درباره تزریق کلاژن، بوتاکس، لیزر و سایر روش های مد روز

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]


شب یلدا برای میهمانی به خانه مادر همسرم رفته بودیم. نشسته بودیم که خواهر بزرگ تر همسرم و خانواده اش هم آمدند. موقع سلام و احوال پرسی حس کردم به من دهن کجی کرد. ناراحت شدم ولی با خودم گفتم: «حتما اشتباه کرده ام». چند دقیقه بعد دوباره اتفاقی با او رودررو شدم و باز دهن کجی کرد...

این موضوع چند بار تکرار شد. هرچه فکر کردم، انگیزه ای برای کدورت یادم نیامد. سرانجام آرام همسرم را صدا زدم. پرسیدم: «خواهرت چرا این جوری می کنه؟»
به خواهرش نگاه کرد و گفت: «مگه چی کار می کنه؟!»

گفتم: «هی داره دهن کجی می کنه آخه!»
با آرنج به پهلویم زد که یعنی «هیس». بعد آرام در گوشم گفت: «دهن کجی نمی کنه که، از چند روز پیش پروتز گونه ا ش جابه جا شده».


بیشتر دقت کردم. راست می گفت. گونه اش کلا جابجا شده بود. هم خنده ام گرفت هم ناراحت شدم. این موضوع بهانه ای شد تا این هفته گفت وگویی با دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره روش های تهاجمی زیبایی انجام دهیم.

▪ آقای دکتر! بسیاری از خوانندگان «سلامت» پرسش هایی در مورد روش های تهاجمی زیبایی داشته اند. آیا روشی به نام روش درمانی تهاجمی در زیبایی وجود دارد؟

بله، درواقع یکی از معضلات و مشکل های جدید پزشکی در رشته پوست، همین روش های تهاجمی درمان در زمینه زیبایی و قرینه سازی پوست به خصوص در پوست صورت است. با گسترش روزافزون درخواست مردم برای حفظ جوانی و زیباترشدن، ابزار و لوازم مختلفی اختراع و به مرور تکمیل شد تا جوابگوی این نیاز باشد که البته این ابداعات جدید رابطه مستقیم و نزدیکی هم با دنیای تجارت و کسب درآمد برای شرکت ها و کارخانه های چندملیتی داشت.

▪ آیا واقعا استفاده از این روش ها برای زیبایی لازم است؟

زیبایی ظاهری یکی از معیارهایی است که خواه ناخواه همه افراد به دستیابی آن علاقه مند هستند و استفاده از ابزار، مواد و روش های زیبایی نیز به همین دلیل بلافاصله پس از روانه بازار شدن همه گیر می شود. کرم های مختلف آرایشی و بهداشتی، پروتزهای مختلف، انواع فیلرهای پرکننده ناهمواری پوستی، روش های جراحی پلاستیک ترمیمی و زیبایی جدید، انواع لیزرهای پوستی، سم بوتولینوم، پیلینگ شیمیایی، درم ابریژن و... انقلابی در جوان سازی و تصحیح ناهنجاری ها و نازیبایی های پوست و بافت نرم آن ایجاد کرده اند که در چند دهه قبل تصور آن هم برای افراد غیرممکن بود.

▪ چرا مردم به این روش های تهاجمی رو می آورند؟

منظور از روش های تهاجمی، انجام روش های مختلف و درمان بدون توجه کافی به عوارض جدی آن برای ارتقای سلامت و زیبایی پوست و تاخیر در پیری و استمرار جوانی است. بدیهی است پوست به عنوان آینه بدن، تاثیر زیادی در ارتباط?های اجتماعی، کسب موفقیت اداری، خانوادگی و در نتیجه رضایت مندی از زندگی دارد. افراد به دلیل قرار گرفتن در معرض قضاوت دیگران ، همواره سعی دارند در بهترین حالت ممکن از نظر وضعیت ظاهری قرار داشته باشند.

▪ این عوارض که گفتید به چه دلیل به وجود می آیند؟

هر جراحی ای ضمن همراه داشتن نتایج مثبت، می تواند عکس العمل های منفی هم به بار آورد. به همین دلیل پزشکان به خصوص متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، هنگامی که روش های درمانی مختلف را به متقاضیان جوان ماندن و زیبایی ارائه می دهند، باید برای پیشگیری از عوارض جانبی این گونه روش های زیبایی هم چاره جویی کنند.

▪ یعنی توصیه شما این است که این روش های تهاجمی زیبایی را انجام ندهیم؟

تصمیم گیری برای انجام دادن یا ندادن یک روش تهاجمی زیبایی به نوع روش، مشکل بیمار و شرایط او بستگی دارد. بدیهی است که انجام? ندادن درمان های تهاجمی ای که احتمال بروز عوارض جانبی در آنها بالاست به خصوص در مورد عوارض جانبی ماندگار برای بیماران، ارجح است. این عوارض گاهی می تواند زندگی یک بیمار آرزومند زیباترشدن را چنان تغییر دهد که آرزوی بازگشت به زمان قبل از اقدام برای زیباتر شدن کند.

▪ افرادی که قصد دارند از روش های زیبایی استفاده کنند، چطور باید در این مورد تصمیم گیری کنند؟

بیماران باید بدانند هیچ روش بدون خطر و عارضه ای در زمینه زیبایی وجود ندارد. این عوارض می تواند از جزیی تا بسیار شدید و با مدت کم تا طولانی یا برای همه عمر باشد، بنابراین مذاکره و کسب اطلاعات کافی در زمینه تاثیر و عوارض احتمالی روش زیبایی پیشنهادی از سوی پزشک معالج، بسیار مهم و ضروری است.

▪ مشاهده اثر مطلوب درمان در سایر افراد و توصیه اطرافیان می تواند معیار خوبی برای انجام دادن یا انجام ندادن این جراحی ها باشد؟

روش های مختلف جراحی زیبایی در همه افراد یکسان اثر نمی کند و عوامل متعددی از قبیل سن، جنسیت، ارث، بیماری های زمینه ای، مراقبت های قبل و بعد، نوع شغل، در معرض آفتاب بودن، الکل، سیگار، خواب نامناسب، استرس های روانی، مهارت پزشک، کیفیت مواد مورد مصرف و کیفیت دستگاه های مورداستفاده، زمان و فصل در نتیجه کار موثرند، بنابراین مشاهده نتایج مثبت یک روش درمانی در یک فرد، نمی تواند معیار تصمیم گیری در انجام آن روش در افراد دیگر باشد.

▪ آیا مورد جدی ای از عوارض روش های تهاجمی زیبایی تا به حال دیده شده است؟

بله، همین چند وقت اخیر بود که خبرگزاری های بین المللی گزارش دادند تعدادی از پروتزهای بزرگ کننده سینه ساخت یک کارخانه فرانسوی، به دلیل نامرغوب بودن دچار پارگی شده و باعث بروز سرطان پستان در تعدادی از مصرف کنندگان شده اند. این موضوع باعث شد تا دولت فرانسه در یک اطلاعیه از تمام افرادی که از این پروتزها استفاده کرده اند، درخواست کند تا با مراجعه به بیمارستان ها رایگان این پروتزها را از بدن خود خارج کنند.

▪ با خارج کردن پروتز ها مشکل آنها از بین خواهد رفت؟

نه به طور کامل، خارج کردن کامل این ژل ها به دلیل اینکه در لایه های عمقی و مختلف پوست و بافت نرم نفوذ کرده اند، غیرممکن است و آثار منفی آن کم و بیش در فرد باقی خواهد ماند.

▪ این عوارض شامل چه مواردی است؟

استفاده از ژل های پرکننده دائمی مانند سیلیکون می تواند عوارض متعددی از قبیل ایجاد بیماری های خودایمنی (اتوایمیون)، جابه?جایی ژل، قرینه نشدن پوست، التهاب و عفونت و... برای فرد ایجاد کند.

▪ آیا این عوارض به دلیل مهارت نداشتن پزشک هم به وجود می آیند؟

امروزه استفاده از ژل های پرکننده دائمی مانند سیلیکون و انواع مشابه آن ممنوع و غیرقانونی است ولی حتی استفاده از ژل های پرکننده میان مدت و کوتاه مدت استاندارد هم که مجاز است، نیاز به دانش تخصصی پزشکی و مهارت پزشک دارد. در غیر این صورت برجسته شدن، غیرقرینه شدن، جابجایی ژل، درد و عفونت می تواند در استفاده کنندگان از این مواد در محل تزریقات دیده شود. از آنجا که حضور ژل در پوست یک فضای مرده ایجاد می کند، می تواند شرایط مناسبی برای رشد میکروب ها و عفونت های جدی مهیا کند.

▪ این عوارض در مورد استفاده از بوتاکس هم وجود دارد؟

تزریق سم بوتولینوم که در بین مردم به بوتاکس شهرت دارد، اگرچه یک درمان علمی و موثر در درمان چین و چروک های عضلانی پوست و رفع ناهمواری های عضلانی است، اما چنانچه به وسیله افراد غیرمتخصص و کم تجربه یا با استفاده از انواع مواد غیراستاندارد مانند بوتاکس چینی انجام شود، می تواند باعث بروز عوارضی مانند افتادگی پلک، ابرو و مژه ها، زاویه دار شدن ابروها، سردرد، خونریزی و عفونت در محل تزریق، ورم و قرمزی شود. حتی گزارش هایی از موارد مرگ در استفاده از بوتاکس چینی در مجله های بین المللی پوست منتشر شده است. بوتولیسم موجود در این ژل ها ۳۵۰ برابر مقدار درمانی است.



پیمان صفردوست




گردآوری:پرتال فرهنگی اجتماعی پرشین پرشیا
-
:نویسنده​
www.salamat.ir:منبع
 

Similar threads

بالا