طرز تهیه انواع سوپ

SIPABL

عضو جدید
سوپ سبزیجات بسیار مقوی و دارای خواص بسیار میباشد،غذایی بسیار مفید که برای افراد چاق بهتر است که شب ها به جای شام سنگین از این نوع سوپ استفاده کنند.
مواد لازم:
۱- آب گوشت یا مرغ ۵ لیوان
۲- ماکارانی ریز سوپ ۱۰۰ گرم
۳- هویج ۳ عدد
۴- فلفل دلمه ای ۱ عدد
۵- کرفس ۱۰۰ گرم
۶- پیاز ۱ عدد
۷- قارچ ۱۰۰ گرم
۸- سیب زمینی ۱عدد
۹- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق یا سس سفید ۱ پیمانه
۱۰- نمک و فلفل به میزان لازم
۱۱- ادویه کمی
۱۲- آبلیمو ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
پیاز را ریز کرده کرده و با روغن کمی تفت می دهیم. بقیه سبزیجات یعنی هویج، فلفل دلمه ای، کرفس و قارچ را نگینی کرده و به پیاز اضافه می کنیم تا کمی تفت بخورد. بعد آب گوشت را به مواد اضافه می کنیم. بعد از اینکه سبزیجات پخته شد سیب زمینی را خرد کرده و اضافه می کنیم چند لحظه بعد ماکارانی ریز سوپ را اضافه می کنیم و می گذاریم تا کاملاً بپزد. در آخر سس سفید یا رب گوجه فرنگی، آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه می کنیم بعد از چند جوش سوپ آماده است.
طرز تهیه سس سفید:
یک قاشق آرد را در کمی روغن تفت می دهیم. در این غذا می توانید رب گوجه فرنگی را هم تفت دهید تا خوش رنگ شود ولی به طور کلی برای تهیه سس سفید رب استفاده نمی شود. به ازای یک قاشق آرد یک لیوان شیر اضافه کنید و روی شعله آنقدر بهم زنید تا به غلیظی فرنی شود. سس سفید آماده است.نکات قابل توجه:
اگر آب گوشت به مقدار کم داشتید از گالینابلانکا گوشت گوساله استفاده کنید و اگر اصلاً آب گوشت نداشتید می توانید از گالینابلانکا مرغ استفاده کنید.
پیاز و سبزیجات را فقط تفت دهید ولی سرخ نشود.
حتماً از کرفس استفاده کنید. توصیه اینکه همیشه کرفس خشک شده در منزل داشته باشید تا در فصولی که کرفس یافت نمی شود در دسترس باشد.
ماکارانی ریز حروفی و یا ماکارانی سبزیجات برای این غذا مناسب است.
اگر سوپ سفت شد برای رقیق کردن از شیر و یا آب جوش یا آب گوشت استفاده کنید.
این سوپ باید داغ داغ سرسفره آورده شود وگرنه ماکارانی پف می کند و بدشکل می شود.چند دیزاین زیبا برای سوپ سبزیجات


منبع: سوران
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
طرز تهیه سوپ ماهیچه ( سوپ سرماخوردگی )

طرز تهیه سوپ ماهیچه ( سوپ سرماخوردگی )



مواد لازم برای 3-4 نفر :

ماهیچه گوسفندی که حداقل 100 گرم گوشت خالص داشته باشد
یک عدد
پیاز متوسط یک عدد
هویج نسبتا بزرگ یک عدد
ورمیشل دو مشت ( دو استکان پر )
جعفری خرد شده دو استکان پر
نخودیک استکان پر ( اگر سرفه می کنید )

طرز تهیه :
گوشت را با پیاز خرد شده و نخود و دو کاسه بزرگ آب از صبح بگذارید تا 2-3 ساعت کاملا بپزد.گوشت در این سوپ در نهایت باید در دهان آب شود. یادتان باشد قرار است مریضی این را بخورد که حال جویدن زیاد ندارد!
نخود قابل حذف است اما در طب سنتی آب نخود جوشیده برای سرفه خیلی مفید است.
در نیم ساعت آخر پخت هویج را نگینی درشت خرد کرده به گوشت اضافه کنید تا بپزد . ( بچه که بودم مامانم هویج را حلقه های نازک خرد می کرد و در این سوپ می ریخت ).
هویج که پخت ورمیشل را همراه نصف قرص استاک مرغ ( من در همه سوپها از استاک مرغ بجای نمک استفاده می کنم ) به سوپ اضافه کنید و بعد از 15-20 دقیقه جعفری خرد شده را اضافه کنید.
پس از یکی دوجوش سوپ را سرو کرده با آبلیموی تازه میل نمایید.
رنگ و عطر این سوپ و البته ویتامین ث فراوانش از جعفری است. من که پر جعفری اش را دوست دارم. در ضمن جعفری بیش از یکی دوجوش که بزند رنگش تیره می شود و خواصش کم.
از آب قلم در این سوپ می توانید استفاده کنید ، آب قلم را در مواقع عجله می توانید برای درست کردن این سوپ بکار ببرید. البته با ماهیچه اش خوشمزه تره .www.beytoote.com/
منبع : drashpaz.persianblog.ir
 

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ چيني

سوپ چيني

مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:

1 عدد سينه‌ي مرغ پخته

1 ليوان قارچ خرد شده

3 قاشق سوپ‌خوري آرد ذرت

3 ليوان آب مرغ

3 عدد تخم‌مرغ

سس سوياي روشن به مقدار لازم

سرکه به مقدار لازم


طرز تهيه:

در قابلمه‌اي قارچ، سينه‌ي مرغ كه از قبل پخته شده و آب مرغ را مي‌ريزيم و به مدت 15 دقيقه روي حرارت متوسط مي‌گذاريم تا قارچ پخته شود. بعد از گذشت اين مدت، آرد را در كمي آب سرد حل مي‌كنيم و با سس سويا و سرکه به سوپ مي‌افزاييم. در اين لحظه سوپ بايد غليظ و لعاب‌دار باشد. تخم‌مرغ‌ها را در كاسه‌اي مي‌زنيم، كفگير را روي قابلمه مي‌گذاريم و تخم‌مرغ‌ها را روي كفگير مي‌ريزيم. در اين حالت تخم‌مرغ‌ها به صورت دانه‌دانه در سوپ نمايان مي‌شوند.




منبع : هنر آشپزی
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
سوپ لوبیا و گوشت

سوپ لوبیا و گوشت


آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 3 ساعت
مجموعاً: 3 ساعت و 30 دقیقه

مواد لازم :
جعفری تازه به مقدار دلخواه
نمک و فلفلبه مقدار دلخواه
سس تند به مقدار دلخواه
سیر (خرد شده) 2 الی 3 حبه
هویج (خرد شده) 1 عدد متوسط
کرفس (خرد شده)2 الی 3 ساقه
پیاز (خرد شده)1 عدد کوچک
آب2 لیتر
چاشنی ایتالیایی2 قاشق چایخوری
لوبیا چیتی (کنسرو شده)450 گرم
گوشت گوسفند (گوشت ساق پا)900 گرم


میخوام براتون یه سوپی رو آموزش بدم که به درد روزای سرد زمستونی میخوره، پاییزی که اینطوری سرد شروع بشه بدون شک یه زمستان خیلی سردتر رو انتظار میکشه!
راستی این سوپ جوری هست که یه روز بعد از پختش خوشمزه تر هم میشه، چون طعم های لوبیا، گوشت و سبزیجات به زمان نیاز دارند تا به خوبی با همدیگه مخلوط بشن!
این سوپ با مقدار موادی که خواهم گفت برای 8 نفر کافی هست.

طرز تهیه :
1- داخل یک قابلمه ی نسبتا بزرگ آب رو به جوش بیارین. شعله رو خاموش کنید، لوبیاها رو اضافه کنید و بزارید 2 ساعت داخل قابلمه بمونن و خیس بخورن. بعد لوبیاها رو خشک کنید.

2- همزمان گوشت ران رو داخل یه قابلمه ی بزرگ بریزین و بهش دو لیتر آب اضافه کنید. چاشنی ایتالیایی رو هم به قابلمه اضافه کنید. آب رو به جوش بیارین و بزارین حدود یه ساعت بپزن.
سبزیجات خرد شده و لوبیاها رو اضافه کنید. یه ساعت دیگه هم بزارین مواد توی قابلمه بپزن، تا زمانی که سبزیجات نرم بشن و گوشت به راحتی از استخوان جدا بشه. گوشت رو کامل از استخوان جدا کنید.

3- مقدرای سس تند به قابلمه اضافه کنید تا مزه دارش کنید، نمک و فلفل رو هم همینطور.با مقداری جعفری تازه میتونید این سوپ مقوی رو میل کنید!

نکته :
- خارج از ایران برای این سوپ از گوشت خوک استفاده میکنند.
- به جای چاشنی ایتالیایی می تونید بنا به سلیقه ی خودتون از چاشنی ها و ادویه های خوشمزه ی ایرانی هم استفاده کنید. منبع : sooran.com
/www.beytoote.com
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ لوبیا و گوشت:

مواد لازم :
جعفری تازه به مقدار دلخواه
نمک و فلفلبه مقدار دلخواه
سس تند به مقدار دلخواه
سیر (خرد شده) 2 الی 3 حبه
هویج (خرد شده) 1 عدد متوسط
کرفس (خرد شده)2 الی 3 ساقه
پیاز (خرد شده)1 عدد کوچک
آب2 لیتر
چاشنی ایتالیایی2 قاشق چایخوری
لوبیا چیتی (کنسرو شده)450 گرم
گوشت گوسفند (گوشت ساق پا)900 گرم



میخوام براتون یه سوپی رو آموزش بدم که به درد روزای سرد زمستونی میخوره، پاییزی که اینطوری سرد شروع بشه بدون شک یه زمستان خیلی سردتر رو انتظار میکشه!
راستی این سوپ جوری هست که یه روز بعد از پختش خوشمزه تر هم میشه، چون طعم های لوبیا، گوشت و سبزیجات به زمان نیاز دارند تا به خوبی با همدیگه مخلوط بشن!
این سوپ با مقدار موادی که خواهم گفت برای 8 نفر کافی هست.

طرز تهیه :
1- داخل یک قابلمه ی نسبتا بزرگ آب رو به جوش بیارین. شعله رو خاموش کنید، لوبیاها رو اضافه کنید و بزارید 2 ساعت داخل قابلمه بمونن و خیس بخورن. بعد لوبیاها رو خشک کنید.

2- همزمان گوشت ران رو داخل یه قابلمه ی بزرگ بریزین و بهش دو لیتر آب اضافه کنید. چاشنی ایتالیایی رو هم به قابلمه اضافه کنید. آب رو به جوش بیارین و بزارین حدود یه ساعت بپزن.
سبزیجات خرد شده و لوبیاها رو اضافه کنید. یه ساعت دیگه هم بزارین مواد توی قابلمه بپزن، تا زمانی که سبزیجات نرم بشن و گوشت به راحتی از استخوان جدا بشه. گوشت رو کامل از استخوان جدا کنید.

3- مقدرای سس تند به قابلمه اضافه کنید تا مزه دارش کنید، نمک و فلفل رو هم همینطور.با مقداری جعفری تازه میتونید این سوپ مقوی رو میل کنید!

نکته :
- خارج از ایران برای این سوپ از گوشت خوک استفاده میکنند.
- به جای چاشنی ایتالیایی می تونید بنا به سلیقه ی خودتون از چاشنی ها و ادویه های خوشمزه ی ایرانی هم استفاده کن
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ گوجه فرنگی


مواد لازم:

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

1 عدد پیاز خرد شده

1 حبه سیر کاملا خرد شده

1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

400 گرم گوجه فرنگی خرد شده

یک مشت برگ ریحان

کمی بکینگ پودر

600 میلی گرم شیر

طرز تهیه:

1- در یک ماهیتابه بزرگ روغن زیتون را حرارت دهید ، سپس پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. روی حرارت ملایم آن را تفت دهید تا زمانیکه پیازها نرم شوند که این کار در حدود 5 دقیقه به طول می انجامد ، سپس رب گوجه فرنگی را در ماهیتابه ریخته و گوجه فرنگی های خرد شده را نیز به آن اضافه کنید ؛ یک مشت برگ ریحان را به آن اضافه کنید و بگذارید آب گوجه فرنگی ها کشیده شود. حرارت را کم کنید و بگذارید به همین حالت 15 دقیقه روی گاز بمانند تا زمانیکه آب آن کشیده شود. اگر یک سوپ غلیظ دوست دارید در حالتیکه کمی آب دارد آن را از روی گاز بردارید. این مایع را می توانید سرد کنید و به حالت منجمد تا یک ماه نگهداری کنید.

2- برای تمام کردن کار سوپ ، مایع گوجه فرنگی را در یک ماهیتابه مجزا بریزید. بکینگ پودر را داخل یک کاسه کوچک بریزید و یک قاشق غذاخوری شیر به آن اضافه کنید. آن را با هم مخلوط کنید تا زمانیکه هیچ گوله ای بکینگ پودر باقی نماند ، سپس آن را به مایع گوجه فرنگی اضافه کنید و باقی شیر را روی آن بریزید. بگذارید بجوشد (مخلوط شروع به کف کردن می کند اما نگران نباشید این کف برطرف خواهد شد)آن را به مدت 5 دقیقه روی گاز بگذارید تا بجوشد تا زمانیکه آماده سرو شود.
 

vinca

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سوپ ماکارونی

سوپ ماکارونی

سوپ ماکارونی

مواد لازم: (برای 4 نفر)


ماکارونی رشته ای
نصف بسته
پیاز چهار گوش خرد شده
1 پیمانه
کدوی خرد شده به صورت نیم دایره
1 پیمانه
هویج چهارگوش خرد شده
1 پیمانه
اسفناج خرد شده
1 پیمانه
جوانه ماش
1 پیمانه
کنجد تفت داده شده
2 قاشق سوپ خوری
شکر
1 قاشق سوپ خوری
سرکه سفید
نصف قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل قرمز و زنجبیل
به مقدار لازم






طرز تهیه:


پیاز را در تابه در داری با کمی روغن تفت دهید، به تدریج بقیه سبزی های خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید و نمک و فلفل قرمز و زنجبیل و یک لیوان آب ریخته و در تابه را بگذارید تا برای مدت یک ربع بجوشد و سبزی ها نرم شود. جوانه ماش را در اواخر طبخ با شکر و سرکه اضافه کنید و فقط در تابه چرخ دهید تا جوانه ماش کمی نرم شود. در قابلمه ای آب جوش آورده، یک قاشق نمک بریزید و ماکارونی رشته ای را برای ربع ساعت بجوشانید تا خوب نرم و مغزپخت شود و سفت نباشد. در بشقاب های گود جداگانه ای ماکارونی بریزید، سپس سبزی های پخته و سس آن را روی ماکارونی بدهید و کنجد اضافه کنید. این غذا رژیمی و مناسب شام است.






.
 

m roz

عضو جدید
سوپ زرشک

سوپ زرشک

مواد لازم :
سینه مرغ : ۳۰۰ گرم

جعفری خردشده : ۱۵۰ گرم

قارچ خردشده : ۱۰۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی : دو قاشق سوپخوری

آرد گندم : دو قاشق سوپخوری

آبلیمو : سه قاشق سوپخوری

زرشک : ۲۰۰ گرم

پیاز : یک عدد

هویج : ۱۰۰ گرم

سیب‌زمینی : ۸۰ گرم

روغن مایع ; نصف پیمانه

نمک و فلفل : به میزان لازم


طرز تهیه سوپ زرشک :

پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن سرخ می‌‌کنیم. مرغ را ریز خرد کرده و داخل پیاز ریخته و تفت می‌‌دهیم. آرد را هم مقداری با مواد سرخ کرده داخل آن آب مرغ یا گوشت می‌ریزیم. سپس هویج و سیب‌زمینی را نگینی خرد کرده و داخل آن ریخته و با حرارت ملایم به مدت دو ساعت می‌‌پزیم. بعد قارچ، نیمی از زرشک، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی را داخل سوپ ریخته وقتی سوپ جا افتاد آبلیمو و جعفری را اضافه کرده و با بقیه زرشک تزئین می‌کنیم .
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه سوپ غلات ویژه ماه رمضان

طرز تهیه سوپ غلات ویژه ماه رمضان

مواد لازم :


ذرت كنسروي
دو قاشق غذاخوري
گندم پوست گرفته شده
دو قاشق غذاخوري
برنج
يك قاشق غذاخوري
جو پرك
دو قاشق غذاخوري
هويج نيم ‌پز شده
سه عدد
جعفري خرد شدهدو قاشق غذاخوري
كره يا روغنيك قاشق غذاخوري
نمکبه ميزان لازم


طرز تهيه :


غلات را از قبل خيس كرده، سپس گندم را پخته و برنج را به آن اضافه مي‌كنيم تا برنج بپزد. جو پرك و ذرت را همراه هويج خرد شده به سوپ اضافه مي‌كنيم، سپس مقداري نمك ‌زده و كمي جعفري به آن مي‌افزاييم. پس از چند جوش سوپ آماده است.



 

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ پنیر و کلم بروکلی

سوپ پنیر و کلم بروکلی

با عرض سلام خدمت دوستان امیدوارم ماه رمضان پر خیر وبرکتی رو شروع کنید
تصمیم دارم در این ماه بیشتر آموزش سوپ وآش رو داشته باشم براتون امیدوارم دوست داشته باشید


سوپ پنیر و کلم بروکلی





مواد اولیه :

برای 4 نفر :
آب مرغ 2 فنجان
پیاز 1 عدد (کوچک - خرد شده)
آرد 40 گرم
کره 55 گرم
فلفل سیاه به مقدار لازم
شیر 2 فنجان
پنیر چدار 1.5 فنجان (رنده شده)
پنیر سوئیسی 1/2 فنجان (رنده شده)
کلم بروکلی 2.5 تا 3 فنجان (بخارپز و خرد شده)






طرز تهیه:
آب مرغ را به جوش آورید و پیاز را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 15-20 دقیقه با درپوش آرام بجوشد تا اینکه پیاز ها نرم تر شوند.
شیر را داخل ماکروویو به مدت 1-2 دقیقه گرم کنید.
داخل یک قابلمه جدا کره را آب کنید. سپس آرد و فلفل را به آن اضافه کنید و به مدت دو دقیقه بپزید سپس با شیر گرم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا سوپ شروع به غلیظ شدن بکند.
بعد آب مرغ را اضافه کنید و در ادامه آن ها را خوب هم بزنید و مخلوط کنید. پنیر و کلم بروکلی را اضافه کنید و بعد سرو نمایید.

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ شیر
مواد لازم : آب مرغ - شیر - ورمیشل - جو پرک شده - هویج - آرد ذرت - نمک - ابلیمو
طرز تهیه :
آب مرغ روی حرارت گذاشته تا گرم شود هویج را به قطعات کوچک خرد کرده داخل آب
مرغ ریخته تا پخته شود بعد ورمیشل و جو پرک را اضافه کرده هم زده سرظرف را
گذاشته تا بپزد بعد یک لیوان شیر را داخل مواد اضافه کرده و یک تا دو قاشق غذاخوری
آرد ذرت را در آب سرد حل کرده داخل مواد ریخته درظرف را گذاشته و حدود 20 دقیقه
تا نیم ساعت گذاشته تا سوپ لعاب بندازه در انتها نمک و مقداری آبلیمو اضافه کرده .
نکته : از آرد ذرت میتوان در تمامی سوپها استفاده کرد سوپ را خیلی غلیط ولعابدار
میکنه البته در سوپ شیر اگر آرد ذرت در دست نباشد مسئله ای نیست خود شیر
به تنهایی سوپ رو غلیظ میکنه و طعم خوشمزه ای دارد .
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز يک وعده غذايي با يك سوپ سبك و گرم مي*تواند دستگاه گوارش را براي خوردن غذاي اصلي آماده* كند؛ به خصوص در افطارهاي ماه مبارک رمضان كه بدن ما مدت طولاني*تري غذا دريافت نكرده است.
يك كاسه كوچك سوپ براي باز كردن روزه انتخاب مناسبي است و در اين ميان، سوپ شير يكي از بهترين*هاست که ارزش غذايي فراواني دارد. براي آشنايي بيشتر با طرز تهيه و تحليل تغذيه*اي اين غذاي خوشمزه با ما همراه شويد.
مواد لازم برای 4 نفر
جو1 لیوان160 کیلوکالری
پیاز متوسط1 عدد15 کیلوکالری
هویج رنده شده3 عدد25 کیلوکالری
شیر1 لیوان55 کیلوکالری
آب مرغ2 لیوان50 کیلوکالری
جعفری خرد شده1 لیوان25 کیلوکالری
خامه5 قاشق غذاخوری450 کیلوکالری
کره1 قاشق غذاخوری90 کیلوکالری
آبلیموبه میزان دلخواهصفر
نمک ، زردچوبه و زعفرانبه میزان دلخواهصفر

طرز تهيه

ابتدا پيازتان را خرد كرده و در كره تفت بدهيد. پس از افزودن زردچوبه و نمك، جو را نيز اضافه كرده و به اندازه نصف قابلمه آب به محتويات بيفزاييد و گهگاه آن را هم بزنيد تا ته نگيرد. پس از لعاب انداختن، هويج، سبزي يادشده، شير (که بهتر است گرم باشد) و زعفران را نيز اضافه كرده و نيم*ساعت مانده به برداشتن سوپ، آب*مرغ را اضافه كنيد. بعد از خاموش كردن اجاق، خامه را نيز اضافه كرده و به عنوان چاشني در سوپ*تان آبليمو بريزيد.
اين سوپ تقريبا داراي 900 كيلوكالري انرژي است و در صورتي كه اين حجم غذا به 5 كاسه تقسيم شود هر كاسه حاوي 180 كيلوكالري انرژي خواهد بود.

خواص جو

وقتي صحبت از جو مي*شود، خيلي*ها ياد كاهش وزن و ديابت مي*افتند و اينكه با خوردن اين ماده*غذايي مي*توان به كنترل قندخون كمك كرد. اما جالب است بدانيد كه اين ماده غذايي آهن نيز دارد؛ به طوري كه هر 100 گرم از آن داراي 4 ميلي*گرم آهن است (البته با قدرت جذب كمتر؛ زيرا يک منبع گياهي است) و بررسي*ها نشان داده*اند كه خوردن اين مقدار جو مي*تواند 27 درصد از نياز روزانه خانم*ها و 50 درصد نياز روزانه آقايان به اين ماده معدني را برآورده كند. مي*دانيد چرا خوردن جو براي كساني كه قصد لاغر شدن دارند، مناسب است؟ چون يكي از منابع عالي فيبر بوده و در عين حال پركربوهيدرات است و بنابراين فرد را به مدت طولاني سير نگه مي*دارد زيرا زمان زيادي براي هضم آن لازم است پس هم معده را ديرتر خالي مي*كند، هم قند خون را ثابت نگه مي*دارد.

خواص شير

يكي از نوشيدني*هايي كه در ماه مبارك رمضان به روزه داران توصيه مي*شود، شير است؛ نوشيدني*اي كه علاوه بر پروتئين داراي املاح و ويتامين*هاي متعددي بوده بنابراين مي*تواند نيازهاي بسياري را برطرف كند. يكي از ويتامين*هاي ياد شده، ويتامين B2 يا ريبوفلاوين است. ويتاميني كه در متابوليسم انرژي، سنتژ كلاژن و پروتئين*ها و حتي عملكرد بهتر اعصاب دخالت دارد و با خوردن يك ليوان از اين نوشيدني مقادير قابل*ملاحظه*اي از اين ماده*مغذي تامين خواهد شد. در ضمن، يادتان باشد كه يك ليوان شير البته اگر كم*چرب باشد داراي 50 كيلوكالري انرژي است بنابراين در خوردن شير نيز زياده*روي نكنيد و حساب مقدار خوراكي*هايي كه روزانه ميل مي*كنيد را داشته باشيد زيرا در غير اين صورت دچار اضافه وزن خواهيد شد.

خواص هويج

هيچ مي*دانيد كه خوردن يک ليوان هويج خرد شده معادل يك واحد سبزي بوده و 25 كيلوكالري انرژي دارد؟ علاوه بر كالري ياد شده، اين سبزي مملو از بتاكاروتن است. بنابراين همراه شدن آن با منابع غذايي آهن، به خصوص منابع گياهي آن كه جذب پايين*تري دارند،* توصيه مي*شود. جالب است بدانيد كه هويج از منابع مناسب پتاسيم نيز به حساب مي*آيد؛ به طوري كه با خوردن 100 گرم از اين سبزي، 240 ميلي*گرم از اين ماده معدني را دريافت خواهيد كرد بنابراين كساني كه به بيماري فشارخون مبتلا هستند، بهتر است كه اين سبزي را در برنامه*غذايي روزانه خود بگنجانند.

خواص خامه

خامه يكي از فرآورده*هاي لبني البته از نوع چرب است كه مسلما كالري فراواني با خوردن آن به بدن مي*رسد. جالب است بدانيد كه هر قاشق مرباخوري خامه داراي 45 كيلوكالري انرژي بوده بنابراين اگر بايد رژيمي *محدود از كالري داشته باشيد بهتر است كه از خوردن اين ماده*غذايي صرف*نظر كنيد. اما برعكس، براي بچه*هاي كم*وزن و كساني كه به هر دليلي نياز به كالري بيشتري دارند خوردن چند قاشق خامه عادت غذايي مناسبي تلقي مي*شود. يادتان باشد كه چربي موجود در خامه از نوع اشباع و داراي كلسترول است بنابراين كساني كه به بيماري قلبي يا چربي خون بالا دچارند بهتر است از خوردن آن صرف*نظر كنند.

با اين غذا بخوريد
براي آنكه ميزان نمك مصرفي*تان را كمتر كنيد، بهتر است آبليموي بيشتري هنگام تهيه سوپ*تان بريزيد. در ضمن، براي محدود كردن كالري سوپ، از خامه و كره صرف*نظر كرده و به ميزان سبزيجات رنده*شده*تان (سيب*زميني و گوجه*فرنگي) بيفزاييد.

ماندگي و کهنگي

امكان دارد سوپتان اضافه بيايد. در اين صورت، باقيمانده غذايتان را بايد در ظرفي دردار ريخته و ظرف يكي دو روز آينده ميل كنيد. البته هر بار فقط به اندازه مصرف، بايد سوپتان را گرم كرده و ميل كنيد؛ زيرا تعدد دفعات حرارت دادن، نه تنها كيفيت غذا را كاهش مي*دهد؛ بلكه زمينه*ساز فساد نيز خواهد بود.

اگر بيماري قلبي داريد

اول اينکه شير مصرفي*تان از نوع بدون چربي باشد. دوم اينكه كره و خامه را حذف كنيد زيرا از منابع چربي*هاي اشباع بوده و دريافت آنها تشديدكننده بيماري شما خواهد بود. در عوض، مصرف سبزيجاتي مانند پياز و گوجه*فرنگي را افزايش دهيد.

اگر فشار خون داريد

بهتر است در كنار هويج، چند حبه سير و يك عدد سيب*زميني نيز به سوپتان اضافه كنيد. به علاوه، همراه كردن اين غذا با يك ليوان آب گريپ*فروت نيز به كاهش مشكل شما كمك خواهد كرد.

اگر كم*خوني داريد

مي*توانيد چند تكه جگر را از قبل پخته و به*صورت پوره درآوريد و به سوپتان بيفزاييد. علاوه بر آن، افزودن هويج بيشتر، گوجه*فرنگي و كمي* كلم*بروكلي خردشده به اين غذا نيز مي*تواند جذب آهن موجود را افزايش دهد.
منبع:www.salamat.com
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
در سال*های اخیر، دیگر گوجه*فرنگی سبزی*ای تابستانی نیست و آن را می*توان در تمام فصول سال، با كمی تغییر رنگ و طعم پیدا كرد.
برای درست*كردن این سوپ، مقداری گوجه فرنگی و یك بسته ماكارونی از نوع پیچ لازم دارید.
با استفاده از این دو ماده و چند ماده دیگر كه ذكر خواهد شد، در 35 دقیقه می*توانید یك كاسه سوپ خوشمزه و داغ درست كنید. البته نقش دستگاه مایكروفر را در این میان نمی*توان نادیده گرفت. درضمن، در كتاب*های آشپزی این سوپ را به كشور ایتالیا و به*خصوص شهر رم نسبت می*دهند.

مواد لازم:
- یك قاشق سوپ*خوری، روغن زیتون
- 2 حبه سیر (له شود)
- یك عدد پیاز (ریز خرد شود)
- یك كیلو و 100 گرم، گوجه فرنگی ( ریز خرد شود)
- 3 پیمانه آب جوشیده
- 2 پیمانه یا 210 گرم ماكارونی پیچ
- یك قاشق سوپ*خوری برگ ریحان یا جعفری خردشده
- 3 برگ كالباس مرغ یا گوشت
طرز تهیه:
1 – كالباس*ها را جدا جدا روی بشقاب چیده و به مدت 2 دقیقه با قدرت 100درصد داخل مایكروفر قرار دهید تا كالباس*ها بر اثر حرارت، حالت خشك*شده پیدا كنند.
2 – روغن زیتون، سیر و پیاز را در ظرف توگود مخصوص مایكروفر ریخته و بی*آنكه در آن را بگذارید، به مدت 4 دقیقه با قدرت 100 درصد در مایكروفر قرار دهید و آن را روشن كنید.
در طول این مدت، یك*بار در مایكروفر را باز كنید و مواد را هم بزنید تا پیاز و سیر در روغن تفت داده شوند.
3 – گوجه فرنگی*های خرد و له*شده را همراه آب جوشیده و ماكارونی پیچ به مخلوط سیر و پیاز سرخ*شده اضافه كنید و بدون در، با حداكثر قدرت یا قدرت 100 درصد، به مدت 15 دقیقه حرارت دهید تا ماكارونی، خوب بپزد. در طول این مدت 2 بار مواد را هم بزنید.
نكته: درصورتی كه پخت سوپ و به*خصوص ماكارونی با این مدت كامل نشد، 5 تا 10 دقیقه دیگر آن را اضافه كنید.
4 – حالاریحان یا جعفری خرد شده را به سوپ اضافه كرده و مدت یك دقیقه دیگر حرارت دهید. در پایان سوپ را داخل ظرف موردنظر بریزید و با چند برگ ریحان و كالباس خردشده تزئین كنید.
نكته: برای اینكه پوست گوجه*فرنگی*ها راحت*تر از گوشت آنها جدا شود، قابلمه*ای را تا نیمه از آب پر كنید و روی شعله اجاق*گاز قرار دهید و بگذارید بجوشد. سپس گوجه*فرنگی*ها را به مدت یك دقیقه در آب در حال جوش بیندازید و سپس در سبدی در زیر آب سرد آبكشی كنید. با این كار به راحتی می*توانید پوست گوجه*فرنگی*ها را بكنید.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] سـوپ ماكاروني [/h]

مواد اولیه :

* ماكاروني فرمي شكل - 150 گرم
* آب*مرغ - چهار ليوان
* پياز داغ - نصف پيمانه
* رب گوجه*فرنگي - چهار قاشق سوپخوري
* نعنا خشك - سه قاشق سوپخوري
* آبليمو - نصف پيمانه
* فلفل و نمك - به ميزان لازم

طرز تهيه:



آب مرغ را با پياز داغ، نمك و فلفل روي شعله قرار مي*دهيم تا جوش بيايد ،سپس ماكاروني و رب*گوجه را داخل آن مي*ريزيم تا ماكاروني خوب پخته شود، نعنا را نيز به آن اضافه مي*كنيم . سوپ آماده سرو است. مي*توانيم از آبليمو در موقع سرو استفاده كنيم.


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] سوپ دال عدس
[/h]



دال عدس 1 پيمانه

گوجه نگيني شده 5عدد

كدو سبز نگيني شده 2 عدد

پياز نگيني شده 2 عدد

كره 25 گرم

آبليمو

نمك و فلفل و زردچوبه

تخم خردل 1 ق چ

گشنيز مقداري

ابتدا كره را در قابلمه ريخته بعد تخم خردل را اضافه كرده كمي هم ميزنيم بعد دال عدس كه

10 دقيقه قبل پخت خيس كرديم اضافه ميكنيم بعد گوجه وكدو و پياز و نمك و فلفل و زرد چوبه

و كمي كه تفت خورد آب را اضافه كرده و درش رو ميگزاريم تا نيم ساعت وقتي پخت روش گشنيز

ريخته و سرو ميكنيم البته اگر خواستيد عصاره مگي هم بريزيد لعاب دار ميشه.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ گشنیز

مواد لازم :
جو مرغوب و سفید : يك پيمانه
آب یا استاک آماده مرغ: به ميزان كافي
هويج نگيني : دو عدد متوسط
ماست : 4 لیوان( تقریبی)
خامه : يك تا 2 قاشق سوپخوري(به دلخواه)
نمك فلفل و آبليمو
سیر له شده 2 تا 3 حبه
گشنيز خرد شده : یک ليوان

طرز تهیه :
جوهاي خيس شده را داخل غذا ساز كمي خرد ميكنيم ولي زياد له نشود بعد به همرا مقدار كافي عصاره مرغ و آب مي پزيم. تا جوها پخته و له شوند. هويجها را نيز افزوده و بعد از پخته شدن گشنيز و نمك و فلفل را مي افزاييم. بعد از اينكه گشنيزها هم نرم شدند ماست و خامه و سیر له شده را مخلوط و هم مي زنيم تا یک دست شود. و به تدريج به سوپ اضافه ميكنيم .همين كه خواست بجوشد زيرش را خاموش و آبليمو را افزوده و سرو مي كنيم. سبزي اين سوپ خيلي كم است و مي توان به دلخواه از سيب زميني ريز شده هم استفاده كرد. امکان استفاده از ورمیشل های شکل دار هم وجود دارد.سیر را می توان کم یا زیاد کرد ولی حذف نشود.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]سوپ اسفناج
[/h]


مواد لازم:

روغن مایع : ٢ قاشق سوپخوری

کره : ١ قاشق سوپخوری

هویج رنده شده : ٣ عدد

آرد : ٢ قاشق سوپخوری

آب مرغ : ١ لیتر

اسفناج خرد شده: یک دوم پیمانه

لیمو ترش : ١ عدد آب گرفته

طرز تهیه :

روغن مایع و کره را با هم در قابلمه ای ریخته و هویج رنده شده را اضافه کرده و آنرا تفت دهید.سپس آرد را اضافه کرده و تفت دهید.آب مرغ را هم اضافه کرده اجازه دهید بجوشد و هویج بپزد.نمک فلفل را اندازه کرده و قبل از سر اسفناج را نیز بیفزایید.بعد از پخت شعله را خاموش کرده و در آخر لیمو ترش را هم اضافه کنید...

مجله » هنرآشپزی

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ خامه ای اسفناج

يكي از خوشمزه*ترين سوپ*هاي زمستاني در كشور مجارستان، سوپ خامه*اي اسفناج است و همان*طور كه از نام آن پيداست، مواد اوليه آن را اسفناج و خامه تشكيل مي*دهد.البته گاهي اوقات زرده تخم*مرغ را نيز به مواد داخل آن اضافه مي*كنند

مواد لازم براي 4 نفر:

500 گرم برگ اسفناج
5 پيمانه آب
2 عدد پياز (ريز خرد شود)
25 گرم يا 2 قاشق سوپ*خوري كره
3 قاشق سوپ*خوري آرد سفيد
يك پيمانه خامه
نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
2 عدد تخم*مرغ پخته براي تزئين

طرز تهيه: آب را در قابلمه*اي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. سپس اسفناج را به همان حالت درسته به آن اضافه كنيد و مدت 5 تا دقيقه حرارت دهيد تا بپزد. برگ اسفناج پخته شده را از داخل آب بيرون آوريد و در دستگاه خردكن يا غذاساز آن را به پوره تبديل كنيد. قابلمه حاوي آب را نيز كنار بگذاريد. كره را داخل تابه*اي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود. سپس پياز خردشده را در آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود.حالا پياز داغ را از روي اجاق برداريد و پس از اضافه كردن آرد، دوباره روي شعله اجاق گاز به مدت يك الي دو دقيقه حرارت دهيد تا آرد نيز سرخ شود. مخلوط پيازداغ و آرد سرخ*شده را به آبي كه اسفناج در آن پخته شده است، افزوده و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا دوباره به جوش آمده و كمي غليظ شود. پس پوره اسفناج و خامه را به آن اضافه كرده و مدتي حرارت دهيد تا سوپ جا افتاده و غلظت مناسبي پيدا كند.در اين فاصله، نمك و فلفل مورد نياز را به سوپ اضافه كنيد. در ضمن، تخم*مرغ*ها را هم در قابلمه كوچكي آب*پز كنيد. در پايان، سوپ را در ظرف مورد نظر براي سرو بريزيد و تخم*مرغ*هاي پخته را هم با چاقو به دو نيم كرده و روي سوپ قرار دهيد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مولوخیا گوشت گوسفند

مولوخیا گوشت گوسفند

مولوخیا گوشت گوسفند

• تعداد: 6 نفر

• زمان تهیه: 40 دقیقه

• زمان پخت: یک ساعت و 30 دقیقه

• خوراک: لبنانی

مواد لازم

• 750 گرم گوشت بره نگینی خرد شده

• 8 پیمانه آب

• دو عدد پیاز متوسط

• دو عدد برگ بو

• دو عدد چوب دارچین

برای سس:

• دو عدد پیاز بزرگ

• 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون

• 12 حبه سیر رنده شده

• 1.5 پیمانه برگ گشنیز خرد شده

• دو عدد عصاره مرغ

• آب لیموترش

• 500 گرم مولوخیا




طرز تهیه

1. گوشت ها را درون آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا آب بجوشد. پیاز، برگ بو و دارچین را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت ها به مدت یک ساعت پخته و نرم شوند. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

2. برای تهیه سس، دو عدد پیاز را با پوست به مدت 10 دقیقه درون فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملا برشته شود. سپس پوست آن را بگیرید و خرد کنید.

3. روغن را در تابه روی گاز گرم کنید. سیر و گشنیز را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.

4. گوشت را به همراه آب آن، عصاره مرغ، آب لیموترش و پیاز خرد شده را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم جوش شود.

5. برگ های خشک مولوخیا را دو تا سه بار با آب بشویید و آبکش کنید. آنها را به آب در حال جوش بیفزایید و به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزید تا مولوخیا نرم شود.
 

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ سبز

سوپ سبز

[h=2]سوپ سبز[/h]



مواد لازم :



* یک عدد پیاز
* یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون
* یک قاشق سوپ خوری آرد
* دو و نیم فنجان آب مرغ
* دو برگ کاهوی بزرگ
* یک دسته اسفناج
* دو دسته کوچک شاهی
* یک فنجان شیر جوشیده شده
* 3 قاشق سوپ خوری خامه
* فلفل
* یک دسته جعفری خرد شده


طرز تهیه :
کاهو ، اسفناج و شاهی را بعد از شستن خرد کنید . پیاز را در روغن زیتون سرخ کنید و آرد را یک دقیقه در آن تفت دهید . آب مرغ را به آن اضافه کرده ، صبر کنید تا به جوش بیاید . سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کرده ، به مدت 15 دقیقه آن را بپزید . آن را از روی شعله برداشته ، پس از سرد شدن در مخلوط کن ریخته ، تبدیل به پوره کنید . پوره را دوباره داخل ماهیتابه بریزید ، شیر را روی آن بریزید و به آن فلفل بزنید .
در صورتیکه آن را داغ سرو می کنید ، روی آن خامه بریزید و با جعفری تزیین کنید .



 

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ پنیر و سبزیجات

سوپ پنیر و سبزیجات

[h=2]سوپ پنیر و سبزیجات[/h]


مواد لازم :
شیر : 3 پیمانه
آرد : سه چهارم پیمانه
پنیر چدار : یک و نیم پیمانه
نان تست برشته شده : به مقدار دلخواه
آب مرغ : یک لیتر
کرفس : یک بوته
پیاز : یک عدد متوسط
هویج : یک عدد متوسط
کره : یک قاشق مرباخوری
پاپریکا : نصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه : نصف قاشق چای خوری


طرز تهیه :
پیاز و هویج را پوست بگیرید و مکعبی برش بزنید.


ساقه کرفس را خرد کنید.


اگر نان شما برشته نبود آن را برش بزنید و داخل فر قرار دهید تا برشته شود.


کره را در ظرف مناسب بریزید و پیاز، هویج و کرفس را کمی تفت دهید.


در ظرف دیگری آرد را به تدریج به شیر اضافه کنید تا گلوله نشود و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس سیر، فلفل سیاه و پاپریکا را اضافه کنید و برای مدت ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید.


سبزیجات و آب مرغ را به مخلوط شیر و آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم پخت را ادامه دهید.


پنیر را رنده کنید و بعد از برداشتن سوپ از روی حرارت، آن را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر کاملاً ذوب شود. سوپ را در ظرف مناسب بریزید و کمی از نان های برشته شده را روی آن قرار دهید.



 

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ آووکادو و تره فرنگی

سوپ آووکادو و تره فرنگی

[h=2]سوپ آووکادو و تره فرنگی[/h]



مواد لازم برای 4 نفر:

- یك عدد آواكادوی رسیده
- 2 قاشق سوپ خوری آب لیموترش تازه
- یك قاشق سوپ خوری روغن مایع آفتاب گردان
- 50 گرم یا یك دوم پیمانه ذرت پخته یا كنسروی
- 2 عدد گوجه فرنگی (پوست گرفته و خرد شود)
- یك حبه سیر (خرد شود)
- یك عدد تره فرنگی (خرد شود)
- یك عدد فلفل قرمز (خرد شود)
- 2 پیمانه آب مرغ
- دوسوم پیمانه شیر
- تره فرنگی خلالی شده مقداری برای تزئین


طرز تهیه:

1 – آواكادو را پوست گرفته و ابتدا با چاقو به 2نیم ببرید؛ البته هسته میانی آن مانع برش میوه به صورت كامل می شود ولی شما می توانید حین برش، هسته را درآورده و میوه را 2 قسمت طولانی كنید. سپس گوشت آن را با چاقو به تكه های كوچك تر ببرید.حالا با چنگال شروع به له كردن گوشت نرم میوه كنید. سپس آب لیمو ترش را به آن اضافه كنید و مدتی بگذارید بماند.
2 – روغن را در تابه بزرگی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و ذرت، گوجه فرنگی، سیر، تره فرنگی و فلفل را به روغن اضافه كرده و به مدت 2 الی 3 دقیقه یا تا زمانی كه سبزیجات نرم شوند، حرارت دهید.
3 – نیمی از این مخلوط سبزیجات را همراه آواكادوی له شده داخل دستگاه غذاساز یا خردكن بریزید و به قدری خرد كنید كه مخلوطی نرم به دست آید. سپس آن را به قابلمه بزرگی منتقل كنید.
4 – آب مرغ، شیر و سبزیجات له شده و باقیمانده سبزیجات تفت داده شده را نیز در قابلمه بریزید و 3 الی 4 دقیقه دیگر حرارت دهید. سپس آن را به ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با تره فرنگی خلال شده سرو كنید.



 

wwwparvane

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوپ پیاز فرانسوی

سوپ پیاز فرانسوی


سوپ پیاز فرانسوی





پیازها را برای یک مدت زمان طولانی روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزند. آنها را سرخ نکنید .درضمن اگر این سوپ را با گوشت گوساله تهیه کنید بسیار خوشمزه تر خواهد شد

پیازها را برای یک مدت زمان طولانی روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزند. آنها را سرخ نکنید .درضمن اگر این سوپ را با گوشت گوساله تهیه کنید بسیار خوشمزه تر خواهد شد.به دستور تهیه این سوپ از زبان مارتا استوارت مجری و هنرمند معروف برنامه های آشپزی توجه فرمایید.

مواد لازم برای 6نفر
4 قاشق غذاخوری کره ذوب نشده
900 گرم پیاز زرد ، هر کدام به 4 قسمت (بصورت حلقه ای) تقسیم شود
1 قاشق چایی خوری شکر
2/1 فنجان آرد
3 فنجان گوشت گوساله
2 قاشق چایی خوری آویشن تازه یا 4/3 قاشق چایی خوری پودر آویشن
نمک و کمی فلفل سیاه
1 نان تست فرانسوی و به دو قسمت تقسیم شده
3 فنجان پنیر سوئیسی (گرویر)
کمی دلستر

طرز تهیه

1- کره را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب شود. حالا پیاز ها را اضافه کنید. آنها را به صورت یک لایه نازک کف ماهیتابه پهن کنید . شکر را روی پیازها پخش کرده و بگذارید کمی با شکر بپزند. زمانیکه پیازها نرم و طلایی شدند حرارت را بسیار کم کنید تا به خوبی بپزد.

2- آرد را روی پیازها ریخته و هم بزنید. حالا کمی دلستر ، گوشت و آویشن روی آنها بریزید و بگذارید به خوبی با هم بپزند ؛در حدود 30 دقیقه ای اجازه دهید ماهیتابه روی گاز بماند تا به اصطلاح جا بیفتد. برای مزه دار کردن غذا کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
3- در این فرصت 30 دقیقه ای ، نان تست ها را با کمی روغن چرب کنید ، و آنها را کنار بگذارید. سوپ را داخل کاسه ها ریخته و کاسه ها را داخل ماهیتابه بچینید. 1 یا 2 قطعه از نان ها را در اطراف کاسه ها بگذارید. 2/1 فنجان پنیر سوئیسی را بین 6 کاسه به گونه ای تقسیم کنید که به هر کاسه سوپ کمی پنیر برسد ، سپس چند دقیقه ای ماهیتابه را روی گاز گذاشته تا پنیر ذوب شده و به خوبی با سوپ ها مخلوط شود. مراقب باشید نان تست ها نسوزند. سوپ فرانسوی شما آماده است .




 

Similar threads

بالا