اگه یادتون باشه تو مبحث 13 میگه که ارتی بهتره که یک وجه یا قسمت اون بزرگتر از قسمت های دیگه باشه پس به همین دلیل میله از صفحه بهتر است.
البته این از دیدگاه تئوری است ولی در عمل تا جایی که من دیدم معمولا" از صفحه استفاده میشه.من با یکی از طراح ها که صحبت کردم می گفت معمولا" میله برای ساختمانهای تک واحدی استفاده میشه ولی برای آپارتمانهای چند واحدی باید از صفحه استفاده کرد.دلیل علمیش رو نمی دونم.با آقای mostafa ghodrat هم که صحبت کردم نظرشون این بود که میله اصلا" دوام و کیفیت صفخه را ندارد.
راستش رو بخواهید من خودمم بین تئوری و عملی گیر افتادم.
جالب اینکه هر طراحی برای خودش از یه سایز صفحه استفاده میکنه.من تا حالا با 3 تا طراح کار کردم هر کدومشون یه سایز متفاوت میگن.یکیشون میگه 20*20 ، یکیشون میگه 50*50 و یکیشونم میگه 70*70.جالب اینکه اصلا" یکی از دوستان ناظر می گفت سایز صفحه مسی باید 40*40 باشه.حالا هر کی یه چیزی میگه

از دوست خوبم آقا مصطفی که تجربه زیادی در این امر دارن خواهش می کنم توضیحات لازم رو به ما بدن.ممنون
سلام مهندس عزیز
اول اینکه منو ببخشید چون قرار بود ی فایلی برای شما بفرستم و تا الان وقت و نت اجازه نداد. ولی در اولین فرصت انشاالله انجام میدم.
راستش دلیل اصلی اینکه توی انتخاب تجهیزات حالا هر تجهیزی اختلاف هست اینه که تمام موارد و نکات و پارامتر هایی که روی یک تجهیز اثر گذار هستن از طرف هر مهندس و هر طراح بررسی نمیشه .
مثلا دوستمون فرمودن کابل,
عوامل موثر بر کابل دما رطوبت ارتفاع از سطح دریا نحوه قرار گیری یا کنار هم قرار گرفتن کابل نوع تست های قابل تحمل کابل سطح ولتاژ مقدار جریان عبوری روپوش و زره کابل قدرت تحمل مکانیکی کابل نوع کابل مثلثی گرد یا غیره این ها همه بر انتخاب کابل موثره و شاید مورد دیگه ای باشه و الان حضور ذهن نداشته باشم .
یه نفر میاد فقط از روی جدول وسترمان انتخاب میکنه
شخصی فقط ضریب دما رو اثر میده
ی نفر ضریب ولتاژ رو برای فاصله بین کابل ها اثر میده
و یه نفر دقیق بررسی میکنه و همه موارد رو اثر میده و همینه که با عث اختلاف میشه
مخصوصا رطوبت ,عامل مهمی که کسی پیگیرش نیست.
جدول وضریب مخصوصی داره.وقت شد قرار میدم .چون فعلا نت ندارم .
راجب ارت
اول اینکه گفته شد ی سری فرمول هست که صفحه رو انتخاب میکنه.
با چند مهندسی که بررسی کردیم به نظر میومد که این فرمول حداقل سایز رو به ما میده .
(و اجرای ارت چون دردسرهای زیادی داره مخصوصا در شهر های کویری و دور از آب مثل کاشان که باید 12 متر حفاری بشه حداقل , تا به آب و رطوبت رسید).
نظر دیدم که چند جایی که انجام دادم صفحه رو بزرگتر از فرمول و داده ها در نظر بگیرم.
....
از نظر فنی و نظر شخصی و راهکار بنده
اینه :
صفحه رو برس سیمی یا (مواد شوینده شیمیایی ) لایه برداری کنید . لایه رویی صفحه اگر برداشته بشه حداقل 15 الی 20 % به جریان دهی یا همون کاهش مقاومت کمک میکنه .
صفحه کوچکتر انتخاب بشه بهتره ...مثلا جایی که تشخیص میدید صفحه 50 در 50 باشه...دو عدد صفحه 30 در 30 که فاصله حداقل 7 میلی متری دارن رو به هم متصل کنید . شدیدا مقاومت رو کاهش میده .
اگر تشخیص دادید صفحه 70 در 70 میخواد یا جایی من دیدم 120 در 120 میخوان بذارن , بازم نظرم اینه که چند تا 30 در 30 رو به هم ببندید .
کابل یا سیم ارت فرمول داره و فرمولش جواب میده و انشاالله مشکل نت برطرف بشه فرمولش رو قرار میدم . اما بازم نظر من اینه که برای بهتر شدن کار و حرفه ای شدن کار مثلا به جای سیم 95 سه تا سیم 35 رو موازی کنید . مقاومت رو شدیدا کاهش میده و ارت بهتر و مهندسی تر عمل میکنه.
هم صفحه و هم سیم مشخصه ای به اسم F دارن . هر چیزی میخرید با کاتالوگ باشه .
توی کاتالوگش نوشته دارای چه F هست ...F هر چه بیشتر یعنی تحمل نیروی مکانیکی بیشتر و هر چه کمتر جریان دهی بیشتر ... به نوعی خلوص مس رو مشخص میکنه .
برای ارت نیازه که مقاومت مکانیکی سیم و صفحه بالا باشه ...و از اون جایی که یا انجام نکات ذکر شده مقاومت رو تا حد ممکن کاهش دادیم میتونیم یک سیم با F نسبتا بالا مثلا 30 یا 31 انتخاب کنیم.
که هم از نظر الکتریکی و هم از نظر مکانیکی مناسب باشه .