نام تجاری اسپری بکلومتازون
Fostair®, Asmabec Clickhaler®; Clenil Modulite® ; Easyhaler Beclometasone Dipropionate ; Pulvinal® , Beclometasone Dipropionate® ; Qvarکاربرد اسپری بکلومتازون
کنترل و جلوگیری از مشکلات تنفسی ناشی از آسماشکال دارویی اسپری بکلومتازون
اسپریاطلاعات دارویی اسپری بکلومتازون
اسپری بکلومتازون متعلق به گروهای از داروها به نام کورتیکواستروئیدها است که برای کنترل و جلوگیری از مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس، خس خس سینه و سرفههای ناشی از آسم در بزرگسالان و کودکان ۵ سال به بالا استفاده میشود.این دارو با کاهش تحریک و التهاب مجاری هوایی در ریهها کار میکند تا تنفس راحتتر شود.
توجه: اسپری بکلومتازون، بلافاصله اثر نمیکند و برای تسکین حمله آسم مؤثر نیست.

مقدار و روش مصرف اسپری بکلومتازون
- قبل از شروع درمان با اسپری بکلومتازون (Beclometasone inhaler)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- پزشک تعداد دفعات استفاده از اسپری بکلومتازون در روز، و اینکه هربار چند پاف استفاده کنید را برایتان تجویز خواهد کرد. لذا اسپری را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز این اسپری، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه برای جبران نوبت فراموش شده، دوز دارو را دو برابر نکنید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید.
- ممکن است ۴-۱ هفته طول بکشد تا اثرات کامل درمانی اسپری بکلومتازون مشاهده شود.
- از قطع ناگهانی و خودسرانه این اسپری بپرهیزید زیرا ممکن است شرایطتتان بدتر شده و علائمتان برگردد.
- اگر پس از استفاده از اسپری بکلومتازون در اولین بار، شرایط تنفس شما بدتر شد یا به طور ناگهانی دچار خس خس سینه شدید، به پزشک اطلاع دهید.
- چنانچه پس از مدتی استفاده از این اسپری شرایطتان بهبود نیافت یا حتی بدتر شد، پزشک را مطلع سازید.
- نحوه صحیح مصرف این اسپری را از پزشک یا داروساز بپرسید. و به نکات بروشور همراه دارو دقت نمایید.
- چنانچه همزمان با مصرف اسپری بکلومتازون از اسپریهای استنشاقی دیگری استفاده میکنید، فاصله زمانی بین مصرف آنها را از پزشک بپرسید.
- در صورتی که استفاده از اسپری استنشاقی برای شما یا کودکتان دشوار است، به پزشک خود اطلاع دهید تا راهکارهای لازم (مانند استفاده از اسپیسر) را به شما ارائه دهد.
- از تغییر خودسرانه برند تجویزی اسپری بکلومتازون بپرهیزید. زیرا ممکن است در درمان شما تأثیر بگذارد.
- جهت جلوگیری از التهاب گلو، خشن شدن صدا و کاندیدیاز، بعد از هربار استفاده از اسپری، دهان خود را با آب بشویید.
موارد منع مصرف اسپری بکلومتازون
- تاریخ مصرف اسپری بکلومتازون: به تاریخ انقضای این دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید. همچنین تعداد دفعات مصرف اسپری را بشمارید و پس از استفاده از تعداد استنشاقی که بر روی مخزن اسپری نوشته شده، مخزن را دور بیندازید.
- هرگز این اسپری را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا تصمیم به بارداری
- شیردهی
- سابقه یا ابتلا به عفونت (مانند سل یا تبخال)
- پوکی استخوان
- مشکلات چشمی (مانند عفونت چشمی، آب مروارید، گلوکوم)
- آرتروز
- اگزما
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف اسپری بکلومتازون
- برای بررسی پیشرفت درمان به طور منظم پزشکتان را ملاقات کنید.
- استفاده طولانی مدت از دوزهای بالای استروئیدهای استنشاقی، ممکن است مشکلات روحی و روانی را تشدید کند و همچنین عامل خطری برای مشکلات دیگر مانند ابتلا به پوکی استخوان میباشد.
- اسپری بکلومتازون در بارداری: اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، قبل از تجویز اسپری بکلومتازون، پزشک را مطلع سازید و چنانچه در مدت درمان با اسپری بکلومتازون باردار شدید، در اسرع وقت به پزشک اطلاع دهید.
- اسپری بکلومتازون در شیردهی: چنانچه به نوزاد خود شیر میدهید قبل از تجویز اسپری بکلومتازون، پزشک را مطلع سازید.
- اسپری بکلومتازون ممکن است علائم عفونت را پنهان کند. این امر میتواند احتمال ابتلای شما به عفونت را بیشتر کند یا چنانچه در حال حاضر مبتلا به عفونت هستید وضعیت آن را بدتر کند. لذا از تماس با افرادی که دارای بیماریهای عفونی واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا و …) هستند، اجتناب کنید.
- در مدت درمان با این دارو، بدون مشورت با پزشک از انجام واکسیناسیون خودداری کنید.
- قبل از جراحی یا درمان اضطراری، پزشک یا دندانپزشک خود را از مصرف این دارو مطلع سازید.
- این دارو ممکن است در نتایج برخی تستهای آزمایشگاهی (مانند آزمایشات پوستی) تداخل ایجاد کند و باعث نتایج کاذب شود. بنابراین پزشک معالج را از مصرف این دارو مطلع سازید.
- در مدت درمان با اسپری بکلومتازون از مصرف سیگار خودداری کنید.
- آیا اسپری بکلومتازون کورتون دارد؟ این اسپری ازگروه داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) میباشد.
تداخلات دارویی اسپری بکلومتازون
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.از جمله داروهایی که با این اسپری تداخل دارند، عبارتند از:
- آلدسلوکین
- میفپریستون

عوارض جانبی اسپری بکلومتازون
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف اسپری بکلومتازون به پزشک معالج اطلاع دهید.از جمله عوارض این دارو، عبارتند از:
- سردرد
- گلو درد
- صدای خش دار و گرفته
- پلاکهای سفید دهانی
- دانههای پوستی
- در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک مانند مشکلات تنفسی، سرگیجه، تورم (به ویژه صورت، لب یا گلو)، بثورات پوستی فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
- چنانچه علائمی دارید که فکر میکنید به دلیل مصرف اسپری بکلومتازون است، با پزشک خود مشورت نمایید.
شرایط نگهداری اسپری بکلومتازون
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.