بخشی از حرفتونو قبول دارم ولی نمیشه همه رو یک رنگ دید
درسته خیلی ها دارن پدر دین و دین داری رو در میارن و لی ...
با سلام
بر فرض که همه یا یه عده ی زیادی دین رو دام کردن و در لباس دین هر کاری دوست دارن انجام میدن اما یه نظر من این ربطی نه به ما و امثال ما داره نه ربطی به سوال مجید عزیز داره .
اما برای اینکه ما دین و در درجه اول اصول دین (توحید نبوت معادو...) رو با ابزارهای لازم به تحقیق در مورد اون بپردازیم .
اما ابزار و راه های لازم برای اثبات خدا رو میشه تو چند راه خلاصه کرد
1. راه عقلی(یعنی با دلایل عقلی خدا رو اثبات کنیم و بقیه اصول دین رو هم با همین راه اثبات منیم
2.تقلید: یعنی چون از وقتی چشم باز کردم همه گفتن خدایی هست دینی هست یا پدر و اجدادم دین دار بودن یا...
3. راه شهود عرفانی یا همان تجربه دینی به اصطلاح غرب(که ما به علم حضوری و درک با تمام وجود خدا و اوصافش رو اثبات کنیم)
4. نقل. که همون آیات و روایات باشنمثل اینکه پیامبر فرمودن خدا هست و یا خود خدا فرموده قل هو الله احد یا...
اما از میون راه هاراه تقلید که اصلا مورد قبول نیست چون از کجا معلوم که اونا راه درستو رفته باشن. راه کشف و شهود هم که قابل دسترسی برای همه نیست و تازه اگه هم باشه باید کلی تهذیب نفس و از این کارا که به اون درجه برسی که بیشترش هم باید به دستورات دین عمل کرد تا به اون درجه رسید. راه نقل هم که به اصطلاح دور پیش میاد چون ما هنوز خدارو اثبات نکرده و پیامبرشو اثبات نکرده نمیتونیم به حرفشون استناد کنیم. پس تنها راه میمونه راه عقل و دلیل عقلی که باید با دلیل عقلی به اثبات خدا و اصول دین پرداخت که این بهترین راه است. اما کو دلیل عقلی؟ اینجاست که جواد مسی عزیز خویب فرمودن که باید کمی زحمت کشید و کمی هم فیلسوف شد.
یا علی