دارالحدیث

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود: اگر بنده «خدا» مى‏دانست که در ماه رمضان چیست [چه برکتى وجود دارد] دوست مى‏داشت که تمام سال، رمضان باشد. بحار الانوار، ج 93، ص 346

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:

اگر بنده «خدا» مى‏دانست که در ماه رمضان چیست [چه برکتى وجود دارد] دوست مى‏داشت که تمام سال، رمضان باشد.

بحار الانوار، ج 93، ص 346

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام رضا (علیه السلام) فرمود:

هر کس ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که درماههاى دیگر تمام قرآن را بخواند.

بحار الانوار ج 93، ص 346

hani0

کاربر بیش فعال
az peyam bare azam(s) mifarmayand:
ay ali,man hoshtar dahandeh va bar hazar darandeh omatam mibasham...
va hazrate ghaem ke az farzandane man ast sogh dahanddeh va
keshanandeh anan besoye behesht ast...
monagheb ebne shahre ashob j1 s292

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قال الامام علىّ بن موسى الرّضا صلوات اللّه و سلامه علیه :

مَنْ لَمْ یقْدِرْ عَلى مایکفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ ، فَلْیکثُرْ مِنْ الصَّلوه عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ ، فَإ نَّها تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْما .
ترجمه :
فرمود : کسى که توان جبران گناهانش را ندارد ، زیاد بر حضرت محمّد و اهل بیتش علیهم السلام صلوات و درود فرستد ، که همانا گناهانش اگر حقّ الناس نباشد محو و نابود گردد .

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق (ع):
صله رحم اخلاق را خوب دست را بخشنده جان را پاکیزه روزی را زیاد می کند و مرگ را به تاخیر
می اندازد.

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
حدیث (19) امام على عليه السلام :

اَکثَرُ مَصَارعِ‌ العُقُولِ تَحتَ بُرُوقِ المَطَامِعِ؛

قربانگاه عقلها غالبا در پرتو طمعها است

محاضرات، ج 1، ص 251​

alihasani

عضو جدید
پیامبر خدا(ص) میفرمایند:

حسن از من است و من از اويم؛ هر كه دوستش بدارد، خداوند دوستدار او است.

بحارالأنوار - ج 43 - ص 306

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=5]حدیث (20) امام على عليه السلام :[/h]
لا غِنَی کالعَقلِ، و لا فَقرَ کالجَهلِ، و لا میراثَ کالاَدَب و لا ظَهیرَ کالمُشاوَرَه؛هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخواهد بود.​
تحف العقول، ص89​

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=5]حدیث (21)

رسول خدا صلی الله علیه و آله:[/h]
لا فقرَ اَشدُّ مِنَ الجَهلِ ، لا مالَ اَعودُ مِن العَقلِ؛

هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
اصول کافی، ج1، ص30​

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
امیرالمومنین علی (ع):
«ما المجاهد الشهيد في سبيل الله باعظم اجراً ممن قدر فعف لكاد العفيف ان يكون ملكاً من الملئكه. »

پاداش مجاهد شهيد در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفيف پاكدامني نيست كه قدرت گناه دارد و آلوده نمي گردد. همانا عفيف پاكدامن فرشته اي از فرشته هاست

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
حدیث (22) امام على عليه‏ السلام :

اَلْحِلْمُ غِطاءٌ ساتِرٌ وَالْعَقْلُ حِسامٌ قاطِعٌ، فَاسْتُرْ خَلَلَ خَلْقِكَ بِحِلْمِكَ وَقاتِلْ هَواكَ بِعَقْلِكَ؛

بردبارى پرده‏اى پوشاننده و عقل شمشيرى برنده است، پس عيبهاى اخلاقى خود را با بردبارى بپوشان و با عقلت به جنگ هوا و هوست برخيز.
نهج ‏البلاغه، حكمت 424

alihasani

عضو جدید
امام حسن(ع) میفرمایند:

ديروز مردى شما را ترك گفت كه پيشينيان در علم و آگاهي بر او پيشى نگرفتند و پسينيان به او نمى‏رسند.

دانشنامه امیرالمومنین- جلد 10- ص 524

phalagh

مدیر بازنشسته
چه ستایشی در واقع نكوهش است؟

چه ستایشی در واقع نكوهش است؟

مام على علیه‏السلام :
مَن مَدَحَكَ بمالَیسَ فیكَ فَهُو ذَمٌّ لَكَ إن عَقَلتَ .

كسى كه تو را به آنچه ندارى بستاید ، اگر عاقل باشى ، این كار (در واقع) نكوهش توست .

غرر الحكم : 9042 منتخب میزان الحكمة : 508

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
حدیث (23)
امام على عليه‏ السلام :
اَعْقَلُ النّاسِ مَنْ كانَ بِعَيْبِهِ بَصيرا وَ عَنْ عَيْبِ غَيْرِهِ ضَريرا؛
عاقل‏ترين مردم كسى است كه به عيب‏هاى خويش بينا و از عيوب ديگران، نابينا باشد.
غررالحكم، ح 3233

alihasani

عضو جدید
پیامبر خدا(ص) میفرمایند:

خداى تعالى دوست دارد وقتى كسى كارى مى‏كند آن را به خوبى انجام دهد.

میزان الحکمة- جلد 8- ص 172

ehsanstr

عضو جدید
امام رضا علیه السلام فرمودند:
تزاوَرُوا تحـابـوا و تصـافحُـوا و لا تحـاشمـوا؛ به دیدن یکدیگر روید تا یکدیگر را دوست داشته باشید و دست یکدیگر را بفشارید و به هم خشم نگیرید.
(بحارالانوار،ج78،ص 347)​

ehsanstr

عضو جدید
حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:
من اصعد الی الله خالص عبادته اهبط الله عزوجل الیه افضل مصلحته؛ کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
(بحار الانوار ، ج 70، ص 249 )​

ehsanstr

عضو جدید
سلام

سلام

[h=5]حدیث (3) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h] ان السعید، کل السعید، حق السعید من أحب علیا فی حیاته و بعد موته؛ همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد.

(مجمع‌ الزوائد علامه‌ هیثمى‌ ، ج‌ 9 ، ص‌ 132) [h=5]حدیث (4) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h]نحن وسیلته فی خلقه و نحن خاصته و محل قدسه و نحن حجته فی غیبه و نحن ورثه أنبیائه؛ ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان خداییم و جایگاه پاکی ها، ما دلیل های روشن خداییم و وارث پیامران الهی

(شرح‌ نهج‌ البلاغه‌ لابن‌ ابی‌ الحدید ، ج‌ 16 ، ص‌ 211) [h=5]حدیث (5) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h]قاریءُ الحدید، و اذا وقعت، و الرحمن، یدعی فی السموات و الارض، ساکن الفردوس؛ تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند
(کنزالعمال ، ج‌ 1 ، ص582)

ehsanstr

عضو جدید
[h=5]حدیث (6) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h]خیارکم الینکم مناکبة و اکرمهم لنسائهم؛ بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترین مردم کسانی هستند که با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.

(دلال الامامه و کنزالعمال ، ج‌ 7، ص225) [h=5]حدیث (7) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h]حبب الی من دنیاکم ثلاث: تلاوة کتاب الله و انظر فی وجه رسول و الانفاق فی سبیل الله؛ از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1-تلاوت قرآن 2-نگاه به چهره رسول خدا 3-انفاق در راه خدا

(وقایع الایام خیابانی، جلد صیام، ص295) [h=5]حدیث ( 8) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:[/h]فجعل الله...اطاعتنا نظاما للملة و امامتنا أمانا للفرقة؛ خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت اسلامی و امامت و رهبری ما را عامل وحدت و درامان ماندن از تفرقه ها قرار داده است.
(بحار الانوار، ج 43، ص 158)

alihasani

عضو جدید
امام صادق(ع) میفرمایند:

يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.

میزان الحکمة- جلد 8- ص 23

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
اَحسِنِ الظَّنَّ بِالله فاِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَل یَقولُ : اَنَا عِندَ ظَنِّ عَبدی بِی فَلا یَظُنَّ بی الّا خَیراً.

گمان نیکو به خداوند داشته باش زیرا خداوند عز و جل می فرماید: من در نزد گمان بنده ام حاضرم پس بنده ام جز گمان خیر به من نداشته باش.
(جهاد با نفس، ح 147)

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]قال امام جواد علیه السلام:

القصد الي الله تعالي بالقلوب، ابلغ من اتعاب الجوارح بالاعمال[/FONT]
.
«[FONT=&quot]قصد کردن به سوي خداوند (در نماز و در غير نماز) با دل ها، رساننده تر به مقصود است، از رنج دادن اعضاء بدن با اعمال[/FONT]».
([FONT=&quot]انوار البهيه، ص290[/FONT])[FONT=&quot][/FONT]

alihasani

عضو جدید
امام باقر(ع) میفرمایند:

لبخند آدمى به روى برادر مؤمنش، حسنه است.

بحارالأنوار - ج 74 - ص 288

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
رسول خدا(ص): توبه دری دارد که پهنای آن به اندازه وسعت مشرق تا مغرب است و تا خورشید از مغرب طلوع نکند، این در بسته نمی شود. نهج الفصاحه صفحه 177

alihasani

عضو جدید
امام حسن(ع) میفرمایند:

بخل آن است كه آدمى آنچه را بخشيده است، تلف و آنچه را نگه داشته شرف بپندارد.

تحف العقول - ص 225

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
"خداوند نشستن مرد را در کنار همسرش ،از اعتکاف در مسجد النبی بیشتر دوست دارد."
پیامبر اکرم[SUP]"صلی الله علیه و آله"[/SUP]
تنبیه الخواطر ، ص 362

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
لا يطمعن ذو الكبر فى الثناء الحسن ، و لا الخب فى كثرة الصديق ، و لا السى‏ء الادب فى الشرف :

افراد متكبر هرگز نبايد انتظار ذكر خير از سوى مردم داشته باشند و نه افراد نيرنگ باز انتظار كثرت دوستان ، و نه افراد بى ادب انتظار شرف و آبرو .
امام صادق علیه السلام

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوش خلقی دو گونه است : فطری و اختیاری ولی صاحب خلق خوش اختیاری برتر است.

امام رضا ع

بالا