دوستم تو میدونی چطور میشه که سمون قرمز رنگ میشه؟
آخه مامانم چند روز پیش پخت ولی رنگش خیلی روشن بود.
تا جائیکه من میدونم رنگ سمنو بواسطه زمان پخت بدست میاد یعنی هر چی بیشتر روی حرارت ملایم باشه تیره تر میشه . اشکال کار شما اینه که کم رو حرارت میمونه سمنو هزقدر بیشتر بمونه تیره تر میشه
به هرحال از یکی از بچه های اون یکی سایت پرسیدم این لینکو بهم معرفی کرد امیدوارم به دردتون بخوره
به طور سنتی برای یک کیلو گندم 4 کیلو آرد مصرف میشه ولی ما زود زود می پزیم واسه همین 250 گرم گندم و یک کیلو آرد مصرف کردم
گندم رو 2 روز خیس می کینم بعد اونها رو داخل یک پارچه نمدار می پیچیم ، نم بودن پارچه رو مرتب چک میکنیم تا خشک نشه و درضمن مرتب گندمها رو زیر ورو می کنیم تا جوانه هاسبز نشن و ازهر طرف جوانه بزنن وقتی جوانه ها حسابی جوندار شدند (به فرموده مامانی این قسمت خیلی مهمه اگه زودتر برداری شیره کمتر درمیاد اگه دیرتر برداری سبز میشه و میزنه به تلخی )
بعد جوانه ها رو می ریزیم تو ماشین اب میوه گیری اون شیره ای که بدست اومد میزاریم کنار
اون تفاله هاش که تو دستگاه بود روش اب می ریزیم خوب قاطی میکنیم یه نیم ساعتی میزاریم بمونه بعد ازالک رد می کنیم این کاررو دوبار انجام میدیم ( هرچند مامان میگفت سه بار این کاررو انجام میدهند ولی من 2 بار انجام دادم تا خوشمزه تر باشه)
بعد این آب حاصله رو با یک کیلو ارد که چند بار الک کردیم قاطی میکنیم ( یهو ارد رو توش نریزید من با الک به تدریج این کاررو انجام دادم ) وقتی اب و ارد مخلوط شد می زاریم رو حرارت ملایم . میدونید که این قسمت سمنو پدر ادم رو در میاره !
و باید مرتب هم زده بشه چون زودی می چسبه یه 6 ساعتی هم زمان میبره وقتی مخلوط حاصله شکل و شمایل سمنو به خودش گرفت اون شیره رو بهش اضافه می کنیم ( مثلا به عکس زیر نگاه کنید هنوز به رنگ سمنو درنیومده و بازهم باید هم باید بپزه )
بعد از نیم ساعت مغز بادوم رو بهش اضافه میکنیم ( اگه بخاین بادوم درسته بهش اضافه کنین همون اول کارباید این کارروانجام بدین)بعد یه دوساعتی روحرارت خیلی ملایم مثل برنج میزاریم دم بکشه بعد هم هرطور دوست داشتید تزئین کنید و نوش جان
البته من دوست دارم سمنو رو بزارم تو فریزر کاملا یخ بزنه بعد برش بزنم بخورم خوب به هر حال سلیقه ها متفاوته
http://www.vszf.blogfa.com/post-266.aspx