بسمه تعالی
عنوان تاپیک دیگه معلومه
کسی از دوستان اگه بلده راهنمایی مفید بکنه که وقتی شهوت میاد سراغ آدم،چجوری باید ازش فرار کرد؟
من که نه میتونم ازدواج کنم و نه چیز دیگه باید چکار کنم؟
خواهشا راهکارهای عملی و نه خیلی فانتزی ارائه کنین.ی چیزی بگین بشه.کتابی حرف نزنین
اونم تو این دور زمونه با این تکنولوژیها و وضع نابسمان بیرون و....
با تشکر
از منظرهای مختلفی میشه این مشکل رو بررسی کرد.
راهکارهایی مثل صیغه موقت و حتی ازدواج دائم (با اینکه از نظر من هر دو کاملا صحیح و مورد توصیه خدا و ائمه هست) مشکل رو مقطعی (و نه ریشهای) حل میکنه.
اگه بخوای این مشکل رو ریشهای بررسی کنی یک نگاه میتونه این باشه:
وقتی شهوت میاد سراغ آدم، چجوری باید ازش فرار کرد؟
نباید بذاری سراغت بیاد تا بعدش گیر این باشی که چجوری فرار کنی. چون فرار ازش کار سختیه.
همچنین نباید انتظار داشته باشی که هر طور دوست داری زندگی کنی ولی هر موقع هم اراده کنی شهوت نیاد سراغت یا اگه اومد بتونی ازش فرار کنی.
نمیگم غیر ممکنه ولی به اندازهای سخت هست که نتونی انتظار همچین چیزی رو داشته باشی.
با مثال حرف بزنم: عصر ۵شنبه است و کار خاصی نداری. تصمیم میگیری به عنوان سرگرمی یه فیلم زبون اصلی با زیرنویس تماشا کنی.
خوب میدونی که اون فیلم هر چقدر هم که موضوع و داستانش نامرتبط با شهوت و این چیزا باشه، کمترین حدش اینه که بازیگراش غالبا از پوشش نامناسب استفاده میکنن.
بعد از تماشای فیلم، تا مدتها ممکنه صحنههای مختلفش از ذهنت عبور کنه و دائم بخوای از فکر کردن به هرکدومش فرار کنی.
خیلی اگه تو این کار موفق باشی اینطوری میشه که هر صحنه نامناسبی به ذهنت میاد فورا ازش عبور میکنی و روی اون تمرکز نمیکنی. ولی همین که این صحنهها از ابتدا به ذهنت میاد (حتی اگه فورا ردشون کنی) باعث میشه ذهن و فکر و در نهایت قلبت دچار دگرگونی تدریجی و مستمر بشه. در این صورت یه موقعی هم اگه شهوت بیاد سراغت غالبا دیگه قدرت این رو نخواهی داشت که ازش فرار کنی. (این اتفاق حتی بعد از ازدواج هم ممکنه رخ بده)
این مثال رو برای این زدم که بگم اگه هر طور دوست داری زندگی کنی (مثلا هر موقع دوست داری فیلم تماشا کنی)، ذهن و قلبت هم به همون سمت تمایل پیدا میکنه.
کلید مبارزه با نفس اینه که در هر لحظه حواست باشه داری چی کار میکنه (نه فقط در لحظهای که در معرض گناه قرار میگیری).
به تکنولوژیهای این عصر اشاره داشتی. چه این تکنولوژیها باشه چه نباشه ما نباید هر طور که میل داریم زندگی کنیم.
بلکه باید مراقب هر کاری که انجام میدیم باشیم
حتی اگه اون کار از نگاه خودمون مباح باشه و گناه محسوب نشه.
رُبَّ شَهوَةُ ساعَةٍ اَورَثَت حُزناً طَويلاً يَومَ القيامة
چه بسیار
شهوت لحظهاى كه موجب حزن و اندوه طولانى در روز قيامت گردد