ریشه اسامی شهرهای مختلف (نظر بدین)

ahmadi-2010

عضو جدید
اگه یه کمی به اسامی شهرهای مختلف توجه کنید هر کدوم یه معنی خاصی داره که به مرور زمان بعضی از اونا تغییر شکل دادن...
بیایید هر کسی اگه میدونه معنی شهر خودشو و یا هر شهر دیگه که اطلاع داره رو بنویسه....
اینجوری اطلاعاتمون هم زیاد میشه...:)

ahmadi-2010

عضو جدید
اول خودم شروع میکنم:

1- تهران : تهران ترکیب دو کلمه ته (انتها)+ران (کوه) تهران یعنی انتهای کوه و یا کوهپایه که یه دهی خوش آب و هوا بوده نزدیک شهر ری که آغا محمد خان اونجا رو مقر حکومتی قرار میده ....در ضمن چون تهران کلمه فارسیه نباید با ط نوشته بشه یعنی طهران غلطه!!!

2- گرگان : گرگان همون کلمه گورگان یا کورکان هست کورکان به زبون ترکی مغولی همون کورکن یعنی داماده!!!
چون تیمور لنگ اونجا رو فتح میکنه و از اونجا زن میگیره مردم اونجا به تیمور میگفتن کورکن یا همون داماد که به مرور زمان این اسم روی این شهر موند.

3- جغتای (75 کیلومتری شهر سبزوار- بین سبزوار و اسفراین):
این اسم یکی از پسرای چنگیز خان مغوله که هنوز هم روی این شهر مونده بعد از حمله مغول...

4- بابلسر:
اسم قدیم این شهر مشهد سر بوده چون مسافرا برای رفتن به مشهد از این مسیر عبور میکردن...

jigsaw

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب الان ممسنی یکی از شهرهای ایرانه که من فقط اسمشو شنیدم و هیچ اطلاعاتی هم درباره ی این شهر زیبا اسم ندارم !!!
حالا معنی اسم این شهر چیه ؟ و از کجا این اسم گرفته شده ؟

ahmadi-2010

عضو جدید
خب الان ممسنی یکی از شهرهای ایرانه که من فقط اسمشو شنیدم و هیچ اطلاعاتی هم درباره ی این شهر زیبا اسم ندارم !!!
حالا معنی اسم این شهر چیه ؟ و از کجا این اسم گرفته شده ؟
فک کنم شهری نزدیک به شهر شیراز باشه که مردمش لر هستن ...من هم در مورد ریشه این اسم نمی دونم...

ahmadi-2010

عضو جدید
یه شهر کوچیکی نزدیکای کلاله تو استان گلستان هست به نام "خان ببین" نزدیکای مینو دشته....مردم این شهر میگن اینجا یه خانی بوده که هر مسافری میخواسته از اینجا رد بشه باید میومده و خان رو میدیده بهمین خاطر بهش میگن خان ببین!!!

• Like
واکنش ها: MEG

ahmadi-2010

عضو جدید
گنبد: اسم این شهر بخاطر گنبدیه که در زمان کاووس ابن وشمگیر ساخته شده و به نوبه خودش یکی از عجایب هنر معماریه چون فقط یه نقطه در محوطه گنبد وجود داره که اگه اونجا وایسی و داد بزنی پژواک صدات رو مثل بلند گو میشنوی!!!

• Like
واکنش ها: MEG

REZA BEHYAD

عضو جدید
نيشابور
ابرشهر، نام قديمي‌تر نيشابور بوده است كه در شكل‌هاي گوناگون، و به عنوان نام استان و ناحيه نيز آمده است. برخي آن را به معني شهر بالا و برخي ديگر منسوب به عشاير «اپرني» -از اقوام «داهه»، بنيان‌گذاران حكومت اشكاني- مي‌دانند. اما به توجه به اشاره‌ي بندهش به نام «اپرنك شهر» و اهميت اين ناحيه در سرزمين پارت، گونه‌ي دوم درست به نظر مي‌رسد. از حدود سده‌ي چهارم و پنجم هجري به بعد، نام ابرشهر، مهجور شد و تنها نام نيشابور كه در دوره‌ي ساساني پيدا شده بود، معمول گرديد. اين نام، صورت تغييريافته‌ي واژه‌ي مركب از دو بخش «نيو» و «شاپور» است، به معني شاپور خوب و يا شاپور نيكوكار، و آن باز مي‌گردد به انتساب بناي شهر به شاپور اول، يا بازسازي آن توسط شاپور دوم. (اقتباس از سايت ابر شهر)

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
لامرد:

لامرد شهری در جنوب استان فارس که مردم فارس زبان و شیعه داره
معروفترین نقل در مورد اسم لامرد اینه که از کلمه لامردون به معنای سیاه چادر هست که از لری بختیاری گرفته شده.

armstrong

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
لامرد:

لامرد شهری در جنوب استان فارس که مردم فارس زبان و شیعه داره
معروفترین نقل در مورد اسم لامرد اینه که از کلمه لامردون به معنای سیاه چادر هست که از لری بختیاری گرفته شده.
viva italia
viva azzurri

:)