من این جواب رو یک بار برای یکی از دوستان نوشتم.من میخوام ارشد را تجارت الکترونیک بخونم منتها نمیدونم چ کنم
الان رشته ام ایتیه
به نجارت خیلی علاقه دارم والان کمی کار میکنم
چه درس هایی باید قوی باشه
الان دانشگاه ازادم
چه پیشنهادهایی میکنید؟
در دوره ارشد شما محدود هستید به اینکه اساتید در چه حوزه ای کار می کنند. واحدهایی که برای شما ارائه میشه دقیقا چیزایی هست که اساتید بلدن.
ممکنه شما رو با اسم تجارت جذب کنن ولی برین ببینید اساتید چندان تو این حوزه قوی نیستند. مجبور بشید یه حوزه دیگه کار کنید. مثلاً تو خواجه نصیر دو گرایش تجارت و MIS وجود داره، ولی هیچ فرقی ندارن. واحدهای تخصصی یکی رو به عنوان واحدهای اختیاری به اون یکی می دن و برعکس. جفتشون واحدهای یکسان پاس می کنن. تو کرمان به اسم آی تی-ای تی جذب میکنن ولی عملاً واحدهای گرایش امنیت ارائه می شه و پایان نامه ها هم در این حوزه هست. پس اسم گرایش مهم نیست.
الان شما فقط باید سعی کنید که خوب بخونید تا رتبه کنکور ارشدتون خوب بیاد و دست خودتون باشه که کجا می خواین بخونین. بعد باید در مورد دانشگاه ها و حوزه هایی که کار میشه اطلاعات کسب کنید. و سعی کنید به دانشگاهی برید که تو حوزه مورد نظر شما کار می کنه.
یک نکته دیگه، دوره ارشد خیلی فرق داره، شما تو ارشد تو یه حوزه خیلی دقیق میشید.تو دوره ارشد این که به تجارت علاقه داشته باشید، کافی نیست. چون تجارت یک حوزه خیلی بزرگه. کلی کتاب هست، کلی مقاله هست. باید مشخص کنید به کدام بخش از تجارت الکترونیک علاقه دارید. شما باید بدونید به کدام بخشش علاقه دارید، تو کدوم بخشش میشه کار کرد، کدام بخش به درد بخور تر هست و...
میتونید تو حوزه های چند گانه تجارت مثل B2B کار کنید، میتونید روی کسب و کار الکترونیک کار کنید، روی پول الکترونیک کارکنید، بانکداری الکترونیک هم حوزه خوبی هست. می تونید روی ارتباط با مشتری کار کنید، میتونید روی مزیت رقابتی کار کنید و بیمه الکترونیک هم الان رو بورس....
میتونید توی پروژه پایانی روی یکی از مفاهیمی که گفتم کار کنید ولی در کل از الان تصمیم گیری برای اینا خیلی زوده، بجای اینا سعی کنید برای کنکور خوب بخونید.