عجب . این دیگه چجورشه ؟ میخوای با من بحث فنی بکنی ؟! جالبه . خوب پس خوب گوش کن . اولا من نگفتم که سالها به این و اون چیز یاد دادم تا تو بیای اینها رو بگی . منظورم این بود که میدونم باید از چه چیزی شروع کنم و به کی چی بگم تا قدم به قدم مطالبی رو که باید یاد بگیره . من تا حالا هیچ ساختمون بنایی طراحی نکردم ولی خیلی بیشتر از تمام سازه هایی که خیلی از مهندسین تا آخر عمرشون طراحی و محاسبه میکنن این کار رو انجام داده م . و مسلما وقتم رو تلف بحثهایی که بی معنی بوده نکردم . من نمیدونم چرا این بحث رو میکنی چون برام واضحه که احتمالا تا حالا هیچ سازه واقعی رو محاسبه نکردی یا تا حالا اون طرف میزی نشستی که این طرفش یک مهندس محاسب بوده باشه وگرنه در زدن حرفهات یک کمی دقت میکردی ! اینکه دارم اینهمه روی ساده ترین سیستم سازه ای که دیگه به ندرت استفاده میشه وقت میذارم تا بهشون یاد بدم بابت اینه که مفهوم انتقال بار رو از یک سقف به زمین درک کنن . کامل و بی اشکال . اگر این دقیقا جا نیفته هرگز نمیتونن مفهوم اسکلت یا سازه های بعد از اون رو بفهمن . و تو اگر فقط یک بار دو کلمه از مهندسی سازه رو به کسی یاد داده بودی میدونستی که چقدر مفاهیم پایه یرای کسی که هنوز با این مسایل خیلی آشنا نیست مهمه . من اگر میخواستم در تالار عمران بحث کنم مستقیما میرفتم سر آخرین نکته ولی اینجا فقط همینجوری میتونم توضیح بدم و مطمئن باشم که به کار بچه ها میاد . من نمیفهمم چرا اینهمه تاکید میکنی که اونها نباید از محاسبات سر دربیارن ؟! اونها که طرف تو نیستن در بحثهای محاسباتی . به جای اینها بهتره توانائیهای فنی خودت رو در رشته تخصصیت افزایش بدی تا روزی که باید با جماعت اینکاره بحث کنی حرفه ای تر و فنی تر حرف بزنی نه اینجور از سر احساس و عصبانیت بی دلیل ! خیلی از مشکلاتی که در معماری وجود داره بابت ضعف شناخت مهندسین سازه و آرشیتکت نسبت به کار همه . و من سالهاست دارم سعی میکنم این فاصله رو پر کنم . ضمنا من سی سالمه ولی متاسفانه از هشت سال قبل یا در کنار قویترین اساتید این رشته کار کردم و یا مسئولیت خیلی از تیمها و پروژه های حرفه ای رو به عهده داشته م . تعجب نمیکنم وقتی میگی هیچ سازه خاصی ندیدی و نمیشناسی . صدها سازه صنعتی وجود داره که بارگذاریهای بسیار سنگین و خاص اونها باعث میشه که به این لقب مفتخر بشن ! سازه هایی که روی میز محاسبه شون دیگه من و شما راجع به ساختمون یک طبقه بنایی بحث نمیکنیم ! بلکه من ازت میخوام تا یک دستگاه 600 تنی رو در ارتفاع 50 متری زمین و به همراه دهها و دهها دستگاه تناز بالای دیگه در مقابل زلزه و در شرایط خاص بهره برداری آنالیز کامل دینامیکی کنی و با رعایت همه محدوده های کاربردی اون سازه رو محاسبه کنی . بعد دیگه این قصه ها رو ازت قبول نمیکنم که معمارها بیسوادن و من خیلی محاسبه بلدم !!! ما توی ایران پلهای بتن پیش تنیده ای رو برای اولین بار بعد از انقلاب محاسبه و اجرا کردیم که فکر نکنم شما و خیلیهای دیگه مثل شما حالاحالاها جرات این کار رو داشته باشین . من برای اولین بار در ایران مخازن دهها هزار متر مکعبی آب و سیالات دیگه رو به تنهایی و با تحقیق روی دهها آئین نامه روز دنیا طراحی کردم که احتمالا اگر ازت بخوام حتی نمیتونی بارگذاریش رو برام توضیح بدی چه برسه به طراحیش ! من احتیاج ندارم اینجا با شما بحث فنی بکنم یا رزومه کاری خودم رو توضیح بدم . اون روزی که باید این کار رو میکردم انجامش دادم و نه تایید شما بلکه تایید اساتیدی رو گرفتم که معلومات شما از روی کتابهای اونهاست ! چرا به جای بحث کردن با دیگران و سعی کردن در محدود جلوه دادن توانائیهای یادگیری بچه های معماری سعی نمیکنی توانائیهای خودت رو افزایش بدی ؟ اگر اینجا تالار عمران بود که تا حالا از صدتا حرفی که زده بودم نود تاش رو باید بارها میخوندی تا متوجه بشی . بعد میای اینجا و به من میگی که چرا از ساختمونهای بنایی حرف میزنم ؟! لطف کن و وقتت رو بیشتر از کل کل به یادگیری بگذرون تا به جایی برسی که از یادگیری دیگران خوشحال بشی نه ناراحت . و از این به بعد قبل از اینکه با کسی بحث کنی اول توانایی خودت رو بسنج و بعد اظهار نظر کن . امیدوارم این آخرین بحث ما باشه و شما یا با همین تفکر در اینجا چیز بنویسی و به دیگران احترام بذاری و یا دیگه ننویسی تا زمانی که از یک دانشجوی تازه مدرک گرفته تبدیل بشی به یک مهندس حرفه ای که بلد باشی یک پروژه رو جمع کنی . چون متاسفانه الان اینطوری نیستی و برای همین از چیزهایی حرف میزنی که اطلاع نداری . اگر چندبار خیلی شدید به بچه های این تالار حمله نمیکردی و اگر این حرفهای نپخته رو برام تعریف نکرده بودی اینها رو نمی نوشتم . الان هم نمیخواستم بنویسم ولی فکر میکنم یکی باید این رو بهت بگه که بحث کردن از 2800 یا امثال اون فقط مال دانشجوهای سال دومه نه مهندسین حرفه ای ! خیلی خوشحال میشم که راجع به نکات واقعا تخصصی و به قول خودت کالیبره و مافوق معماری چیز بنویسی و اونجا از داشته های فنی خودت دفاع کنی ! من رو ببخش بابت این حرفها . مثل یک همکار یک کمی باتجربه تر اینها رو برات نوشتم . رفیق عزیز . اگر توی یک جلسه دفاعیه رسمی بودیم و اینجوری بینمون بحث میشد ممکن بود من نوعی تمام اعتبار فنی تو رو زیر سوال ببرم ! برای همین دارم اینجا که نه رودررو هستیم و نه کسی ما رو میبینه اینها رو بهت میگم تا از محاسبه این سازه های قوطی کبریتی که میگی بلدی دست بکشی و اگر واقعا اینکاره ای بری سراغ محاسبه سازه های خاص . این رو هم یادت باشه که ممکنه ما در ایران از لحاظ طراحی معماری و یا حتی تکنولوژی اجرایی خیلی عقب تر از دنیا باشیم ولی متاسفانه یا خوشبختانه از لحاظ علم مهندسی سازه ( و نه تحقیقاتش ! ) از دنیا چیزی کم نداریم . از صمیم قلب امیدوارم روز به روز حرفه ای تر بشی و میخوام این رو به حساب یک بحث بچگانه شخصی نذاری بلکه بدونی دارم کمکت میکنم تا هرچه زودتر حرفه ای و حرفه ای تر بشی ! موفق باشی
مرسی از کمکتون . من اصلاٌ نمیخواستم به شما جسارتی بکنم . فقط میخواستم از ایجاد تابو ها جلوگیری کنم . شما گویا زندگی موفقی داشتید که در 30 سالگی موفق به کسب اینهمه رزومه کاری شدید . من تسلیم . شما عسلویه کار میکنید ؟ یک جاهایی هم نوشته بودید من خیلی برام سوال شد :
من تا حالا هیچ ساختمون بنایی طراحی نکردم ولی خیلی بیشتر از تمام سازه هایی که خیلی از مهندسین تا آخر عمرشون طراحی و محاسبه میکنن این کار رو انجام داده م .
الان هم نمیخواستم بنویسم ولی فکر میکنم یکی باید این رو بهت بگه که بحث کردن از 2800 یا امثال اون فقط مال دانشجوهای سال دومه نه مهندسین حرفه ای !
من برای اولین بار در ایران مخازن دهها هزار متر مکعبی آب و سیالات دیگه رو به تنهایی و با تحقیق روی دهها آئین نامه روز دنیا طراحی کردم .
بلکه من ازت میخوام تا یک دستگاه 600 تنی رو در ارتفاع 50 متری زمین و به همراه دهها و دهها دستگاه تناز بالای دیگه در مقابل زلزه و در شرایط خاص بهره برداری آنالیز کامل دینامیکی کنی
ما توی ایران پلهای بتن پیش تنیده ای رو برای اولین بار بعد از انقلاب محاسبه و اجرا کردیم
ضمنا من سی سالمه ولی متاسفانه از هشت سال قبل یا در کنار قویترین اساتید این رشته کار کردم و یا مسئولیت خیلی از تیمها و پروژه های حرفه ای رو به عهده داشته م .
---------------------
1-اگه طراحی نکردید پس چطور خیلی محاسبه کردید ؟
آیین نامه 2800 حاصل دسترنج 50 دکتر و مهندس این رشته هستش که مبنای ساختمون سازی در ایران هستش ! شما خیلی راحت زیر سوال بردیدش ! مهندسین حرفه ای فقط زحمت یک مدل کردن در برنامه Etabs رو میکشند و انتخاب گزینه تحلیل طیفی !
اگر مخازن دهها هزار متر مکعبی استخر مانند بوده که خوب با یک جدول سازه از کتاب طاحونی هم میشه طراحیش کرد و اگر مخازن کروی و .. بوده که برنامه Ansys اون کار و انجام میده و اصلاٌ در تخصص بچه های سیالات هستش نه عمران ! وگرنه الان تمام عمرانیها توی شرکت نفت کار میکردند

در مورد دستگاه 600 تنی هم اوم . سازه با یک درجه آزادی

پل های پیش تنیده برای اولین بار ؟ بحث بتن پیش تنیده مربوط به فوق سازه میشه . شما هم مخزن کار میکنید هم پل هم سازه !؟ میشه بپرسم این پل کجا اجرا شده ؟
شما چرا متاسفید که از 8 سال قبل کار کردید ؟

توهین تلقی نشه ... لطفاٌ قصد جسارت به ساحت شما رو ندارم من یک مهندس بقول شما سال دومی هستم و اینها برام سوال بود فقط .