ره توشـــــــــــه ی میهمـــــــــــــــــــــ ــانی بــــــــــــــــــزرگ خدا........ تاپیک ادعیه و اعمال و فضایل ماه مبارک رمضا

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
«آسمان به زمین آمد»

حسن علیه‏السلام گل حسنِ یوسف باغ پیامبر است.
عکس این گلِ حسن یوسف در آینه را بانوان بهشت، تا ابد آه می‏کشند.

حُسن حسن، نیمه سیبی است که پیامبر صلی‏ الله ‏علیه ‏و‏آله‏ وسلم به فاطمه علیهاالسلام هدیه داد.
نگاه فاطمه به هر طرف رو کند، آفتاب به آن سور رو می‏کند؛ فاطمه علیهاالسلام ملکه آفتابگردان‏های دنیاست و حسن علیه‏السلام ، گلی که در سایه‏اش قد کشیده است.
امشب ستاره‏ها جشن ساده علی علیه‏السلام و فاطمه علیهاالسلام را چراغانی می‏کنند.
امشب گلدان آغوش فاطمه، سرشار از عطر این گلِ آسمانی خواهد شد.
امشب بوی سیب، مدینه را بیهوش می‏کند؛ سیبی که عطرش، روزها و سال‏ها و قرن‏ها را در می‏نوردد، سیبی که عرشی است.
این‏جا خانه فاطمه است. این‏جا ملکوت عطر سیب است.
امشب کائنات در هوای سیب شناورند، حالا هر کس یک جرعه از این عطر آسمانی می‏خواهد؛ هرکس می‏خواهد کفش‏های نسیم را بپوشد و یک سبد سلام و صلوات با خودش بیاورد.
امشب شبِ نزول عطر سیب و بالِ فرشته است.
همه می‏دانند، قدر امشب کم از شب قدر نیست. امشب در خانه فاطمه علیهاالسلام کودکی به دنیا می‏آید؛ کودکی که آمدنش، آسمان را به زمین می‏آورد.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعمال مخصوص شب نیمه ماه مبارک رمضان و فضیلت روز نیمه


شب پانزدهم از لیالى متبرکه است و در آن چند عمل است

اول: غسل

دوم: زیارت امام حسین علیه السلام

سوم: شش رکعت نمازبه حمد و یس و تبارک و توحید

چهارم: صد رکعت نماز، در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه توحید بخواند شیخ مفید در مقنعه از حضرت امیر المؤمنین علیه السلام روایت کرده که هر که این عمل را بجا آورد حق تعالى بفرستد به سوى او ده ملائکه که دفع کنند از او دشمنان او را از جن و انس و بفرستد سى فرشته نزد موت او که او را ایمن کنند از آتش.

پنجم: روایت شده که: از حضرت صادق علیه السلام سؤال کردند که چه مى‏فرمایى در حق کسى که حاضر شود نزد قبر حسین علیه السلام در شب نیمه ماه رمضان فرمود به‏به کسى که نماز گزارد نزد قبر آن حضرت در شب نیمه ماه رمضان ده رکعت بعد از نماز عشاء و این نماز غیر از نافله شب باشد و بخواند در هر رکعت بعد از حمد قل هو الله أحد ده مرتبه و پناه ببرد به خداوند تعالى از آتش جهنم حق تعالى او را آزاد از آتش ثبت فرماید و از دنیا نرود تا در خواب ببیند ملائکه که بشارت دهند او را به بهشت و ملائکه که ایمن گردانند او را از آتش

فضیلت روزنیمه ماه مبارک رمضان


روز نیمه سنه دوم ولادت با سعادت حضرت امام حسن مجتبى علیه السلام واقع شد و شیخ مفید فرموده که تولد امام محمد تقى علیه السلام در سنه صد و نود و پنچ در این روز بوده لکن مشهور در غیر این روز است به هر حال روز بسیار شریفى است و صدقات و مبرات در آن فضیلت بسیار دارد
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم
اَللّهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ طاعَةَ الْخاشِعينَ،
وَاشْرَحْ فيهِ صَدْرى بِاِنابَةِالْمُخْبِتينَ،
بِاَمانِكَ يا اَمانَ الْخآئِفينَ
؛

پروردگارا در اين روز به من طاعت و بندگى خاشعين درگاهت را عنايت كن
و سينه مرا به توبه و انابه شرح صدر فرما
به امان خود اى امان دهنده خائفين.

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم
ثواب دعاى روز پانزدهم:

برآورده مى كند خداى متعال از براى او هشتاد حاجت نيكو از حوائج دنيا.


ثواب روزه روز پانزدهم:


تمامى حاجتها (يا ده حاجت) از حاجتهاى دنيا و آخرت را بر آورده نموده آنچه را با حضرت ايوب عليه السلام عطا نموده به شما استغفار مى كنند و در روز قيامت چهل نور به شما عطا مى نمايد، ده تا طرف راست، ده تا طرف چپ، ده تا روبرو و ده تا پشت سر.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه غذايى روزه داران


اصل كلى براى پيروى از برنامه هاى غذايى صحيح، مصرف غذاهاى متنوع است. رعايت اين مسئله در طول ماه مبارك رمضان نيزحائزاهميت است. مسئله قابل توجه اين است كه بر خلاف تصورعموم، نيازى نيست كه دراين ماه حجم زيادى ازغذا در وعده هاى افطار و سحر مصرف كنيد.
در طول ماه رمضان ميزان سوخت و ساز بدن شما كاهش مى يابد و ساز و كارهاى تنظيم كننده شروع به فعاليت مى كنند. مهم ترين ساز و كار فعال، سوخت چربى بدن است كه مى تواند ميزان كلسترول خون را كنترل كند وبه همين دليل نيازى به مصرف غذاهاى پركالرى نيست.
برنامه غذايى را بايد طورى تنظيم كنيد كه دچاركاهش يا افزايش وزن نشويد. البته بايد توجه كنيد براى افرادى كه اضافه وزن دارند، اين ماه بهترين فرصت براى پيروى از غذاهاى سبك و كم كالرى و در نتيجه كاهش وزن است.
برنامه غذايى شما در ماه رمضان بايد به گونه اى باشد كه تمام گروه هاى غذايى به صورت زير مصرف شوند:


1- نان وغلات:

اين گروه شامل انوع نان، سيب زمينى و ماكارونى است كه منابع خوبى از انرژى ، مواد حاوى نشاسته، پروتئين، املاح و فيبر هستند.
توصيه مى شود از نان هاى كامل مانند نان سنگك و جو، كه منابع خوب فيبر هستند، استفاده كنيد.


2- شيرو لبنيات:

اين گروه شامل شير، ماست، پنير، دوغ و كشك است، كه منابع خوبى از كلسيم و پروتئين براى حفظ فعاليت طبيعى بدن هستند، ولى بهتر است انواع كم چرب و كم نمك را انتخاب كنيد.

3- گوشت و جانشين هاى آن:

اين گروه شامل انواع گوشت هاى قرمز و سفيد، تخم مرغ و حبوبات هستند كه منابع خوبى از پروتئين ، ويتامين هاى گروه B و آهن مى باشند.
هنگام استفاده از گوشت قرمز، چربى هاى قابل رؤيت گوشت را پاك كرده و از حبوبات و گوشت سفيد بيشتر از گوشت قرمز استفاده كنيد.


4- سبزى ها:

از انواع سبزى به صورت پخته يا خام در برنامه رژيم روزانه استفاده كنيد. اين گروه منابع خوبى از ويتامين هاى A,C و فيبر هستند.


5- ميوه ها:

اين گروه شامل انواع ميوه هاى تازه و خشك مانند برگه ها، كمپوت و آب ميوه ها بوده و منابع خوبى از ويتامين C و فيبر هستند.
توصيه مى شود از مركبات كه منبع خوب ويتامين C هستند، به طور روزانه استفاده كنيد و در صورت تمايل از آبميوه و كمپوت، حتماً از نوع خانگى و با ميزان قند كم، مصرف كنيد.

6-گروه متفرقه

اين گروه شامل انواع دانه هاى گياهى از قبيل پسته، بادام و فندق، و انواع روغن هاى مايع، جامد، كره ،خامه، سس سفيد هستند. هم چنين منابع خوبى براى تأمين انرژى و ويتامين محلول در چربى ( A,D,E,K) به شمار مى روند.
توصيه مى كنيم مصرف روغن هاى جامد نباتى و حيواني، كره ، خامه، سس سفيد، انواع دسرها، شيرينى ها و شكلات را كاهش دهيد و از روغن هاى مايع گياهى مانند زيتون و دانه هاى گياهى از قبيل پسته، بادام، فندق و بادام زمينى استفاده كنيد.

چند توصيه مهم براى روزه دارى

1-غذاهاى پر حجم براى سحرى استفاده نكنيد.
2- از مصرف غذاهاى چرب براى سحرى پرهيز كنيد.
3- از مصرف چاى زياد در سحرى خوددارى كنيد.
4- از كربوهيدرات هاى پيچيده مانند نان، برنج، سيب زمينى دروعده سحراستفاده كنيد . مصرف اين مواد باعث كاهش حس گرسنگى در طول روز مى شود.
5- با منابع قندى و انرژى مانند خرما، آب ميوه، انواع شربت و شله زرد افطار كنيد.
6- اگر وعده افطار و شام جدا بودند ، شام را سبك و كم حجم ميل كنيد. هيچ گاه چند نوع غذا را با هم مصرف نكنيد.
7- مصرف شام را با استفاده از ميوه در حجم كم خاتمه دهيد.
8- پس از مصرف شام، حتما وعده مختصري، شامل ميوه، شير يا انواع مغزهاى گياهى مانند پسته و بادام استفاده كنيد.
9- از زمان صرف افطار تا قبل ازخواب مايعات، زياد بنوشيد.
10- از مصرف انواع دسرها و شيرينى هايى با شكر زياد در برنامه افطار و سحر خوددارى كنيد.
11- مصرف قندها و شيرينى هاى طبيعى مانند خرما و توت را كه منابع خوبى از املاح، ويتامين ها و انرژى هستند، به جاى انواع شيرينى تهيه شده با شكر توصيه مى كنيم.
12- مصرف غذا در وعده هاى سحر و افطار به صورتى باشد كه هيچ گاه احساس سيرى كامل نكنيد.
13- با وجود اين كه روزه دارى مى تواند، مشكلات سلامتى مانند فشار خون بالا، چربى خون بالا، چاقى و اختلالات گوارشى را بهبود بخشد، اما افرادى كه بيمارى هاى مزمن مانند ديابت، بيمارى هاى قلبى وعروقي، نارسايى هاى كليه و نوسانات فشار خون دارند، حتماً با پزشك معالج خود مشورت كرده و در صورت صلاحديد پزشك مى توانند روزه بگيرند.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز


شمس عفت زگريبان، قمر آورده برون
نخله ي فاطمه، اول ثمر آورده برون
بوالحسن را حسني داده خداوند و حسن
از افق، رخ پي اهل نظر آورده برون
آمد آن ماه که ماه رمضان کرد دو نيم
چون نبي معجز شق القمر آورده برون

---
* ولادت باسعادت کريم اهل بيت، امام حسن مجتبي-ع مبارک *

 
آخرین ویرایش:

المینا

عضو جدید
به‌ حضرت‌ امام حسن مجتبي(ع) عرض‌ شد چرا شما هرگز نيازمندى‌ را نااميد بر نمى‌گردانيد ، اگر چه‌ سوار بر شتر باشيد ؟ فرمود : خود من‌ هم‌ محتاج‌ و نيازمند درگاه‌ خداوند هستم‌ و دوست‌ دارم‌ که‌ خداوند مرا محروم‌ نگرداند و شرم‌ دارم‌ در حالى‌ که‌ نيازمند هستم‌ ، نيازمندان‌ را نااميد کنم‌ .
عادت‌ خداوند اين‌ است‌ که‌ نعمتهايش‌ را بر من‌ ارزانى‌ بدارد و عادت‌ من‌ هم‌ اين‌ است‌ که‌ نعمتهايش‌ را به‌ بندگانش‌ عطا کنم‌ ، و مى‌ترسم‌ که‌ اگر از اين‌ عادت‌ خود دست‌ بردارم‌ خداوند هم‌ دست‌ از عادت‌ خود بردارد

ولادت باسعادت کريم اهل بيت، امام حسن مجتبي(عليه السلام) مبارک.

 

المینا

عضو جدید
امام‌ حسن‌ مجتبى‌ - عليه‌ السلام‌ - به‌ هنگام‌ ورود به‌ مسجد سر را به‌ طرف‌ آسمان‌ بلند مى‌کرد و مى‌فرمود : پروردگارا ! مهمان‌ تو جلو درب‌ خانه‌ات‌ ايستاده‌ است‌ .
اى‌ نيکوکار ! بنده‌ گناهکار و بدرفتار به‌ درگاهت‌ شتافته‌ ، از زشتى‌هايى‌ که‌ مرتکب‌ شده‌ به‌ خاطر زيبايى‌هايى‌ که‌ در نزد توست‌ درگذر ، اى‌ بخشنده‌ و کريم‌ .

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعای روز شانزدهم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اَللّهُمَّ وَفِّقْنى فيهِ لِمُوافَقَةِ الْأَبْرارِ،
وَجَنِّبْنى فيهِ مُرافَقَةَ الْأَشْرارِ،
وَآوِنى فيهِ بِرَحْمَتِكَ اِلى دارِ الْقَرارِ،
بِاِلهِيَّتِكَ يا اِلهَ الْعالَمينَ
؛

پروردگارا مرا در اين روز توفيق همراهى
و مرافقت با نيكان و جدايى از اشرار عنايت فرما
و مرا با رحمت خودت در خانه هميشگى ام قرار ده
بالهيه خودت اى اله العالمين

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز


بسم الله الرحمن الرحيم
ثواب دعاى روز شانزدهم:

عطا كرده مى شود روزى كه خارج مى شود از قبرش نورى كه ساطع و درخشنده است كه به واسطه او حركت مى كند و عطا كرده مى شود حلّه كه مى پوشد او را وشترى كه سوار مى شود بر او و سيراب مى شود از شراب بهشتى.

ثواب روزه روز شانزدهم:

هنگامى كه از قبر خارج شويد، شصت لباس به شما عطا مى نمايد كه آنها را مى پوشيد و نيز شترى كه سوار آن مى شويد و پاره ابرى براى شما مى فرستد كه در گرماى آن روز بر شما سايه مى افكند.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
فايده هاى روزه از ديدگاه علم تغذيه
ارمغانى براى جسم
بهاران فرارسيده است؛ آن گاه كه سحرگاهان كاشانه ها از عطر اذان ضيافت عطرآگين مى شوند و خوش نوايى دارد بانگ مؤذن به وقت شامگاهان...
ضيافت برپا خواهد شد و زايران كوى دوست به قدر بضاعت و لياقت خويش توشه بر خواهند گرفت تا با ره توشه خود توان حياتى مجدد يابند...
دوست داشتيم در آستانه ماه مبارك رمضان به قدر بضاعت خويش هديه اى به زايران نور پيشكش كنيم؛ از اين رو به بررسى فوايد روزه ماه مبارك رمضان و تغذيه مناسب دراين ماه پرداختيم تا شايد با نيم نگاهى به اين بحث، شاداب تر به پيشواز ضيافت پروردگار بشتابيم...
روزه گرفتن به معناى نخوردن و ننوشيدن، حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در روز است؛ اما از ديدگاه علم پزشكى روزه واقعى زمانى آغاز مى شود كه هيدرات كربن (قندها) ذخيره در بدن مورد استفاده سلول ها قرار گرفته و انرژى مورد نياز بدن از اين طريق تأمين شود كه اين حالت معمولاً ۲ روز پس از اولين روز روزه دارى اتفاق مى افتد.
پس از اين مرحله بدن براى تأمين نياز خود از چربى هاى ذخيره شده به عنوان منبع انرژى استفاده مى كند و در نهايت پروتئين ها براى تأمين انرژى مورد نياز بدن، استفاده مى شوند و زمانى كه پروتئين ها به عنوان آخرين منبع انرژى مورد استفاده قرار بگيرند، حجم يا توده بدن كاهش يافته، شخص احساس گرسنگى كرده و سپس لاغر مى شود؛ كه معمولاً مرحله آخر- استفاده از منابع پروتئيني- اتفاق نمى افتد چرا كه در هر افطار مواد غذايى لازم مجدداً جايگزين مى شود.
- تجزيه چربى ها؛ به تدريج با گذشت چند روز از روزه دارى كمبود مواد غذايى در بدن تشديد مى شود و بدن براى جبران اين كمبود و تأمين انرژى مورد نياز از منابع درونى خود استفاده مى كند كه به اين حالت «اتوليز» (Autolysis) يا «خودگوارشي» مى گويند.

اتوليز باعث تجزبه چربى هاى ذخيره شده در بدن و توليد انرژى مى شود. كبد نيز با تجزيه چربى ها آنها را به تركيبات شيميايى به نام ستون تبديل مى كند. متابوليك هاى ناشى از تجزيه چربى ها، استواستيك اسيد (Acetoacetic Acid) و بتاهيدروكسى بوتريك اسيد (Beta- hydroxyl butyric.A) هستند كه پس از اين تجزيه، تركيبات حاصله توسط گردش خون به نقاط مختلف بدن انتقال مى يابند.
از سوى ديگر اسيدهاى چرب آزاد ناشى از تجزيه چربى ها توسط اتوليز، از طريق گردش خون به كبد انتقال يافته و كبد براى توليد انرژى از آنها استفاده مى كند.
از اين رو به جهت كاهش تعداد وعده هاى غذايى و به دنبال آن كاهش انرژى در بدن، چربى ها به عنوان اولين منابع تأمين انرژى مورد استفاده قرار گرفته و چربى هاى اضافى تجمع يافته در بدن كه از مهم ترين عوامل اضافه وزن هستند، به تدريج از بين مى روند و شخص سلامت خويش را باز مى يابد.

سم زاديي
سم زدايى (Detoxification) يكى از بهترين فوايد روزه دارى است. سم زدايى يا دفع سموم از بدن به طور طبيعى از طريق روده ها، كبد، كليه ها، ريه، برخى از غدد و پوست انجام مى شود اما اين فرايند با روزه دارى تسريع مى شود چرا كه در زمان روزه دارى به جهت كاهش چشمگير ورود مواد غذايى به بدن، بدن براى تأمين انرژى از ذخاير چربى استفاده مى كند- كه به عقيده پزشكان چربى ها از مهم ترين منابع توليد كننده سموم هستند- كه اين امر باعث دفع سموم بدن مى شود.
از سوى ديگر متخصصان تغذيه تأكيد مى كنند هر فرد سالم حداقل بايد روزانه يك پوند چربى (۴۵۳/۰ كيلوگرم) بسوزاند تا بتواند وزنى طبيعى داشته باشد (تقريباً هر پوند چربى ۳۵۰۰ كالرى انرژى دارد) اما اگر شخصى نتواند اين ميزان چربى را بسوزاند و يا ميزان هيدرات كربن دريافتى به ويژه گلوكز را كنترل كند و يا هيدرات كربن دريافتى به مصرف رشد و نمو، فعاليت بدنى و... نرسد، به صورت چربى در بدن ذخيره مى شود و با تجمع چربى سموم بدن نيز افزايش مى يابد.
بنابر اين روزه گرفتن يكى از بهترين شيوه هاى سوزاندن چربى ها و دفع مواد زايد ناشى از آنهاست؛ به ويژه اين كه با افزايش تعداد روزهايى كه شخص روزه مى گيرد، دريافت مواد غذايى كاهش يافته و بيش از پيش از ذخاير چربى استفاده مى شود و به اين ترتيب بدن سم زدايى مى شود.
- ترميم بافت ها و سلول ها؛ فرايند ترميم بافت هاى بدن، التيام التهاب بافت ها و سلول ها و... دقيقاً همزمان با آغاز روزه دارى شروع مى شود چرا كه در طى روزه دارى انرژى بدن به جاى آن كه صرف گوارش مواد غذايى شود، صرف ترميم بافت ها، التيام زخم ها، بازسازى سلول ها و افزايش توان سيستم ايمنى بدن مى شود.
فرايند ترميم بافت ها به جهت جست وجوى بدن براى يافتن منابع انرژى در بافت هاى مختلف در طول روزه دارى تسريع شده و به اصطلاح بدن «نوسازى و بازسازي» مى شود.
از سوى ديگر از رشد بى رويه سلول ها كه منجر به ايجاد تومور و بيمارى هايى چون سرطان مى شود، جلوگيرى مى شود چرا كه بافت ها علاوه بر قرار گرفتن در حالت ترميم، استراحت نيز مى كنند.
علاوه بر اين سنتز پروتئين ها (Protein Synthesis) به منظور ترميم سلول ها و بافت ها بهتر و دقيق تر انجام مى شود چرا كه كدبردارى DNA و RNA از ژن ها بدون خطا انجام شده و سنتز پروتئين ها و در نتيجه ترميم بافت ها به خوبى و با دقت صورت مى گيرد.

بنابر اين روز ه دارى باعث ترميم بافت ها، سلولها و تقويت سيستم ايمنى بدن شده و شخص در مقابل بيمارى ها بيمه مى شود.
- كنترل و كاهش دماى سلول هاى بدن
كاهش و كنترل دماى سلول هاى بدن به ويژه هسته سلول به دليل كاهش متابوليسم و يا به عبارتى كند شدن متابوليسم بدن در طى روزه دارى اتفاق مى افتد كه در طى اين تحول قند خون كاهش مى يابد؛ اما كبد براى جبران اين كمبود از منابع گليكوژن ذخيره شده در بدن استفاده مى كند كه خود عاملى جهت جلوگيرى از تجمع هيدرات كربن در بدن و تبديل آن به چربى است. از سوى ديگر متابوليسم پايه (BMR) به منظور ذخيره انرژى به شدت كاهش مى يابد كه مجموع اين عوامل باعث كاهش دماى سلول هاى بدن و استراحت آنها مى شود.
- تنظيم ترشح هورمون ها؛ يكى ديگر از فوايد روزه ماه مبارك، تنظيم ترشح و توليد هورمون هاى بدن به علت قرار گرفتن بدن در حالت استراحت و عملكرد بهتر سلول هاى بدن است. بسيارى از اختلالات هورمونى با رژيم غذايى مناسب و كاهش وزن تنظيم مى شود كه اين دو نكته در حين روزه دارى به خوبى رعايت مى شود.
در نهايت اين كه به عقيده متخصصان تغذيه، روزه دارى بدن را در حالت استراحت قرارداده و فرصتى براى بازسازى و ترميم بدن فراهم مى كند. متخصصان مهم ترين فوايد روزه ماه مبارك را به اين شرح مى دانند؛
- پاكسازى بدن از چربى هاى اضافي
- جوان شدن سلول ها به جهت ترميم سلولها
- احياء و ترميم بافت هاى آسيب ديده بدن و بهبود عملكرد دستگاه هاى مختلف بدن
- استراحت دستگاه گوارش
- پاكسازى و طراوت پوست؛ پزشكان معتقدند علاوه بر آرامش جسم در ماه مبارك، آرامش روح نيز بر چهره و طراوت آن تأثيرگذار است.
- تقويت حواس به جهت كاهش فعاليت هاى مداوم به ويژه حس چشايي
- كاهش و از بين رفتن حساسيت ها (آلرژي)
- تعادل و كاهش وزن بدن
- از بين رفتن اثرات سوءاستفاده از داروهاى مختلف در طول سال
- افزايش مقاومت بدن در مقابل بيمارى ها به جهت تقويت سيستم ايمنى بدن
- هوشيارى و طراوت جسم و روح.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرح دعای ابوحمزه ثمالی به روایت آیة الله جوادی آملی ... قسمت پنجم

آنگاه وجود مبارك امام سجاد وصف دیگری كه برای داعیان لازم است ذكر می‌كند. داعی باید در خوف و رجاء موحّد باشد. عرض می‌كند:
"وَالحَمدُ للهِ الَّذِی اَدعُوهُ وَلا اَدعُوا غِیرَهُ وَ لُو دَعُوتُ غِیرَهُ لَمْ یَستَجِب لِی دعائی ."
خدای را شكر می‌كنم كه من فقط او را می‌خوانم . غیر او را نمی‌خوانم . اگر غیر او را بخوانم ، استجابت نمی‌كنم . چون كار از غیر او ساخته نیست . چنین كه در طلیعه امر هم گذشت مِنْ إینٍ لِیَ الخِیرُ یا رَبِّی وَ لا یُوجَدُ إلا مِنْ عِندِكْ.
در امید انسان، باید موحّد باشد. چنین كه در خوف هم باید موحّد باشد. یك موحّد در تمام شئون موحّد است. می‌گوید: "إنِّ الصَّلاتِی وَ نُسُكِی وَ مَحیایَ وَ مَماتِی للهِ رَبِّ العالَمِین."(1) ممكن نیست كسی موحّد ناب باشد، توحیدش صحیح باشد، از غیر خدا بترسد. یا ممكن نیست كسی توحیدش تامّ باشد و به غیر خدا تكیّه كند و امیدوار باشد. لذا عرض می‌كند:
"وَالحَمْدُللهِ الَّذِی اَرجُوهُ وَ لا اَرجُوا غِیرَهُ ."

به غیر خدا امیدوار نیستم . چرا ؟ برای این كه: وَ لُو رَجُوتُ غِیْرُهُ لَأخْلَفَ رَجائی . اگر من به غیر خدا امیدوار باشم یا كار از دست آنها ساخته نیست، یا اگر ساخته باشد خُلفه رجاء می‌كنند؛ یعنی به امید من بها نمی‌دهند. در حقیقت از غیر خدا كاری ساخته نیست.
چون هر چه در جهان امكان یافت می‌شود مظاهر قدرت خدایند وَ للهِ جُنُودُ السَّمواتِ وَالأرض(2) است، للهِ خَزائِنُهُ السَّمواتِ وَالأرض است وَ مَا یَعلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إلا هُو(3) و مانند آن است. بنابراین یك موحّد در خوف و رجاء موحّد خواهد بود. بعد عرض می‌كند: خدا را شكر می‌كنم كه ما را به خودش واگذار كرده است.
و با واگذاری به خود مایه كرامت ما را تأمین كرده است. و ما به غیر خودش واگذار نكرده است كه مورد اهانت ما باشد. خدا اگر ما را به خودمان واگذار كند یا به غیرمان واگذار كند مورد وهن ما و سستی ما و اهانت ما خواهد بود. ما می‌شویم موهون و خار و ذلیل. چرا ؟ چون اگر اَلعِزَّةُ للهِ جَمِیعاً (4)، اگر تمام عزّت مال خداست، اگر خدا انسان را به غیر خدا واگذار كند، چه به خودش واگذار كند، چه به افراد دیگر چنین كسی ذلیل خواهد بود.

برای این كه عزّت فقط از ناحیه ذات أقدس إله است . و خداوند با این كار كه ما را به خودش واگذار كرده ، به غیر خودش واگذار نكرده، ما را از ذلیل و فرومایه شدن رهائی بخشید و عزیز و گرامی قرار داد.

وَالحَمْدُ للهِ الَّذِی تَحَبَّبَ إلَیَّ وَ هُوَ غَنِیٌّ عَنّی . وَالحَمْدُ للهِ الَّذِی یَحْلُمُ عَنّی حَتّی كَأنّی لا ذَنْبَ لِی فَرَبِّی أحمَدُ شِیءٍ عِنْدِی وَ اَحَقُّ بِحَمْدِی .
خدا از هر موجودی حمیدتر، محبوب‌تر و شایسته‌تر برای حمد است . چرا ؟ برای این كه خدا خود را دوست ما معرفی كرده است . فرمود: إنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی یُحبِبْكُمُ الله (5). خدا بندگانش را دوست دارد.
مؤمنین را دوست دارد و مانند آن تَحبُّب كرده، اظهار محبّت كرده. نسبت به ما دوستی می‌كند با این كه از ما بی‌نیاز است كاملاً، این یك. خدا از زشتی‌های ما صرف نظر كرده، حلیمانه با ما برخورد كرده كه گویا اصلاً گناهی از ما سر نزده، دو . وَ هُوَ یَحلُم . از این جهت خدا محمودترین اشیاء و شایسته‌ترین اشیاء به حمد است. برای این كه در كمال بزرگواری و بی‌نیازی خود را نسبت به ما محبّ نشان می‌دهد. و در كمال حلیم و صبور و بردبار بودن از همه گناهان ما می‌گذرد كه گویا اصلاً گناهی از ما صادر نشده است. خوب چنین موجودی دارای بهترین نعمت است و نعمت او هم به ما می‌رسد، لذا شایسته بهترین نعمت است و نعمت او هم به ما می‌رسد، لذا شایسته بهترین حمد است. غیر خدا نه از ما بی نیازند، نه نسبت به ما تَحبُّب دارند، اظهار محبّت می‌كنند. نه از لغزش‌های ما می‌گذرند.
پس شایسته حمد نیستند. در اینگونه از موارد احمد بودن و أحقّ به حمد بودن أفعَل تعیینی است نه تفضیلی. یعنی تنها كسی كه شایسته حمد است خدای سبحان آن است. امیدواریم خدای سبحان حمد و ثنای همگان را بپذیرد.

.................................

1-سوره انعام / آیه 162
2-سوره فتح / آیات 4 و 7
3- سوره مدّثر / آیه 31
4- سوره نساء / آیه 139
5-سوره آل عمران / آیه 31


ادامه دارد.....

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرح دعای ابوحمزه ثمالی به روایت آیة الله جوادی آملی ... قسمت ششم

برای اجابت نیایش و دعا شرائطی است كه آن عناصر محوری چهارگانه را وجود مبارك امام سجاد سلام الله علیه در ضمن دعا بازگو می‌كند.

عنصر اوّل آن است كه راه برای رفتن باز باشد. بسته نباشد. نه تنها برای یك نفر یا یك میلیون نفر، راه برای اوّلین و آخرین باز باشد. یعنی راه باید بی‌كران تا بی‌كران باشد. تا كسی در این راه احساس مزاحمت نكند.

دوّمین شرط
آن است كه آن مرجع نهائی و مقصد كه سالكان كوی او به او رسیده‌اند توان اجابت خواسته‌های همه و همه خواسته‌های همه را داشته باشد.


سوم آن كه روندگان واجد شرائط باشند. موحّدانه راه توحید ناب را طی كنند. در بین راه به غیر خدا تكیّه نكنند. برای این كه به غیر خدا اَحدی نیست و نمی‌شود با راه توحید به غیر خدا مراجعه كرد.

شرط چهارم و عنصر چهارم آن است كه آن مرجع نهائی یعنی ذات أقدس إله دعوت كرده باشد. اگر دعوت نكرده باشد طی این راه ثمربخش نیست.

خاندان عصمت و طهارت فرمودند: اگر كسی بار سنگین گناه روی دوش او نباشد، بخواهد به طرف خدا ارتحال كند، رحلتی به طرف خدا كند، راه دور نیست. "وَ أنَّ الرّاحِلَ إلِیك قَرِیبُ المَسافَه." مسافت بسیار نزدیك است . چون یك قدم فاصله است و آن این است كه: یك قدم بر خویشتن نِه و آن دِگر در كوی دوست.

وجود مبارك امام سجاد در ضمن دعای سحر این مراحل استجابت را بازگو می‌كند. عرض می‌كند:
خدای را شكر می‌كنیم كه راه‌های به طرف او كاملاً باز است.
"اَلْحَمْدُ للهِ الَّذِی أحَدُ سُبُلَ المَطالِبِ إلِیكِ مَشْرَعَه، تمام راه‌ها باز است. شریعت باز و گشوده است و گشاده است. وَ مَناهِلَ الرَّجاءِ إلِیكِ مُترَعَه."

هر كسی به طرف تو امیدوار است. تشنه یك مطلبی است آن آب خوراش، آن كوثرش، آن نهر و بحری كه تشنگان را سیراب می‌كند پر آب است. نهری، بحری بی آب نیست.
"وَالإستغاثَهِ بِفَضْلِكَ لِمَنْ أمَّلَكَ مَباحَه."

راه برای كسی كه از فضل تو بخواهد كمك بگیرد رواست. ممنوع نیست. رفتن این راه‌های باز مجاز است ."وَ أبوابُ الدَّعاء إلِیكِ لِلْصّارِخِینَ مَفْتُوحَه،"درهای دعا هم باز است. پس از این طرف كه عنصر اوّل است هیچ مانعی نیست، راه باز است و تشنگان می‌توانند سیراب بشوند و می‌توانند از فضل الهی كمك بگیرند و درهای دعا به سوی نیایش كردن باز است. اینها عنصر اوّل‌اند.

دوّم :
"وَأعْلَمْ أنَّكَ لِلْرّاجِینْ بِمُوضِعِ اِجابَهِ وَ لِلْمَهْلُوفِینَ بِمَرصَدِ إغاثِهِ وَ أنَّ فِی اللَّهُفِ إلی جُودِكَ وَ الرِّضاء بِقَضائِكَ عِوَضَاً مِنْ مَنْعِ الباخِلِینَ وَ مَنْدُوحَهً عَمّا فِی أیدِی المُسْتَأثِرِین."
پروردگارا ! من می‌دانم تو برای امیدواران موضع كافی و رسائی هستی. كسی كه مَلحوف است و رنج دیده و داغ دیده و آفت زده و آسیب دیده و مانند آن است، مُتَلهِّف است و غمگین، تو می‌توانی مشكل او را حلّ كنی‌. اغاثه كنی. نیازهای او را برطرف بكنی. و اگر كسی تأثّرش را و افسوس‌اش را و غم و اندوه‌اش را به جود و كَرم و رضا و قضای تو واگذار كند، عِوض منع باخِرین را دریافت می‌كند. عدّه‌ای دارند و عطا نمی‌كنند. بُخل می‌ورزند. عِوض بُخل آنها، جُود و كَرم تو جبران می‌كند.

"وَ مَندُوحَهً عَمّا فِی أیدِی المُسْتَأثِرین."

بعضی اهل ایثار نیستند . اهل اِستئْثارند. نه تنها دیگران را بر خود مقدّم نمی‌دارند، بلكه می‌كوشند خود را بر دیگران مقدّم بدارند. در دستگاه مستأثران جز تنگ نظری و تنگنائی چیز دیگر نیست. و امّا در دستگاه جُود و كَرم تو مَندوح است، سِعه است، گشایش است. یعنی اگر تنگنای تنگ نظران جا برای رفتن نیازمندان نمی‌گذارد، وسعت رحمت تو جا برای محتاجان تأمین می‌كند. "و هم أنَّ الرّاحِلَ إلِیكِ قَرِیبُ المَسافَه وَ أنَّكَ لا تَحْتجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إلا أنْ تَحجُبَهُمُ الأعمالُ السَّیِّئَهُ دُونَكْ."این دو تا جمله از جمله‌های كلیدی است كه تا پایان این دعای نورانی چندین بار در محور این بحث‌های كلیدی مطالبی به عرضتان خواهد رسید كه اگر كسی خواست به طرف ذات أقدس إله سفر كند، به اصطلاح سفر مِنَ الخَلقِ إلَی الحَقّ را طی كند، گرچه وجود مبارك امیرالمؤمنین سلام الله علیه فرمود: آه "مِنْ قِلَّهِ الزَاد وَ طُولِ الطَّرِیق" (1)؛ راه طولانی است.
گرچه من استحقاق ندارم، ولی به امید تو آمدم و تو را به عنوان عالی‌ترین مرجع و تنها مرجع نهائی می‌دانم. این هم شرط سالك. و آن عنصر چهارم هم این است كه تو مرا دعوت كردی. پروردگارا ! تو خودت فرمودی: وَاسئَلُوا اللهَ مِنْ فَضلِه.

.................................

1-نهج البلاغه/ كلمات قصار / 77


ادامه دارد.....

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرح دعای ابوحمزه ثمالی به روایت آیة الله جوادی آملی ... قسمت هفتم

خاندان عصمت و طهارت فرمودند: اگر كسی بار سنگین گناه روی دوش او نباشد، بخواهد به طرف خدا ارتحال كند، رحلتی به طرف خدا كند، راه دور نیست. "وَ أنَّ الرّاحِلَ إلِیك قَرِیبُ المَسافَه." مسافت بسیار نزدیك است . چون یك قدم فاصله است و آن این است كه: یك قدم بر خویشتن نِه و آن دِگر در كوی دوست. برای كسی كه سالك إلی الله است بیش از یك قدم فاصله نیست. یعنی باید روی خواسته‌های خود پا بگذارد، روی هوی پا بگذارد. وقتی روی هوی پا گذاشت، قدم دوّم را در دالان توحید می‌نهد. یك قدم بر خویشتن نِه و آن دِگر در كوی دوست! این "وَ أنَّ الرّاحِلَ إلیكِ قَرِیبُ المَسافَه وَ أنَّكَ لا تَحتَجِبُ عَنْ خَلقِكْ" یك جمله‌ای است به منزله واسطهُ العِقد این دعای نورانی . و شبیه این جمله هم از وجود مبارك امام كاظم سلام الله علیه در وقتی كه او را برای زندان بغداد می‌بردند در ماه رجب ایراد كرده است كه در بیست و پنجم ، بیست و هفتم رجب، مخصوصاً دعای بیست و هفتم رجب كه وجود مبارك امام كاظم آن را قرائت كردند همین جمله نورانی هست. پس هیچ حجابی بین خلق و خالق نیست، مگر خودِ خلق. "ولا حِجابَ بِینَكَ وَ بِینَ خَلقِكَ غِیرِ خَلقِه." و خلق هم به عنوان این كه آیت الهی هستند، مخلوق خدا هستند، حاجب نیستند.

چون آیت حقّ، حجاب حقّ نیست . آنچه كه حجاب چهره خلق است همان گناه خلق است . "وَ أنَّكَ لا تَحتَجِبُ عَنْ خَلقِكَ إلا أنْ تَحْجُبَهُمُ الأعمالُ السَّیِئَهُ دُونَكْ ." گناهان بَد است كه حاجب است و نمی‌گذارد. پس راه باز است. هیچ حجابی هم در كار نیست و این شخص داعی هم بدون حجاب آمده. یعنی اگر گناهی بود توبه كرده است. امری بود اِمتثال كرد، نهی‌ای بود اجتناب كرد، نعمتی بود شكرگزاری كرد. این موانع را برطرف كرد تا این عنصر سوّم را به دست آورد كه بعداً عرض می‌كند: "
وَ قَدْ قَصَدْتُ إلِیكِ بِطَلِبَتِی وَ تَوَجَّهتُ إلیكِ بِحاجَتِی وَ جَعَلْتُ بِكَ اسْتِغاثَتِی وَ دُعائِكَ تَوَسُّلِی مِنْ غِیرِ اسْتِحقاقٍ لِاستِماعِكَ مِنّی وَ لَاسْتِیجابٍ لِعَفْوِكَ عَنّی بَلْ لِثِقَتِی بِكَرَمِكَ وَ سُكُونِی إلی صِدْقِ وَعدِكَ وَ لَجَأی إلَی الإیمانِ بِتُوحِیدِكَ وَ یَقِینِی وَ بِمَعْرِفَتِكَ مِنّی أنْ لا رَبّی غِیرُكْ وَلا إلهَ إلا أنْتَ وَحدَكَ وَلا شَرِیكَ لَكْ ."

گرچه من استحقاق ندارم، ولی به امید تو آمدم و تو را به عنوان عالی‌ترین مرجع و تنها مرجع نهائی می‌دانم. این هم شرط سالك. و آن عنصر چهارم هم این است كه تو مرا دعوت كردی. پروردگارا ! تو خودت فرمودی: وَاسئَلُوا اللهَ مِنْ فَضلِه
(1) . در قرآن كریم فرمود كه: سئوال كنید. بخوانید و بخواهید! و تو منزّه‌تر از آنی كه وعده بدهی و انجام ندهی ! دعوت بكنی و نپذیری ! راه بگشائی، در را باز بكنی و راه ندهی! این چنین نیست."اللّهُمَّ أنْتَ القآئِلُ وَ قُولُكَ حَقّ وَ وَعدُهُ صِدق ."
خودت فرمودی:
"وَاسْئَلُ اللهَ مِنْ فَضْلِه إنَّ اللهَ كَانَ غَفُوراً رَحِیمَاً. وَ لِیسَ مِنْ صِفاتِهِ یا سَیِّدِی أنْ تَأمُرَ بِالسُّئوال وَ تَمْنَعُ العَطِیّه وَ أنْتَ المَنّانُ بِالعَطایا عَلی اَهلِ مَمْلِكَتِكْ . وَالعائِدُ عَلَیْهِمْ بِتَحَنُّنِ رَأفَتِكْ."
خدایا! آنها كه از تو نخواستند، آنها را ردّ نكردی. ما كه از تو می‌خواهیم ! خدایا ! تو كه به ماها وعده دادی، ما هم كه از تو می‌خواهیم . یقیناً ما را رها نمی‌كنی.
در طلیعه دعای افتتاح ماه مبارك رمضان هم هست كه: خدایا
!"أذِنْتَ لِی فِی مَسْئَلَتِكَ فَاسْمَعْ یا سَمِیعُ مِدْحَتِی وَ أجِبْ یا رَحِیمُ دَعوَتِی ." خدایا ! تو اجازه دادی ما تو را مَدح كنیم ، سئوال كنیم . پس دعای ما، ثنای ما، مدح ما، مَحمِدت ما را گوش بدهی ! اینجا هم به عنوان عنصر چهارم ذكر شد . پس راه باز است ، مرجع نهائی واجد همه امور است. رونده هم واجد شرط است به امید الهی . چون شرط را خود مقصد نهائی در اختیارش گذاشته و این رونده را و سالك را دعوت كرده است. با چنین اطمینانی و با چنین خُلق و خوئی یقیناً دعا مستجاب خواهد بود. امیدواریم دعای همه شما صائمان الهی مستجاب باشد.

.................................

1-سوره نساء / آیه 32


ادامه دارد.....

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم
اَللّهُمَّ اهْدِنى فيهِ لِصالِحِ الْأَعْمالِ،
وَاقْضِ لى فيهِ الْحَوآئِجَ وَالْأمالَ،
يا مَنْ لا يَحْتاجُ اِلَى التَّفْسيرِ وَالسُّؤالِ،
يا عالِماً بِما فى صُدُورِ الْعالَمينَ،

صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّاهِرينَ
؛

پروردگارا در اين روز مرا به اعمال صالح هدايت
و حوائج و آرزوهايم را بر آورده ساز
اى كسى كه احتياج به درخواست و تفسير ندارى
اى آگاه به آنچه در سينه عالميان مى گذرد
و صلى الله على محمد و آله الطاهرين.

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم
ثواب دعاى روز هفدهم:

آمرزيده مى شود اگر چه بوده باشد از زيان كاران.


ثواب روزه روز هفدهم:

هنگامى كه روز هفدهم فرا رسد، خداى عزوجل مى فرمايند: همانا و قطعا و محققا شما و پدرانتان را آمرزيده و سختيهاى روز قيامت را از شما برداشتم.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذيه مناسب ماه مبارك

متخصصان تغذيه معتقدند رژيم غذايى ويژه ماه مبارك رمضان هر چند نبايد تفاوت چندانى با رژيم غذايى افراد در شرايط عادى داشته باشد اما توجه به بعضى نكات و ايجاد اندكى تحول در رژيم غذايى، ضرورى است.
۱- اگر صبحانه شما شامل نان و پنير، كره و عسل يا مربا به همراه چاى يا شير است، بهتر است همين رژيم غذايى را براى سحرى نيز ميل كنيد. مى توانيد يك تا دو عدد خرما يا اندكى گردو و كشمش را به آن اضافه كنيد. نيازى به مصرف غذاهاى سنگين، پرچرب و شيرين به ويژه خوراكى هايى با شيرينى غيرطبيعى چون انواع كيك و شيرينى نيست. تغيير ناگهانى عادت غذايى بسيار خطرناك است.
۲- بهتر است چند روز يا يك هفته پيش از شروع ماه رمضان عادت هايى چون كشيدن سيگار، قليان، نوشيدن چاى يا قهوه در ساعت مشخصى از روز، انواع شيرينى ها، تنقلات و... را به ويژه اگر به عنوان ميان وعده مصرف مى كنيد كاهش و به تدريج با نزديك تر شدن به اولين روز ماه مبارك ترك كنيد؛ چرا كه قطع ناگهانى اين عادت ها در روزهاى نخست ماه مبارك مشكل آفرين است.
۳- با تغيير عادات تغذيه و حذف وعده مهمى چون ناهار، عوارضى چون سردرد، سرگيجه، خواب آلودگى، تحريك پذيرى اعصاب، كلافگى و... بروز مى كنند. پزشكان معتقدند هر چند اين علائم طبيعى بوده و حداكثر تا يك هفته پس از شروع روزه دارى از بين مى روند اما سرعت از بين رفتن اين علائم بستگى به عادات تغذيه اى فرد، ميزان سموم بدن او- منظور تركيبات ناشى از متابوليسم مواد غذايى در بدن به ويژه چربى ها است- و نوع تغذيه فرد دارد. هر قدر در وعده هاى غذايى خود از مواد چرب، شيرين و شور كمتر استفاده كنيم، سرعت از بين رفتن اين حالت ها تسريع مى شود. بنابر اين حداقل يك هفته پيش از شروع روزه دارى و در طول مدت ماه مبارك رمضان به نوع تغذيه و ميزان مواد غذايى مصرفى توجه كنيد؛ بهتر آن كه پس از ماه مبارك نيز همين رژيم را رعايت كنيد.
۴- اگر به ورزش عادت داريد، نيازى به قطع كردن آن در طول ماه مبارك نيست چرا كه بدن شما به ورزش عادت دارد و تغيير در تعداد وعده هاى غذايى تأثيرى بر انرژى شما نخواهد داشت، به ويژه اين كه ورزش باعث جلوگيرى از كسالت و سستى در طول ماه مبارك مى شود. روانشناسان معتقدند تغيير در بعضى عادت هاى منظم روزانه مانند ورزش، فرد را افسرده مى كند، پس ورزش را قطع نكنيد.
۵- زمان افطار مهم ترين نكته نحوه مصرف مواد غذايى است؛ چرا كه دستگاه گوارش چيزى در حدود ۱۰ ساعت هيچ گونه فعاليتى نداشته است. بنابر اين مصرف يك باره مواد غذايى به ويژه بدون توجه به بعضى نكات خطرناك است بنابر اين؛- با چاى يا شير گرم، ترجيحاً قهوه مصرف نكنيد- به همراه خرما يا كشمش و يا با سوپ، ترجيحاً آش مصرف نشود- افطار كنيد.
- به هيچ وجه قبل از نوشيدن چاى يا شير گرم، غذا نخوريد. مصرف ناگهانى غذا پيش از نوشيدن يك نوشيدنى گرم، آسيب جدى به مرى و معده وارد مى كند چرا كه هنوز دستگاه گوارش آماده پذيرش غذا نيست.
- غذا را آهسته و سر فرصت ميل كنيد. بگذاريد پيام هاى حسي- گوارشى آرام آرام به مغز برسند.
- از مصرف مواد غذايى كه با يكديگر سازگار نيستند بپرهيزيد. مثلاً از خوردن شير با آش، هندوانه با آش، ماست با ماهى، زولبيا و باميه با شير يا سوپ و... جداً پرهيز كنيد.
- سعى نكنيد حذف وعده ناهار را در زمان افطار جبران كنيد؛ اين بى توجهى و زياده خورى چيزى جز سنگينى، احساس كلافگى، خواب آلودگى و سستى و گاه اسهال و استفراغ در بر نخواهد داشت.

۶- عادات تغذيه اى مفيد را جايگزين تغذيه نامناسب گذشته بكنيد. براى اين منظور سعى كنيد هر روز عادتهاى قبلى را كنار بگذاريد تا در پايان ماه مبارك تحولى جدى در تغذيه و در نتيجه سلامت شما حاصل شود.
۷- مصرف انواع ميوه، سبزى، سالاد، مواد غذايى حاوى ويتامين و... را فراموش نكنيد حتى يك عدد گوجه فرنگى همراه با ليموترش تازه.
۸- از خوراكى هايى كه باعث تسهيل عملكرد دستگاه گوارش مى شوند مانند انجير، گلابى، آلوى خيس شده و... استفاده كنيد.
۹- مصرف آب و انواع نوشيدنى تازه چون آب ميوه تازه را فراموش نكنيد. از زمان افطار تا هنگام خواب حداقل ۴ ليوان آب بنوشيد.
۱۰- بهتر است وعده شام و افطار يك جا مصرف شود تا با آرامش بيشترى بخوابيد. در فاصله بين افطار تا هنگام خواب از ميوه، خوراكيها با شيرينى طبيعى مانند خرما، كشمش، انجير و... استفاده كنيد.

۱۱- مصرف لبنيات به ويژه ماست و شير را فراموش نكنيد. مصرف گوشت قرمز را محدود كرده و بيشتر از ماهى، مرغ، سبزيجات پخته شده، غلات پخته شده و... استفاده كنيد.
۱۲- متخصصان تغذيه مصرف بعضى از ميوه ها و سبزى ها را همواره و به طور ويژه در ماه مبارك توصيه مى كنند؛

- ليمو شيرين؛ موثر بر عملكرد كبد و كيسه صفرا و كنترل ابتلا به حساسيت، آسم، بيمارى قلبى و سرماخوردگى.
- ليموترش كه از ابتلاء به بيمارى قلبى، هموروئيد، واريس و اضافه وزن فرد را مصون مى كند.
- سيب مؤثر بر عملكرد كبد و قلب، گلابى مؤثر بر عملكرد كيسه صفرا و ممانعت از ايجاد سنگ كيسه صفرا.
- انگور به ويژه نوع قرمز آن بر فعاليت روده ها تأثير گذاشته و مانع از ابتلا به كم خونى مى شود.
- هندوانه، تنظيم كننده فعاليت كليه ها و جلوگيرى از ابتلا به ادم
- آلبالو؛ مؤثر بر فعاليت روده ها و تصفيه خون

- اسفناج از كم خونى و اگزما (حساسيت پوستي) فرد را مصون مى كند.
- جعفرى مؤثر بر عملكرد كليه ها و ممانعت از ابتلا به بيمارى هاى قلبى و ادم.
- كلم و كاهو تنظيم كننده فعاليت دستگاه گوارش، به ويژه در شرايط كم آبى و روزه دارى.
و در پايان، رعايت رژيم غذايى مناسب شامل مصرف غذاهاى كم حجم اما مقوى با شيرينى طبيعى و بدون چربى و بسيار كم نمك نه تنها نياز شخص روزه دار را به خود تأمين مى كند بلكه شخص را از ابتلا به بيمارى مصون مى دارد؛ به ويژه آن كه در ماه مبارك رمضان عملكرد دستگاه گوارش دستخوش تغيير و تحول مى شود و... بر سر سفره هاى افطار، همگان را از دعاى پاك خود محروم نكنيد.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم
قال الامام الصادق عليه السلام:
انما فرض الله الصيام ليستوى به الغنى و الفقير؛
خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
(من لا يحضره الفقيه، ج 2 ص 43، ح 1).
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
نماز شب هيجدهم ماه مبارك رمضان:

چهار ركعت در هر ركعت حمد و بيست و پنج مرتبه اِنَّا اَعْطَيْناكَ الْكَوْثَرَ

هركه اين نماز را بخواند بيرون نرود از دنيا مگر آنكه
بشارت مى دهد او را ملك الموت به اينكه
خداى تعال راضى است از او و غضبناك نيست بر او

 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرح دعای ابوحمزه ثمالی به روایت آیة الله جوادی آملی ... قسمت هشتم

یكی از شرائط استجابت دعا كه وجود مبارك امام سجاد سلام الله علیه در دعای ابوحمزه ثمالی به ما آموخت این است كه انسان نعمت‌های الهی را تبیین كند. این در عین حال دعاست، درس دعا هم هست. دعاشناسی را با دعا به ما آموخت. معرفت حقّ را با دعا به آموخت. مسئله معاد را با دعا به ما‌ آموخت. یك وقت انسان فقط دعا می‌كند. می‌گوید: خدایا! فلان بیماری‌ام را برطرف بكن! یك وقتی دعای مُعلّل دارد. این دعای مُعلّل، تَعلیل دعاست. درس دعاست.
وجود مبارك امام سجاد عرض می‌كند: سوابق درخشانی كه نسبت به من و دیگران داشتی و فضائل بی‌كران تا بی‌كرانی كه داری، من را وادار می‌كند كه از تو بخواهیم .

"الهی اَبَّیْتَنِی فِی نِعَمِكَ وَ إحسانِكَ صَغِیراً وَ نَوَّهْتَ بِاسْمِی كَبِیراً ."

خدایا! تاكنون كه در كنار سفره نعمت و احسان تو به سر بردیم. از كودكی تاكنون، از نظر مسائل مادّی و دنیائی ما را تأمین كردی. وقتی سالمند و بزرگ شدیم، ما را شهره روستایمان یا شهرمان یا استانمان، یا كشورمان، یا در یك منظقه وسیع‌تری، در یك قارّه‌ای، مانند آن كردی. ما را مشهور كردی، خوش‌نام كردی، نام آور كردی. نام بردار كردی، و مانند آن. وعده‌های آخرت هم كه از شما رسیده است.
یكی از شرائط استجابت دعا كه وجود مبارك امام سجاد سلام الله علیه در دعای ابوحمزه ثمالی به ما آموخت این است كه انسان نعمت‌های الهی را تبیین كند. این در عین حال دعاست، درس دعا هم هست. دعاشناسی را با دعا به ما آموخت.
پس بنابراین ما حدوثاً و بقآءً در كنار سفره تو نشستیم. ما عادت كردیم به این كه ناز پروردة تَنعُّم تو باشیم. و عادت كردیم كه با دست خالی بیائیم، با روی سیاه بیائیم، با روی سپید، دست پُر برگردیم. عادت كردیم، تو ما را عادت دادی!

پروردگارا! من هم با معرفت آمدم، هم با محبّت آمدم. معرفت من رهنمای من است ، محبّت من شفیع من. قبلاً عرض كردم: به غیر شفیع . الآن عرض می‌كنم: با شفیع آمدم . تو را دوست دارم. برای این كه خوب كه بررسی كردم، دیدم كه هیچ كس نبود كه ما را از خردسالی به اینجا برساند. وقتی هم بزرگسال شدیم ما را مشهور كند، نام آور كند، محترم كند پیش مردم. حیثیت ما را حفظ بكند. الآن هم با معرفت آمدم كه راهنمای من است. هم با محبّت آمدم كه شفیع من است. همانطوری كه در مسئله توبه گفته شد: لاشَفِیعَ اًنْجَحُ مِنَ التُّوبِه، اینجا هم می‌توان گفت:
لا شَفِیعَ اَنْجَحُ مِنَ المَحَبَّه . چیزی، شفیعی بهتر از محبّت نیست. البتّه محبّت‌های بیرونی منطقه‌اش محفوظ است. اینها محبّت‌های درونی است.
و عرض می‌كند:
"
وَ أنَا واثِقٌ مِنْ دَلیلی بِدِلالَتِكَ وَ سَاكِنٌ مِنْ شَفِیعِی إلی شَفاعَتِكَ ."

من هم به این راهنما امیدوارم، هم به این شفیع . و غیر از این چیز نیاوردم . عمل صالحی، ترك گناهی، فعل ثوابی، اینها را نیاورده‌ام ! فقط تو را می‌شناسم و دوست دارم ، همین.
با زبانی تو را می‌خوانم كه تبهكار است. با قلبی با تو مناجات می‌كنم كه تیره است. قلب و قالب تیره است. ولی تو هم تیره را می‌پذیری، هم تبهكار را . چنین كه تاكنون پذیرفتی. مگر ما تاكنون زبان بی‌گناه داشتیم؟ قلب سالم داشتیم؟ من از تو می‌ترسم، ولی به تو امیدوارم. در ترس و امید موحّدم. اگر گناهانم را می‌بینم ، فَزَع می‌كنم ، نه یأس دارم. و اگر كَرم تو را می‌بینم، طمع دارم.

اگر ببخشی، بهترین بخشندگانی. چون بدون منّت می‌بخشی. و اگر عذاب كنی، عادلانه عذاب كردی. پروردگارا ! من با همه سوابق تباه و تیره و تاریك‌ام ، دلیلی دارد كه تو را می‌خوانم . بی‌حجّت نیست . اگر كسی بگوید: تو با زبان گناهكار ، با قلب تیره به چه جهت خدا را می‌خوانی؟ عرض می‌كنم: روی كَرم او . كریم كسی است كه از گناهان ببخشد . من دلیلی دارم و با این دلیل خودم را قانع كردم كه از تو مسئلت كنم .

ادامه دارد.....
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرح دعای ابوحمزه ثمالی به روایت آیة الله جوادی آملی ... قسمت نهم


"حُجَّتِی یا الله فِی جُرأتِی وَ عَلی مَسْألَتِكَ مَعَ إتْیانِی مَا تَكْرَهُ جُودُكَ وَ كَرَمُكْ وَ عُدَّتِی فِی شِدَّتِی مَعَ قِلَّهِ حَیآئِی مِنْكَ رَأفَتُكَ وَ رَحْمَتُكْ ."

من بَد حیا بودم. از تو خجالت نكشیدم. تو در سوره مباركه علق، در طلیعه بعثت فرمودی: ألَمْ یَعْلَمْ بِأنَّ اللهَ یَری.(1) انسان خجالت نمی‌كشد در مشهد و محضر خدا گناه می‌كند؟ من اعتراف می‌كنم بَد حیا بودم، كم حیا بودم. می‌دانستم تو مرا می‌بینی و در محضر و مشهد تو هستم. مع ذلك گناه كردم. اما برای این كه می‌دانم تو می‌بخشی، از تو مسئلت می‌كنم. من بین این دو امر قرار گرفتم: هم عُدّه منی در شدّت، هم رأفت و كرمت مایه امید من است. لذا من با این دو دلیل به سمت تو آمدم.
درود بر پیامبر و اولاد پیامبر بفرست و آن رَجاء و امید مرا آیس و ناامید نكن و محقّق بكن . ندای مرا بشنو ای كسی كه بهترین مَدعُوی.

با زبانی تو را می‌خوانم كه تبهكار است. با قلبی با تو مناجات می‌كنم كه تیره است. قلب و قالب تیره است. ولی تو هم تیره را می‌پذیری، هم تبهكار را . چنین كه تاكنون پذیرفتی . مگر ما تاكنون زبان بی‌گناه داشتیم؟ قلب سالم داشتیم؟ من از تو می‌ترسم، ولی به تو امیدوارم. در ترس و امید موحّدم.

"یا خِیْرَ مَنْ دَعاهُ داعٍ وَ أفْضَلَ مَنْ رَجاهُ راج . عَظُمَ یا سِیِّدِی اَمَلِی وَ سآءَ اَهانی ."
عرض كرد: خدایا! عمل و آرزوی من زیاد است. عمل و كار من بسیار بَد است. كار من بَد است. اعمال من بَد است، آمال من بزرگ. تو به مقدار آمال و آرزوی من به من ببخش. به مقدار اعمال من مرا مؤاخذه نكن . زیرا كَرم و بزرگواری تو اَجلّ از آن است كه تبهكاران و مُذنبین را جزاء و كیفر بدهد. و حِلم و بخشایش تو بزرگتر از آن است كه مقصّرین را مُكافات كند. و كُفّ آنها كار كند. و من، یا سِیِّدِی من به فضل تو پناه برده‌ام .

"هارِبٌ مِنْكِ إلِیْك. این هارِبٌّ مِنْكِ إلِیْك، إنْتَ الرّاه أعْلَمُ … أنَّ الرّاحِلَ إلِیْك قَرِیبُ المَسافَه، بِكَ عَرَفْتُكَ."
این جمله‌ها هم از بحث‌های محوری و كلیدی این جمله است كه أنَا هارِبٌ مِنْكِ إلِیْكِ از تو به سوی تو، این توحید ناب است. این هم در این جمله‌های دعا كم نیست كه دو بار هارِبٌ مِنْكِ إلِیْك آمده است. نه هارِبٌ مِنْ اَصحابِكَ إلی عَفْوِكَ. از تو به سوی تو آمدم . یعنی از جائی نبودم كه به سوی تو بیایم . اگر می‌ترسم، از انتقام تو می‌ترسم. اگر امیدوارم، به لطف تو امیدوارم .

"هارِبٌ مِنْكِ إلِیْك. مُتَنَجِّزٌ مَا وَعَدْتَ مِنَ الصَّفْحِ عَمَّنْ أحسَنَ بِكَ ظَنَّاً ."
تو به ما وعده دادی كه نسبت به دیگر تبهكاران تنها صابر باشی، حلیم باشی، عَفُّو باشی . بلكه صَفح كنی . صَفح جَمیل . نه تنها عفو كنی، بلكه صَفح جَمیل كنی. یعنی صفحه خاطرات را وَرق بزنی. آن صفحه‌ای كه اصلاً گناه در آن نوشته نشده، آن صفحه را به ما نشان بدهی. و اصلاً صرف نظر كنی كه صَفح بالاتر از عفو است. بنابراین این هم در عین حال كه دعاست، اَدب دعا، درس دعا، راه دعا و تقویّت روحیه نیایش و دعا را وجود مبارك امام سجاد به ما آموخت. غرض آن است كه با دعاء، درس دعا و علّت دعا تشریح می‌كند. امیدواریم ادعیه همه مستجاب باشد.
.................................

1-سور علق / آیة 14


ادامه دارد.....
 

المینا

عضو جدید
دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَكاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ
وخُذْ بِكُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِكَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.


خدایا آگاهم نما در آن براى بركات سحرهایش و روشن كن در آن دلم را به پرتو انوارش
و بكار به همه اعضایم به پیروى آثارش به نور خودت
اى روشنى بخش دلهاى حق شناسان
.




شرح دعاي روز هجدهم ماه مبارک رمضان

“اللهم بنهني فيه لبرکات اسحاره و نور فيه قلبي بضياء انواره وخذ بکل اعضائي الي التباع اثاره بنورک يا منور قلوب العارفين” “خدايا مرا در اين روز براي برکات سحرها بيدار و متنبه ساز و دلم را به روشني انوار سحر منور گردان و تمام اعضا (و جوارحم) را براي آثار و برکات اين روز مسخر فرما به حق نور (جمال) خود اي روشني بخش دلهاي عارفان”
(1) اللهم بنهني فيه لبرکات اسحاره “خدايا مرا در اين روز براي برکات سحرها بيدار و متنبه ساز”
“ارزش اسحار ماه مبارک رمضان”
سحرهاي ماه مبارک رمضان از ارزش والا و ويژه اي برخوردار است به طوري که اعمال بسياري در هنگام سحرهاي اين ماه تاکيد شده است، مثل (دعاي ابوحمزه ثمالي، دعاي سحر، قرائت قرآن، خوردن سحري و...) که از خداوند مي خواهيم که ما را در سحرهاي اين ماه از خواب غفلت بيدار سازد تا بتوانيم از فيوضات و برکات آن بهره مند گرديم. حال شايد در اينجا اين سئوال پيش آيد که چرا از خداوند، اين درخواست را مي نماييم؟ که در جواب بايد گفته شود که اين درخواست ارزشمند از خداوند عزوجل براي اين است که انسان در تمام ماههايي که بر او مي گذرد از عبادت و اطاعت الهي در وقت سحرها محروم گرديده و به قولي از فيوضاتي که در سحرها مي تواند کسب کند، غافل است که همين باعث گرديده که از خداوند بخواهيم که ما را ياري دهد تا از خواب غفلت بيدار گشته و بتوانيم از سحرهاي اين ماه پربرکت کمال استفاده را نماييم، تا شايد سحرهاي اين ماه باب فيضي شود براي ماههاي ديگر سال، چرا که سحرها نسبت به ديگر اوقات از شبانه روز داراي فضيلت و برتري خاصي مي باشند، به طوري که در آن هنگام که اکثر انسانها در خواب غفلت خود فرو رفته اند، عده قليلي به عبادت و اطاعت خداوند مي پردازند که ما نيز از خداوند در اين روز خواستاريم که ما را از خواب غفلت بيدار ساخته و مشمول اين آيه شريفه قرار دهد: “الصابرين و الصادقين و القانتين و المنفقين و المستغفرين بالاسحار”(1) يعني “(تقوا پيشه گان) صابران و راستگويان و فرمانبرداران و انفاق کنندگان و استغفار کنندگان در سحرگاهانند” تا بتوانيم به درجات عالي معنوي دست يابيم...
(2) و نور فيه قلبي بضياء انواره “و دلم را به روشني انوار سحر منور گردان”
“منظور از نور فيه قلبي بضياء انواره چيست؟”
منظور از “نور فيه قلبي بضياء انواره” “در اين روز قلبم را به انوار سحر نوراني کن” همان نور هدايت است که بر قلب انسان تابيده مي شود و او را از ظلمتهاي جهل و ناداني ودوري از خداوند نجات مي بخشد و به قول خداوند (عزوجل:) “الله ولي الذين امنوا يخرجهم من الظلمات الي النور”(2) يعني “خداوند ولي و سرپرست کساني است که ايمان آورده اند که خارج مي کند ايشان را از تاريکي هاي جهالت (و وارد مي کند) به سوي نور و هدايت” که اين نور همان هدايتي است که انسان را به مسير سعادت مي کشاند...
“تشعشع انوار الهي در سحر”
سحرهاي ماه مبارک رمضان داراي نور خاصي است که اگر بنده اي در آن هنگام به مناجات و دعا با پروردگار خويش بپردازد، آن گاه است که آن نور خاص بر دل آن بنده اثر گذاشته و ديده دل او را روشن و منور مي گرداند، به طوري که چيزي جز حقيقت را نمي بيند و نمي پذيرد و از دل او دري باز مي گردد به سوي رحمت پروردگار عالميان که هيچ چيزي جز رضاي ذات اقدس او در آن جاي نمي گيرد چرا که “الله نور السموات و الارض”(3) يعني “خداوند نور آسمان و زمين است” و هرگاه دلي از نور اطاعت الهي نوراني گشت هيچ گاه ظلمت و تاريکي در آن راه پيدا نخواهد کرد که ما نيز از خداوند مي خواهيم که در اين روز به نورانيت سحرهاي ماه مبارکش نوراني گرداند...
(3) وخذ بکل اعضائي الي التباع اثاره بنورک يا منور قلوب العارفين “و تمام اعضاء و (جوارحم) را براي آثار و برکات اين روز مسخر فرما به حق نور (جمال) خود اي روشني بخش دلهاي عارفان”
“توکل بر ذات اقدس الهي”
در اين قسمت از دعا از خداوند مي خواهيم که تمام اعضا و جوارح ما را مسخر فرمايد تا اينکه به انجام اعمال اين روز مشغول گرديده و از آثار و برکات آن بهره مند گرديم، حال مي خواهيم بدانيم که منظور از “اعضاي مرا مسخر گردان” چيست؟ در اينجا منظور از “اعضاي مرا مسخر گردان” به نوعي همان توکل بر ذات اقدس پروردگار است تا اينکه ما را به حسن و نيکوترين ثوابها در اين روز موفق بدارد چرا که خداوند متعال عالم به تمام امور است و از هر چيز نهان و آشکار باخبر است “يعلم سرکم و جهرکم”(4) يعني “مي داند (اعمال) نهان و آشکارتان را” و او مي داند که چگونه بندگان خويش را راهنمايي نموده و آنها را به نور هدايت منور و نوراني گرداند چنانچه رسول خدا(صلي الله عليه و آله) فرمودند: “ما منکم احد الا و له الشيطان، قالوا “ولا انت يا رسول الله؟ قال و لا انا الا ان الله عزوجل اعانني عليه فاسلم”(5) يعني “ابليس براي هر انساني شيطاني را گمارده است تا او را بفريبد و يکي از آنان را بر من گمارده است اما خداوند مرا ياري نموده پس از او در امان هستم” که ما نيز در اين روز از خداوند به حق نور و جمالش خواستاريم که ما را از شر شياطين جني و انسي نجات داده و از آثار و برکات اين روز بهره مند سازد
.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحيم


ثواب دعاى روز هجدهم:

عطا كرده مى شود به او ثواب هزار پيغمبر.


ثواب روزه روز هجدهم:

هنگامى كه روز هجدهم فرا رسد، خداى تبارك و تعالى به جبرئيل، ميكائيل، اسرافيل حمل كنندگان عرش و كرسى و كروبيان دستور مى دهد كه تا سال آينده براى امت محمد صلى الله عليه و آله استغفار نمايند و در روز قيامت ثواب جنگجويان اسلام در بدر را به شما عطا مى فرمايد.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
تأثير روزه بر اعصاب

يكى از نويسندگان غربى می گوید: تعداد وعده هاى غذا و منظم بودن آن و گستردگى انواع غذا باعث مى شود كه وظيفه هم آهنگى دستگاه هاى بدن كه نقش مهمى را در زندگى بشر ايفا مى كند، بى نتيجه بماند. منظور ما وظيفه هم آهنگى است كه به مسئله احتياج بدن به غذا بستگى دارد. همه اديان، روزه را به خاطر فوايد و بهره برى هاى بسيارى كه دارد واجب دانسته اند. محروميت غذا در مرحله اول باعث مى شود كه انسان احساس گرسنگى كند. هم چنين باعث نوعى بيدارى اعصاب مى شود و بالاخره انسان، ضعف و ناتوانى را احساس مى كند اما در عوض، پديده هاى معيّن و پنهان در بدن حاصل مى شود كه به مراتب از ضعف مهم تر است، زيرا قند كبد و چربى زير پوست و پروتئين ماهيچه ها و غدد، تحرك پيدا مى كند و همه اندام ها، مواد غذايى خود را از دست مى دهند تا خون و قلب و مغز در حالت طبيعى خود باقى بماند. در حقيقت، روزه همه بافت هاى بدن ما را پاك مى كند و اعتدال آن را باز مى گرداند.
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]
اعمال مشترك شبهاى قدر
[/h][h=1] [/h][h=1] شب نوزدهم، اوّل شبهاى قدر است و شب قدر همان شبى است كه در تمام سال شبى به خوبى و فضيلت آن نمى رسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدير امور سال مى شود و ملائكه و روح كه اعظم ملائكه است در آن شب به اذن پروردگار به زمين نازل مى شوند و به خدمت امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف مشرّف مى شوند و آنچه براى هركس مقدّر شده است بر امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف عرض مى كنند و اعمال شبهاى قدر بر دو نوع است يكى آنكه در هر سه شب بايد انجام داد و ديگر آنكه مخصوص است به هر شبى امّا اوّل پس آن چند چيز است: اوّل غسل است علاّمه مجلسى فرموده كه غسل اين شبها را مقارن غروب آفتاب كردن بهتر است كه نماز شام را باغسل بكند دوّم دو ركعت نماز است در هر ركعت بعد از حمد هفت مرتبه توحيد بخواند و بعد از فراغ هفتاد مرتبه اَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَاَتُوبُ اِلَيْهِ بگويد در روايت نبوى صلى الله عليه وآله است كه از جاى خود برنخيزد تا حقّ تعالى او را و پدر و مادرش را بيامرزد «الخبر» سيّم قرآن مجيد را بگشايد و بگذارد در مقابل خود و بگويد:

[/h][h=1] [/h][h=1] اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَما فيهِ، وَفيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ،
خدايا از تو خواهم به حق كتاب فرستاده شده ات و آنچه در آنست كه در آن است نام بزرگت
وَاَسْمآؤُكَ الْحُسْنى ، وَما يُخافُ وَيُرْجى اَنْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقآئِكَ مِنَ النَّارِ،
و نامهاى نيكويت و آنچه بدانها ترس و اميد شود كه قرارم دهى از زمره آزاد شدگانت از دوزخ


[/h][h=1] [/h][h=1] پس هر حاجت كه دارد بخواهدچهارم آنكه مُصحَف شريف رابگيرد وبر سر بگذارد وبگويد:

[/h][h=1] [/h][h=1] اَللّهُمَّ بِحَقِ هذَا الْقُرْآنِ،وَبِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فيهِ، وَبِحَقِّكَ
خدايا به حق اين قرآن و به حق آنكس كه او را بدان فرستادى و به حق هر مؤمنى كه در اين قرآن مدحش كرده اى و به حقى كه
عَلَيْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ
تو بر ايشان دارى زيرا كسى نيست كه حق تو را بهتر از خودت بشناسد


[/h][h=1] [/h][h=1] پس ده مرتبه بگويد بِكَ يا اَللَّهُ و ده مرتبه بِمُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِعَلىٍّ و ده مرتبه بِفاطِمَةَ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ و ده مرتبه بِالْحُسَيْنِ

[/h][h=1] [/h][h=1] و ده مرتبه بِعَلِىّ بْنِ الْحُسَيْنِ و ده مرتبه بُمَحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّو ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِىٍ و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ

[/h][h=1] [/h][h=1] پس هر حاجت كه دارى طلب كن.
پنجم زيارت كند امام حسين عليه السلام را. در خبر است كه چون شب قدر مى شود منادى از آسمان هفتم ندا مى كند از بُطنان عرش كه حقّ تعالى آمرزيده هر كه را كه به زيارت قبر حُسين عليه السلام آمده .
ششم احيا بدارد اين شبها را همانا روايت شده هركه احيا كند شب قدرراگناهان اوآمرزيده شود هرچند به عدد ستارگان آسمان و سنگينى كوهها وكيل درياها باشد .
هفتم صد ركعت نماز كند كه فضيلت بسيار دارد و افضل آنست كه در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه توحيد بخواند.
هشتم بخواند:


[/h][h=1] [/h][h=1] اَللَّهُمَّ اِنّى اَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً، لا اَمْلِكُ لِنَفْسى نَفْعاً وَلا ضَرّاً، وَلا
خدايا من شام كردم در حالى كه بنده خوارى هستم كه مالك سود و زيانى براى خويش نيستم و نتوانم
اَصْرِفُ عَنْها سُوءاً، اَشْهَدُ بِذلِكَ عَلى نَفْسى ، وَاَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ
از خويشتن پيش آمد ناگوارى را بازگردانم و اين مطلبى است كه من آن را بر خويش گواهى دهم و به ناتوانى
قُوَّتى ، وَقِلَّةِ حيلَتى ، فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، وَاَنْجِزْ لى ما
خود و بيچارگيم در برابرت اعتراف دارم پس درود فرست بر محمد و آل محمد و وفا كن برايم بدانچه
وَعَدْتَنى ، وَجَميعَ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فى هذِهِ اللَّيْلَةِ،
بر من و همه مؤمنين و مؤمنات وعده فرمودى از آمرزش در اين شب
وَاَتْمِمْ عَلَىَّ ما اتَيْتَنى فَاِنّى عَبْدُكَ الْمِسْكينُ الْمُسْتَكينُ، الضَّعيفُ
و تمام كن بر من آنچه را به من دادى زيرا كه من بنده بينواى مستمند ناتوان تهيدست
الْفَقيرُ الْمَهينُ، اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْنى ناسِياً لِذِكْرِكَ فيما اَوْلَيْتَنى ، وَلا [غافِلاً]
خوار توام خدايا قرار مده مرا فراموشكار از ياد خويش در آنچه به من انعام فرمودى و نه غافل از
لِإِحْسانِكَ فيما اَعْطَيْتَنى ، وَلا ايِساً مِنْ اِجابَتِكَ، وَاِنْ اَبْطَاَتْ عَنّى ،
احسانت در آنچه به من عطا كردى و قرارم مده نااميد از اجابت خويش و اگرچه ديرزمانى طول كشد
فى سَرَّآءَ اَوْ ضَرَّآءَ، اَوْ شِدَّةٍ اَوْ رَخآءٍ، اَوْ عافِيَةٍ اَوْ بَلاءٍ، اَوْ بُؤْسٍ اَوْ
چه در خوشى و چه در سختى در دشوارى يا در آسايش در تندرستى يا گرفتارى در تنگدستى يا
نَعْمآءَ، اِنَّكَ سَميعُ الدُّعآءِ *
در نعمت براستى تو شنواى دعايى


[/h][h=1] [/h][h=1] و اين دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السلام روايت كرده كه در اين شبها مى خوانده در حال قيام و قعود و ركوع و سجود و علاّمه مجلسى(ره) فرموده كه بهترين اعمال در اين شبها طلب آمرزش و دعا از براى مطالب دنيا و آخرت خود و پدر و مادر و خويشان خود و برادران مؤمن زنده و مرده ايشان است و اَذْكار و صلوات بر محمد و آل محمدعليهم السلام آنچه مقدور شود و در بعضى از روايات وارد شده است كه دعاء جوشن كبير را در اين سه شب بخوانند فقير گويد كه دعاء جوشن در سابِقْ گذشت و روايت شده كه خدمت حضرت رسول صلى الله عليه وآله عرض شد كه اگر من درك كنم شب قدر را چه از خداوند خود بخواهم فرمود عافيت را.

[/h][h=1] [/h][h=1]

[/h]
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز



الهی سائلی پشت در آمد *** فقیر آمد، فقیر حیدر آمد

به اذن الله تا در میزنم من *** دم از آقا حیدر میزنم من


علی مشکل گشای هر غم ماست *** علی در اصل اسم اعظم ماست


علی با سائلانت همنشین است *** علی با بی کسان یار و معین است

خدایا میزنم یا حی سرمد *** به نام حیدر و نام محمد (ص)


شب تقدیر چون با نور آید *** تو گویی سوی کوه طور آید


شب قدر تو چون بی نور باشد *** من از حال پیمبر دور باشم


اگر با رو سیاهی تمامم *** رسد پرونده ام دست امامم


چه حالی شود آن نایب خوبم *** الا ای من که غفار الذنوبم


به خاک کربلا سوگند یا رب *** به احوال صبور قلب زینب


به حق مجتبی نور دو عینت *** به گودال پر از خون حسینت


به اشک چشم بارانی عباس *** به قلب پاک و نورانی عباس

به محراب علی و قتله گاهش *** که در وقت سحر شد قتله گاهش


به حق کوثر قرآن، الهی *** به این پرونده ما کن نگاهی


مبادا آبروی ما بریزد *** که اشک مهدی زهرا بریزد


به یک العفو درد ما دوا کن *** بیا و خاک ما را کربلا کن


که شاید پاک قرآن سر بگیرم *** پس از آن یار را در بر بگیرم


الهی دوست راضی گردد از ما *** به لطفت بعد از این یاریم او را


ندای یا لثاراتش چو آید *** نگاه تازه ای بر ما نماید


اگر مهدی قیامش راه افتد *** بسیج انتقامش راه افتد


تمام کوچه را امداد سازیم *** در و دیوار را آباد سازیم


اگر آلوده دامن پاک گردد *** به زیر پای اکبر خاک گردد
 

mary69

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعمال شب نوزدهم

اعمال شب نوزدهم چند چيز است

اوّل صد مرتبه
اَسْتَغْفِرُاللَّهَ رَبّى وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ
دويّم صد مرتبه اَللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ
سيّم بخواند دعاء يا ذَاالَّذى كانَ ......
چهارم بخواند:


اَللّهُمَّ اْجْعَلْ فيما تَقْضى وَتُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ،
خدايا قرار ده در آنچه حكم كرده و مقدر فرموده اى از سرنوشت حتمى
وَفيما تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الحَكيمِ فى لَيْلَةِ الْقَدْرِ، وَفِى الْقَضآءِ الَّذى لا
و در آنچه جدا كنى از فرمان حكيمانه ات در شب قدر و در آن قضا و قدرى كه برگشت و
يُرَدُّ وَلا يُبَدَّلُ، اَنْ تَكْتُبَنى مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرامِ، الْمَبْرُورِ حَجُّهُمُ،
تغيير و تبديلى ندارد كه نام مرا در زمره حاجيان خانه محترمت (كعبه) بنويسى آنان كه حجشان
الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمُ، الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمُ، الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئاتُهُمْ، وَاجْعَلْ
مقبول و سعيشان مورد تقدير و گناهانشان آمرزيده و كردار بدشان بخشوده شده است و قرار ده
فيما تَقْضى وَتُقَدِّرُ، اَنْ تُطيلَ عُمْرى ، وَتُوَسِّعَ عَلَىَّ فى رِزْقى،
در آنچه مقدر فرموده اى كه عمر مرا طولانى كرده و روزيم را وسيع گردانى
وَتَفْعَلَ بى كَذا وَكَذا،
و به جاى اين كلمه حاجت خود را ذكر كند.



 
آخرین ویرایش:
بالا