شرافت از دست رفته ی پزشکی...

Maenad

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شمام موافقین شرافت برخی از پزشکها آلوده ی پول پرستی شده؟
ایمیل زیر رو حتما بخونید...

حدود دو ماه پیش نیمه‌های شب، یکی از بستگانم مشکلی براش پیش آمد و رفت اورژانس. و متخصص قلب تجویز کرد: آنژیوگرافی.
نتیجه: 20 درصد گرفتگی قلبی. تجویز: درمان دارویی.

چند هفته گذشت و قرعه‌ی کار به نام پدر و مادر خودم افتاد.تجویز: آنژیوگرافی.

تنها شانس ما این بود که پسرخاله‌ام از آمریکا آمده‌ بود ایران. نسخه هارو دید و گفت «مشکل که دارد، ولی چرا آنژیوگرافی؟ توی ایران مگر
سیتی‌آنژیو ندارید؟». این اصطلاح جدید ِنجات‌بخش را پی گرفتیم و رسیدیم به بیمارستان قلب و دی و بیمارستان ‌امام خمینی. آمار گرفتیم از این‌طرفو آن‌طرف که فرق‌اش را ببینیم با آنژیوگرافی، که پزشک‌های قلب همگی گفتند
«به دقت آنژیوگرافی نیست، نکند گول بخورید ها!».!!!

حالا حسن سیتی‌آنژیو این بود که تیغ نمی‌زدند رگ کشاله را پاره کنند و یک دوربین بفرستند توی رگ‌ها. یعنی خون نمی‌پاشید تا سقف اتاق آنژیوگرافی.
بعد هم یک کیسه‌ی شن نمی‌گذاشتند روی پای آدم که خون نزند بیرون. یک ماده‌ی رادیواکتیو تزریق می‌شد و با یک دستگاه شبیه ام‌آر‌آی همان کار
انجام می‌شد. بدون هیچ ترس و اضطرابی. بدون ریختن یک قطره خون.فقط گیر کرده‌بودیم سر آن «به دقت آنژیوگرافی نیست، گول نخورید ها».

حالت واضح و مشترکی که توی چشم‌های همه‌ی آن متخصصین قلب دیدم «جاخوردن بود». نمی‌دانستند از کجا فهمیده‌ایم اسم سیتی‌آنژیو را. به پدرم گفتم
بیشتر مشورت کند، که بوی پول دارم حس می‌کنم!! . تحقیق انجام شد و نتیجه جالب بود. «سیتی آنژیو» نه تنها دقت‌اش کم‌تر از آنژیو نبود، که
مقایسه‌شان شبیه بود به مقایسه‌ی فلاپی‌دیسک و دی‌وی‌دی. تفاوت تکنولوژی‌ها بالای بیست‌سال بود.دل‌مان قرص شد و هردوشان جمعا با
هزینه‌ای حدود هشتصدهزار تومان سیتی‌آنژیو را انجام دادند و شکر خدا مجموع گرفتگی هردوشان روی هم 20 درصد هم نبود. آن شرافت گم‌شده کجاست؟
عرض می‌کنم.

هزینه‌ی آنژیوگرافی (که تیغ دارد و ترس و خون) حدود یک تا یک‌ونیم میلیون تومان برای هر نفر است ، و هزینه‌ی سیتی‌آنژیو حدود چهارصدهزار تومان.
زمانی که صرف آنژیوگرافی می‌شود با احتساب یک تا دو شب بستری بودن بعد ازآن (جدای از وقت‌های پذیرش و نوبت‌دهی و...) حدود دو روز است، و وقتی که
صرف سیتی‌آنژیو می‌شود (باز هم جدای از پذیرش و نوبت‌دهی و...) حدود نیم‌ساعت. ترس و اضطراب‌شان را هم مقایسه نکنم که لابد می‌دانید.
پس گیر این پزشک‌های متخصص قلب کجاست؟

مشکل خیلی پیچیده نیست. آنژیوگرافی را فقط متخصص قلبی که دوره‌ی مخصوص آنژیوگرافی را دیده‌باشد می‌تواند انجام بدهد، ولی سیتی‌آنژیو را یک
رادیولوژیست (که البته او هم باید دوره دیده‌باشد) می‌تواند انجام دهد.یعنی انحصار آنژیوگرافی دست صنف خودشان است و انحصار سیتی‌آنژیو دست
دیگران. چون طبیعتا یک مرکز پزشکی ترجیح می‌دهد برای انجام کاری مشابه،حقوق خیلی کم‌تر یک رادیولوژیست را بدهد تا حقوق بالای یک متخصص قلب را.
خوب تجارت کثیف متخصصین قلب (که فرق می‌کند با جراح قلب) را که می‌بینید،اما حالا عمق فاجعه کجاست؟

عمق فاجعه این‌جاست که این جماعت نخورده و ندار نیستند. هشت‌شان گرونه‌شان نیست. خیلی راحت می‌توانند ماهی شش هفت میلیون تومان دربیاورند(وخیلی هم بیشتر از این‌ها). اما باز گداصفتانه چشم‌شان دنبال درصدی است که از هر آنژیوگرافی به‌جیب می‌زنند، بی‌این‌که به فکر سلامتی و راحتیبیمار باشند. حتی گستاخی و دزدی (که اتفاقا حقیقت معنای دزدی همین‌جاست)را به‌ حدی می‌رسانند که تمام تلاش‌شان را به‌کار می‌گیرند برای پشیمانکردن بیمار از دست‌یابی به راه تشخیص جدیدتر و کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر،تازه اگر بگذریم از هماهنگی‌های پلیدشان برای «ناشناخته ماندن» اینتکنولوژی.

این فریاد را کجا باید زد؟ به کی باید گفت پزشک‌های مملکت تبدیل‌شده‌اندبه حساب‌های بانکی ناطق؟ جالبی قضیه می‌دانید کجاست؟ کمی بیشتر تحقیقکردیم، قیمت دستگاه سیتی‌آنژیو کمتر از سه‌میلیون دلار است. پولی که یعنی هیچ! ولی فقط سه‌تا توی ایران داریم. چرا؟ چرا؟ چون آن‌ها که باید تایید.
کنند خودشان متخصص قلب‌اند و بازارشان به‌خطر می‌افتد.
.
... سوگند یاد می‌كنم كه: از تضییع حقوق بیماران بپرهیزم و سلامت و
بهبود آنان را بر منافع مادی و امیال نفسانی خود مقدم دارم.....

Maenad

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
البته باید مواردی رو هم اضافه کردن که متخصصین زنان و زایمان خانومهای باردار رو از زایمان طبیعی می ترسونن...
متاسفانه...
مبرهنه که هزینه سزارین از زایمان طبیعی خیلی بیشتره و طبیعتا سود بیشتری عاید متخصصین زنان میشه...بدون توجه به سلامتی مادر و فرزند...

• Like
واکنش ها: eb@d

eb@d

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی اگه دقت کنی اکثر دکترای به نام (حداقل تو شهر من) بیشترشون بساز بفروش هم هستن.

طناز خانمی

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینگونه تاپیکها باعث می شه که آدم روز به روز از آدمهای دیگر منزجر تر و فراری تر بشه . جدی دنیامون چقدر کثیف شده. ممنون

azadefarahi

عضو جدید
همه مردم اطرافمون دارن یه شکل میشن.
اینقدر که همه دارن جراحی زیبایی انجام میدن.
و هیچ جراحی نمیگه که اونا دیگه هرگز نمیتونن با خیال راحت نفس بکشن
.

Maenad

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جراحی زیبایی هم یه درده...
اما دیگه خیلی بده به خاطر پول با جون مردم بازی بشه...
دعای این روزای خونه ما این شده:خدایا ما رو بکش اما کارمون رو به بیمارستان دولتی ننداز
والا

Maenad

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شما همشهری مایی؟

حال داریاااا...
همه جا وضع همینه
والا

WOMIS

عضو جدید
انقد از این اتفاقات شنیدم که حاضر نشدم تو انتخاب رشتم پزشکی بزنم ...همین پزشکا وقتی داشتن پزشکی انتخاب میکردن به پول فک نمیکردن ...ولی حالااینطوری شدن
دنیاس دیگه.....