رصد آسمان

?!؟

عضو جدید
آسمان شب يکي از جذاب ترين مواهب طبيعت است كه همواره چشم انسان ها را به خود جذب كرده است . آسمان شب، بيش از 4500 سال است که مورد توجه بشر قرار مي گيرد و از ديرباز تا کنون مورد کاوش انسان قرار گرفته است.
در اين بخش با چگونگي رصد اجرام آسماني و صورت های فلکی آشنا مي شويد تا بتوانيد با حد اقل ابزار ممکن یعنی چشم و یا یک دوربین دو چشمی، صورتهاي فلکي، سيارات و ستارگان را رصد کنيد. مطالب به گونه اي انتخاب شده که مي تواند به کساني که در آغاز فعاليت رصدي خود هستند، کمک کند.


براي شروع ستاره شناسي و مشاهده ستارگان کافي است که نقشه آسمان شب را مطابق با جهت جغرافيايي آسمان محل خود قرار داده و به کمک آن به شناسايي و رصد ستارگان بپردازيد.
براي مشاهده دقيق برخي از اجرام مانند سحابي ها و کهکشان ها به ابزار اپتيکي نياز داريم. زيرا اين ابزار با توان تفکیک بالایی که دارند مي توانند نور بيشتري را نسبت به چشمانمان جمع آوري کنند و همچنين قادر به بزرگنمايي هستند. دوربين دوچشمي و تلسکوپ دو ابزار اپتيکي پرکاربرد در اين زمينه هستند که هر کدام خصوصيت منحصر به خود را دارد. در این قسمت هر بار رصد یکی از اجرام آسمانی یا پیدا کردن یکی از صورت های فلکی در آسمان را به دوستان آموزش می دهیم.
 

?!؟

عضو جدید
[h=2]مشتری و زهره[/h]
در این شبها اجرام زیادی در آسمان قابل روئیت هستند و دو تا از پر نور ترین های این دو سیاره یعنی مشتری و زهره هستند.
درست بعد از غروب آفتاب و هنگام اذان مغرب در آسمان غربی در ارتفاع حدود 40 درجه 2 جسم پر نور با فاصله 3 درجه از یکدیگر قرار دارند که جسم پر نور تر زهره و جسم دیگر که کمی جنوبی تر است مشتری است .
ویژگی حال حاضر این دو سیاره این است که زهره تقریبا در کشیدگی شرقی است و بیشترین قدر ممکن یعنی 4.5- را دارد و مشتری با قمرهایش در یک خط هستند و می توان 4 تا از قمر های آن را دید.
فقط کافی است با یک دوربین دو چشمی خوب این دو سیاره را رصد کنید.
 

Similar threads

بالا