زبان اصلی توسعه دهندگی موبایل جاواست .. یعنی اولین گزینه ای که هر فردی که علاقه به زبان خواصی نداره انتخاب میکنه. جامعه برنامه نویسان فراوان . sample های فراوانتر . محیط های IDE متفاوت و کار آمد.
زبان های دیگه جامعه برنامه نویسان محدود تری رو دارن مثلا محصول شرکت زامارین Mono for Android که در آن در بستر دات نت میتونید با سی شارپ برنامه نویسی کنید (البته اگر بتونید از پیچ خم های نصب اون بر
بیایین

) هم داخل ویژال استدیو و هم داخل محیط استدیو معرفی شده توسط خودش. اما این به این معنا نیست که تمام انعطاف پذیری سی شارپ رو دارید . باگ هایی زیادی هم گاهی مشکل ساز در
ساخت برنامه هست. و حجم بالای برنامه ها که خیلی آزار دهندس. درکل برای کسانی که به C# تسط کافی دارند کاملا توسیه میشه اما برای تازه وارد ها به این زبان به هیچ عنوان گزینه مناسبی نیست.
سومین راهکار برنامه نویسی با استفاده از Basic در android4basic هست . ساده سریع اما زیاد نمیشه روش مانور داد.
چهارمین راهکار با استفاده از زبان های تحیط وب مانند جاوا اسکریپ CSS html هست که براز هایی هم برای این کار ارایه شده که از نظر گرافیکی برنامه بسیار زبیا خواهد شد و حد اقل مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.
اگر برای بازی سازی خواهان این کار سهتید گیم میکرو نیز به شما در این راه کمک خواهد کرد
همچنین همون طور که گفته شد میتواند با استفاده از ndk با زبان C هم اقدام به برنامه نویسی کرد البته در حالت عادی کمتر توسعه دهنده ای به دونبال این راه میره مگر در شرایطی خاص که دیگر چاره ای برای انجام ان کار نباشد . زمان توسعه دهندگی بسیار پایینی دارد و رابط کاربری ضعیفی را هم باخود یکد می کشد .
خلاصه در برنامه نویسی اندروید اون چیزی که مهم است خلاقیت تفکر و رابط کاربری و تجربه کاربری شکیل و زیباست نه چیز دیگری.