درخواست کمک.تست ترانزیستور

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
دوست عزیز روش کلی وجود نداره
ابتدا باید بدونید ترانزیستورتون چی هست بعد بر اساس نوع ترانزیستور و مشخصات اون می تونید تستش کنید

خس و خاشاک

عضو جدید
با سلام.چطوری می تونم یک ترانزیستورو تست کنم که معیوب یا نه.
مرسی
با سلام
از اونجایی که بیشتر ترانزیستورهای مورد استفاده در آزمایشگاه ها ترانزیستور BJT هست من هم در مورد اون ها می گم البته اگر جایی را غلط گفتم دوستان تصحیح کنن خوشحال می شم
بری ترانزیستور BJT نوع NPN ما دوتا دیود داریم و می تونیم به وسیله یک ولتمتر و وصل کردن سر منفی ولتمتر به پایه بیس و وصل کردن سر مثبت به کالکتور و بعد از آن به امیتر و مشاهده ولتاژ .7 ولت از سلامت ترانزیستور مطمئن بشیم
و به همین ترتیب و تنها با تعویض پلاریته ها برای PNP
یا حق

havtarin

عضو جدید
اگر از مولتی متر انالوگ میخواین استفاده کنید پایه بیس از یک طرف به هر دو پایه امیتر و کلکتور راه میده و از طرف دیگه اصلا راه نمیده . در غیر اینصورت ترانزیستور خرابه .

h-shiva

عضو جدید
اصلاحيه

اصلاحيه

با سلام
از اونجایی که بیشتر ترانزیستورهای مورد استفاده در آزمایشگاه ها ترانزیستور BJT هست من هم در مورد اون ها می گم البته اگر جایی را غلط گفتم دوستان تصحیح کنن خوشحال می شم
بری ترانزیستور BJT نوع NPN ما دوتا دیود داریم و می تونیم به وسیله یک ولتمتر و وصل کردن سر منفی ولتمتر به پایه بیس و وصل کردن سر مثبت به کالکتور و بعد از آن به امیتر و مشاهده ولتاژ .7 ولت از سلامت ترانزیستور مطمئن بشیم
و به همین ترتیب و تنها با تعویض پلاریته ها برای PNP
یا حق
با سلام حضور دوستان
با مولتي متر ديجيتال در وضعيت تست ديود اگر ترانزيستور NPN باشد سر مثبت (قرمز) را به بيس وصل كرده و سرمنفي (سياه) را هر بار به پايه ديگر وصل ميكنيم بايستي در سيليكوني حدود 0.7 و در ژرمانيومي حدود 0.2 ولت نشان دهد و در جهت عكس مدار باز نشان دهد در غير اين صورت ترانزيستور سوخته است ، براي تست ترانزيستور PNP عكس شرايط فوق صادق است .