نام تجاری
Allegra, Aller-Ease, Mucinex Allergy, Wal-Fex, Telfast Allegra, Fexigraکاربرد
درمان علائم ناشی از رینیت آلرژیک فصلی، درمان علائم پوستی ناشی از کهیر مزمناشکال دارویی
قرص، سوسپانسیوناطلاعات دارویی فکسوفنادین
داروی فکسوفنادین یک آنتی هیستامین طولانی اثر و رایج برای درمان علائم حساسیت است.بهار فصل بروز حساسیتهاست و خیلی از افراد در این فصل دچار حساسیت میشوند. در این شرایط سلولهای دیوارۀ بینی و سلولهای چشمی مادهای به نام هیستامین ترشح میکنند که منجر به التهاب و آبریزش بینی، عطسه، قرمزی، خارش و اشک چشم میشود.
کهیر عارضهای پوستی است که همراه با خارش و قرمزی میباشد. این ضایعات میتوانند در اثر حساسیت یا علل دیگر ظاهر شوند. در صورتی که ضایعات کهیر مانند، بیش از ۶ هفته بر روی بدن باشند تبدیل به کهیر مزمن میشوند. فکسوفنادین همچنین جهت کهیرهای مزمن نیز بسیار کارآمد میباشد.
فکسوفنادین یک آنتی هیستامین نسل دوم است و کمتر از سایر داروهای ضدحساسیت باعث خواب آلودگی میشود.

مقدار و روش مصرف داروی فکسوفنادین
- قبل از شروع درمان با داروی فکسوفنادین (Fexofenadine)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی فکسوفنادین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید.
- چنانچه مدتی پس از مصرف این دارو، علائم بیماریتان بهبود نیافت یا بدتر شدید به پزشک مراجعه کنید.
- بهتر است دارو را قبل از غذا مصرف نمایید.
- بین زمان مصرف داروی فکسوفنادین با زمان مصرف میوهها، ۲ ساعت فاصله بگذارید.
- داروی فکسوفنادین را با آب میل کنید و از مصرف این دارو با آب میوهها به ویژه گریپ فروت خودداری نمایید.
- شربتهای ضد اسید معده و سایر داروهای مؤثر جهت درمان سوء هاضمه را با حداقل ۲ ساعت فاصله از زمان مصرف فکسوفنادین مصرف کنید.
موارد منع مصرف داروی فکسوفنادین
- به تاریخ انقضای داروی فکسوفنادین (Fexofenadine) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی فکسوفنادین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- حساسیت به این دارو یا هر دارو و مواد دیگری
- بارداری
- شیردهی
- سابقه یا ابتلا به بیماریهای کلیوی
- سابقه یا ابتلا به بیماریهای کبدی
- سابقه یا ابتلا به پرفشاری خون
- دیابت
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای تیروئید
- اختلال ادرار
- آسم
- آمفیزم یا برونشیت مزمن
- فنیل کتونوریا
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی فکسوفنادین
- در صورت ایجاد عارضه خواب آلودگی در اثر مصرف فکسوفنادین، از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط کامل دارند، خودداری نمایید.
- از مصرف الکل در مدت درمان با این دارو بپرهیزید، زیرا مصرف الکل، احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش میدهد.
- در صورتی که قصد انجام عمل جراحی، درمان یا آزمایشات بالینی خاصی (مانند تست آلرژی) را دارید، پزشک خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.داروهایی که با فکسوفنادین تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهایی که باعث خواب آلودگی میشوند، داروهای افیونی، قرص خواب، آرامبخشها، داروهای اضطراب یا تشنج
- کتوکونازول
- ارتیرومایسین
عوارض جانبی داروی فکسوفنادین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف فکسوفنادین حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید:- سردرد
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب
- تشویش و بیقراری
- خستگی
- ناراحتیهای گوارشی
- تهوع
- معده درد
- اسهال
- استفراغ
- سوء هاضمه
- خشکی شدید دهان
- عفونت ویروسی
- درد عضلانی
- کمردرد
- درد دست و پا
- عفونت ویروسی
- عفونت گوش میانی
- عفونت مجاری تنفسی فوقانی
- سرفه
- تب
- قاعدگیهای دردناک
شرایط نگهداری داروی فکسوفنادین
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
سرفه، گلودرد، گیجی- داروی فکسوفنادین
سوال بیمار:باسلام ۵ روزه سرفه دارم و در ریه خارش دارم وسط سینه. گلو درد هم دارم. یکم هم گیج میشم بعضی وقتا. به دلیل حساسیت حلق فکسوفنادین ۱۸۰ مصرف میکنم. هر ۲۴ ساعت. وقتی به زمان مصرف دارو نزدیک میشم حس سرفه ام بیشتر میشه. یه چیزی داخل سینم گرم میشه تا وقتی دارو اثر کنه. تب رو چک میکنم بیشترین حالت زیر زبان ۳۷/۱ بوده. داداشم حدود ۱۰ الی ۱۲ روزه سرفه میکنه. علامت دیگه ای نداره. فک کنم از اون گرفتم. ۱. مشکوک به کرونا هستم؟ برم برای اسکن ۲. داروی حساسیتم رو قطع بکنم؟ میشه راهنمایی کنین واقعا حس بدی دارم.
پاسخ دکتر رقیه زارع دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی:
با سلام، از مصرف سرخود دارو خودداری کنید. مایعات گرم بیشتر مصرف کنید :شربت آب و عسل با نارنج یا لیموترش تازه مفید است. حریره بادام، مصرف انواع سوپ و آش ها مفید است، در صورتی که تب بالای ۳۷,۸ یا تنگی نفس (افزایش تعداد تنفس بیش از ۲۴ در دقیقه) یا ضعف و بی حالی شدید داشتید به پزشک مراجعه کنید