دیماند

emad sahraee

عضو جدید
سلام.دوستان عزیز سوالی که دارم اینه که 1_ برقی که شرکت برق به ما میده با چه ضریب قدرتیه؟ 2_ راجب جزئیات قرارداد با شرکت برق برای تحویل برق 20 kv اطلاعات لازم دارم. ممنون

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
دیماند:
معادل تونن شبکه با جزئیات جریان اتصال کوتاه و زمان تحمل ان. توان مفید مصرفی . ولتاژ خط .
معادل تونن یعنی مدار باز است پس جریانی در مدار نیست پس ضریب قدرت مشخص نمیشه.
زمانی که بار به شبکه اعمال بشه,بسته به نوع بار, ضریب قدرت رو میشه حساب کرد.
...
جزئیات دقیق قرار داد رو نمیدونم. ولی میشه گفت مهمترینش درخواست توان مورد نیاز به صحت.
بعد ها بیشتر از توان درخواستی استفاده نشه که جریمه و این چیزا داره

emad sahraee

عضو جدید
اوم پس چطور دوست بنده به من گفتن که اداره برق بلژیک برقی با ضریب قدرت 1 به ما تحویل میده. و اینم میدونم که بار سلف و خازنیه مدار ما اینو کاهش میده.ولی باید ضریبی داشته باشه خطی که برای ما میاد.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
اوم پس چطور دوست بنده به من گفتن که اداره برق بلژیک برقی با ضریب قدرت 1 به ما تحویل میده. و اینم میدونم که بار سلف و خازنیه مدار ما اینو کاهش میده.ولی باید ضریبی داشته باشه خطی که برای ما میاد.

ضریب قدرت یک اصلا شبکه رو ناپایدار میکنه
و تا بار نباشه ضریب قدرت چی رو به ما میدن
ببینید اینطور میشه گفت
شما وقتی یک کسینوس فی متر در شبکه نصب میکنید نیاز به چی دارید؟ یک نمونه ولتاژ و یک نمونه جریان . که از ترانس جریان و ترانس ولتاژ میاد . و به کسینوس فی متر داده میشه.
حالا اگه جریانی نباشه (مصرف کننده ای نباشه) کسینوس فی متر مقداری رو نشون نمیده. یا روی صفر میمونه.
...
اگر منظورت اینه که کابل به دلیل خاصیت سلفی باعث افت ولتاژ میشه و در انتها خازن میذارن به صورت سری که این افت ولتاژ بهبود پیدا کنه ,قضیش با ضریب قدرت فرق داره .
...
با فرض اینکه شما شبکه 20 کیلو ولتی رو از یک ترانس 132 به 20 گرفتید در صورت نبود بار اگر کسینوس فی متر بذارید . چون ترانس جریان بی باری و تلفات داره ضریب قدرتی معادل ضریب قدرت بی باری ترانس رو کسینوس فی متر نشون میده که حدودا 0.3 یا 0.4 میشه

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
ما فرمول p= 1.7*u*i*cos phi رو داریم قائدتا با افزایش ولتاژ کاهش cos phi داریم پس با سلفی بودن مدار رابطه مستقیم داره. به هر صورت من برای مثلا بدست آوردن جریان مجاز کابل و یا جریان اتصال کوتاه به یک cos phi نیاز دارم با تفسیری که کارخونه من 4 مگاوات مصرف داره.حالا باید این ضریب رو از کجا بیارم استاد؟

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
ما فرمول p= 1.7*u*i*cos phi رو داریم قائدتا با افزایش ولتاژ کاهش cos phi داریم پس با سلفی بودن مدار رابطه مستقیم داره. به هر صورت من برای مثلا بدست آوردن جریان مجاز کابل و یا جریان اتصال کوتاه به یک cos phi نیاز دارم با تفسیری که کارخونه من 4 مگاوات مصرف داره.حالا باید این ضریب رو از کجا بیارم استاد؟

با افزایش ولتاژ کسینوس فی کاهش پیدا نمیکنه...یا توان میره بالا یا جریان کاهش پیدا میکنه.البته بیشتر از اینا جای بحث داره.
بله.
به طور معمول میان یک ضریب قدرت میانگین در نظر میگیرن مثلا 0.65
چون مصرف کننده ای که بخواد با ضریب قدرت کمتر از 0.65 کار کنه خیلی کم داریم.
یا اینطور بگیم که در محیط صنعتی استفاده نمیشه. پس تجربه میگه این یک راه مناسب حساب میشه.
راه دوم اینه که دونه دونه مصرف کننده ها و ضریب قدرتشون مشخص بشه..مثلا 10 تا موتور میخواد راه اندازی بشه ,اول نگاه ب پلاک موتور میکنیم
ضریب قدرت رو میشه تشخیص داد
و برای این 10 موتور جریانی انتخاب میکنیم
جریان بقیه مصرف کننده ها رو به این ترتیب حساب میکنیم
و جریان کل رو به عنوان جریان اصلی برای کابل ورودی اصلی در نظر میگیریم.
که از جمع جریان همه مصرف کننده ها حساب میشه.
البته انتخاب کابل به شرایط زیادی بستگی داره .
...
من اکثرا روش دوم رو انجام میدم. جز جایی که حساب کردن مصرف کننده ها سخت یا قابل حدس نباشه.
از روش اول با در نظر گرفتن حداقل ضریب قدرت جریان رو بدست میارم
و ضرایب اعمالی در جریان رو مشخص میکنم و کابل مورد نظر رو انتخاب میکنم

بالا