عنوان: شناسايي عوامل موثر بر استفاده از ظرفيت توليدي صنايع غذايي و آشاميدني (مطالعه موردي استان خراسان رضوي) نويسنده(گان): سارا يزدان بخش، ناصر شاهنوشي فروشاني، محمود دانشور كاخكي، حسين كارشكي، آرش دورانديش، |
چکيده: صنايع تبديلي مواد غذايي يكي از مهمترين بخشهاي صنعت در تمام كشورهاست كه با امنيت غذايي در ارتباط است. در سالهاي اخير اين صنايع در ايران به دليل كار كردن در زير ظرفيت اسمي و مورد انتظار خود، هزينه هاي فراواني را متحمل شده كه اين امر افزايش قيمت تمام شده محصولات و حذف بسياري از اين صنايع در عرصه توليد و رقابت را به دنبال داشته است. در اين راستا مطالعه حاضر به تبيين مدلي جهت بررسي عوامل موثر بر استفاده از ظرفيتهاي توليد صنايع غذايي و آشاميدني در استان خراسان رضوي مي پردازد. بدين منظور نمونه اي به حجم 130 واحد از صنايع غذايي و آشاميدني به صورت تصادفي طبقه بندي شده انتخاب و با استفاده از روش مدلسازي معادلات ساختاري(SEM)، ارتباط علي بين اين عوامل تحليل شد و مدل پيشنهادي مورد آزمون قرار گرفت. نتايج حاصل از مدل پيشنهادي نشاندهنده كاهش ظرفيت توليد به دليل عملكرد دولت و هزينه هاي توليد و واردات محصولات مشابه است، در حالي كه مهارت نيروي كار، سرمايه گذاري و كارايي مديريت موجب افزايش استفاده از ظرفيتهاي توليد مي شوند. |
کليدواژگان: صنايع تبديلي مواد غذايي و آشاميدني، مدلسازي معادلات ساختاري، ظرفيت توليد، خراسان رضوي |
http://www.mediafire.com/?lvi8i571954f81r