
1-مقدار نیکل در حالت عادی 0/002 ppm در خاک است
2-علائم كمبود نیکل نكروزه شدن نوك برگها در سويا و برخي ديگر از لگومها
3-سمیت نیکل به صورت نکروزه شدن برگ ها، کاهش قطر ریشه و انشعابات آن و همچنین تغییر رنگ ریشه ها قابل ملاحظه بود
4-نیکل درشكل قابل جذب Ni[SUP]2+[/SUP] مورد استفاده گیاهان است
5-نيكل به عنوان يك عنصر كم مصرف براي گياهان ضروري است
6-نيكل يكي از عناصر است كه در متابوليسم نتيروژن در گياه نقش دارد.
7- فعال سازي آنزيم اوره آز نقش ثابت شده نيكل در گياهان آلي مي باشد
8- نيكل مي تواند به عنوان يك عنصر مهم براي گياهاني كه اوره به عنوان منبع كود ازته بكار مي رود مطرح باشد و نقش مهمي به عنوان جزء فلزي اوره آز بازي كند
9-کبالت، ید، سدیم ، وانادیم و سیلیس از جمله عناصر مفید برای گیاهان هستند
10-عناصر مفید (Beneficial Elements) ، عناصری هستند که در صورتی که در محیط به مقدار کافی موجود باشند، سبب بهبود رشد گیاه و یا گیاهان خاصی می شوند به عنوان مثال سدیم برای چغندر قند؛ سیلیس برای برنج، جو، نیشکر و تا حدودی برای گوجه فرنگی؛ کبالت برای تثبیت بیولوژیکی نیتروژن توسط ریزوبیوم ها و جلبک های سبز و آبی خاصی مفید می باشد و همینطور ید برای جلبک های قهوه ای و وانادیم برای یک نوع جلبک سبز مفید بودن آن به اثبات رسیده است
11-کمبود کبالت در غذای دامی با کمبود آن در خاک رابطه مستقیم دارد
12-چنانچه کبالت قابل جذب موجود در خاک کمتر از 2/5میلیگرم در یک کیلوگرم باشد، گیاهان حساس، به کمبود شدید کبالت دچار میشوند.
13-کبالت مقاومت گیاه را در مقابل خشک به شدت تقویت میکند
14-کبالت موجب سنتز شکر و چربی در گیاهان میشود
15-یونجه گیاهی است که کبالت زیادی جذب میکند
16-معمولا حبوبات از نظر کبالتبسیار غنی هستند
17-مقدار کبالت در ریشه گیاهان کمتر از سایر قسمتهاست
18-در بذر گیاهان معمولا کبالت وجود دارد
19-غلظت کبالت(تحقیقات در مراتع گراس) با افزایش pH خاک کاهش می یابد
20-در حالت غرقابی تا حد زیادی غلظت کبالت در گیاه را افزایش می یابد.
21-کبالت برای تثبیت بیولوژیکی نیتروژن توسط ریزوبیوم ها و جلبک های سبز و آبی خاصی مفید می باشد
22-سيليس دومين عنصر فراوان بعد از اكسيژن در خاك مي باشد
23-ميزان سیلیس در برنج بيش از ساير عناصر بوده و باعث برافراشتگي برگهاي آن مي گردد
24-در برنج سيليس باعث افزايش رشد رويشي و افزايش توليد ماده خشک مي شود و تعرق کوتيکولي را کاهش مي دهد و بر تعداد برگها مي افزايد.
25- همچنين سيليس موجب افزايش تعداد پنجه ها، سنبلک ها و دانه ها مي شود.مصرف سيليس در گياه برنج با افزايش تعداد خوشچه در هر خوشه، درصد پر شدن دانه، درصد دانه هاي رسيده و وزن هزار دانه، باعث افزايش عملکرد مي شود.
26- برنج، جذب سيليس از محلول خاک را بيشتر به فرم مونوسيکليک اسيد يا ارتوسيکليک(h4sio4) انجام میدهد
27-سیلیس باعث حفظ آب موجود درگیاه وافزایش قند می شود.
28-با کم شدن مقادير سيليس جذب دي اکسيد کربن توسط گياه نيز کم شده و روزنه ها، به مانند شرايط تنش آبي، بسته شده و فتوسنتز متوقف مي شود
29-نقش سيليس در زنجيره فتوسنتزي وممانعت از تخريب زنجيره کلروفيلي اثبات شده است
30-ید در گیاهان زیر یافت میشود:
گندم – مارچوبه – گوجه فرنگی – شلغم – کنگر – ترشک - تره – تره فرنگی – نخود تازه – سیب زمینی – کاهو – انگور – توت فرنگی - قارچ – تربچه – اسفناج – پیاز – لوبیای سبز – شاهی – سیر – بولاغ اوتی
(بخاطر فقیر بودن منابع آب و خاک ما از "ید" گیاهان تولیدی قادر به تامین همه ی ید مورد نیاز بدن نیستند)