معمولا که شرکت های دولتی آزمون کتبی می گیرند و اگه قبول شدید مصاحبه عقیدتی و ... از مصاحبه عملی و تخصصی خیلی مهمتره. مثلا بانک ها که مصاحبه تخصصی ندارن ( چون کار تخصصی معمولا ندارن و برایه تحویلداری نیرو می گیرن ) و مصاحبه تخصصی آموزش و پرورش که از خواهر من گرفتن این بود که یه برنامه ( با Vb یا پاسکال و C) بنویسه که عملیات ضرب دو ماتریس رو انجام بده. و بعد هم مثلا فرق SQL SERVER و ACCESS چیه و تریگر چیه یا DHCP چیه و یا نحوه کلاس بندی CIDR و از این سوالهای پیش پا افتاده.....
ولی خوب بعضی جاها هست که مثلا نیاز به یه متخصص در یه زمینه داره ، مثلا ما نیاز به یه برنامه نویس سی شارپ داشتیم که مسلط به متد های طراحی شی گرا باشه و با DEsign Pattern ها آشنا باشه. و کلا با نحوه برنامه نویسی سه لایه آشنا باشه.
ما از متقاضیا امتحان عملی گرفتیم به این صورت که تو یه زمان مشخص ازش خواستیم که یه مساله رو برایه ما مدلسازی کنه و کلاسهاشو دربیاره. این مساله ها هم مساله های استاندارد هستن و راحت فرق کسی که کار کرده رو با یه آدم بی تجربه میشه شناخت.
اینم بگم که این امتحان خیلی به ندرت انجام میشه چون کاری که می خواستیم تخصصی بود و گرنه ماه پیش 5 نفر استخدام شدن که 2 تاشون علمی کاربردی بودن و تو آزمون علمی که مصاحبه شفاهی بود نمره بالایی نیاوردن ولی خوب چون گزینش و امتحان و مصاحبه عقیدتی و ... رو قبول شده بودن و به عبارتی از هفت خوان گذشته بودن دیگه نمره آزمون عملیشونم یه جوری درست کردیم.
شرکت های خصوصی هم که دیگه احتمالا سخت گیری بیشتره.