شما چه گیاهی تو خونه دارین؟

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خوش به حلتون چه حیاط قشنگی دارین

ممنون از عکس های زیبایی که قرار دادین

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم یکی دیگه که عکسشو شبونه گرفتم! بالکن و حیاط و پاسیو خونه ما پر از انواع کاکتوس و کراسولاسه است .وقت گلدهی سیمای زیبایی به خودش میگیره:gol:

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوش به حالت گلي جونم من ارزوي همچين چيزي رو دارم كي امتحان داري خيلي وقت نمياي دلمون برات تنگيده

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
گلرخ جان از مطلب کاملی که گذاشتی ممنون
راستش من شنیدم قلمه کاج ممکنه تا2-3سال جواب نده
بهترین زمان و روش چی میتونه باشه؟
مرسی

چون بذر اين گونه زود (ظرف چند هفته) قوه ناميه خود را از دست ميدهد بناچار براي تکثير آنها بايد طريق غيرجنسي همانند قلمه و خوابانيدن اقدام نمود. ا با استفاده از تنظيم کننده‌هاي رشد (هورمون) بر روي قلمه ساقه-قلمه ريشه و خوابانيدن ميتوان به تکثير انبوه اين گونه مهم دست يافت .

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اره قلمه های کاج جزئ قلمههای دیر ریشه زا محسوب میشن . من خودم تو گلخونه دانشگاه همراه همکلاسیامون قلمه کاج میزدیم اما با استفاده ار هورمونها میتونستیم تو مدت کوتاهی ریشه دارشون بکنیم و تقریباً 90% جواب میداد . اما تو خونه کمی سخته .:gol:

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
اسم علمی ختمی ژاپنی hibiscus از خانواده پنیرک malvaceae است
اینم عکسش.
سلام بابا.
اینو زیرآبی رفتی!(شوخی).
Hibiscus rosa sinensis
منظورم این بود که اسم علمیش رو نگاه کنی و متوجه اشتباه لپی بشی. چین و ؤاپن خیای شبیه هم هستند.
این گیاه ختمی چینی هست.
موفق باشی بابا.

گلابتون

مدیر بازنشسته
سلام گلرخ جون و سلام به تمامي دوستان :gol:
من توي خونه ام اين گلها رو دارم ::gol:
اگلونما - اسپيديسترا - بگونيا معمولي و ركس - كروتن - كلرو فيتوم - سيپروس - پلكترانتوس ..كه عاشقشم ...- فيلو دندرون در چند نوع - مونسترا - مارانتا - ديفن باخيا ...كه باعث افتخاراتم شده با 21 برگ ...- انواع فرن ها - دراسنا - سينداپسوس - پيله آ - يوكا سينگونيوم - فيكوس الستيكا - بنجامين - پپروميا - كلئوس - هدرا پاپيتال - سانسوريا -ترادسكانتيا ...در دو نوع ...مو چسب - شمعداني اژدري -
از گياهان گوشتي :gol:: آگاو - كراسولا - سدوم -
گلهايي كه توي باغچه دارم : آهار - داوودي - مينا چمني - قرنفل - ميمون - مارگريت - بنفشه - پريمولا- نرگس - رزها ي مختلف - نسترن - ياس معمولي و ژاپني و درختي -
درختها:gol: : نارنج - سيب - انار - به - گيلاس - آلبالو - آلو - خرمالو - هلو - بادام - توت
بوته ها:gol: : تمشك - توت فرنگي - خيار - گوجه فرنگي - بادمجان - فلفل
سبريجات:gol: : ريحان - پيازچه - شاهي - نعنا در چند نوع - شويد - جعفري - تربچه

شرمنده ببخشيد زياد شد :redface:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام گلرخ جون و سلام به تمامي دوستان :gol:
من توي خونه ام اين گلها رو دارم ::gol:
اگلونما - اسپيديسترا - بگونيا معمولي و ركس - كروتن - كلرو فيتوم - سيپروس - پلكترانتوس ..كه عاشقشم ...- فيلو دندرون در چند نوع - مونسترا - مارانتا - ديفن باخيا ...كه باعث افتخاراتم شده با 21 برگ ...- انواع فرن ها - دراسنا - سينداپسوس - پيله آ - يوكا سينگونيوم - فيكوس الستيكا - بنجامين - پپروميا - كلئوس - هدرا پاپيتال - سانسوريا -ترادسكانتيا ...در دو نوع ...مو چسب - شمعداني اژدري -
از گياهان گوشتي :gol:: آگاو - كراسولا - سدوم -
گلهايي كه توي باغچه دارم : آهار - داوودي - مينا چمني - قرنفل - ميمون - مارگريت - بنفشه - پريمولا- نرگس - رزها ي مختلف - نسترن - ياس معمولي و ژاپني و درختي -
درختها:gol: : نارنج - سيب - انار - به - گيلاس - آلبالو - آلو - خرمالو - هلو - بادام - توت
بوته ها:gol: : تمشك - توت فرنگي - خيار - گوجه فرنگي - بادمجان - فلفل
سبريجات:gol: : ريحان - پيازچه - شاهي - نعنا در چند نوع - شويد - جعفري - تربچه

شرمنده ببخشيد زياد شد :redface:

ماشالله چه خونه بزرگ و باصفایی....ترادسكانتيا و پلكترانتوس میشه ازشون عکس بزاری؟:gol:

amirgb

اخراجی موقت
درود دوستان
تاپیک زیبای دارید
ما در خانه درختان
توت مجنون . توت سفید. انار . انجیر . گردو . آلبالو
سرو . کاج .
و گلهای:
رز قرمز
رز مشکی
رز زرد
یاس
به ژاپنی
گل افتاب
رز رونده
در گلختنه نیز مادرم بسیاری از گلهای زینتی و آپارتمانی را نگه می دارد که متاسفانه من نام آنها را نمی دانم
در کل بهترین اوقات من در منزل به هنگامیست که با درختان و گیاهان هم صحبت می شوم و برایشام موسیقی می گذارم زیرا یقین دارم این موجودات زیبا بیش از ما از آوای خوش ساز ها لذت می برند

گلابتون

مدیر بازنشسته
متشكرم گلرخ جون :gol:
باشه در اولين فرصت اينكار روميكنم اما ترادسكانتيا كه همه جا هست فكر ميكنم توي اكثر خونه ها حداقل دو رنگ سبز و بنفش رو داشته باشن:redface:

گلابتون

مدیر بازنشسته
امير آقا سلام با نظرتون كاملا موافقم موزيك و شادي و خنده رو گلها درك ميكنن و همينطور بالعكس اگه خيلي باهاشون رفيق باشي حتي لحن كلامت رو هم مفهمن و غصه دار بودن صدات رو حس ميكنن من كاملا تجربه اينكارو دارم . گلهاي دنياي عجيبي دارن :w27:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
متشكرم گلرخ جون :gol:
باشه در اولين فرصت اينكار روميكنم اما ترادسكانتيا كه همه جا هست فكر ميكنم توي اكثر خونه ها حداقل دو رنگ سبز و بنفش رو داشته باشن:redface:

سلام. ممکنه ما هم داشته باشیم ولی به این اسم نمیشناسم واسه همین خواستم عکسش رو بزاری .خب خیلی از گلها هستند که تو خونه داریم ولی اسمش رو نمیدونیم . واسه همین عکش خیلی کمک میکنه:gol:

amin_rogh

کاربر ممتاز
سلام. ممکنه ما هم داشته باشیم ولی به این اسم نمیشناسم واسه همین خواستم عکسش رو بزاری .خب خیلی از گلها هستند که تو خونه داریم ولی اسمش رو نمیدونیم . واسه همین عکش خیلی کمک میکنه:gol:
سلام
ترادسکانتیا رو به اسم برگ بیدی معولا میشناسند.حتما شما هم دارید دوست عزیز.

گلابتون

مدیر بازنشسته
درسته امين جان عموما به همين نام شناخته شده ولي خيلي زيباست مخصوصا اگر در نور مستقيم قرار بگيره برگهاي اون تا حدود 15 سانت رشد ميكنن ..........واقعا معركه است :warn:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اره متوجه شدم که همون برگ بیدی هستش ولی خب ....

گلابتون جان میتونی کمی بیشتر از حیاط خونتون و باغچتون واسم بگی .دوست دارم بدونم مساحتش چقدره که اینهمه گل و گیاه داره . میتونی ازش برامون یه چند تا عکس بزاری ؟
و دیگه اینکه شما کجا این دوره ها رو گذروندی که از دانشگاه ما بهتر بهتون اطلاعات دادن؟:gol:

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
گلرخ جان خونه ما حدود 1300 متره ....دوتا باغچه داره يكي شرقي و يكي غربي .....باغچه غربي 200 متر و باغچه شرقي كه بيشتر گلكاري هستش 100 متر و ديگه اينكه من در مركز فني و حرفه اي زيبادشت كرج دوره گذروني كردم :Dاما بيشتر مطالعات آزاد دارم و اينكه هر كسي رو پيدا ميكنم اينقده سوال پيچش ميكنم تا كلي بتونم اطلاعات بگيرم:w26: :biggrin:من از بچگي به گل و گياه علاقه داشتم در واقع عاشقشون هستم باهاشون زندگي ميكنم لمسشون ميكنم ..............وقتي به گلبرگ يه گل دست ميزنم با تمام وجود حسش ميكنم ....شايد باورت نشه آمار تمام 655 قنچه گلهاي سرخ توي باغچه مو دارم...درخصوص عكس هم در خدمت هستم اما فعلا دوربينم دچار مشكلاتي شده كه به محض امداد رساني از طرف همسرم در اولين فرصت عكس بارونتون ميكنم .:love::w23::w14:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی خونه!!!!!!!!!:eek:
خوشبحالت که اینهمه علاقه داری و سخت کوش هم هستی :gol: من قبل از اینکه برم این رشته درس بخونم خیلی علاقه داشتم ولی بعدش ...الان هم با وجود دوستای گلی مثل شما دوباره دارم علاقه مند میشم به رشته ی درسیم...
ما هم خیلی گل و گیاه تو خونه داریم اما پدر نمیزاره اصلاً من بهشون دست بزنم! اصلاً من و قبول نداره! :mad: و البته خونمون هم جوریه که اکثر گل و گیاها طبقه پایین و توی حیاطن و ما طبقه دوم زندگی میکنیم...خیلی دوست دارم یه گل بیارم تو اتاقم و اونجور که میخوامش پرورشش بدم اما چون اتاقم نورگیر نیست و تقریباً همیشه سایه است دارم می گردم دنبال گیاهی که زیاد نور نخواد و البته برگهای زیبایی داشته باشه .
خیلی مارانتا دوست دارم اما نمیدونم با این شرایط وفق پیدا میکنه یا نه . مارانتای شما تو چه شرایطی رشد میکنه؟
شما گیاه خاصی واسه شرایط اتاق من میتونی پیشنهاد کنی که ضمن خواسته های قبلیم این ویژگیها رو هم داشته باشه؟ رشد زیادی نداشته باشه .حشره به خودش جذب نکنه. پرورشش زیاد سخت نباشه و به مراقبت زیادی احتیاج نداشته باشه.حساسیت زا هم نباشه:D

گلابتون

مدیر بازنشسته
گلرخ جان قابل شما رو نداره عزيز:biggrin:
اما برعكس شما تنها كسي كه منو به گل و گياه علاقمند كرد پدرم بود .:heart::heart:....و الحق كه منو با اينهمه بي سواديم قبول داره ...:redface:گياهي هم كه بتونه توي شرايط اتاقت رشد كنه من نظر من همون اسپيديسترا هستش كه به گياه آهنين مشهوره و در هر شرايطي مقاومت ميكنه واقعااااااااا اهنين هستش و ....ديگه پتوس هم خوبه و هم زيبا ......عشقه يا پاپيتال هم سايه دوسته همينطور....مارانتا كه خودت هم گفتي فيكوس هم مناسبه .......
اگر اتاقت در ساعاتي از روز آفتاب داره گياهان سايه آفتاب دوست مثل كروتون و يا انواع بگونيا خصوصا ركس و دراسنا هم مناسبه ......:heart:
مارانتاي من كه الهي فداش بشم ...سوگولي جونم ....اونم سايه دوسته اما گاهي اوقات از روز ميبرش آفتاب خوري تقريبا در روز يكي دوساعت ميزارمش توي آفتاب ملايم و غيرمستقيم....:heart:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اره پوتوس و عشقه و ... سایه دوست هستن ولی رشدشون زیاده . من نمیخوام حجم زیادی از اتاقم رو بگیره ..و دیگه اینکه عاشق مارانتا و کروتون هستم ...

پدرم گلاشو خیلی دوست داره نمیخواد من از بینشون ببرم! آخه من مهندس کشاورزیم!!!!!!:D

گلابتون

مدیر بازنشسته
مرسي مهندس كشاورزي!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)
اشكال نداره عزيزجون ميتوني با هرس پتوس اونو كوتاه و به قول ما بي سوادها ( كرپه ) نگهش داري خيلي هم خوشگل ميشه .....البته شما كه خودتون واردين اساعه ادب نشه...:biggrin:

نگهداري مارانتا خيلي توجه ميخواد ...شايد خسته بشي ...اما شوقت رو حفظ كن تا برات توضيح بدم:)

گلابتون

مدیر بازنشسته
گروه مارانتا يا زنجبيل آمريكايي از خانواده مارانتاسه و شامل 15 گونه است . زادگاه آن برزيل است . سطح برگ براق و صيقلي و از صفحات مشخصه آن لكه هاي سفيد يا زرد و سياه كه با طرح بسيار جالب روي سطح برگ نقش بسته اند و اغلب رنگ ها داراي زمينه مخملي است . اين گروه به چند دسته تقسيم شده اند كه در هر دسته واريته هاي بسيار زيبايي وجود دارد :
1::::دسته مارانتا

2::::دسته كالاتئا

3::::دسته سته ناته

4::::دسته استرومانته

:heart::heart::heart:

گلابتون

مدیر بازنشسته
نگهداري :

درجه حرارت : تغييرات ناگهاني درجه حرارت انواع لطيف و حساس اين گياه را صدمه ميزند و حرارت 15 درجه در زمستان براي گونه كالاتئا و سته ناته و 10 درجه براي ساير انواع مناسب است

نور : رنگ براق و سايه دار برگها در صورتي كه مدت زيادي با تابش مستقيم آفتاب مواجه شود از بين رفته و شادابي و طراوت خود را از دست ميدهند و بايد آنها را درمحل پرنور آپارتمان و نقاط سايه روشن حياط نگهداري كرد و در زمستان به محل سايه دار انتقال داد .

آبياري : خاك سطح گلدان بايد در تمام اوقات مرطوب بوده و در زمستان آبياري به مراتب كمتر ميشود . ولي بايستي با آب نيم گرم و سبك آب داد آبي كه سختي آن بيش از 200 در ميليون باشد سطح برگها را خشن نموده و لبه برگها به خشكي ميگرايد.

رطوبت هوا : سطح برگها را بايستي بطور مرتب با آب ولرم اسپري نمود و مقداري خزه مرطوب اطراف گلدان قرار داد.

تغيير گلدان : هر دو سال يك بار گلدانها را در فصل بهار تعويض مي نمايند.

تكثير : در موقع تغيير گلدان بوته را به سه يا چهار قسمت تقسيم نموده و هر قسمت را در گلدان جديد مي كارند و اطراف گلدان را با نايلون محفوظ نموده ودر محل گرم و مرطوبي قرار ميدهند تا گياه حالت عادي خود را بدست آورد .:heart::heart:

گلابتون

مدیر بازنشسته
مشكلات نگهداري :(:confused:

--- نوك برگها قهوه اي و خشك شده و رشد گياه متوقف مي شود علت آن خشكي بيش از اندازه هوا و يا وجود عنكبوت قرمز روي دمبرگ ها مي باشد.
000 بايستي برگهاي خشك و پژمرده را جمع اوري نموده سوزاند و سطح برگها را روزي دو مرتبه با آب ولرم اسپري نمود .

--- برگها مجعد شده و لكه هاي نامشخصي روي آنها ظاهر مي گردد و برگ هاي زيرين زرد ميشود

000 علت آن كم آبي است و سطح خاك و هواي اطراف گلدان بايد دائما مرطوب باشد.

--- ريزش برگها

000 علت آن خشكي بيش از حد هواي محيط است . بايستي بوسيله خزه مرطوب تا حد امكان محيط گياه را مرطوب نگهداشت .

--- ساقه ها نرم و زنگ زده مي شود .

000 علت آن سرماي زياد و رطوبت بيش ازحد خاك گلدان درفصل زمستان است بايستي اين دو عامل نامساعد را برطرف نمود.

--- برگها بي رنگ شده يا لبه برگ سوختگي پيدا ميكند .

000 علت آن نور بسيار زياد و بخصوص اشعه مستقيم آفتاب است . بايستي فورا گلدان را به محل مناسبي منتقل نمود . در صورت تاخير ....گياه از بين ميرود .:heart::heart:

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اگه میشه چند تا عکسش رو هم بزارید بدونیم در مورد چی صحبت می کنید
ممنونم

گلابتون

مدیر بازنشسته
حميد خان شرمنده :redface:
براي گلرخ جان توضيح دادم ....فعلا امكانات تهيه عكس رو ندارم .....اما به روي چشم در اولين فرصت ممكن اين كار رو انجام خواهم داد ........ممنون از بذل توجه شما برادر عزيز:heart:

amin_rogh

کاربر ممتاز
سلام
با اجازه تا زمانی که امکانات ایشان فراهم شود و از مارانتای خودشان برایمان عکس بگذارند من با اجازه عکسهایی از مارانتا و ترادسکانتیا میگذارم.

و حالا برگ بیدی

و این هم برگ بیدی بنفش که میدانم در جنوب و مرکز بسیار زیاد هست

موفق باشید. امین رخ

گلابتون

مدیر بازنشسته
امين رخ خان دست شما درد نكنه زحمت كشيدي آقاااااااا:gol:

اگه اشكالي نباشه ميخوام در مورد عكسهايي كه امين رخ جان زحمتشو كشيدن و قرار دادن توضيحاتي بدم ...:redface:
اولين عكس نمونه اي در گروه مارانتا بنام لئو كو نئورا اريترو فيلا را نشان ميدهد.كه در خانواده مارانتاسه از زيباترين انواع محسوب ميشود.:gol:

عكس سوم (67 ) مارانتا از دسته كالاتئا است كه از ورايته هاي مهم آن مارانتاماكويانا كه از ريشه غده ايي مانند آن برگ هاي زيبا با دمبرگهاي بلند ميرويد و داراي برگهاي زيتوني است كه لكه هاي چهارگوش سبز تيره به موازات يكديگر درمسير رگبرگها زيبائي خاص به آن داده است .:gol:

و آخرين عكس از دسته اصلي مارانتا و مهمترين واريته آن يعني تري كالر و لئو كو نئورا ماسانگيا است كه در سطح برگ بعضي از آنها لكه هاي قهوه اي با مويرگهاي قرمز و بعضي مويرگهاي سبز نقره اي دارند .:gol:

بالا