jimmi
عضو جدید
ستاره شناسی بالونی - قسمت اول
چهل کیلومتر بالاتر، جو زمین بسیار رقیق و سرد است و تحت بمباران تشعشعات خورشیدی قرار دارد که تغییرات شیمیایی هم در هوا ایجاد میکند. آنجا تحت بمباران ریز شهابسنگها نیز قرار دارد. به عبارت دیگر آنجا شرایطی بسیار شبیه به شرایط سطح مریخ دارد. 
یکسال پیش، دانشمندان با استفاده از یک بالن غول پیکر و فرستادن ابزارهای اندازه گیری به استراتوسفر، از این مزیت بهره بردند. این ابزارها علاوه بر اینکه وظیفه آزمایش جو رقیق زمین را داشتند، از سوی دیگر به دانشمندان هم این امکان را میدادند تا به تست تکنولوژی ابزارها برای مأموریتهای آینده ی مریخ نیز بپردازند.
طی سال گذشته دهها پرواز دیگر نیز انجام شد. آنها پرتوهای کیهانی ناشی از انفجار ستاره ها را اندازه گیری کردند، به پستاب بیگ بنگ نگاه کردند و به جستجو برای یافتن شواهد ماده تاریک و ضد ماده پرداختند. مأموریتهایی که برای امسال برنامه ریزی شده، به مطالعه ی مغناطیس خورشید و ذرات بین کهکشانها خواهد پرداخت.
بالنها جایگزینی ارزان برای ماهواره ها هستند. آنها قادرند تجهیزات تحقیقاتی را به بالای بخش عظیمی از جو زمین ببرند و فرصت دیدن ذرات و انرژی ای را که به سطح زمین نمیرسد را ایجاد کنند. آنها قادرند هفته ها همان بالا بمانند. درحالیکه هزینه شان کسری از هزینه ی ماهواره هاست.
ناسا بالونهایش را از تگزاس، نیومکزیکو، سوئد و قطب جنوب به آسمان می فرستد. بالونهای قطبی حول قطب جنوب می گردند و تا شش هفته در آسمان باقی می مانند.
بالنهای آینده شاید تا سه ماه هم آن بالا بمانند و از بالای استراتوسفر به مطالعه ی هستی بپردازند.
منبع: Stardate.org
اگه یادتون باشه یه تاپیک به اسم قرار ستاره ای -ترجمه ای از گزیده مطالب StarDate ایجاد کرده بودم تا هر هفته توش ترجمه مطالبی از سایت Stardate.org رو قرار بدم! بعید میدونم دوباره به اون تاپیک برگردم. الان فکر میکنم بهتره مطالب رو تو دسته بندی خودشون و تو تاپیکهای جداگونه ارائه کنم(و اگه لازم شد تو زیرتالارهای مخصوص خودشون قرار بدم). همین مطلبی که خوندید دو سه تا قسمت دیگه هم داره که در ادامه ی همین تاپیک خواهم آورد.