس

anahita shams

عضو جدید
کاربر ممتاز
طلوع آیتکس در اولین حضور خود در جزیره کیش روشنایی نداشت اما شاید این تاریکی، گرگ و میش هنگام سحر گاه باشد.

نخستین نمایشگاه بین المللی آیتکس 2009 با عنوان دستاوردهای 30 ساله دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات روز گذشته به کار خود پایان داد.
نمایشگاهی که دغدغه ها و امید های فراوانی را در سر می پروراند اما بسیاری از تمام این امید ها در همان روز اول افتتاحیه برای بسیاری واهی آمد.
شاید هیچ کدام از بازدیدکنندگان نمی دانستند چرا از نخستین آیتکس این همه انتظار می رفت!
چرا بازدیدکنندگان آیتکس به دنبال تداعی خاطرات جیتکس بودند آن هم برای نمایشگاهی که اولین تولدش را جشن می گرفت و فقط یک نهال ضعیف بود!
شاید تمام تبلیغاتی که پیش از برگزاری آیتکس مطرح شد، این انتظار یا توقع را ایجاد کرد که آیتکس اول همان جیتکس می شود یا حداقل الکامپ!
اما فراموش نکنیم؛ کشور ما از نظر تبلیغ بسیار ضعیف است و نباید انتظار داشت که این نمایشگاه در نخستین سال برپایی خود موفق باشد، بلکه باید به مسؤولان برگزارکننده‌ی آن فرصت داده شود.
چگونه آیتکس در اولین حضور خود می توانست در دو رکن اساسی موفقیت نمایشگاه ها یعنی تبلیغ و بازاریابی موفق باشد؟

آیتکس اگر بدون تبلیغ و بازاریابی، در دوره های بعدی نتواند شرکت های قوی‌تر در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات را جذب کند ؛ اگر بدون برنامه‌ریزی و فقط به‌صرف برپایی و ثبت آن بخواهد چنین نمایشگاهی را برگزار کند، می شود یک نمایشگاهی داخلی و تکرار همان تجربه‌ی ناموفق سال‌های گذشته ی نمایشگاه های گذشته.
اما اگر برای این طرح، تبلیغ و بازاریابی خوبی شود و مسؤولان مناسب و حرفه‌یی برای برگزاری نمایشگاه انتخاب شوند، به موفقیت این نمایشگاه می‌توان امیدوار بود.
در همین خصوص مهندس امیر فریدفر معاون طرح ، برنامه و IT سازمان منطقه آزاد کیش در گفت و گو با خبرنگار سیتنا در ارتباط با توانایی های آیتکس می گوید: ما نیروی انسانی خلاق بسیاری در کشور داریم و اگر بستر مناسبی در اختیار این نیرو ها باشد می توانند کارهای بزرگی انجام دهند
وی می افزاید: شرکت های قابل بسیاری در کشور فعال هستند که می توانند در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات با شرکت های خارجی رقابت کنند.
فرید فر معتقد است: اگر عرصه را برای حضور در نمایشگاه ها حفظ کنیم می توانیم باعث بال و پر گرفتن نیروهای داخلی شویم.
وی با اشاره به قول سازمان صدا و سیما مبنی بر انجام تبلیغات برون مرزی ITEX اظهار داشت: در چنین شرایطی برای ایجاد کسب و کار در ایران بازدیدکنندگانی از کشور های دوست و همسایه می توانند در این نمایشگاه حاضر شوند.
وی در پاسخ به مطرح شدن این موضوع که ایرانیان حدود 200 میلیارد تومان در جیتکس هزینه کرده اند، گفت: با احتساب میزان هزینه های بازدیدکنندگان ایرانی، همچنین هزینه شرکت های ایرانی حاضر در جیتکس و اجاره غرفه و از این قبیل مسایل ، این مقدار غیر قابل تصور نیست.
اما صداو سیما حضور پرنگ تری به نسبت سایر ارگان ها در آیتکس داشت دکتر علی عسگری، رئیس فناوری و توسعه رسانه سازمان صداو سیما در همین باره می گوید: صدا و سیما یک رسانه جمعی بوده و مسوول رساندن پیام به مخاطبان از روش های مختلف است اما با پررنگ شدن موضوع فناوری اطلاعات و تاثیرات در رساندن پیام این رسالت ما است که از قافله ان عقب نمانیم.
وی با اشاره به تحولاتی که فناوری اطلاعات در حوزه اطلاع رسانی به وجود آورده ، می افزاید: صدا و سیما درصدد بهره گیری از ایده های نو برای افزایش کیفیت فعالیت های خود است.
علی عسگری خاطر نشان کرد : از همین رو برای ایجاد نمایشگاهی در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات پا پیش گذاشتیم و امید به توسعه هرچه بیشتر آن داریم.
از ضعف های برگزاری آیتکس، غرفه های خالی، وعده های مسئولانی که گفتند می آیند و نیامدند، از بی برنامگی ها، بی نظمی ها و نبود امکانات، با کمی اغماض باید گذشت چون این آیتکس اول بود. تا دومین ...
 

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
جالب اینجاست که می خواستن کیش رو به خاطر همین اولین نمایشگاه ITEX و برج IT ش تبدیل به قطب IT کشور کنن !!!
 
بالا