س کسیونر

pesare irani

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
س کسیونر باید در حالت بسته یک ارتباط گالوانیکی محکم و مطمئن در کنتاکت هر قطب برقرار می سازد و مانع افت ولتاز می شود.لذا باید مقاومت عبور جریان در محدوده ***یونر کوچک باشد تا حرارتی که در اثر کار مداوم در کلید ایجاد میشود از حد مجاز تجاوز نکند .این حرارت توسط ضخیم کردن تیغه و بزرگ کردن سطح تماس در کنتاکت و فشار تیغه در کنتاکت دهنده کوچک نگهداشته می شود .در ضمن موقع بسته بودن کلید نیروی دینامیکی شدیدی که در اثر عبور جریان اتصال کوتاه بوجود می آید .باعث لرزش تیغه یا احتمالاباز شدن آن نگردد.از این جهت در موقع شین کشی و نصب ***یونر دقت باید کرد تا تیغه ***یونر در امتداد شین قرار گیرد .بدین وسیله از ایجاد نیروی دینامیکی حوزه الکترومغناطیسی جریان اتصال کوتاه جلوگیری بعمل آید.




موارد استعمال س کسیونر :

همانطور که گفته شد اصولا س کسیونر ها وسائل ارتباط دهنده مکانیکی وگالوانیکی قطعات وسیستمهای مختلف می باشندودر درجه اول بمنظظور حفاظت اشخاص و متصدیان مربوطه در مقابل برق زدگی کار برده میشوند.بدین جهت طوری ساخته میشوند که در حالت قطع یا وصل محل قطع شدگي یا چسبندگی بطور واضح واشکار قابل رویت باشد .
از انجاییکه س کسیونر باعث بستن یا باز کردن مدارالکتریکی نمیشود برای باز کردن یا بستن هر مدار الکتریکی فشار قوی احتیاج به یک کلید دیگری بنام کلید قدرت خواهیم داشت كه قادر است مدار را تحت هر شرایطی باز کند و س کسیونر وسیله ای برای ارتباط کلید قدرت ویا هر قسمت دیگری از شبکه که دارای پتانسیل است به شین میباشد .طبق قوانین متداول الکتریکی جلوی هر کلید قدرتی از 1کیلوولت به بالا و يا هر دو طرف در صورتیکه ان خط از هر دو طرف پتانسیل می گیردس کسیونر نصب می گردد. برای جلوگیری از قطع ویا وصل بی موقع ودر زیر بار س کسیونر معمولا بین س کسیونر وکلید قدرت چفت وبست(مکانیکی یا الکتریکی)بنحوی برقرار می شود که با وصل بودن کلید قدرت نتوان س کسیونر را قطع ویا وصل کرد. بر خلاف کلید های هوایی ،س کسیونرها قادر به قطع هیچ جریانی نیستند .آنها فقط در جریان صفر باز و بسته می شوند . این کلیدها اصولا جدا کننده هستند که ما را به جدا کردن کلیدهای قدرت روغنی ، ترانسفورماتوها، خطوط انتقال و امثال آنها از شبکه زنده قادر می سازند .س کسیونرها از لوازمات تعمیراتی وتغيير مسير جریان میباشند.

دژنكتور:


کلیدهای قدرت برای قطع جریانهای عادی و اتصال کوتاه طراحی می شوند .آنها مانند کلیدهای بزرگی رفتار میکنند که توسط شصتی های محلی و یا سیگنالهای مخابراتی توسط سیستم حفاظت از دور می توانند باز ویا بسته شوند . بنابر این ، کلیدهای خودکار در صورتی که جریان و ولتاز خط از مقدار تنظيم شده كمتر و يا بيشتر شوند , دستور قطع را از طريق رله دريافت مي كند.

مهمترین کلید های قدرت به شرح زیر می باشند :

کلید قدرت روغنی (OCBS)

کلید قدرت هوایی

کلید قدرت SF6

کلید قدرت خلا


کلید قدرت روغنی (OCBS):
این کلید از بک تانک فولادی پر از روغن عایقی تشکیل شده است.اگر اضافه باری به وجود آید ،پیچک قطع یک فنر قوی را آزاد می کند که سبب کشیده شدن میله عایق وباز شدن کنتاکت ها میگردد . به محض جدا شدن کنتاکت ها جرقه شدیدی ایجاد می شود که سبب تبخیر روغن در اطراف جرقه می گردد . فشار گاز های داغ ایجاد اغتشاشی در اطراف کنتاکت ها میکند که سبب چرخش روغن خنک در اطراف قوس شده ،آن را خا موش می کند . در کلیدهای پر قدرت مدرن قوس در مجاورت یک محفظه انفجار قرار میگیرد، به طوری که گازهای داغ سبب جریان شدید روغن می گردند . این جریان شدید در اطراف قوس برای خاموش کردن آن جاری می شود . سایر انواع کلیدهای قدرت به صورتی طراحی شده اند که
قوس الکتریکی در آن توسط یک میدان مغناطیسی خودایجاد شده منحنی وار و طولانی می شود و به قوس در برابر یک سری بشقاب های عایقی دمیده می شود ، به طوری که قوس تکه تکه شده خنک می شود .

کلید قدرت هوایی:
این کلید ها مدار با دمیدن هوای فشرده با سرعت ما فوق صوت به کنتاکت های باز شده قطع می کنند . هوای فشرده در یک مخزن با فشار حدود MPa3 ذخیره شده و توسط یک کمپرسور در پست پر می شود . پر قدرتترین کلید قدرت می تواند جریانهای اتصال کوتاه 40 کیلو آمپر را در ولتاز خط 765 کیلو ولت را در مدت زمان 3 تا 6 سیکل در یک خط hz60 قطع کند . صدایی که از دمیدن هوا ایجاد می شود آن قدر بلند است که از صدا خفه کن در صورت نزدیکی کلید قدرت به مناطق مسکونی باید استفاده می شود .

کلید قدرت SF6:
این کلید کاملا بسته و با گاز عایق شده در هر کجا که فضا کم با شد مانند پست های اول شهر به کار می رود . این کلید ها از انواع دیگر با قدرت های مشابه خیلی کوچکتر و از کلید های هوایی نیز کم صداتر است.

کلید قدرت خلا:
این کلید ها با اصول متفاوتلی از دیگر کلید ها کار می کنند ، زیرا هیچ گازی برای یونیزه شدن در موقع باز شدن کنتاکت ها وجود ندارد . این کلیدها کاملا آب بندی می باشند ودر نتیجه ساکت بوده وهیچ گاه در معرض آلودگی هوا قرار نمی گیرند . ظرفیت قطع انها به حدود kv 30 محدود می شود و برای ولتازهای بالاتر از اتصال سری چند کلی استفاده می شود . از این کلیدها اغلب در سیستم های مترو استفاده می شود.



:D:D:D
 

jamejameiranian

عضو جدید
س کسیونر

س کسیونر

س کسیونر یک ارتباط‌دهنده یا قطع‌کننده مکانیکی بین سیستم‌ها است و در درجه اول به منظور حفاظت اشخاص در مقابل برق‌گرفتگی بکار برده می‌شود.
از س کسیونر می‌توان در قطع و وصل جریان خازنی مقره‌ها و کابل‌های کوتاه و ترانسفورماتورهایی با قدرت کم استفاده کرد.
از آنجا که س کسیونر باعث بستن یا باز کردن مدار الکتریکی نمی‌شود لذا باز کردن و بستن هر مدار الکتریکی در هر شرایطی به وسیله کلید قدرت صورت می‌پذیرد.
س کسیونر و کلید قدرت

از آنجایی که س کسیونر باعث بسته یا باز شدن مدار نمی‌شود، بنابراین برای باز کردن یا بستن هر مدار الکتریکی فشار قوی احتیاج به یک کلید دیگری بنام کلید قدرت داریم که قادر است مدار را تحت هر شرایطی باز کند و س کسیونر وسیله‌ای برای ارتباط کلید قدرت و یا هر قسمت دیگری از شبکه که دارای پتانسیل است.
طبق قراردهای علمی متداول الکتریکی جلوی هر کلید قدرتی، برای جلوگیری از برق‌گرفتگی س کسیونر نصب می‌گردد.
انواعس کسیونر


  • س کسیونر تیغه‌ای: مورد استفاده در ولتاژهای کم تا ۳۰ کیلوولت
  • س کسیونر کشویی: مورد استفاده در کیوسک‌ها و قفسه‌هایی که عمق کمی دارند.
  • س کسیونر دورانی: مورد استفاده در ولتاژهای بالا علی‌الخصوص ۶۰ و ۱۱۰ کیلوولت
  • س کسیونر قیچی‌ای: مورد استفاده در ولتاژهای بالاتر از ۱۱۰ کیلوولت
 

morteza545

عضو جدید
س کسیونر هارو میتونند به این صورت هم تقسیم بندی کرد

1.قابل قطع زیر بار
2. غیرقابل قطع زیر بار

در مورد قابل قطع بگم که خود به چند مکانیزم کار میکنه و تو خطوط 20k کار برده زیادی داره

در مورد س کسیونر این رو باید گفت که یکی از مهم ترین عوامل استفاده قطع قابل رویت است
 

morteza545

عضو جدید
س کسیونر

ولی تا جایی که من می دونم ***یونرزیربار نیست ودژنکتورهست که زیربارهست ،درسته؟

عرض کردم س کسیونر هم تو خطوط نیمه متوسط میتونه زیر بار قطع بشه ولی ذر خطوط فشار قوی فقط دژنکتور میتونه این کار رو انجام بده و س کسیونر در این خطوط برای قعطی قابل مشاهده و در بعضی موارد برای ارت کردن خط استفاده میشود

و اگر س کسیونرغیر قابل قطع زیر بار در زمان بارداری خط بخواهد قطع شود یک فاجعه پیش میاد


http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?p=1990779#post1990779
 

hamedmo20

عضو جدید
اگر در موتور القای سه فاز برق را به جای اینکه به استاتور موتور وصل کنیم به روتور آن وص کنیم موتور در چه جهتی شروع به چرخش می کند ؟ چرا ؟
 

eng-mehdi

عضو جدید
***يونر

***يونر

س کسیونر هارو میتونند به این صورت هم تقسیم بندی کرد

1.قابل قطع زیر بار
2. غیرقابل قطع زیر بار

در مورد قابل قطع بگم که خود به چند مکانیزم کار میکنه و تو خطوط 20k کار برده زیادی داره

در مورد س کسیونر این رو باید گفت که یکی از مهم ترین عوامل استفاده قطع قابل رویت است
لازمه تذكر بدم ***يونر قابل قطع زير بار اصلا وجود نداره و تنها در بي باري قابل قطع هستند زيرا اگر زير بار قطع ظوند موجت ركت كشيدن سوختن و برق گرفاگي اپراتور اگر بصورت دستي باشد ميشود در بار اسمش ميشود بريكر كه روش كار خودشو داره.انواع ***يونر به نوع شكل و كاربردشون قابل تقسيم بنديه.كتاب طراحي پست غفوري مراجعه كنيد
 

morteza545

عضو جدید
لازمه تذكر بدم ***يونر قابل قطع زير بار اصلا وجود نداره و تنها در بي باري قابل قطع هستند زيرا اگر زير بار قطع ظوند موجت ركت كشيدن سوختن و برق گرفاگي اپراتور اگر بصورت دستي باشد ميشود در بار اسمش ميشود بريكر كه روش كار خودشو داره.انواع ***يونر به نوع شكل و كاربردشون قابل تقسيم بنديه.كتاب طراحي پست غفوري مراجعه كنيد




سلام

مهندس جان اگر توی خطوط بیست کیلو دقت کنی میبینی ....
یه چند تا لینک میزارم یه نگاهی بنداز شاید کمک کرد

http://www.power82309020.blogfa.com/post-20.aspx

http://fa.wikipedia.org/wiki/سکسیونر

http://barghcontrol.mihanblog.com/post/235

موفق و شاد باشید:gol:
یا علی
 

morteza545

عضو جدید
 

pouya6721

عضو جدید
دوستان درست مفرمایند
***یونر قابل قطع زیر بار هم وجود داره
در واقع ***یونر از این لحاظ میگن قابل قطع زیر بار نیست چونکه وسیله یا ماده ای واسه خاموش کردن جرقه واسش در نطر نگرفتن ولی واسه رفع این مشکل در خطوط فشار ظعیف از گاز واسه خاموش کردن جرقه در ***یونر استفاده میشه.
 

eng-mehdi

عضو جدید
سلام

مهندس جان اگر توی خطوط بیست کیلو دقت کنی میبینی ....
یه چند تا لینک میزارم یه نگاهی بنداز شاید کمک کرد

http://www.power82309020.blogfa.com/post-20.aspx

http://fa.wikipedia.org/wiki/سکسیونر

http://barghcontrol.mihanblog.com/post/235

موفق و شاد باشید:gol:
یا علی


با سلام
مهندس جان توجه نكرديد بزاريد توضيح كامل ميدم:
***يونر Disconnecting switchاصولا براي قطع و وصل فيدر هاي خروجي يا ورودي و يا برقراري ارتباط بين تجهيزات پست به صورت فيزيكي استفاده ميشه،كلا براي ايزولاسيون يك قسمت از شبكه براي تعمير يا توسعه يا بهره برداري بكار ميره و بهمين دليل كه ساخته شده چون فقط در بي باري قابل قطع يعني بخشي از يك سويچگر كه فقط وظيفه جداسازي فيزيكي رو داره حالا اگر در هر شرايطي مثلا در 20كيلو ولت استفاده بشه باز تعريفش عوض نميشه درواقع اصلا ***يونر رو ساختن كه از نظر حفاطت جاني و تجهيزاتي براي ما عمل كنه،در نظر بگيريد توي يه پست63.20اگر در حالتي كه كليد ها (همون دژنگتور يا بريكر)كلوز باشن اصلا و به هيچوجهي سيستم اينترلاك اجازه بازو بست ***يونر رو نميده تا زماني كه دژنگتوري كه اينترلاك داره با ***يونر مدنظر اپن بشه و جريان قطع بشه.توضيح اينكه ***يونر فقط جداسازي مكانيكي ميكنه اگه مثلا دژنكمور بانك خازني توي يه پست باز باشه يعني اينكه بانك از مدار خارج شده اما نكته مهم اينكه تا ***يونر باز نشه ولتاژ پسماند بانك روي خطوط و تجهيزات و بطور مثال اگه كسي بره از ct بخواد تست بگيره همون جا تا از استراكچر بالا رفت كشته ميشه چرا؟چون يه ولتاژتقريبا 2كيلويي كه پسماند بانكه ميفته روي خط، بله براي اينه كه بايد وسيله اي باشه كه قطع فيزيكي براي ما انجام بده كه حفاظت جان و تجهيزات كامل داشته باشيم،لازمه بگم اگه ديده باشيداساسا وقتي تكنسين برق توزيع روي يك بخش سيستم ميخواد كار كنه اول جريانو بوسيله كليد هاي 20كيلو ولت حالا يا از فيدر خونه پست يا سر تيري (بسته به وجود هركدوم يا شرايط )قطع ميكنه، بعد نفر كه ميخواد روي خط كاركنه ***يونر سرتيري رو قطع ميكنه بعد يه قفل ميزنه كليدشم ميزاره پيش خودشو ميره بالا كار ميكنه كه يكي اشتباهي ***يونر رو نبنده ولتاژ پسماند بياد بگيرتش.شايد شما ***يونر روي 400ولت ديديد كه بعضي از تكنسين هاي تنبل بدون قطع بار بازو بسته ميكنن كه خلافه و باعث ميشه كنتاكت ها از بين برن و حتي400 رو هم قطع ميكنن البته روي 400***يونر خيلي كم وجود داره و از فيدر قطع و وصل صورت ميگيره از فيدر20/400.اصلا نام ***ينر كه همون disconnectingمنظوره يعني قطع كننده اتصال الكتريكي ،توجه كنيد كه نه اينكه قطع كننده جريان!يعني اتصال بصورت فيزيكي جدا ميشه و ايزوله ميشه قسمت ها همه سيستم.خلاصه عرض كنم كه ***ينر به هيچ وجهي زير بار قطع نميشه چون كنتاكتها از بين كه ميرن هيچي براي اپراتور اگر بصورت دستي كار كنه هم خطر داره و براي تجهيزات ديگه حتي در 20كيلو ولت.***يونر به منظور اطمينان از قطع ايمن بكار ميره بازم تاكيد ميكنم.وقتي گفته ميشه ***يونر قابل قطع زير بار منظوركليد كه حتما مكانيزم براي قطع و خاموش كننده اي مثل روغن يا خلا يا sf6داره.در 20كيلو ولت هم اگر دوستان ديده باشند سر تير يه كليده كه دسته اون چون محلي هست فكر ميكنند ***يونر اما اگر بالا رو نگاه كنند يه جعبه وجود داره كه همون كليده و كنتاكت ها بيرون و قابل رويت نيستن اگه فقط قابل رويت بود اسمش ***يونر هست.حالا اگر توي اين مناقصه كه توزيع خراسان گذاشته نوشته قابل قطع زير بار از بي سوادي اون كسيه كه متن مناقصه رو تهيه كرده و اون كليده ***يونر همونطور كه توضيح دادم از اسمشم معلومه قطع كننده اتصال الكتريكي و زير بار قابل قطع نيست و اين از اشكالات كلامي كه توزيع توجه نكرده وگرنه براي ما كه فوق توزيع كار ميكنيم اين واضحه كه ***يونر و بريكر فرق ميكنند و منظوره توزيع هم احتمالا با توجه به اون تجهيزات ديكه كه رله ركلوزر هو خواستن و غيره كليد سرتيري بوده نه ***يونر البته توي اصطلاح بكار ميبرن كه ***يونر سرتيري اما فرق ميكنه با كليد سر تيري.در 400يكي هستن كليد و ***يونر چون اصولا در 400 كليد با خاموش كننده اصولا نداريم مگر جتهاي حساس كه اونهم از كليد هاي با كنتاكت هاي خاص استفاده ميشه.


البته كل حرف بنده برميگشت به اينكه گفتيم نحوه تقسيم بندي ***يونر بر اين اساس نيست چون چنين اساسي وجود نداره.
انواع ***يونر از لحاظ ظاهر و مكانيزم تقسيم ميشن:

لحاظ شكلي:
1-تيغه اي يا كارديblade typeكه تا حدود 63كيلو ولت استفاده ميشه
2-كشوييdrawable typeكه معمولا براي سوئيچگيرهاي ولتاژپايين استفاده ميشه كه نياز به اشغال فضا نداره و مزييتشه
3-افقي از نوعhorizental center breakولتاژ بالا و متوسط معمولا توي پستهاي با طرح يك و نيم كليدي استفاده ميشه براي كاهش هزينه البته فضا لازم داره
4-افقي دوراني سه پايه ايcenter rotatin post
5-عموديvertical
6-قيچيpantograph typeمخصوصا در پست هاي با ولتاژ بالاي132 استفاده ميشه و مناسبه


از لحاظ مكانيزم:
1-موتوري
2-دستي
در پست هاي بالاي 63تقريبا موتوري طراحي ميشن
در حالتي كه مكانيزم موتوري هم از اينترلاك الكتريكي و هم از اينترلاك مكانيكي استفاده ميشه و در حالت دستي فقط اينترلاك مكانيكي وجود داره كه اينترلاك در پست هاي 63 به بالا حتما وجود داره و اساسي است در 20 معمولا كليد و ***يونر با هم در يك پك موجودند بغير از سر تيري كه جدا وجود دارند.بعد كليد ***يونر موجوده.




از همه بدليل طولاني شدن عذر مي طلبم.
با تشكر از همه.
 
آخرین ویرایش:

Behzad nejati

عضو جدید
س کسیونر

لازمه تذكر بدم ***يونر قابل قطع زير بار اصلا وجود نداره و تنها در بي باري قابل قطع هستند زيرا اگر زير بار قطع ظوند موجت ركت كشيدن سوختن و برق گرفاگي اپراتور اگر بصورت دستي باشد ميشود در بار اسمش ميشود بريكر كه روش كار خودشو داره.انواع ***يونر به نوع شكل و كاربردشون قابل تقسيم بنديه.كتاب طراحي پست غفوري مراجعه كنيد
***یونر قابلیت قطع در جریان های کم رو دارد
 

Behzad nejati

عضو جدید
اگر در موتور القای سه فاز برق را به جای اینکه به استاتور موتور وصل کنیم به روتور آن وصل کنیم موتور در چه جهتی شروع به چرخش می کند ؟ چرا ؟
دوست عزیز معمولا ولتاژ القایی در روتور ولتاژ کوچکی نسبت به ولتاژ استاتور می باشد و معمولا روتور تحمل ولتاژ شبکه رو ندارد و در این صورت سیم بندی روتور اسیب خواهد دید
 
اگر در موتور القای سه فاز برق را به جای اینکه به استاتور موتور وصل کنیم به روتور آن وص کنیم موتور در چه جهتی شروع به چرخش می کند ؟ چرا ؟

سلام ممکن که توضیح بدیدکه برق سه فاز را میخواهید به کجای روتور وصل کنید که شروع به حرکت کنه.:eek:
 

amir_1603

عضو جدید
***یونر قابل قطع زیر بار

***یونر قابل قطع زیر بار

باسلام خدمت اساتید درتایید فرمایشات دوستان باید عرض کنم ***یونر یا همان sectioner همانطور که از نامش پیداست برای جداسازی ناحیه برقدار مورد استفاده ومهمترین مزیتی که دارد اینست که پلهایش قابل رویت است بنابراین با آسودگی خیال از اینکه قطع است میتوان روی تجهیزات بی برق شده کار کرد
ولی در تجهیزات فشار قوی وبالای 20کیلوولت قطع ***یونر زیر بار کاری خطرناک که موجب خسارت وخطرات جانی میگردد وبرای قطع مدار از دیژنکتور استفاده می شود ولی ***سیونرهایی وجود دارند که درولتاژهای پایین وبار کم میتوانند زیر بار قطع شوند که اکثرا در بخش توزیع وپستهای توزیع استفاده میشوند ودر پستهای فوق توزیع (63و132و230کیلوولت وبالاتر) دیده نمیشوند.
 

alirezazadeh

عضو جدید
سلام.
مشخصه ماشین معکوس به وجود میاد و رتور در خلاف جهت حالت معمولی( یعنی حالتی که برق رو به استاتور میدیم) شروع به چرخش می کنه. وقتی برق رو به استاتور می دیم میدان دوار در فاصله هوایی به وجود میاد و رتور این میدان دوار رو تعقیب می کنه یعنی در جهت میدان دوار شروع به چرخش می کنه اما حالتی که برق رو به رتور می دیم و استاتور را اتصال کوتاه می کنیم قانونا باید استاتور فرض کنیم که در جهت عقربه ساعت می چرخد و این معادل است با این است که رتور در خلاف عقربه ساعت بچرخد
 

مسعود1369

عضو جدید
***یونر

***یونر

***یونر DS Isolator – Disconnect or Switch

کلیدی است غیر قابل قطع زیر بار و جریان اتصال کوتاه را از خودش عبور می دهد ، یا بعبارت دیگر جهت ایزوله کردن خطا بکار می رود، قابل قطع زیر بار نیست و جریان اتصال کوتاه را تحمل می کند.
این کلیدها ساختمان بسیار ساده ای دارد که از یک مکانیزم مکانیکی که در دو سر کنتاکت ها را به هم ارتباط داده یا قطع می کند تشکیل می شود . قطع و وصل این کلید با فرمان دستی مکانیکی از محل و یا فرمان الکتریکی از اتاق فرمان یا محل صورت می گیرد. این کلید فقط زمانی که مدار تحت ولتاژ و یا کلاً بی برق باشد ، قطع و وصل می گردد چون کنتا کت های آن قابل رؤيت است ، برای حفاظت جان افراد بعنوان یکی از نقاط ضمانت استفاده می گردد.
مثلاً زمانی که احتیاج به انجام تعمیرات روی یکی از تجهیزات اصلی پست باشد، با باز کردن ***یونرهای دو طرف آن می توان دستگاه مورد نظر را کاملاً از منابع برقدار جدا نمود.
یا بعبارت دیگر:
وسیله قطع و وصل سیستم هایی که تقریباً بدون جریان هستند بعبارت دیگر ***یونر قطعات و وسایلی را که فقط زیر ولتاژ هستند از شبکه جدا می سازد. بدین معنی که ***یونر یک کلید نیست بلکه یک ارتباط دهنده یا قطع کننده مکانیکی بین سیستمها است بدون اینکه مداری بسته شود. سیکسیونر باید در حالت بسته یک ارتباط گالوانيکی محکم و مطمئن در کنتاکت هر قطب برقرار سازد و مانع افت ولتاژ گردد.
موارد استعمال سیکسیونر:
از آنجایی که سیکسیونر باعث قطع و یا وصل جریان الکتریکی نمی شود برای باز کردن دستگاه بستن هر مدار الکتریکی فشار قوی احتیاج به یک کلید دیگر خواهیم داشت بنام کلید قدرت که قادر است مدار را تحت هر شرایطی باز نمی کند و ***یونر وسیله است برای ارتباط کلید قدرت به شین یا هر قسمت دیگری از شبکه که دارای پتانسیل است لذا طبق قوانین متداول الکتریکی جلوی هر کلید قدرت از 1KV به بالا و یا هر دو طرف در صورتیکه آن خط از دو طرف پتانسیل می گیرد سیکسیونر نصب می گردد.
برای جلوگیری از قطع و یا وصل بی موقع و در زیر بار سیکسیونر ، معمولاً بین سیکسیونر و کلید قدرت بست اینترلاک ( مکانیکی و الکتریکی ) بنحوی برقرار می شود که با وصل بودن کلید قدرت نتوان سیکسیونر را قطع یا وصل نمود.
انواع مختلف سیکسونر استفاده شده در پست فولاد
1)سیکسیونر تیغه ای 2)سیکسیونر دورانی
1)***یونر تیغه ای
این ***یونر بصورت یک پل و مورد استفاده در SVC قرار داده شده است دارای تیغه هایی است که در ضمن قطع کلید عمود بر سطح افق حرکت می کنند و رد بالای ایزولاتور قرار می گیرند.
2)***یونر دورانی
***یونرهای مورد استفاده درپست فولاد از نوع ***یونر دورانی است که دارای دو تیغه متحرک و دورانی می باشد که با برخورد آنها بهم ارتباط الکتریکی برقرار می شود .
در این نوع کلید تیغه ها به موازات سطح افق و یا عمود بر سطح محور پایه ها انجام می گیرد و دارای این مزیت است که با کوچک بودن طول بازوی تیغه فاصله هوایی لازم بین دو تیغه بوجود می آید و چون تیغه ها با گردش پایه ها باز و بسته می شوند، عوامل خارجی مثل فشار باد و برف و غیره نمی تواند باعث وصل بی موقع آن گردد. یا به علت یخ زدگی کنتاکت ها در زمستان احتیاج به نیروهای اضافی برای بازکردن آنها نیست.
***یونر دورانی در پست فولاد بصورت تکفاز ساخته شده است و بسته به نوع شین بندی شبکه سه تای آن بصورت متوالی در کنار هم در شبکه سه فاز نصب می گردد. تمام قطب ها توسط اهرم و میله بطور مکانیکی بهم متصل و مرتبط می شوند و دارای فرمان واحد می باشند که معمولاً موتوری و در حالت اضطراری دستی است. هر یک از ***یونرهای یک فاز دارای دو پایه عایقی که محور داخلی قابل گردش می باشند که تیغه ها در روی آنها نصب شده است بطوریکه در موقع قطع و یا وصل س***یونر پایه ها حول محور خود در خلاف جهت یکدیگر به اندازه 90 درجه می چرخند و باعث قطع و یا وصل کنتاکت ها می شوند.
 
بالا